Vijf jaar geleden eiste luchthaven Schiphol dat de taxi’s electrisch moesten zijn. Vervolgens kwamen er drie taxicentrales met in totaal 167 electrische taxi’s om de passagiers van de luchthaven naar Amsterdam en andere bestemmingen te brengen. De klachten zijn sindsdien niet van de lucht.

De taxichauffeurs op Schiphol melden dat de Tesla’s ongeschikt zijn als taxi voor intensief gebruik. De kofferbak is veel te klein, de actieradius onvoldoende en de algemene bouwkwaliteit van een Tesla is ronduit slecht.

De duurzame subsidiemobielen moeten constant naar de garage en het beloofde gratis opladen is zonder overleg omgezet naar betaald stroomtanken. Een groep chauffeurs sleept Tesla nu voor de rechter voor het leveren van een wanproduct.

De klimaathoax en de duurzaamheidsgekte maken het slechtste in de mens los. En zoals gebruikelijk zijn anderen de dupe daarvan. De taxichauffeurs die verplicht met een inferieur vervoersmiddel moeten werken, de klant die zijn koffers niet kwijt kan en halverwege strandt vanwege een lege accu en de belastingbetalers die deze onzin moeten bekostigen.

Schiphol is medeschuldig aan dit fiasco door leveranciers te dwingen een bepaald type auto te gebruiken en de reizigers geen keus te laten. Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet en een blamage voor de buitenlandse bezoekers die Nederland aandoen.

3 REACTIES

  1. Komt over als mislukte symboolpolitiek. Je bedoelt iets, maar zegt wat anders. En dat anders valt vervolgens door de mand, waardoor wat verhuld bedoeld was ook geschaad wordt.
    Lijkt wat op de ludieke actie tabak mag. Opgehangen aan de stropop, pardon, kapstok van vergunningen. Maar kennelijk wordt bedoeld, dat stoom afblazen best wel mag. Een gezonde roker is een tevreden roker en zo. Evenzo iemand die zo af en toe stoom afblaast om zichzelf te ‘luchten’, gezonder dan (meestal door anderen verplicht) opsparen en vervolgens als een vulkaan ontploffen.

  2. Maar dan moeten ze toch bij Air France zijn? Dat is de eigenaar van Schiphol als grootste aandeelhouder.

Comments are closed.