Vrijspreker: U ziet onderdanen die vechten om het grootste slachtoffer te zijn in wat wel de ‘victim olympics’ genoemd wordt. Hoe verwacht U dat dit zich uitspeelt?
Opperdienaar: Deze trend in de samenleving, lijkt me 1 van de gevaarlijkste omkeringen in de category “oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht’ . Natuurlijk, bomen kappen om als biomassa te verbranden om de natuur te redden, is ook niet goed. Maar dat valt in het niet bij de gevolgen van de race naar de bodem van wie het meest onderdrukt is. Als iedereen coquetteert met zijn positie aan de onderkant van de samenleving, geeft dat echt zulke verkeerde signalen af aan de volgende generatie. Natuurlijk lijkt het alsof de overheid succes bestraft en belast en mislukking subsidieert en een bailout geeft. Maar als onderdanen hun hele identiteit daarop baseren, kan de onvermijdelijke realiteit hard aankomen.

James Randi schreef over mensen die vechten voor het recht onderdrukt te worden:
“Er bestaat in de samenleving een speciale groep mensen die ik altijd Gelovers genoemd heb. Deze mensen accepteren een bepaalde filosofie, theorie, idee of begrip en klampen zich vast aan dat geloof ongeacht wat voor bewijs, het voor ieder ander, in twijfel zou trekken. Het zijn degenen die fanatiekelingen en frauduleuze types van alle leeftijden aanmoedigen en steunen. Geen enkel bewijs, hoe sterk ook, zal ze tot verlichting brengen. Het zijn de schapen die er om smeken om geschoren en geslacht te worden en die dapper strijden om hun recht te behouden om geslachtofferd te worden.”
Vrijspreker: Maar als de Heerser de regels zo instelt dat je kapot belast/gereguleerd/beboet wordt bij succes en gesubsidieerd bij falen, waarom niet voor de onderkant van de sociale ladder gaan?
Opperdienaar: Ten eerste subsidiëren wij ook de onderkant van de samenleving kapot door ze totaal afhankelijk te maken van hun slachtofferrol. Zolang we kunnen poverty pimpen, is het goed verdienen. Maar dat werkt alleen zolang je armen kunt bungelen voor de ogen van de overgebleven middenklasse. Als Heersers maken wij mensen niet hulpeloos en afhankelijk voor de lol. Ten tweede worden mensen er moe van, afgezien van het feit dat er steeds minder middenklasse over blijft. Als je jezelf maar genoeg opwerpt als de redder van de mensheid, haalt de onderdaan op een gegeven moment zijn schouders op. Zeker als zijn maag leeg is en hij zich de hele dag door jouw bureacratische rompslomp heen moet vechten om bij zijn klant te komen.
Vrijspreker: Wat gaat de Heerser dan doen?
Opperdienaar: Misschien is het je wel eens opgevallen, dat wij zonder blikken of blozen ons standpunt 180 graden draaien als dat zo uitkomt. Zoals in ‘1984’ mooi uitgebeeld, slikt de onderdaan dat. Het is je misschien ook wel opgevallen dat wij in werkelijkheid het verschil tussen arm en rijk vergroten ipv verkleinen. We hebben niet echt een affiniteit met de onderkant van de samenleving. In het verleden hebben we ook de hele onderklasse onder de bus gegooid. We hebben ze nodig om aan de macht te komen, maar daarna zijn ze een last. Napoleon stuurde de onderkant als voetsoldaat naar een Russische zekere dood, Hitler deed het 2 keer. Niet alleen liet hij de bruinhemden uitmoorden toen hij ze niet meer nodig had, tijdens de nacht van de lange messen, maar hij stuurde de troepen naar een zekere dood in Rusland. Uiteindelijk gaf hij zelfs het Nero bevel aan het einde van de oorlog om de hele Duitse bevolking uit te moorden, omdat übermenschen geen oorlog verliezen en dus maar dood moeten. Gelukkig werd die order niet opgevolgd.
Vrijspreker: Dus al die mensen die nu te koop lopen met hun status als onderdrukte, moeten goed over hun schouders kijken.
Opperdienaar: Ja, dat lijkt me wel. Vandaag hosanna, morgen kruisig hem. Als hun nut om ze voor de ogen van de middenklasse te bungelen uitgediend is, omdat deze middenklasse teveel gekrompen is, dan worden ze waarschijnlijk gedumpt. Dit geldt ook voor de straat vechtende bruinhemden van vandaag.
Die middenklasse gaat krimpen zolang je ze met schuld en boete blijft belasten, de onderklasse blijft groeien, dus het is een gegeven dat je eindigt met een hele grote ‘schuld’ bankschroef die een hele kleine ‘boete’ sinaasappel probeert uit te persen. Op dat moment gooien de Heersers de bankschroef bij het oud vuil en proberen overnieuw te beginnen.

