13 december 2019:

Greta roept tegen juichende menigte: We zullen de wereldleiders tegen de muur zetten als ze niets aan global warming doen.

15 december 2019:

Greta zegt dat ze er even mee ophoudt.

9 REACTIES

 1. Ach in dit aardse tranen dal, wat Jules Deelder net heeft verlaten, moet je zingen met tranen van verdriet die over je wangen biggelen, niets brengt een oud mens zoveel verdriet als te moeten aanhoren niet gewenst en geaprecieerd te worden, hoe hard kan men zijn, gelukkig hebben we eeld op onze zielen, vandaar, we blijven staan ook met de grootste storm ons toegeworpen, dit oud Nederlandse ras, is niet te verontachtzamen, aan Willem, avec mon Egard, groet !

 2. het schijnt dat in het Zweeds ‘ iemand tegen de muur zetten’ betekent ‘iemand ter verantwoording roepen’ oid.

  Engels is niet haar native language .

  • Je kunt ook denken aan wereldleiders die als een taartvorm in deeg geprikt worden, om een duidelijke vorm te krijgen. Of wereldleiders met hun neus tegen een muur van vijandschap zetten om die te doorbreken. Eerst even snuffelen, vervolgens ontmantelen of slopen.

   Dat is het leuke van woorden, je kunt ze op allerlei manieren uitleggen zolang er niet glashelder bij verteld wordt wat er in feite bedoeld wordt.

   Misschien maar goed dat Greta even pauze neemt, kan ze nadenken over hoe ze iets gaat zeggen. Er zijn niet alleen vele wegen die naar Rome leiden, maar ook vele manieren om hetzelfde te zeggen.

   • Gezien Greta haar opdrachtgevers, denk ik meer aan de klaadmuur in Jerusalem, waar al die schijnheilig politiekers op de foto gaan, ik ben er één van Stone Henge !

   • Ik ben opgegroeid in een feodale omgeving waar het voor (vooral) de oudjes heel normaal was om te vragen “van wie ben jij d’r één?” (afkomst als maat). Die vraag is voor mezelf eigenlijk heel simpel. Ik ben er één van mijn ‘andere helft’ (vrouw). There can only be One! Dat is voor mezelf zó simpel, dat een buitenstander van ons leven niet de moeite hoeft te doen om iets anders te suggereren of vragen.

  • Heerlijk hoor, zo’n ronkende diesel. Betrouwbaar, krachtig, robuust. En kan inderdaad ‘lichtvoetig’ zijn, zo leert onze ervaring. In dat artikel worden gewicht en de druk van banden op wegdek genoemd. Maar hoe milieu-vriendelijk is de productie van grote accu’s die elektrische auto’s nodig hebben? Om nog maar te zwijgen over de lading elektronica die erin gaat?

Comments are closed.