Home Vrijheid tear down this wall

15 REACTIES

 1. Dit probleem was nooit ons probleem, en het bestaat niet meer, trouwens op de keper beschouwd zijn de Duitsers behoorlijk gefuckt door de USA CIa Mossad, en nog gaat dit Fucken door !
  Mijn probleem ligt in Nederland, volgens het CBS wonen verblijven er in Nederaland 825000 Moslims, als dit waar zou zijn waarom dan 453 Moskeeën, past hier niet beter de term verovering bij als assimilatie ?!

  • Maak daar maar minstens 2 miljoen Mohammedanen/Islamieten van Toute, vreems dat deze lieden altijd beginnen met IK ben Moslim, nooit met IK ben mens, daarna ben ik man of vrouw, dan de naam en eventueel beroep of wat je doet en daarna geloof ik omdat mij dat geleerd of opgedrongen is en denk ik niet zelf na, want ik heb een pappie in de lucht nodig omdat ik zelf totaal niet weet wie of waar ik ben. Zoiets dan he.

 2. ‘tis te bezopen voor woorden, tear down this wall, ze bouwen nu zelf een muur langer als de chinese muur, “t kan verkeren zij Brederode !

  • De ene muur diende om mensen binnen te houden. De andere om mensen buiten te houden. Is toch wel een verschil.

 3. Muren worden gebouwd om te voorkomen dat een stuk grond als het ware gepenetreerd wordt door ongewenste indringers. En ja, er zijn er die liefst de belevingswereld van anderen penetreren om die te koloniseren, met of zonder toestemming of uitnodiging.

  Niet zonder reden zette ik een tijdje geleden een individu (of individueel gezin) neer als een kasteel met een slotgracht er omheen. In plaats van vijandig te doen en de warlord te spelen kan ieder beter leren om dat zelf ook te doen. Val een ander niet lastig, maar wees ook niet te beroerd om anderen uit te nodigen om te leren hoe principes in elkaar zitten. Dat kan best wel zonder allerlei intieme details te ventileren, want dat ontdekt een actieve leerling heus wel vanuit eigen ervaring.

  • Ach ja die principes, wat een heerlijk ouderwets woord. Maar ja wanneer kinderen vanaf geboorte tot aan hun 7e levensjaar ongeveer geindoctrineerd zijn met onder anderen allerlei religieuze waanzin en dergelijke zaken meer dan doen principes er niet toe. Dan is het beter eieren voor je geld te kiezen en er geen energie aan te verspillen.

  • Het zijn krachten, waarop tegenkracht losgleaten kan worden om te neutraliseren. Daarna misschien op een andere manier verder.

 4. De muur diende er juist voor om de mensen binnen te houden. Kennelijk had men weinig vertrouwen in het paradijs. En het was geen paradijs. Althans niet in mijn ogen. Ik ben er diverse malen geweest. Voor zaken. Dat de val van de muur de Oostduitsers niet gebracht heeft wat ze dachten dat het zou brengen, ligt aan de eigen verwachting. Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Dat ze zelf iets moeten doen, waren de Oostduitsers vergeten. Of was ze afgeleerd.

  Als ik thuis in NL aan mensen vertelde hoe het er in Oostduitsland aan toe ging, wilde men er niets van weten. Ik werd afgeserveerd met de opmerking “jij bent een exponent van het grootkapitaal”.

  Ach ja.

  • Dat afleren werkt wonderbaarlijk goed, het zijn dan wel misbaksels van wonderen waar niemand op zit te wachten. Het ontnemen van zelfstandigheid is erg, het onthouden van groei naar zelfstandige volwassenheid, wat nogal vaak gebeurt omdat veel ouders ook een slavenmentaliteit hebben opgedrongen gekregen is destructief over de generaties heen.