11 REACTIES

 1. Oude inmiddels zo’n 20 eeuwen lang geïndoctrineerde denkbeelden zitten er nog steeds; lijden werd verheerlijkt. Het werd en wordt neergezet als een ticket to heaven. Daardoor worden een soort masochisten gekweekt “kijk eens hoeveel ik heb moeten lijden, hoe geduldig en lijdzaam ik dat heb doorstaan”. Pronken met lijden om te mogen pronken met de veren van anderen, want zo hoort dat. Ik denk spontaan terug aan een sukkel die aan opscheppen was over hoeveel mishandeling hij wel niet had doorstaan. Zielige bedoening, want verknipte psyche.

  Het helpt niet dat er nog steeds wordt beweerd “zonder slachtoffer geen misdaad”. Dat is als ontkennen dat als er na een slacht geen offer volgt er geen schendingen hebben plaatsgevonden. Ook als er geen lijk gevonden wordt, is een omgeving feitelijk verarmd.

  In een gezonde context wordt lijden niet verplicht gesteld, wordt er niet geparasiteerd op anderen. En kun je als je dat wilt af en toe rustig even pronken met een kern-gezonde toestand die niet ten koste van anderen is bewerkstelligt maar gewoon door eigen inspanningen.
  Maar ja. In huidige sociale modellen moet er een zekere gebrekstoestand blijven voortbestaan. Als het ‘te goed’ met je gaat (zonder bombarie en poeha) wordt je door ‘hogere machten’ als een Ghadaffi in je reet genaaid en liefst door de straten gesleurd of gedeponeerd om even duidelijk te maken wie er nu eigenlijk de baas is.
  Controle (over anderen) is kennelijk de hoogste prioriteit, hoewel dat aan beide kanten van de streep een gebrekkige toestand handhaaft. Dat kan anders, jawel. Waar een wil is, is een weg. En waar de pil van traditie of wetboeken is, is pech. Galgenhumor wellicht, maar toch. Zo gaat dat… Qua receptuur hebben koks nogal giftig gerechten bedacht. Of zijn ze gedwongen om dat zo te doen, wie weet.

 2. Ohm namo narai !

  Wat mottat hiezo mien jong ?

  Kort voordat ik met complottheorieën en waanvoorstellingen werd gediagnostiseerd heb ik de ´heer´ Epstein in het centrum van Groningen gesignaleerd.
  In het kielzog van een aantal wel hoogedel en nobel geborenen die voor de Nederlandse wet nu eenmaal onschendbaar zijn.
  In het directe gezelschap van de heer Epstein verkeerden volgens mij onder andere Jimmy Savile , van Korlaar , George Soros, een oude de Rothschild, een aantal Engelse onschendbare ingezetenen , Demmink , Berlijn , en een paar andere hoogwaardigheidsbekleders.
  Het was in de tijd van het I.R.T. van Traa en Antionette Bond begin 90er jaren.
  Dat kan in Groningen toch niet aan iedereen onopgemerkt voorbij zijn gegaan !
  Op zich lijkt mij dit vrij eenvoudig te verifiëren.

  Bedankt
  De Groeten
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  donder en bliksem predikant.

  Oh ja !

  Als een geschenk uit de Hemel!

  Om de arrestatie van Epstein te vieren was ik na lange tijd weer eens op een feestje 13 juli j.l..
  Prompt werd ik na een paar minuten al weer beschuldigd van het hebben van complottheorieën door een student psychologie .
  Waarmee hij aan alle inmiddels geleverde feiten voorbijging.
  Gelukkig was ik met mijn uitspraken en verweer die aardbeving bij Ternate Ambon nog net een paar uurtjes voor.
  Rekening houdend met het tijdsverschil….

  Bedankt!
  Sri.

  johannes [4] reageerde op deze reactie.
  toute va bien [5] reageerde op deze reactie.

 3. Je kunt je zelf wel slachtoffer voel, maar is dit terecht, heb je het niet zelf gecreéerd, door mens te zijn, we lopen allemaal vroeg of laat het cq een onderwerp van misdraging door mede mensen te worden, of een natuur catastrofe, ja thats live !
  Wat velen malen erger is, het misbruiken door groepen mensen, zo als de Joden, om er een hele wereld van zieligheid om heen te breiën, er voordeel uit te behalen, door een massa mensen die heftige onmenselijkheden heeft moeten onder gaan, steeds op nieuw ten tonele te voeren, schaamteloos, met in de toekomst grote consequenties negatief zeker !

