In de zestiger jaren werd veel reizigers bij grensoverschrijding gevraagd, of zij wel genoeg geld bij zich hadden om hun kosten te dragen. De controleurs spraken er dan hun angst over uit, dat iemand misschien te weinig geld bij zich zou hebben. Hoe meer geld men liet zien, des te mooier het was.

De laatste jaren is deze houding radicaal omgedraaid: de overheid is nu uiterst bezorgd, dat men te veel geld bij zich hee­­­ft: hoe meer, hoe slechter:

01.

Bij verkeerscontroles in Nederland heeft de overheid het recht, alles wat boven € 2.500,00 aangetroffen wordt, voorlopig in beslag te nemen. Men mag dan later aantonen, hoe men aan dit geld komt.

02.

Bij overschrijding van de grens tussen Zwitserland en Duitsland wordt een contante boete geheven van 25 procent over alle ongedeclareerde bedragen boven de€ 10.000,00 die aangetroffen worden. Hetzelfde gebeurt met een aantal variaties aan een groot aantal andere grenzen. Ook de Nederlandse overheid heft boetes.

Deze gekte is zich geleidelijk aan het uitbreiden en intensiveren. Waar dit zal eindigen weet niemand, maar er bestaat geen reden tot optimisme.

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Ik heb wel een vaag idee waar dit zich heen beweegt. En ik kan wel zeggen dat ik er niet heel erg blij van word.

 2. Heb wel meer met resticties in mijn leven te maken gehad, maar wij mensen zijn zo vindingrijk, restricties zijn voor de domme, als je denkt te weten wat er komt, neem je toch je maatregelen, zij willen naar een all out digitaal stelsel, slaaf van de wieg tot het graf, dus creéeren wij een parallel stelsel, in de 60 en 70 iger ging het geld snel rond, ieder één verdiende goed “” SPREADING OUR WEALTH AROUND “”, nu met die plastic truc, weten ze alles belasten ze alles, en is de gemaakte winst voor hun, en dan dat constante angst scheppen over de pensioenen, jeetje wij hebben tot onze 70igste gewerkt met plezier je staat midden in het leven, geniet er van, groet !

 3. Vraag me af, zijn wij nou zo brilliant en jullie domoren, dit hele spel gespeeld door het criminele politieke syndicate, laat de drugs maar groeien, geeft ze de oppurtuniteit om het liquide geld aan banden te leggen,
  ze hadden al lang in kunnen grijpen in de criminele wereld, te eerste komt dit drugs geweld ten goede aan de criminele allochtoonse minderheid, en aan de Islam, dat zijn zo de gemaakte afspraken “denk ik” door de Bilderberggroep, het besturen van een land, zo complex als Nederland, vraagt om een volkomen ander bestuurssysteem, dit gekonkel werkt niet meer, en is ook niet meer acceptable !

  • Natuurlijk groeit de criminaliteit en drugs.
   Elke wet (mening met een wapen) schept “criminelen”

   De war on drugs is gewonnen door de drugs en dat is gewoon de bedoeling van de heersers.

   De war on drugs kan niet eens gewonnen worden. In gevangenissen wordt zelfs drugs gehandeld. Dat is ook gelijk het doel van wetten tegen drugs de politiestaat vergroten en van de wereld een grote gevangenis maken.

   De amerikaanse drooglegging was ook zo’n succes. (sarc)
   Toen het afgeschaft werd was het voorbij met de grote criminaliteit.

Comments are closed.