Foute mannen zijn moordenaars en verkrachters. Als we de goede mannen tot lammeren maken, wie beschermt dan de vrouwen tegen de foute mannen? Mannelijke ambitie, mannen die soms domme risico’s nemen, mannen die vrouwen willen beschermen tegen foute mannen, ze zijn hard nodig. Een betere maatschappij kan slechts bestaan als mannen mannen mogen zijn. En vrouwen vrouwen.

Tot zover de beschrijving van de video. Het is niet aan de staat om door scholing en wetgeving ideaalbeelden van mannen en vrouwen na te jagen. Er mag best van enige rolverwisseling sprake zijn. Maar schoenmaker, blijf bij je leest. Probeer de man niet te veranderen tot een tandeloze lafaard met als compensatie een millennial baardje en wat tatoeages. Herstel de man. Neem afstand van manipulatie. Het is hard nodig.

22 REACTIES

 1. We (man vrouw) hebben heet vaak gehad over ‘echte mannen’ en ‘echte vrouwen’. Dan krijg je acuut ‘last’ van visioenen over hoe mooi het leven kan zijn!

 2. Heel goed gezien, wij zijn die men ons heeft gezegt te zijn, voor testellen, het heeft meer te doen met het taken verdelen, dan de doelstellingen, vaak dan, maar wat is hier verkeerd aan, al die dooie lullen van dit moment, kom zelden nog een persoon in de vorm van een man tegen, zeker ze bestaan, die kleur geven aan het leven, die hun karakter vervullen in het dagelijkse gezeik, want wat is er nu mannelijks aan het leven van de gemiddelde Nederlandse man, zorgen voor de dag vanmorgen in het moderne slaven gareel, dom heel kleurloos leven, al denken ze van niet, het is je geleerd, je moet eerlijk zijn, maar dat gaat zo ver en niet verder want dan snij je in eigen vlees, het zelfde geld voor intégre, trouw, vader zijn, maar goed zou ook niet weten hoe dit te veranderen, door hele ingrijpende veranderingen, terug naar minder, anders, beter, een illusie, ja ik denk het wel, want die laatste daad als man, je verslagen tegenstander de genade slag geven doen we niet meer, dus het kwaad blijft weet dit uit te buiten, blaffende honden bijten niet, we gaan het zien en beleven, ze vieren feest in Londen in hun ratten hol, ze blijven ver van het hol van de Leeuw, groet !

  • Zoals te doen gebruikelijk zitten gender rollen en beeldvorming inzake staatsinrichting weer eens ongelofelijk in de weg.

   Gisteren vroeger Bertuz waarom ik mezelf schrijvend afvroeg waarom een manvrouw firma niet als culturele norm is gesteld. Dat wordt hoogstens helder als je gender rollen negeert:

   De eenpitter (eenmanszaak) kan vergeleken worden met een vrijstaande woning. Die van zichzelf is. Wat ook geldt voor de manvrouw firma.
   In een bepaalde taal wordt een woning een samostatne dům (vrijstaande woning) genoemd. Een mooi beeld, vanuit taal. Dat woord bestaat namelijk uit twee delen, ‘alleen’ en ‘staan’ of ‘staat’. Bij een manvrouw firma zou je samen zelfstandig alleen zijn, hoewel vanwege samen niet eenzaam. Als anderen dat ook doen ben je hoewel anders dan anderen toch op een bepaalde manier gelijk. Zonder opgeblazen gedoe.
   Het zijn juist groeperingen zoals organisaties die organiseren dat wie niet door zo’n sociaal kankergezwel opgeslokt zich eenzaam kan voelen. Als individu per definitie in de minderheid jegens “wij zijn met meer en ‘dus’…”

   • Je maakt het omslagtig, vroeger was een bestaan waar zonder je niet kon leven, en dat begrepen alle mannen vrouwen, dus een huwelijk was een onderneming, tesamen iets opbouwen, waarop met plezier op kon worden terug gekeken, en dat was voor rijk en arm het zelfde, met zijn tweeën was je sterker, de ramp was het voortijdig sterven, van vooral de man, de kostwinner-leider, was heel traumatisch, er bestond weining hulp, zo als nu, en maar klagen !

   • Knip de rookgordijnen van feodaal denken eens weg in je denken. Dat werkt verhelderend.

   • Gelof niet dat ik feodaal denk, ik benoem wat gedachtes die ik hier over heb, en ook geconcludeerd door mijn vele lezen, voorbeeld hier van Au bout du nuit van Celine, een eye opener, maar goed wat is feodaal, ’t is hoe je het wilt gebruiken toch, groet !

   • Gewoon vrouw achter het fornuis (of er voor ligt er aan) man met z’n handen werken ipv die halve zachten met hun poezelige handjes aan een smartphone, Waar de man woon draagt hij de kroon en zo is het en niet anders,

 3. Misschien is dit filmpje een reactie op MGTOW, Man Going Their Own Way.

 4. We hebben meer behoefte aan zorgzame, lieve vrouwelijke vrouwen ipv manwijven en carrieresletjes.
  Kinderen maken, een hele hoop kinderen ipv 4 honden uit het asiel. Zorgen voor het huis, koken, op de kinderen passen, hempt strijken en kippensoep maken voor de zieke.

