De Tweede Kamer is reeds lang geleden verworden tot een plaats waar onze politici zich tot den volke kunnen richten in de hoop hun marktaandeel te vergroten.

Ik zag onlangs, hoe Baudet vertelde over afschuwelijke gebedsoproepen en veel te hoge minaretten. Baudet is blijkbaar geen moslim en schijnt ook weinig sympathie te koesteren voor hen die deze religie belijden.

In principe is er geen verschil tussen een als te hoog of te laag ervaren toren van een katholieke kerk en katholiek klokgelui op zondagochtend en de door velen als hinderlijk ondervonden klanken die met hoge frequentie uitgebazuind worden vanaf de top van een minaret.

Respecteert men een religie, dan is er geen reden, de concurrentie te bekladden.

Men kan zich voorstellen, met welke uitlatingen Baudet geconfronteerd zou worden, als hij iets ten nadele van Joden zou zeggen.

Hugo van Reijen

18 REACTIES

 1. Dat heeft te maken met cultuur, wij kennen het klokgelui, die oproep vanuit een moskee is leuk wanneer je in het land bent waar dit gebruik gebezigd wordt, niet hier. Religie is sowieso een dood paard aan een touw, hoe vaak hoor je niet ik ben Moslim, ik ben Christen, ik ben Katholiek, terwijl we allemaal maar mensen zijn, daarna je geslacht, dan je naam en dan eventueel je beroep of wat dan ook. Geloof of geaardheid zijn persoonlijke zaken en daar heeft niemand iets mee te maken verder. Maar de islam staat nu eenmaal niet bekend om zijn welwillendheid ten opzichte van de westerse wereld, waarom zou je die dan willen faciliteren? Alles moet van twee kanten komen maar het komt nog steeds van een kant, onze Nederlandse kant, we accepteren al decennia lang van alles en nog wat uit de islam cultuur, hele wijken zijn ten onder gegaan aan het wangedrag. Staat er ergens een kerk in het middenoosten die elke zondag mag beieren? Het moet altijd van twee kanten komen en dat doet het nu eenmaal niet, daar zit hem de kneep.

  • De islam is geen geloof maar een ideologie. Geloof is iets persoonlijks, iets waar je in geloofd, of dat nu in een god of goden of de zon of de maan is.
   De islam echter stelt hun geloof boven de staat en hun wetten rechten en plichten zijn volledig afhankelijk van die ideologie en daar gaat het fout vergeleken met onze “beschaving” (want die is ook niet 100% zuiver op de graat) als zij stellen dat mensen die niet meegaan in die ideologie minderwaardig zijn, net zoals hun vrouwen trouwens die enkel mogen dienen als n**kvee. (e en u invullen)
   Daarom blijf ik hem plaatsen: de toekomst van Nederland

 2. Op een joodse synagoge staan niet zoals op een kerk of moskee minaretten of torens. Er wordt vanuit een synagoge ook geen geluidsoverlast naar de omgeving verspreid. In die zin is een synagoge meer een voorbeeld dan een kerk of moskee. Maar toch zijn dit nog steeds stropoppen. Van een kerk en moskee, en de vulling daarvan, zou je kunnen zeggen dat er hoog van de toren geblazen wordt. Hoe zit dat met de vulling van een synagoge? Dan verschuif je de aandacht van stropoppen naar inhoud, naar de individuele aard en karakter. Interessanter, leerzamer. En eigenlijk maakt het dan niet meer zo uit hoe een clubgebouw eruit ziet. Misschien moet je dan concluderen dat een clubgebouw in wezen overbodig is. Inclusief de rituelen die daar uitgevoerd worden.

  Een gouwe ouwe onder de gezegden is (voor zover ik weet) dat als een jood een hekel aan iemand heeft, diegene de ander dan veel personeel toewenst. Misschien dat je zo nep-joden kunt herkennen 😀 Die misschien zelfs over antisemitisme gaan zeiken als hun personeelsbestand in de context van ‘business is war’ projecten ‘onvoldoende’ aangevuld of juist afgeslankt wordt. Terwijl dat soort gezeik over antisemitisme dan een false flag operatie is om de aandacht om te leiden. Feit is dat alleen degenen die hoog van de toren blazen (christenen, moslims?) met opgeblazen ego projecten personeel willen. Als koning mogen heersen over ondergeschikten schijnt een religieuze belofte te zijn, hoewel tegenwoordig een politieke en pseudo-wetenschappelijke.