 4. @Bernhard Schat [2]: Had ooit twee-2 predikanten in mijn familie, één heb ik gekent aardige strenge man, mooi huis prachtige vrouw heel streng, moesten volgens mijn vader altijd laveren tussen rijk en arm, en de armen verdedigen, mooi verhaal in het dorp woonde ook de Jonkheer, die zijn zoon kon niet van de meisjes afblijven, op een goeie dag verdween hij, in het voorjaar kwam hij onder het ijs vandaan, zijn begravenis was een stukje van zijn straf, de kist werd geladen met rode en witte kolen, en begraven met het dorp langs de kant, het lichaam was ergens in de grond gestopt, de Predikant deet zijn werk en wist van niets, volks rechtspraak vonnis en straf, groet !

 5. De Volks Republique la France, bestaat niet meer met de nieuw aangenomen wetten, van het kunnen oppakken van Citoyen zonder reden, ook voor verkeerd woordgebruik ga je in het gevang, over slachtoffers van de nieuwe Cripto Joodse zet bazen van de chef Rothchild, die van Frankrijk en The UK, dit zijn de slachtoffers de door de Franc Macon verraadster Merkel, de Duitse burgers genaaid
  en dan Nederland het land is van de Banken, en de schulden van de burgers nog meer slachtoffers, ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren !

 6. @toute va bien [5]: Van homo naar pedo een klein stapje komt als een nogal hallucinerende gedachte over. Maar ja, er is dan ook sprake van een dubbele bodem die verondersteld wordt stabiliserend uit te werken. Net als een verborgen compartiment in een koffer lijkt het wel leuk dat er dan geen vragen gesteld worden, geen kritische opmerkingen volgen. Da’s wel zo gemakkelijk. Dus ja… een verhaal liefst als een geheime kluis over valse vlag. Ter veronderstelde zelf-bescherming. Maar is dat zo? Feitelijk? Of is het manier om tegen jezelf te liegen?

  Eén van de vuistregels die ik hanteer is dat als een idee van nature tegen de borst van kind of dier stuit, er een vette kans is dat het bepaald geen goed idee is met schadelijke uitwerking. Helaas houden ‘volwassenen’ zich liever doof, dan zelf na te denken.

  Gisteren sprak ik een oude vrouw, ca. 80-90 jaar. Terwijl ik met een hond buiten was. Ze zei dat dieren niet vals geboren worden, maar vals gemaakt. Leuk om dat voor de verandering van een ander te horen. Ze zei ook dat dieren hun littekens niet kunnen verstoppen, mensen wel. Daarmee gaf ze eigenlijk aan door uiterlijk vertoon heen te kunnen zien. Kennelijk had ze een heldere, scherpe geest in zich. Dat zou ik graag vaker zien, ook bij anderen. Ongeacht leeftijd of afkomst.

  Aan gender rollen had nooit begonnen moeten worden. Ze ploegen door een massa levens heen om daar te misvormen. Een schadelijke bijwerking van het recept beeldtaal. Daar bovenop is ook nog gezeik over homo’s, lesbo’s en pedo’s gestapeld. Ook weer zo’n hallucinant verhaal. Is iemand ingedeeld in een bepaalde club, dan wordt iemand geacht relevante kennis te verzwijgen. Zo niet, is het een smeerlap, een pedo. Maar… een pedofiel is een kinderliefhebber. En feitelijke kinderliefhebbers verzwijgen geen relevante informatie. Daarnaast hebben zowel homo’s als pedo’s zich niet te ontpoppen als dierenmishandelaars. Letterlijk of figuurlijk. Toch gebeurt dat, systematisch. Gewoon omdat het kan. Het kan namelijk zolang dat nog toegestaan wordt in plaats van afgekapt.