  • En toch waren er velen die het prachtig vonden, en sommige zijn nostalgies voor dit systeem, een soort rusthuis voor de jongeren, alles werd voor je bedacht, en ook uitgevoerd, voor de domsten en armsten het paradijs, het tegen overgestelde van vrijheid met slapeloze nachten voor de dag van morgen, alle mensen zijn niet geschikt voor vrijheid, met een groot stuk zelfstandigheid, ze geven het graag uit handen, en daar maakt de politiek dus misbruik van, er is geen land waar zoveel armedonders op straat slapen en leven, als in het land of the free, ze zijn bang voor middeleeuwse ziektes, vanwege hopeloze vervuiling door menselijke uitwerpselen, je mag kiezen !

  • Zelfbestuur en Toute va bien: Uit eigen ervaring weet ik dat je van bepaalde erfelijke belasting kunt afkomen. Veel erger, hinderlijker, schrijnender etc. is dat er krachten zijn die van buitenaf van alles doen om te voorkomen dat iemand gewoon echt zelfstandig wordt.

   Overheidsdienaren worden gebruikt om via wetgeving afhankelijk af te dwingen, op aandachtspunten. Werkgevers hebben het niet zo op zelfstandigen (zonder personeel). Edel-achtbaren ook niet. Wordt iemand te zelfstandig, dan worden er (figuurlijk) klappen uitgedeeld in de hoop de psyche van een zelfstandige te verzwakken. En liefst in de armen van een groepering zoals organisatie te drijven. Walgelijk.

   Terwijl sommigen klagen dat anderen onvoldoende zelfstandig lijken, in allerlei opzichten, weet ik uit eigen ervaring hoe zelfstandig zijn nogal systematisch geprobeerd wordt te ontmoedigen, tegen te werken, te saboteren. Door figuren die afhankelijk zijn van bijv. gehoorzaamheid, medewerking etc. Dat geeft te denken.

 5. Frankrijk heeft ooit ook nog net als de DDR een “muur” gehad. Ik meen in de jaren 80. Fransen werden ontmoedigd om vakantie in het buitenland te vieren. Wegens een crises. Er gold iets van een valutabeperking als ik het goed heb. Muren zijn zo gebouwd.

 6. De Fransen hebben een muur voor hun kop, de bureaucratie dan, dat is zo’n stompzinnig volk, die denken dat ieder één frans spreekt op de wereld, als je iets zegt wat ze niet aanstaat, kunnen ze je zonder opgave van reden of excuse 48 uur opsluiten, als je zegt de Empereur dus Napoleon te bewonderen gaan alle deuren voor je open, nou ben ik van Hugenoten afkomst gedeeltelijk, oude Adel uit het centraal massief, ook daar kan ik soms wat mee doen, bij de oude Khataren families bijvoorbeeld, de Franc maçon is ook zo iets prachtigs, in de oude logès zitten geen Joden, want je hebt wel degelijk twee stromingen binnen de Franc Maçon, deze beginnen in Gent België, vanwege de Universiteit die bij de oude Franc Maçons hoord,
  de oude Hugenoten families in Duitsland hadden en hebben nog steeds invloed, ook politiek, toch lang geleden, groet !

 7. De muur is de verkeerde kant omgevallen.
  Al die STASI lieden hebben zich na de val van de muur in 1989, overal ingegraven.
  Om zo van binnenuit de macht over te nemen, dat EU moederkloek Merkel als opperhoofd.
  Merkel is oud STASI lid, en kent de klappen van de zweep.
  Duitsland is zo links als wat tegenwoordig.
  Dat DDR was nog communisterser dan dat Sovjet Unie!!
  Dus u weet nu welke weg Europa op gaat!

  • Denkt U dat het allemaal iets uithaald, het is vechten tegen de bierkaai, het zit stikvol Moslims overal, die krijgje op een fatsoenlijke manier nooit meer weg, Roeland en El Cid hun werk was voor niets, wat ze willen is het al oude Europa met zijn autentieke inwoners vernietigen, groet !

Comments are closed.