  Wie gezonde denkbeelden in zich heeft wil zelfstandig zijn, werkgever noch werknemer. Investeerder noch hulpbehoevende. Het laatste vanuit financieel perspectief; saldi liquide middelen. Precies die middenweg (genoeg is genoeg) wordt zoveel als mogelijk tot ‘no go zone’ gemaakt, door… degenen die graag hoog van de toren blazen. Die de alarmbel rinkelen als er iemand een gezonde middenweg wil gaan. “Komt allen tesamen” om daar een eind aan te maken, af te laten wijken, want wat zou de kerstman zijn zonder elfjes? En de voorraad elfjes ‘moet’ toch echt af en toe aangevuld worden. “Ho ho” voor de kern-gezonde middenweg; extremisten zoals bepaalde christenen en moslims moeten toch echt hun zin krijgen. Hoewel ook atheïsten aan dat in wezen religieuze spel meedoen. Ook dat moet gezegd worden.
  Hier een artikel over Joseph Stiglitz, vanuit een (Ashkenazi) joods-amerikaans-economisch achtergrond-decor, die zich mogelijk nog aan het losworstelen is van allerlei indoctrinatie. Uit eigen ervaring weet ik dat dat een lang slepende rotklus is, zolang de gifkranen om je heen nog open staan en geluidsoverlast produceren. Maar hij doet in ieder geval zijn best, wat van vele anderen niet gezegd kan worden.

  • Het ging in dit artikel niet over Joden Nico, er staat ook, “Respecteert men een religie, dan is er geen reden, de concurrentie te bekladden.” Waarom zou je een waanidee moeten respecteren? Respect hebben voor bedachte en rare rituelen allemaal gebaseerd op angst voor hel en verdoemenis om een bevolking eronder te houden. Maar doe je alles wat je bevolen wordt dan wordt je na je dood rijkelijk beloond, dus alles doet een “religieus” iemand uit eigenbelang. Alles is symbolisch, het is allemaal gebaseerd op onderdrukking, zelfde als een Satanskerk met stelen van zielen en drinken van bloed en eten van mensenvlees, dat doet de kerk ook, hosties symbool voor het lichaam van Christus (mens) de wijn symbool voor het drinken van bloed, het stelen van zielen. het is allemaal hetzelfde dus waarom zou je daar respect voor moeten hebben. Zodra die religie weg zou zijn werd het leven veel aangenamer en de aarde weer wat het zou moeten zijn zonder al die verschrikkelijk domme en kortzichtige egoistische mensheid.

  • Het betreft georganiseerde religie, die gemist kan worden als kiespijn. Van origine, van nature draait alles om zelf-organisatie en wat daaruit kan groeien. Bij georganiseerde religie wordt juist dat verdrongen. Of in een mal gegoten. In het Romeinse christendom wordt bijv. beweerd dat een gelovige een soort kloon van Jezus zou moeten worden. Technocraten hebben dat concept omgevormd richting de productie van menselijke robots. Steeds verder afdwalen van het origineel eigenlijk. Wat allerlei situaties alleen maar steeds verder compliceert. Misschien is het opvallendste nog wel dat gecreëerd is als rotsmoes wordt misbruikt om de aandacht af te leiden van (in ieder geval minder schadelijk uitwerkende) situaties die hadden kunnen of zouden kunnen ontstaan. Dat komt ervan, ziekte als verdienmodel hanteren.

 3. Hugo: Gezien je opmerkingen over witwasoperaties wil ik je ter inspiratie wijzen op vergiftgingsoperaties of omgekeerd ontgiftingsoperaties: Geld is bedacht als controlemiddel, om anderen ‘bij’ te sturen. Geld draait meestal om het gif van dwang.

