Iedereen denkt het, maar alleen Trump zegt het hardop:

“Er bestaan shit hole countries”

Ik las in de New York Times een stuk van de hand van een mevrouw die gewerkt heeft in het Amerikaanse consulaat in een van de shit hole countries, aanstoot neemt aan de term en haar ontslag ingediend heeft bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het zal de Nederlandse belastingbetaler ongetwijfeld interesseren, dat de vruchten van zijn arbeid verdwijnen in de richting van de shit hole countries, waar zij terechtkomen op de bankrekeningen van de heersende politici.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. Het is niet voor niets dat Africa bewoond wordt door Africanen, dit is zo gereld door hogerhand, nooit in staat gebleken behuizingen met meer als begane grond te bouwen, etages was niet mogelijk, het zijn aardige mensen, met een gemiddeld IQ van 70, goed gelovig en docile, hun continent is enorm groot mooi en heel verscheiden, met een goed wereld bestuur, zouden de mensen geholpen zijn, de happy few gewoon overboord kieperen, en alles door en voor het volk, groet !

 2. Een geweldige witwas machine die shit hole countries.
  Ik weet nog dat ontwikkelingshulp aan Suriname beloofd werd onder de voorwaarde dat ze er patrouille boten van zouden kopen bij Nederlandse scheepswerven.

 3. Probleem is waarschijnlijk dat er van alles gebeurt op grond van onderwerping. Waarmee de monden van onderworpenen en onderwerpers omgetoverd worden tot ‘ass holes’. Wat ook geldt voor degenen die het onderwerpingswerk aan anderen overlaten.

  Niemand houdt van ‘een moetje’. Dus… graag of niet. Alleen moet je wel weten wat je wel of niet graag moet willen. Van jezelf wel te verstaan.

  Hier moet wel bij gezegd worden dat er een soort virus rondgaat, genaamd ‘leuk’. Dat werkt uit als een soort figuurlijke leukemie, noem het maar leuk-mania. Als het niet leuk is, dan willen velen iets niet doen. Maar zo werkt het niet:
  Om leven en liefde te faciliteren moet je actief zijn, leuk of niet. Kun of wil je uitwerpselen niet kwijt, dan krijg je last van constipatie – en ga je misschien de Constipation blues zingen. En als je de (verbale) uitwerpselen van een ander niet wilt verteren, dan komt er vroeger of later stront aan de knikker… Dus ja… om jezelf en je omgeving gezond te houden zul je je toch moeten inspannen. Leuk of niet. Dus niks leuk-mania. Gewoon nuchter blijven.

  P.S. Vandaag internet problemen, dus weinig typen vandaag. Ieder nadeel komt met een voordeel.

Comments are closed.