12 REACTIES

 1. Zorg dat je tijdens je werkzame levensjaren, maandelijks in iets waardevasts investeerd, zo dat je, van zeg 60 tot 90 kunt leven, plus je AOW dus, privé pensioen fonds, geen belastingen !

 2. @jhon [3]: Over kippen wordt gedacht dat ze er zijn om te vangen, in een hok te houden, te beroven van eieren, te slachten. Het zal wel de bedoeling zijn dat kippen -1 erven. Hun leven wordt immers geroofd en plezier met hun kuikens zit er niet in. Resteert de opbrengst voor het afstaan van eieren. Hoe lang zouden kippen nog doorgaan met die af te staan?

  Verdomd als het niet waar is, het lijkt op wat er met andere levensvormen gebeurt. Als ze niet gebruikt kunnen worden, dan worden ze liefst geruimd. Dat komt ervan, als mannen de HEERschappij willen. Niets belangrijker dan dat, vreemd dat die kippen en anderen eraan meewerken.

  Hier een lezenswaardig artikel over de waan van een spermarace.
  “De ‘homunculus’ in de zaadcel moet hard werken, terwijl de eicel slechts hoeft te zorgen voor een warme ontvangst.”
  homunculus betekent zoveel als ‘klein mannetje’, in deze context t.o.v. een eicel. Maar er zijn meer eieren. Dus… welke zaad- en eicel kunnen het voldoende met elkaar vinden om tot vruchtbare uitkomsten te komen? En wie denkt een geesteszieke wel niet dat ‘ie is om de uitkomsten daarvan te kapen en/of roven? Oh ja, degenen die menen de HEERschappij over anderen in handen te hebben en te moeten handhaven, liefst eeuwig.

  Het grappige van de bovenstaande afbeelding vond ik dat er maar voetstoots vanuit gegaan wordt dat die kippen stapeltjes met eieren willen afleveren waar anderen dan weleens over zouden beschikken om ervan mee te kunnen profiteren. Bij onwil wordt zo’n kip (of andere levensvorm) gevangen genomen en/of gehouden, liefst langzaam uitgehongerd om even duidelijk te maken wie er de baas is. Als afschrikwekkend voorbeeld, waarmee de wannabe onderwerpers toch wel heel duidelijk maken waarvoor ze staan. Ik vermoed dat de tijd van bestuur door machinaal denkende technocraten ten einde loopt. Ze worden bepaald niet geliefd, integendeel. Ze behandelen anderen teveel als dingen, als instrumenten. En dat kan niet ‘goed’ blijven gaan.

 3. Via Netflix is een vrij interessante TV-serie te zien, The I-land. Een moderne verfilming van de ‘allegorie van de grot’ van Plato. Aan het einde van het liedje blijkt het over klimaatverandering te gaan, preciezer, uitholling. Wat dan opvalt is dat de hand onvoldoende in eigen boezem gaat van wie over klimaat klagen en dat al besturend en organiserend willen beïnvloeden. Hoe zat dat ook alweer, met oorzaken en gevolgen?

 4. Begin van de herfst worden de varkens geslacht en vakkundig tot prachtige producten verwerkt, hier in Frankrijk het zuiden gebeurd dit nog, alhoewel minder, bij het uitsterven van de oude garde die wisten wat goed voor ze was, bij mijn grootvader ging het toen ik jong was ook zo, de rookkast op zolder hing vol hammen en worsten, een varkentje of twee was voldoende voor de hele winter, zelf supporting, vrijheid goed gebruikt, kippen nu we zijn er een paar kwijt, de vossen zijn actief, ze lopen de hele dag vrij rond te scharrelen, in het voorjaar komt er weer een haan, als de jacht wordt gehouden krijgen we een half wild zwijn,
  heerlijk vlees, we gaan maar weer wat schapen houden, want tijden veranderen, de moestuin levert wel mooie groente, de fruitbomen behalve de noten is een catastrofe dit jaar, maar ik bedoel maar, het kan, groet !

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 5. Nog even dit, de Saga van het zogenaamde vrije kapitalisme ;

  The Londen Gold Fixine ; interlocking cartels and monopolies, that rig markets up and down, on to the benefit of a tiny predators class,
  (and own governements and regulators.

  Vrij van het internet, groet !

 6. @Nico [8]: Houden is slecht? Jagen en dan doden en opeten, is goed? Je kunt “een ei niet eten zonder de schaal te breken”. Of een ander laten houden, een ander laten jagen, maar wel na de buit gekocht te hebben van die ander het zelf opeten en de handen in onschuld wassen?

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.