  Ook al is er sprake van overproductie en overconsumptie, toch moet er iets gedaan worden om geld binnen te krijgen. Wat de cyclus van overproductie en overconsumptie alleen maar aanjaagt. Vanwege junks die geld eisen in ruil van diensten of producten. Ze hebben er steeds meer van nodig om een bepaalde ‘kick’ te krijgen. Professionalisering van allerlei diensten (zoals zorg) is zo bezien zoiets als meer junks kweken. Ze doen het voor de ‘kick’ van de poen.
  Hoe dan ook, als er geld binnenkomt of uitgaat vanwege iets dat moet, dan zou je kunnen stellen dat dat geld vergiftigd is. Eigen ervaring leert dat je dat alleen kunt ontgiften door er iets mee te doen wat niet per sé moet. Zo’n ontgiftingsoperatie is pas voltooid als er sprake is van een schenking die van harte gedaan wordt. Je snapt het al, dat is zeer tegen het zere been van degenen die tot geldverslaafden zijn gemaakt. En degenen die hoog van de toren blazen. Wie ‘hoog en droog zit’ wil niet het ‘overwicht’ onder de eigen kont zien wegslinken. Misschien vandaar dat de verschillen tussen arm en rijk uitvergroot moeten worden? Rijken hebben nu eenmaal armen ‘nodig’, als helpende handen etc. …

  Praktische illustratie: Zelf onder een “Arbeid macht Frei” regime veel moeten doen om in wezen giftig geld binnen te krijgen, om anderen tevreden te kunnen stellen. Dan wordt er weinig ruimte gelaten om met ontgifte versies daarvan iets te doen. De sloop van ons leven, en de aanloop daarvan, draaide om het laten leeglopen en liefst roven van wat ontgift had kunnen worden. Na het recente overlijden van de laatste van mijn ouders ‘dreigt’ er nu kant-en-klaar ontgift geld bij ons binnen te komen (erfenisje, van harte gegund). Dan is het voorspelbaar dat er van alles gedaan zal worden om dat af te zuigen of giftig te maken. Met als gevolg dat onze voorraad alleen aangevuld kan worden door inkomend gifgeld (vanwege iets dat moet) of een ander soort gifgeld, dat geschoven wordt in de hoop te verleiden iets te gaan doen dat in feite alleen uit Eigen Vermogen en van harte gedaan zou moeten worden.

  Geld is weinig meer dan een stropop, maar ik moet zeggen dat er door allerlei partijen best veel gedaan wordt om een situatie te vergiftigen. Als iets niet van harte gedaan wordt, dan hebben Amerikanen het over ‘toxic relations’, en dat niet zonder reden. De gifmengers van o.a. Big Pharma hebben hun zaakjes helaas ‘goed’ voor elkaar. Zie hier iets meer over een heuse gif-belt (wetgeving en handhaving), als variant op het thema bible-belt. Om ‘de broek op te houden’, maar hoe? Als het zó moet… dan blijft er weinig over dat nog de moeite waard is. Maar misschien was precies dat de bedoeling van allerlei ‘business is war’ projecten, die wat als (naasten)liefde wordt beschouwd en verkocht zoveel als mogelijk proberen te professionaliseren.

 4. In een boek dat ik momenteel lees over het leven van John DeLorean, bouwer van de DMC DeLorean, wordt ook naar een soort gebedsoproep gewezen, door kopstukken van GM om zijn bedrijf kapot te maken. Die lijkt verzonden te zijn naar o.a. GM-dealers en de Britse regering, de laatste vanwege een fabriek in Noord Ierland die de nek om gedraaid moest worden. John heeft het in die context over ten koste van alles winnaar willen worden, en een obsessie voor macht (lees; zeggenschap over anderen).

