Luister Vrijheidradio via:

Mixcloud Itunes Stitcher Anchor Spotify RSS feed

Als MP3 Downloaden:

MP3 Archief 128kbps stereo 64kbps mono

Volg ons:

FacebookTwitter Minds Honest.cash Memo.cash Steemit Telegram

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we de volgende berichten:

Presentatie: Peter, Henk en Johan

8 REACTIES

 1. Trekkers, mooie dingen. Bij de bollenboer vaak met die dingen gereden. Of met twee lange aanhangwagens erachter of met de rooimachine. Voorgloeien, starten, mooie rookwolken en rijden maar. Hard werken voor weinig. Maar ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden. Als de leveringen goedgekeurd werden, gingen we naar de autocross in Callantsoog. Na afloop een frietje. Fijne mensen die boeren.

 2. In wales vierwiel aangedreven tractoren met dubbele wielen achter om niet om te vallen, op de hellingen, toch wel ongelukken ieder jaar, ook met dodelijke afloop, het boeren ambacht is niet helemaal zonder gevaar, ook de dieren zijn niet ongevaarlijk, grootste vergissing in mijn leven, dit opnieuw beginnen, met veel hard werken regelmatig geld verliezen, plus hardvochtig, niets romantisch te bekennen !

 3. Ik denk dat al die GroenLinks-stemmers maar lekker hun eigen eten moeten gaan verbouwen op hun balkonnetje aan de gracht. Duif, meeuw en kat (van de buren) is ook vlees. Hebben zij helemaal geen boeren nodig. Al vind ik wel dat er een zaak te maken valt tegen al die gigafokkerijen met plofkippen, knalkoeien en kilovarkens die voornamelijk voor de export zijn. Exporteer de stront en de ziektes dan ook maar.

  Doe mij maar biologisch, of in de woorden van mijn grootmoeder “dat smaakt zoals het vlees vroeger smaakte”. Zo speciaal is ‘biologisch’ ook weer niet. Gewoon eten zonder plastic, kunstmest en giftige chemicalien. Het is jammer dat dit synoniem is geworden aan een alternatief-linkse levensstijl en winkels zoals Marqt. Lijkt mij nergens voor nodig.

 4. Als ik door de bovenstaande opsomming kijk, dan zie ik vooral dat degenen die iets bedacht hebben voor anderen, wat anderen maar moeten ondergaan, niet zouden willen dat de rollen omgekeerd worden. En wat ze zichzelf gunnen, ze anderen misgunnen. Om die omkering tegen te gaan ‘moet’ er dan maar sterker in een bepaalde richting gestuurd worden. Waarmee de reactiekracht sterker wordt. Maar ja, ik zou zeggen dat als je reacties veroorzaakt, je die ook braaf moet slikken als ze dan komen? Net als anderen van jou moesten doen. Het is niet de oplossing, maar wel een stap onderweg!

 5. Ja wat vroeger heel gewoon was, is nu iets wat in de politiek te gebruiken is !
  De hele wereld van voedsel is op een verkeerde voet gezet, veel maar de kwaliteit doet er niet toe, en die arm boeren, met hun enorme leningen, en veel te grote tractoren, kunnen niet meer terug !
  Ons land met te veel onNederlanders, blerrende Moskëen, en lieden die ons en onze levenwijze haten, onze oude Christelijke geloof vertrappen, om dat ze niet zich zelf willen en durfen tegenkomen, vanwege een verkeerde leefwijze !
  Ben oud, helaas zou er wel wat aan willen doen, er constant over spreken, schrijven discusseren helpt niet om de boel te veranderen !

 6. We moeten oppassen dat we niet dezelfde fout maken als de moraliserende links menschen, die ons vertellen hoe we (niet) moeten leven. Er zijn beslist goede dingen uit de oude tijd, maar inmiddels zijn er heel veel verbeteringen ook met plastic, of dat eieren en melk spotgoedkoop zijn gebleven en dat redelijke tomaten het hele jaar door te koop zijn. Kijk naar wat feitelijk, waar is en laat iedereen zelf bepalen wat hij wil eten roken of drinken. Zo lang……

Comments are closed.