  Met een groep jonge dames aan tafel en geen van alle wist hoe je erwtensoep moet maken, ze worden echt steeds dommer.

  • Die meiden kunnen niet eens een waslabel begrijpen of hun eigen slipjes strijken.
   Al die jonge meiden lopen de hele dag in de binenstad de H&M plat te lopen of met drie vriendinnen met allemaal het zelfde stijle kapsel te slenteren met een klein tasje met stout broekje erin van de hunkemoller en te vervelen,terwijl ze hun moedertje konden helpen met tafeldekken of de afwas,of het ophangen van het wasgoed,maar nee hoor de meiden lopen liever heel de dag hun studiefinanciering op te maken in de stad.
   Als deze nietsnutten later misschien een man willen trouwen..wat hebben ze te bieden in de relatie?
   Je zal als man maar zo’n bazige,praterige,niks kunnende,niet huishoudelijke taken willen verrichtende feministische meid in huis hebben..kom je van je werk roeptoetert die brutale bak nog dat jij ook nog even de afwas moet doen en de kinderen aandacht geven…wat heeft dat triefel dan de hele dag gedaan thuis?
   Ja rondlopen in de winkelstraten met haar evenzo vriendinnen en naar de hunkemoller geweest voor een ordinair broekje..
   Ik zie zo die foto’s op het internet nog van vlijtige vrouwen en meisjes in de jaren 50/60 bakkend en kokend in hun keukentje met nieuwe apparatuur,een mooie jurk aan en glimlachend blij als vrouw in hun huis rondlopen,de kinderen spelen aan tafel en het huis netjes aan kant.De mannen komen uit het werk (hard werken) geven de vrouw een kus en salaris van de week,en gaan ze gezellig eten..
   Als je drunk girls op internet zoekt zie je hoe de huidige meiden en vrouwen hun leven lijden..
   Huishouden? ho maar,laat staan koken en huis op orde brengen.
   Nee de meid wordt steeds dommer en wil meer mannen dingen doen denkt ze..behalve het harde werken en salaris afgeven en het driedelig pak aantrekken en betalen in restaurants..dán zoeken ze weer een ‘tradiditionele man’.
   Domme domme vrouw.

 5. Met het omarmen van feminisme hebben de mevrouwen (“dames” is meestal te veel eer in West Europa en Noord Amerika) afstand gedaan van hoffelijkheid en wederzijdse steun in een relatie. Je kan niet van twee walletjes eten.

  Mijn persoonlijke observatie is dat de echte feministes een kleine kliek van verknipte types zijn. Ik ken er een paar. Maar het wordt op grote schaal omarmd door andere vrouwen om niet uit de toon te vallen.

  Als je als man een traditioneel ingestelde vrouw zoekt kun je er beter eentje zoeken in Oost Europa. De vrouwen hier zijn besmet met ‘malware’ in hun bovenkamer.

  Maar terug naar het hoofdonderwerp: vinden de dames het dan niet leuk? Zo’n man met spillepoten in een dito broek, met een baard en knotje, hippe bril, een MacBook en die elke dag aan yoga doet? Wat raar…

  Nu vind ik de ‘dames’ die onder de tatoeages zitten ook niet erg sexy. Eerder raar en ongezond.

 6. Ik krijg de indruk dat er nog iets anders gaande is. Laat ik zeggen, de ontwikkeling van de man, is na WO2 onderdruk komen te staan. Het familieleven van mensen was relatief eenvoudig voor de grote oorlog. De man werkt, vrouw zorgt voor het huishouden en kinderen. Werkende vrouwen waren er wel, maar vooral in de zachte sector.
  Vrouwen zijn bezig met een opmars. Zowel persoonlijk als zakelijk is de trend in elke samenleving hetzelfde, de vrouw eist nu een andere plek op.
  Mannen moeten gaan wennen aan een werkomgeving die meer vrouwelijk wordt. Dit is een ontwikkeling die nieuw is. Dit betekent dat mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden om aan de nieuwe eisen van de tijd te voldoen. Het eerste wat ik kan ontdekken is communicatie, praten over en rekening houden met vrouwelijk gevoelens en ideeën over onderwerpen.
  Van de populatie mannen zal en groot gedeelte zich kunnen aanpassen. Er is echter een redelijk groot gedeelte die dat niet kan. Deze groep is ook bezig uit het werkproces te gaan. Deze trend is begonnen in Amerika, toen Canada, UK en nu ook NL.
  Wat ik ook bemerk is dat er een bepaald type man overleeft, dat zijn de mietjes, de achterbakse bangerikken.
  De gewone mannen zijn ook een beetje terughoudend geworden. Er hoeft maar 1 vrouw zich bedreigd te voelen, dat krijg je iedereen tegen je.
  De kantooromgeving, de productieomgeving beginnen te veranderen. Wat de regels zijn, wat wel of niet mag, moeten nog uitgevonden worden.
  Een ding is zeker, de oude wereld is voorbij. Aanpassen of iets anders gaan doen.
  Nog een klein neven onderwerp: vrouwen trouwen niet omlaag. Een HBO vrouw trouwt minimaal een HBO man. En niet lager. Verdient de vrouw veel, moet de man ook veel verdienen.
  Echter, het aantal mannen met een hoge opleiding zal gaan dalen. Steeds meer vrouwen studeren af, maar het mannen dat afstudeert daalt.