  Je zou kunnen zeggen dat een zelfstandige een kern-gezonde obsessie in zich kan kweken om zichzelf te kunnen redden, zonder financierder, werkgever of medewerkers. Wie echter een ongezonde obsessie heeft voor macht in de klassieke betekenis, heeft medewekers nodig in wie een ongezonde obsessie is gekweekt voor een baan bij een ander. Framing kwekt problemen, of juist het omgekeerde. Van problemen kun je toch maar beter af zijn? Geil van macht in de klassieke betekenis impliceert geil van problemen (met bijbehorende ‘orgasmes’ tijdens veroorzaken of ‘oplossen’). Als ‘bestaansrecht’ en kapstok voor identiteitspolitiek. Echt iets om ‘trots’ op te zijn.

 5. Mijn vraag, is een groep mensen, samen gekomen in een religie gelukkiger of ongelukkiger, staan ze sterker als groep éénheid tegen over een ander vijandelijke groep, was dit misschien de reden, van het ontstaan, willen ze graag in iets geloven, wat buiten hun dagelijkse bereik ligt, willen ze iets geloven bij hun onvermijdelijke dood, uitgaande van een lager IQ, waardoor de redenatie practies niet aanwezig was, wat we nu weten, zijn veel geloven geen geloven maar geestelijke wetgevingen geworden, van straffende Goden !
  Daarom kan ik mij zelf (soms) vinden in de oude rig veda verhalen, en ook het Hindoe en Bhuda denken, als richtlijnen in je leven, deze uit het oude Ryan zon aanbidding, als de natuur kracht van alle leven, wat weten in wezen veel te weinig, hebben de mensen al die honderde duizende jaren in grotten gewoond, denk het niet, wat te denken van Gobekli Tepe de Genesis of the Gods, hoe vaak zijn we terug gemoeten naar af, en opnieuw beginnen, ach er zijn steeds opnieuw individuen die het voortouw nemen, met alle mooie en minder mooie gebeurtenissen van dien, ons land was Christelijk, de Joden werden gedoogt, maar de Islam heeft bij pns niets te zoeken, zijn dus vijandige veroverraars er uit dus, vroeg of laat gaat dit ook gebeuren, een volks fury kan verschrikkelijk zijn, maar ook heel efficient en boven dien heel efficace zijn, groet !

 6. Baudet, met zijn advocaten vriend, maken deel uit van de geplande oppositie, wat een halfbalans standpunt, gevangen in zijn eigen humanistische vang net, de Minaretten zijn geen probleem wel de hoogte, het blerren is te hard, jeetje Baudet, voor een middeleeuws dogmatisch denken verstopt in een religie, is geen plaats in een land als Nederland, vol indidualisten qua denken, het stoord, en slijt onze samenlrving op, dus stoppen en er uit met alle consequenties van dien, rust en ruimte geen of weinig crimineliteit etc. etc. groet !

 7. Op zijn minst ongepast om de Joden te gebruiken om gelijkschakeling in aanpak te bewerkstelligen. Naast dat de islam een ideologie is voor iedereen die geen moslim is, geen religie. Waarom moet dit steeds weer geduid worden, ook op dit forum? Deel van de valkuil die de islam is.

  • Beste Mijnheer, de volgorde is als volgt, Aryans zon aanbidders, in het oude India +/- 15000 jaar geleden, zo’n 5000 jaar voor de aanvang van onze jaartelling, ontstonden er diverse filosofien, waaruit dan weer de volgende denkvormen uit ontstonden, Hindoeism, Bhudisme, Tao, later Zaraoustriens, weer later Judeaisme en Christen denken, de laatste is de Islam, iedere aanhanger van zijn specifice filosofie, ziet deze of wil deze zien als uniek, maar dit is niet zo, veel profeten van het Joodse en Christelijke denken, zijn ook te vinden in de Rig Veda maar ver voor hun tijd benoemd in het Joodse en Christelijke denken, het zijn de oude geloven die de vrede bewaren, in de mensen een welbehagen, maar er waard satanisch spook door al ons denken, die van geld en macht, maar die zijn beiden tijdelijk ! groet !

