Het zogenaamde probleem van het zwarte geld is een typisch voorbeeld van een door de overheid zelf gecreëerd probleem.

Als ieder de vruchten van zijn arbeid zelf mag behouden en zelf mag beslissen, wat hij al dan niet consumeert, ontstaat een dergelijk probleem niet.

Zwart geld bestaat bij de gratie van:

01.

een torenhoge inkomstenbelasting

02.

een torenhoge BTW

03.

prohibities op het verhandelen van bepaalde substanties, die vele consumenten willen aanschaffen

Dit alles is door de overheid in haar wijsheid zelf gecreëerd en aangezwengeld. Het gaat hier om geconsolideerd overheidsgedrag dat, tenzij op radicale wijze gewijzigd, tot schade van natie, belastingbetaler en consument, tot in lengte van dagen zal doorgaan de ellende te veroorzaken die het nu veroorzaakt.

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. Vergeet ook niet torenhoge successierechten waardoor menigeen wit spaargeld juist wil zwartwassen teneinde zijn erfgenamen belastingen te besparen. Deze moeten het dan opnieuw zien wit te wassen…

 2. Als een verschijnsel ‘zwart’ genoemd wordt, impliceert dat een onbekend verschijnsel. Geen probleem zou je denken. Maar… als er dan een ziekelijke drang is om zo’n verschijnsel onder controle te krijgen, er (mee) over te willen beslissen, ervan te profiteren, dan lijkt me dat een duidelijk gevalletje van geestesziekte.

  Je zou rustig kunnen zeggen dat veel energie die in ‘de massa’ circuleert schoon wil zijn. Niet vervuild door bemoeiziekte. Niet lastig gevallen wil worden met witwaspraktijken. Want daar ontstaat gebleekt karakter door. Uitgebeten, uitgevreten.

  De andere kant van het verhaal is dat geestesziekte opgeblazen verschijnselen produceert. Verschijnselen opblaast. Ook van dikdoenerij met gewichtige verhalen wordt niemand gezonder. Psychisch gezien.

  Uit allerlei verschijnselen kun je opmaken dat angst regeert. Onnodige angst.

  Vanmorgen nog was er weer eens een meisje dat het op gillen zette, zonder reden. Moeders vond dat haar omgeving voor angst moest buigen en wijken. Toen ik die moeder aansprak op haar gebrekkige opvoedkunst mag je drie keer raden wie er voor gek werd verklaard. Wat een interessante confrontatie, die ik netjes liet verlopen maar moeders niet 😀 Die wilde domweg niet aangesproken worden op haar gebrekkige opvoedkunsten, ook al was ze hoog opgeleid. Bij een andere gelegenheid heb ik een vader aangesproken op gebrekkige opvoedkunsten, ook zo’n geval van onnodige angst onnodig beschermen. Zelfde laken een pak.

  Gekke wereld. Of beter, een gek gemaakte wereld waarin je doldwaze avonturen kunt beleven!

  Bertuz [6] reageerde op deze reactie.

 3. @jhon [3]: Ieder systeem kan gehackt worden. Aangezien systematisch geprobeerd wordt de individuele psyche te ‘hacken’ om die in een sociaal model te kunnen persen, lijkt het me vrij voorspelbaar dat de backfire richting ‘het systeem’ gaat, logischerwijs via hackpogingen. Actie, reactie. Wie geen problemen wil, moet ze niet creëren. Zijn problemen eenmaal gecreëerd, dan is het logischerwijs een probleem om van problemen af te komen. Hoe waren ze ook alweer veroorzaakt? Oh ja, dat begon ergens in de individuele psyche.

 4. Geen wit of zwart geld, maar heel simpel “mijn” geld, in een weldenkende en zuiver functionerende wereld zou dat zo zijn. En daar denken veel bedorven geesten dus duidelijk anders over, geesten die willen dat ik ook nog eens om de vier jaar een liegende en anti-volk leider kies die er voor zorgt dat mijn geld, bezittingen en leven niet aan mij toebehoren.

  We leve….vechten in (tegen) een piramide spel en Epstein wereld met machten die er niet zijn om de slaven te dienen, maar overduidelijk hun meesters en zichzelf.

  Waar zijn uiteindelijk al die beloftes gebleven van minder controle, wetten en regels, minder belastingdruk, terug naar vrede, de eenvoud en de macht van ieder individu z’n leven, lijf en bezittingen. Juist het tegenovergestelde is bewaarheid. De politiek en overheid bemoeien zich zelfs met levens bijv. in Irak of Syrië waar met steun van de overheid en politiek en ons afgeperste witte centen mensen aan flarden worden geschoten.

  In wat voor geestesversmallende wereld leven we heden ten dage dat alles maar kan en mag?

 5. Hugo, niet alleen de overheid schept zijn eigen problemen. Alle instituties en mensen doen dat.

 6. @Bertuz [6]: Eerder andersom. Wie actief lastig gevallen wordt spreekt een ander aan op overlast. Onnodig nog wel. Wat zou ervoor nodig zijn om jezelf te verschonen van ouders die er geen zin in hebben kinderen op te voeden, zodat er blèrende, gillende etc figuren ontstaan die compleet de weg kwijt zijn? Als ouders de weg kwijt zijn hoeft niemand te verwachten dat kinderen die wèl gaan vinden. Hoewel dat bij uitzondering toch kan gebeuren. Niet dankzij, maar ondanks ouders.

  Dan hebben we het nog niet gehad over degenen die zonder dieren en natuur om hen heen zijn opgegroeid en daardoor nogal asociaal zijn geworden. Of misschien is sekt-arisch een beter woord. Lief voor insiders, terwijl outsiders er zijn om gebruikt te worden.

  Bertuz [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Bertuz [9]: Het was precies andersom. Je vergeet dat ik geen volledige situatieschets neerzette. Zonder voldoende feiten te kennen kunnen denkfouten volgen. Een klassiek probleem.

 8. Ik had ooit, na de school verlaten te hebben, een discussie met een leraar. “Zwartwerk is immoreel!” hield hij vol. Waarop ik verdedigde, dat de economie zou instorten, als het zwartwerk niet meer gedaan werd. Voor een deel zien we dit nu ook gebeuren in de Nederlandse horeca, waar zwartwerk moeilijk is geworden.

  graftak [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Vilseledd [11]:
  Zwart geld wordt wit uitgegeven, het is de smeerolie van de economie.
  Kijk maar wat er gebeurde na de invoering van de euro.

Comments are closed.