Prohibities hebben allemaal een ding gemeen:

twijfelachtige  beneficiaire effecten, welke niet in  verhouding staan tot  de enorme kosten die zij veroorzaken en de schade welke zij aanrichten.

Voor  dit tot de hoofden van volksvertegenwoordigers doordringt, vergaat veel tijd.

Maar ook  als het eenmaal  doorgedrongen is, is het pleit nog niet beslecht.

Want  dan  moet de politicus eerst nog afwegen, of het omdraaien van zijn standpunt hem bij de  volgende verkiezing niet zijn zetel kost.

De tegenstander  zit natuurlijk niet stil.

De probibitielobby  spendeert miljarden om de prohibitie te handhaven. Het  afschaffen van de prohibitie betekent immers  het einde van haar broodwinning.

 

Hugo van Reijen

9 REACTIES

 1. prohibitionisme is een nog groter kwaad verankert in onze grondwet,
  nmnlk het ontbreken van een constitutioneel hof in NL

 2. Persoonlijk dacht ik dat dit soort denken niet zo diep verankerd was / is in het Nederlandse denken, maar als je als meerderheid bekrachticht door een volks referendum tot de slotsom komt, dat er iets verboden moet worden, om sommigen te beschermen tegen zich zelf, ja dan ben ik er voor !

 3. Verboden zijn er meestal wel op gericht dat er een gecreëerd probleem geëxploiteerd kan worden. Helaas een lucratieve activiteit, en mogelijk gemaakt door roedels overheidsdienaren die verboden handhaven en daarmee problemen creëren. Laat anderen maar lekker tegen een muur (roedel medewerkers) lullen, dan kun je systematisch opbrengsten afzuigen, de levens van anderen als een soort vampier – die anderen als een soort ‘bloedbanken’ op voorraad heeft – misbruiken.

  Wat zou de wereld er anders uitzien wanneer er niet doelbewust problemen worden gecreëerd… ontspannener?

  Het is allemaal een kwestie van denkbeelden en redeneringen die daaruit voortkomen.
  Ga je vanaf huidige sociale modellen terug naar een sociaal modellen á la King Arthur, dan is er al veel meer ontspanning.
  Van daaruit terug naar een situatie waarin ieder koning en koningin over het eigen leven is… zou de meeste problemen voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, je hebt toch wel wat beters te doen dan door anderen verplicht levensenergie en levensjaren verspillen?

 4. De nieuwste Nederlandse Hype het ten tonele voeren van Moslim geworden Nederlandse Jongeren, over het algemeen wordt er te weinig gedaan om de Islam terug te dringen, waarom weet ik niet, uit onwetendheid of misschien angst vanwege deze messen trekkers, hun inpakt wordt steeds groter, en niet in positieve zin, maar goed ik schijn één van de weinigen die er zich druk over maakt, groet !

  zandloper [6] reageerde op deze reactie.

 5. @zandloper [6]: Tsja… die God kan zoveel willen hé? Jammer alleen dat de beeldvorming al direct aan het begin de originele innerlijke natuur schendt. Waardoor de redeneringen, constructies en regelingen hoogstens benaderd kunnen worden als een sloperij doorzoeken om te zien of er iets bruikbaars tussen zit. Cherry picking wordt dat genoemd. Dát is wat ik altijd met georganiseerde religie heb gedaan. Helaas blijft er na veel filteren maar weinig bruikbaars over, als stof tot nadenken. Zonde van de tijd, maar anderzijds kweek je zo wel immuniteit jegens waandenkbeelden.

  zandloper [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico [8]: Misschien gaat het niet om die God zelf, maar de onwetendheid van die mensen die hem of haar aanhangen. De christenen zijn even moordzuchtig als de muslims en hetzelfe kan gezegd worden van de joden.
  De vraag is, moet de hogere God, die de basis heeft gelegd voor die religies de schuld krijgen van het gedrag van de volgers?
  Wat, als zal blijken dat geen van de zogenaamde ,abrahamic religies aanspraak maken op de godheid die ze dienen, maar dat die gestolen is. Zowel de islam ( ishmael),jodendom( mozes) als christendom(paulisten,roomskatolieken) claimen dezelfde God, terwijl de bijbel, torah en koran hun overduidelijk vermelden wie de gekozenen zijn en dat zij die zich nu in Israel bevinden, en zeggen dat ze joden zijn, behoren tot de synagoge van satan.

Comments are closed.