 8. Ik zie in wezen geen verschil tussen joden, christenen, moslims, atheïsten, boeddhisten, hindoes etc. Ze beroepen zich allemaal op boeken en roeptoeters die op een voetstuk zijn gehesen (stropoppen), hoewel sommigen meer zelf nadenken dan anderen. Voor het overige lijkt het verplicht kreunen onder belasting door anderen of een ‘high’ krijgen van anderen belasten. Dus waar zit ‘m de pijn nu echt? Niet handig hé, om over stropoppen te blijven praten. Dan kom je in wezen nooit ‘to the point’. En eerlijk is eerlijk, ieder wil(de) in de kern hetzelfde. Ieder is in de kern hetzelfde. Veel geklets dus over randverschijnselen die per sé tot hoofdzaak gemaakt moeten worden.

  • Het gaat om het moment van het ontstaan, het moment van onze bewust wording, dat er wel iets meer aanwezig is, en moet zijn om deze rijkdom aan créatie neer te zetten, en te laten tikken zonder op onthoud voor honderd duizende en misschien wel millioenen jaren, in zijn rijkdom aan vormen, dat de mensen in zijn ondenken hier een bepaalde draai aan willen geven ter meerdere glorie van een groep een etnic, met prachtige bewijsstukken, in het tijdsbestek van de mensheid gezien, allemaal kul verhalen, JS MILL heeft hier een handje van, de meest fanatieken, zijn pseudo Joden, Turkse Khazaren die het Joodse geloof aan zijn gaan hangen, nee het ééne DNA is niet ouder als het andere DNA, en dit is het bewijs, groet !

  • Over dat ‘meer’ hoor ik geen eerlijke, open verhalen. Voor het overige vraag ik me vaak af van welke variant op het thema geestesziekte iemand last heeft gekregen. Want erg gezond werken de activiteiten van allerlei groeperingen niet op een individuele psyche uit. Geeft ook wel een dubbel gevoel. Vandaag keek ik bijv. even naar een bepaalde christelijke groepering. Leden ervan zijn zinvol bezig, voor criminelen, drugsverslaafden, prostituees etc. om die uit de shit te krijgen. En dat lukt ze nog ook. Bepaalde moslims zijn ook op die manier actief. Daar heb ik respect voor, want ze praktiseren wat ze zeggen te geloven. Tegelijkertijd zingen ze liedjes als “Aan uw voeten, Heer, is de hoogste plaats”. Terwijl een zelfstandige liever anderen op gelijke ‘hoogte’ ziet. Dus niet als een inzakking of als een opgeblazene. Of iemand die van buitenaf is gevuld met allerlei misleidende praatjes. Allerlei verschijnselen waar je vanaf wilt en waar cultuur om je heen dan bepaald niet mee meewerkt. Daar is die cultuur niet voor ontworpen, om het maar met gevoel voor understatement neer te zetten.

 9. Een islamitische gebedsoproep is prima als je op vakantie bent in een ver vreemd land. In het dorp waar ik woon zit de autochtone bevolking doorgaans niet te wachten op dat soort dingen. Het strijdgeroep van de vijand, nee, dan wordt het tijd om te verhuizen. Uw overheid staat aan de kant van de oprukkende islam, vanwege de omvolking en zo.

  Het overheidsbeleid is gericht op omvolking. Accepteer dat gewoon en vertrek heel comfortabel als eerste. Op de Titanic was dat ook de beste keuze: op tijd van boord.

 10. Ik vind trouwens al deze mijnheer zijn uitlatingen, de plank misslaan, nooit to the point, minaretten te hoog de gebeds oproep teluid, NEE BAUDET Moskeeën – Minaretten – Gebedsoproep – plus alle ons hatende Moslims goed of kwaad schiks weg, terug naar onze roots, vrijheid van denken en doen, peace men dat is onze cultuur !

 11. Als alle christelijke kerken bij de gemeenten aan vergunning aan zouden vragen om 6 x per dag het Credo van de torens te mogen laten galmen dan denk ik dat ook moslims alleen maar een uurwerk mogen installeren om zo elk half en heel uur de klok te mogen luiden

  • Ik denk dat Moslims met hun hele hebben en houwen moeten oprotten van waar ze van daan komen, ze hebben bij ons niets te zoeken, plus dat dit op een bloederig drama uit gaat lopen !

Comments are closed.