  Vanmorgen een paar woorden met een andere vrouw gewisseld. Ze zei over een hond; “ouder gaat ‘ie denk ik niet worden, dat zit in het ras of zo”. Op een zelfde manier worden mensen en ‘volwassenen’ van buitenaf vastgehouden in een mentale leeftijd ergens in en om de pubertijd. Beperkt door anderen. Bepaalde innerlijke vermogens mogen ze van anderen niet laten groeien en trainen. Goed geregeld zullen we maar zeggen? Of verplichte psychische misvorming? Petje af hoor…

  Eén van de factoren in het spel van bewust dom en onvermogend houden zijn waandenkbeelden als zouden functionarissen de Atlas moeten uithangen om de lasten van anderen te dragen, of de supermens om de problemen van anderen op te lossen. Dat had nooit bedacht en geïntroduceerd moeten worden, want het kweekt uitgeholde karakters. Lekker makkelijk, om van alles en nog wat door slaven te laten doen. Ook al zijn dat tegenwoordig belasting-, loon- en schuldslaven. Al die innerlijke schatten, daar heeft toch niemand wat aan? Nee hoor, je bent een schat als je jezelf braaf laat gebruiken om uitgeholde karakters te voorzien van wat ze nodig denken te hebben. Maar o wee als je ze confronteert met wat ze feitelijk nodig hebben. Dan ben je slecht. Dat is toch volkomen logisch? Althans, vanuit geestesziek perspectief…

 7. Scherp op de snede durf ik rustig te stellen dat veronderstelde goden, mensen, dieren, veronderstelde zombies en veronderstelde menselijke robots vals gemaakt worden. Niet alleen via traditionele denkbeelden, maar ook door denkbeelden die in de Nieuwe Wereld zijn gecreëerd. Dat durf ik zo te stellen, omdat dat een naakt feit is.

  Bij vals wordt meestal gedacht aan agressief, misschien wreed. Maar in feite is vals zoals in muziek niet goed afgestemd. Verander van buitenaf de stemming van iemand zodanig dat ‘ie van de originele innerlijke natuur wordt afgedreven, om op die manier bruikbaar gemaakt te worden voor anderen, en iemand is vals gemaakt. Vals gestemt. Die stemming vloekt met de originele innerlijke natuur. Vloeken in de ‘kerk’ van je eigen lichaam en dat nog normaal vinden ook.

  Bij die gekweekte valsheid komt ook wreedheid om de hoek kijken. Er zijn immers wreedheden ‘nodig’ om iets gemeen te krijgen. Zoals bloedbroeders menen iets gemeen te hebben, namelijk lijden. Alleen is dat een zeer wankele basis waar in feite beter niet op gebouwd kan worden. Zoek je naar het gemeenschappelijke, dan kom je tot de conclusie dat die gewoon in allerlei levensvormen zit, in de originele innerlijke natuur. Waar universele waarden uit gedistilleerd kunnen worden, en een soort Code of Honor die voor ieder gezond uitwerkt. Dat is dan de olifant in de kamer die verplicht over het hoofd gezien moet worden… omdat dat zo hoort. Volgens door anderen ontworpen (geesteszieke) denkbeelden.

 8. Nico als je hier je viervoeter bij een ander voor de deur laat schijten, en het is toevallig iemand van de SS overheid, ga je mooi 48 uur de bak in, la Douce France de mon enfance bestaat niet meer, Dictator Macron loopt kans op de Guillotine, als Lodewijk de 14e, tijden komen en gaan !

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 9. @toute va bien [9]: Eigenlijk vind ik paardenstront wel lekker ruiken, ook als het ergens bij een voordeur is gedrapeerd. En honden zijn er dol op. Ooit spaarde ik paardenstront uit onze weide op om er een buurvrouw blij mee te kunnen maken, die vervolgens haar kinderen en kleinkinderen blij kon maken met wat er bij haar groeide. Allemaal blij, zonder dat er geld geschoven hoefde te worden.

  Nicon [11] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico [10]: Om misverstanden te voorkomen en misstanden de kop in te drukken… laat het helder zijn dat als ik aan een paard denk, ik dan aan denk aan ieder als jockey over de innerlijke vermogens. Dan moet je geen gewichtige ideeën gaan construeren, die zijn daar te belastend voor. Ideeën moeten voor en door ieder te volgen en te doen zijn.

  Bij oude denkbeelden over honden in de rol van ‘trouwe dienaar’ haak ik af. Want zo wil ik anderen niet zien, als trouwe dienaar. Zorg er maar zelf voor dat je ‘jockey’ wordt.

  Ook denkbeelden over de omgekeerde dog, een veronderstelde god, gaan er bij ons niet in. Ik weet uit ervaring hoe het voelt als iemand schier kwijlend tegen je op kijkt, alsof je een god bent. Een beetje opvoeder maakt daar korte metten mee. Leer zelf maar ‘jockey’ te worden en op eigen kracht, uit eigen vermogen van alles zelf te doen. Dan kun je uit de ‘achtbaan’ springen van anderen die proberen jouw leven te organiseren.

Comments are closed.