  • Nu afgestudeerd staat niet voor competent, en vrouwen trouwen niet omlaag,en wat heet omlaag, dat het veranderd is zeker, of het er beter op wordt voor de vrouwen en ook mannen, valt te bezien !
   In mijn jeugd binnen mijn leef horizon, tje geen vuiltje aan de lucht, ieder één (?) was happy, sommige vrouwen werkten de ambitieuse dan, met mannen het zelfde, de echte strebers waren nooit gezien, en men vergat nooit om te leven, was je infinitief en werkte hard kon je goed geld verdienen, en daar profiteerde de hele leef omgeving dan weer van, spreading his wealth around hete dat, en dan op de achtergrond de Andrew sister met Yankey dollar of Rum and coca cola, ja een broodje ouwe kaas met een koud cocatje bij mouwes was alles kosher, wie gaf daar iets om heb ze wel geroosterde varkens pootjes zien verorberen die Jode jongens, de één hete Maandag, een goeivrind van me hete Dinsdag ging ik altijd mee Ajax kijken, het was onge compliseerd easy going, ik zou het jullie graag gunnen, groet !

 7. Je doet het zelf?
  Waarom foute mannen?
  Waarom benoem je niet foute vrouwen?
  Manipulerende vrouwen,rancuneuze vrouwen?
  Jaloerse vrouwen?
  Boosaardige vrouwen?
  Feministische vrouwen?
  Mannenhatende vrouwen?
  Dáártegen moeten mannen zichzelf beschermen,en dat is al genoeg!
  Vrouwen moeten hun eigen boontjes maar zien te doppen,ze worden al irritant genoeg voorgetrokken die ondankbare vermaledijde zeikwijven

 8. Nee hoor vrouwen zijn fantastisch door alle eeuwen heen hebben ze alle grollen trollen van kerels- mietjes – qweperen, en noem maar op moeten onder gaan, jeetje als ze één 1 kind terwereld brengen, doen ze iets wat al die mannen met hun grote muilen, nooit en te nimmer kunnen, ik gun ze alles, ben al 68 jaar samen met de zelfde vrouw – dame – moeder- grootmoeder maar boven alles mijn geliefde, hoop dat ik oud wordt voor haar, om haar te verzorgen en beschermen, en je moet in je leven veel geven, om iets terug te krijgen, maar zo zit het, nee niet negatief over ze praten, ons leven zonder hen is als een lege dop, groet !

  • Je loopt achter!.
   Er zijn miljoenen uitmuntende vaders die goed voor hun kinderen zorgen,homostellen en vadergezinnen.
   Je praat echt als een Jezebel die enkel vrouwen prijst en mannen met alles verdoemd dat is precies wat de huidige Jezebel propaganda inhoud.
   Mannen hebben de wereld gebouwd,huizen,straten,schepen,kastelen,vrouwen verzorgd,vrouwen gepaaid,en dat alleen voor de vagina.
   Mannen zo afzeiken is werkelijk weerzinwekkend enkel voor de heteroman om die vermaledijde vaginale opening in te mogen stoten,en de uiers van de vrouw kapot te sabbelen als een kweepeer.
   Als er geen mannen zouden zijn heb je een wespennest van gillende jaloerse Jezebels die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
   De brutale H… van Babylon,Jezebel.delilah verschrikkelijk!!

   • Wat een dom en weerzinwekkend commentaar, dat is alles wat ik er over wil en kan zeggen !

 9. Keizer Augustus stelde wetten in tegen het celibaat. Blijkbaar waren vrouwen in Rome zo afstotelijk geworden dat geen man meer wilde trouwen. De wetten tegen het celibaat, een soort huwelijksplicht dus, werkten niet.

  En dat steekt nu dus ook weer de kop op: mannen die relaties met vrouwen opgeven en iets anders gaan doen. Het filmpje hierboven is een reactie op dat fenomeen. Niet zozeer de vrouwen zijn het probleem maar wel de regels en wetten die de overheid oplegt rond relaties. Alle relaties. Als je niet aangeklaagd wilt worden is het beter vrouwen volledig te mijden.

 10. Mannen, doe je ding, ga je eigen gang. Wedden dat er een vrouw is die dat leuk vindt. Het leven is niet louter aanpassen.

Comments are closed.