Hub schreef in 2007 het volgende en nog steeds actuele artikel: Vandaag begint in het zuiden van Nederland de carnaval te kriebelen. In verschillende dorpen en steden worden dan de eerste feesten gehouden die een begin aan het carnavalseizoen maken.

Vaak wordt dan door de “Raad van elf” om precies 11 uur 11 de Prins Carnaval van dit seizoen benoemd. Meestal iemand die op het gebied van feestvieren al een goede reputatie heeft verworven en bvb al een tijd lid van de Raad van Elf is.

Het echte Carnaval wordt vooral gevierd in de week voor de veertigdaagse vastenperiode. De lokale overheid wordt dan opzij geschoven en de Prins neemt de sleutel van de burgemeester over.

Tegenwoordig is jammer genoeg de overheid zo machtig, dat de Prins niet veel kans meer heeft om zijn gezag te doen gelden. Te meer omdat hij het, in tegenstelling tot de overheid, met geweldloze middelen moet doen.
Het zou goed zijn om deze slechte ontwikkeling terug te draaien en de Prins en zijn Raad weer meer macht te geven. En dan blijvend!

5 REACTIES

 1. Vandaag is het Sint Maarten Bisschop komt uit alle landen, heel oud kinderfeest, we liepen te slepen met onze loodzware uitgeholde suikerbieten, met een waxine lichtje er in, en maar zingen, maar vaak ging de deur niet open, dus geen snoep, ’t was mooi en geheimzinnig in ons dorp !

 2. Hub toch
  Als libetarier een Prins meer blijvende macht tegeven,hoe reimd men dit, verder het dogmatische middeleeuwse door en door Katholieke Carnaval te propageren, om het domme volk wat stoom af te laten blazen en zich te laten misdragen, prachtige combinatie het Halal Carnaval !

  • Men was toen toch iets meer verbonden met elkaar ongeacht de reden, maar ja, “United we stand, divided we fall” en nu is het in-divided oftewel we liggen allemaal overhoop met onszelf

 3. Ja het is een optie, zou er trouwens nog iemand te vinden zijn die 40 dagen zou willen of kunnen vasten?

  • Jawel, tot zon’s ondergang, de Moslims doen dit ook, de rijken nemen een bloedtranfusie van jongemensen,
   8000$ de liter, babyblood is bijna onbetaalbaar, maar daar knap je natuurlijk geweldig van op !

Comments are closed.