13 REACTIES

  • Ook bedankt voor de Steemit link. Ik ben er al lang niet meer wezen kijken. Interessant om te zien dat de top-posts nog maar nauwelijks betaald krijgen daar. Het kan aan mijn browser liggen maar zo te zien verdient niemand meer dan een paar centen nu. Hebben de whales en andere sjoemelaars de pot leeg geroofd? Maar ik dwaal af…

 1. Oud nieuws…
  zo zal over een paar jaar ook gelachen worden over de CO2-, vervolgens de PFAS- en dan de stikstof-gekte.
  Alleen jammer dat daarvoor eerst miljarden verbrand moeten worden.

 2. We zijn gewoon niet genoeg betrokken bij al die mensen die het dagelijks moeten ontgelden, lekker tikken op je internet site, je zielig voelen, heel erg begaan met je eigen lot, ik wil jullie niet ongerust maken, maar het onmenselijke is onder ons, het wacht op het verlossende woord, kill !

 3. Nou, zo zie je maar hoe succesvol de maatregelen waren die de overheid sindsdien genomen heeft.
  Gezien hun goede track record -ze hebben ons nl. al eerder voor groot onheil weten te behoeden- zouden we er misschien goed aan doen om ook nu op hun superieure inzichten en deskundige aanpak te vertrouwen.

  De overheid heeft nl. een ijstijd met succes weten af te wenden, de zure regen opgelost etc. etc. dus laten we maar vertrouwen dat dankzij hun belastingmaatregelen de aarde 0,001 graad minder opwarmt tegen 2100 zodat onze kleinkinderen nog een leefbare planeet hebben. En voor de gezondheid van ons nageslacht geven we graag onze vliegvakanties op, toch?

  *zet indoctrinatiemodus weer uit*

 4. De titel “Er is hoop” gezien in dat berichtje? Om een ‘under the dome’ ervaring te kunnen organiseren, moet een doom-scenario kennelijk vergezeld worden met een ‘hoopgevende’ boodschap. Zo van… “ja, je moet wel eerst dood, maar daarna wordt alles beter!” Na een traumatiserende doodservaring wel te verstaan, het wegsnoeien van contacten. Want ja, die dood hé?

  Gezien allerlei verhaaltjes over de dood en praktische kwesties vind ik eigenlijk dat de belofte “trouw tot aan de dood” veel beter “trouw tot na de dood” kan worden. De dood mag geen saboteur worden zeg maar. En laten we eerlijk zijn, na een botte ‘amputatie’ van de ‘andere helft’, vergelijkbaar met een hersenhelft, hoef je van een voorgestelde transplantatie weinig meer te verwachten dan infiltratiepogingen.

  Onvervalste liefde is een kwestie van leven of dood. Zo letterlijk als het maar kan. Een oude wijsheid: Verlaat NOOIT je Eerste Liefde. Ook niet na de dood dus.

 5. Van wanneer is dit artikel? Jaren ’80?

  Op school leerde ik vroeger dat voor het jaar 2000 zo’n beetje alle grondstoffen van de planeet op zouden zijn maar dat is nog steeds iets gelukt.

 6. Het wordt met de dag duidelijker, en toch blijft men weg kijken, uit angst waarvoor, multiculturisme houd in het verdwijnen van het Europese ras, het witte zo als men dat noemd, waarom moet dit, het gaat steeds meer er naar uit zien als stammen in de Himalya de Lakash, blond – rood met blauwe ogen in scharkeringen van grijs en blauw, achter gebleven DNA van de Macedoniers van Alexander de Grote, zal het ons ook zo vergaan, ergens weg gestopt een residu van de Europese volkeren, ja ik denk het wel, als je naar Zweden kijkt, maar goed wilde dit even kwijt, ik zie het oprukken dagelijks waar ik woon, het oude verdwijnd en het nieuwe is als onkruit in een bloemenveld, het lijkt er niet op, groet !

  • Toute va bien toch… zal ik eens een geheimpje verklappen en er een publiek geheim van maken? Je bent zo intensief bezig met ‘rassen’ als moslim, christen, jood en nu het Europese ras dat je een reclasseringsambtenaar lijkt. Want je moet natuurlijk wel genoeg van dat soort rassen weten om ze te kunnen (her)classifieren. En er reclame voor kunnen maken, om eens te kijken welk ras het voorkeurs-ras van de ander is. Maar mij liggen dat soort rassen niet. Wat interesseert mij het van welk ras iemand fan is, annex met welk ‘isme’ iemand identiteitspolitliek zou kunnen bedrijven? Daar schreef ik gisteren iets over, hier. Hoewel ik, als ‘klasse apart’, wel iets zie in het ‘ras’ zelfstandige. Maar tegen de tijd dat iemand zelfstandig wil zijn, kunnen ander rassen de prullenbak in. Of naar de vuilverbranding. Althans, de ideeën daarover.

