Adviseur

Verkoper van financiële producten

Administrateur

De bank of financiële instelling die graag wil dat u een rekening opent, heeft in vele gevallen tenminste vier petten op: 

01.
Als makelaar berekent zij commissies aan kopers en verkopers

02.
Als adviseur adviseert zij graag aankoop van haar producten of producten waarop zij van de verkoper een commissie ontvangt, waarvan zij de hoogte niet aan u bekend maakt

03.
Als verkoper verkoopt zij u graag producten die zij u aanbiedt wanneer zij de adviseurspet opheeft

04.
Als administrateur is zij inventief in het uitdenken van allerlei kostenposten die zij u in rekening brengt

De personen die in de bank de diverse petten dragen, zijn om het zacht uit te drukken, niet altijd even slim; hun adviezen raken vaak kant noch wal en wisselen van klant tot klant en van loket tot loket.

U krijgt aan een van de loketten bij voorbeeld een verkoopadvies. Het is zeer wel mogelijk, dat een andere medewerker aan het loket daarnaast een aankoopadvies verstrekt voor hetzelfde aandeel.

Zo blijft het werk aan de winkel en blijft de klant kopen en verkopen.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. @Hugo
  02 is nu niet meer zo. Dit is vervangen door een nota bemiddelingskosten aan de koper.
  stel hij kreeg van de verkoper 100 euro
  dan stuurt hij nu de koper een nota van 100 euro + 21 euro btw = 121 euro. 1 ding is zeker “leuker kunnen zij het niet maken”

 2. Effecten kun je zelf produceren, tussenpersonen zijn in feite overbodige ballast. Op de één of andere manier krijgen die het telkens weer voor elkaar om de boel te verzieken. Dat komt ervan, de rukker uithangen. Beetje onvruchtbaar aan partijen duwen en trekken veroorzaakt allerlei waanideeën, aan beide kanten van de streep.

  Me denkt dat zelf op die streep gaan staan en hardop vragen waarom partijen zo gek doen veel beter werkt. Laat ze maar eens vertellen hoe en waarom ze op bepaalde ideeën zijn gekomen…

  Ooit vertelde iemand me dat als hij een probleem had, hij dat probleem uit de doeken ging doen, en verhelderen, aan iemand die van niets wist. Een oplossing zit meestal wel in een probleemstelling verpakt, dus die komt dan vanzelf wel in beeld. Anders neergezet blokkeert de onwil om ergens over te praten de route naar oplossingen.

 3. Het verkopen van gebakken lucht, nergens wordt zekerheid gegeven, van niets komt niets !!!, maar bij deze lieden wel, het is gebaseerd op religeus denken, van als hij dat zegt, zal het wel zo zijn, en dan ja mensen, ik zie het mijn hele leven al gebeuren, de mensen staan er voor open, goedgelovig uit gemakzucht, er is niet fijners als klagen, vechten is er niet meer bij, ze zijn volkomen gebrain fucked, en die genen die dit zien zijn niet bij machte om dit te veranderen, dus leef je leven, leef met het oude weten en intellect, geloof op je eigen wijze volg je persoonlijke ritueel van dag tot dag, het einde komt toch !

Comments are closed.