   Eerder schreef ik dat rassen eigenlijk vooral verzonnen zijn om anderen te kunnen gebruiken. Via verlokking of dwang en geweld. Wat écht ziek is… rassen (Engels; races) worden neergezet als een race om wie de beste is of zo. Wie er de leiding mag hebben. Maar in feite betreft het belastende onzin. Wat ook geldt voor ‘rassen’ die de wedstrijdleiding spelen. Er zijn zo wat carrière stappen voor wedstrijdleiders bedacht, heuse ‘rassen’. Leiders van staten. (in Nederland ‘provinciale staten’), landen, federaties en unies van landen. Laten we eerlijk zijn, als individueel zelfstandig zijn de norm is zijn al dat soort ‘rassen’ overbodig. Dus waarom zou iemand mee willen doen aan dat soort onzin? Omdat identiteitspolitiek zo ‘leuk’ is? Nou… aan leukemie, pardon, leuk-mania lijden is echt niet leuk hoor…

   Daarbij komt dan ook nog komt figuren die op het politieke toneel worden geplaatst meer aan manische depressie lijken te lijden. Ze moeten kennelijk manisch actief zijn, maar een optreden komt veel te vaak over als undercover depressie. Machinaal, robot-achtig doorgaan zeg maar. Wát een voorbeelden… niet echt navolgbaar hé? Kennelijk denken hun financierders dat in het verleden behaalde resultaten een garantie zouden moeten zijn voor de toekomst, maar wie een beetje nadenkt weet dat dat niet zo kan doorgaan. Ook niet na her-kwalificatie, om-scholing en re-classificatie.

  • Het was niet zonder reden dat ik met het verhaal over piraterij kwam. Een subtiele hint, met nu een wat minder subtiel vervolg. Hoewel ik het wel grappig vindt om met de hoofden van o.a. inlichtingenwerkers, (assistent-)piraten etc. te sollen, bleek uit dat verhaal dat het ‘zicht’ van dergelijke figuren nogal ‘overruled’ kan zijn. En dat veroorzaakt dan nogal hallucinante ideeën. Voor zover die nog niet geïnjecteerd waren. Ter illustratie een jubelend verhaal dat vol is gestopt met hallucinaties:

   De Ode aan Nico, ons eenmansleger is mooi geschreven. Echt, je zou er bijna warm van worden. Uit het artikel blijkt wel dat Nico is gekocht en in ‘onze’ zak zit. Een mooie aankoop zeg maar.

   Een olifant in de kamer van dat artikel is dat een eenmansleger niet per sé in de zak van een ander hoeft te zitten en dat een eenmansleger het niet nodig heeft om in het team van een ander te spelen. Kennelijk moet dat zo van het ‘ras’ teambazen, maar dat betekent nog niet dat ze hun zin moeten krijgen. En laten we eerlijk zijn, als Nico echt een eenmansleger is, in de zak van een ander, wat doen die andere teamleden dan? Voor spek en bonen meespelen? En… je zou denken dat een eenmansleger zichzelf zou moeten kunnen financieren. Of mag dat niet? Is er sprake van een wedstrijdje wie nou eigenlijk wie in de zak moet hebben? Een eenmansleger moet andersom financierders in de zak kunnen krijgen, maar of een eenmansleger dat nu moet willen…

   Toute va bien… om mijn eerdere ‘prediking’ even wat af te maken, leg je m.i. teveel nadruk op ‘de Nederlander’. Hoewel wat mij betreft iedere nadruk daarop teveel is. Alsof het om een ras zou gaan, dat raszuiver zou moeten blijven. Lijkt wat op een lopende campagne over Gouda kaas, kijk zelf maar. Ja hoor, die kaas komt écht uit Nederland. En je vindt die áchter het Europese label. Jawel. Twee ‘rassen’ in één campagne. Van die framing klopt geen hout. Voor, achter, boven, onder is toch iets anders dan naast. Waarom krijg ik nou telkens weer het idee dat anderen graag willen hallucineren en daarmee voor zichzelf ‘bad trips’ organiseren? Tsja… de kater komt later hé?

   P.S. Het bovenstaande was geen aanval op jou, maar wel op bepaalde denkbeelden. Voor het geval je van plan was om als door een wesp gestoken te reageren ?
   Eerder moedigde ik aan om een raszuivere racist te worden en het ras liegebeesten die eventueel onder je schedel huizen eruit te schoppen met alle dwang en geweld dat daarvoor nodig is. Wegwezen ermee. Hetzelfde geldt voor waandenbeelden, om in termen van Nico het eenmangsleger te blijven een schot voor open doel. Of een makkelijke inkopper.

Comments are closed.