25 REACTIES

 1. Ik heb hier ook zo’n scherm-breede pagina (niet boxed). Firefox op Mac OS X Mojave, beide laatste updates. Toevallig ken ik WordPress een beetje, misschien worden sommige pagina’s niet automatisch ‘boxed’ gemaakt. Dat is een instelling die je aan/uit kan zetten maar elk ‘thema’ gaat daar anders mee om.

  Terug naar het filmpje: die meneer heeft helemaal gelijk. Behalve met het punt dat links ‘progressief’ zou zijn (geweest). Sommige linksen zeker, maar toen ik jong was waren de linksen vaak al net zo zuur en dogmatisch als nu. Alleen is het nu veel erger dan toen. Doctor Watson heeft nog steeds gelijk met “Liberalism is a mental disorder”.

  Om over te speculeren: wanneer komt het eerste ‘progressieve’ voorstel om de doodstraf in te voeren voor mensen die een minderheid hebben ‘gekwetst’ met een uitspraak? Dat is de logische vervolgstap na de huidige heksenjacht op iedereen met een andere mening.

  • En na een klik op de knop om mijn reactie te plaatsen is de pagina weer boxed. Ik zou het aankaarten bij de helpdesk van de maker.

  • Is links inderdaad wel ooit progressief geweest? Wat is dat precies?

   • Nou Bertuz dit klinkt niet goed uit jouw mond, of provoseer je hier !

   • Heb altijd indien mogelijk qua aanwezigheid, bij het demonstreren in Amsterdam bij de DOKWERKER gestaan, om dat ik weet wat dit inhield en houdt, daar gebeurd het, hand in hand terug denken aan alle martelaren van ons volk, Hannie Schaft en niet Anne Frank, en al die anderen waar men het N O O I T ! over heeft, heb familie verloren, maar dat doet er niet meer toe, in deze wonderlijke wereld zonder schaamte, ik schaam me soms voor de onwetendheid van de mensen, maar goed zo was het en is het en zal het altijd gaan, staat geschreven in de sterren, voel me soms zo’n ongelovelijke klootzak, dat ik mijzelf niet boven mijn menselijke gevoelens kan verheffen !

   • Progressief kan betekenen (bij mijn weten):
    1. Streven naar verandering en vooruitgang.
    2. Een ziekte die geleidelijk aan steeds erger wordt zonder redelijke kans op herstel.

    In het geval van politiek lijkt verklaring 2 het meest van toepassing, zeker als ik naar de Nederlandse politiek kijk. Daarom, opzouten met al die nutteloze politici en andere uitvreters.

   • Hang Bejaarde: Hangt af van context en framing. Er zijn allerlei ziektebeelden gekweekt door wat sommigen vooruitgang noemen.
    Een sergeant-majoor zei vroeger altijd, als ‘ie iets niet snapte: “Schiet mij maar in een kapotje”. Steriele afstand houden is een begin, maar niet de oplossing. De aarde moest zonodig omgebouwd worden tot een streng kermisterrein waar liefst alles geld kost. Zonder ontmanteling en sloop verandert dat niet. Maar de problemen annex ziektebeelden zitten dieper dan alleen maar dat soort duur betaalde cosmetica.

  • Dogmatisch en zuur, ik blijf hierbij in mijn eigen kleine wereldje, binnen mijn eigen gezichtsveld en tijdsbestek, de mensen hadden weinig op een klein groepje na, die het van vererfen moesten hebben, de mensen beseften dat ze het met wat ze verdienden moesten doen, en brachten soort ritme in hun leven, waar mee te leven was, het was dus de duit en de fluit, bij de onstuimige wereld gebeurtenissen zo als de socialistische – communistische explosie, wat ze meemaakten van uit de verte, volgde de besmetting pas veel later, wat ik als links ??? socialistisch ??? heb ervaren, was een soort bewustwording van de meer belezen Nederlanders, een naam die altijd teug komt is Jaques Thysse met zijn natuurboeken, maar goed de volkstuinen en volks bibliotheken volgden de buurthuizen, waar de vrouwen konden leren minder kinderen te krijgen, wat hun bestaan volgens mijn moeder volkomen veranderde, ja de mensen waren meer samen, het was een bewust wording van hun kracht te samen, volgens mij was dit een goede ontwikkeling van uit het feodale kerkelijke aspect, van verdeel en heers, t’ was een goed soort mensen onze voorouders helaas is dit denken verloren gegaan, door de enorme aangewende invloeden, die stiekum en ongemerkt de boel hebben verkwanseld, voor leuke baantjes bij de overheid, groet we gaan maar weer verder op weg naar het einde !

   • Bleef je inderdaad maar in je kleine wereld, maar je kunt het niet laten keer op keer je verbale zaad hier achter te laten. Ga eens naar een psychiater.

    Au revoir, crétin. Of liever niet eigenlijk, blijf beter maar weg hier. Mafkees.

   • En weer doe je zo onvriendelijk tegen onze Toute, als je je zo ergert aan hem waarom reageer je dan op hem? Dan is het ook mogelijk om niet te lezen wat hij hier neerzet en gewoon je eigen reacties te plaatsen.

 2. RATIO, ben jij een verrader van de Nederlandse arbeiders klasse, alleen de aanhef van dit artikel al, het verpreiden van doet, het is jammer dat we dit sociale in onze maatschappy overboord hebben gegooid in onze hoogmoed, moeten we nu duur voor betalen, ook het niet leren van de geschiedenis, ik heb het van dichtbij mee gemaakt, maar het was vechten tegen de zionistische bierkaai, zij groeiden in de partij maar buiten het zicht, Den Uyl mocht de vuurpijl afsteken door middel van de Surinamers en Antianen uit te nodigen door het geven van een Nederlands paspoort, dit was het begin van de entré in Nederland van het zwarte IQ, en wat daar aan vast zit, weten we allemaal, misschien moet je wat meer informatie inwinnen uit die tijd, want je moet wel weten waar je mee bezig bent te opperen !

  • Toute va bien. Ik daag je uit in NL een traditionele arbeider te vinden die in een krottenwijk woont, niet genoeg geld heeft om zijn hutje te verwarmen, met 6 hongerige kinderen die niet genoeg te eten krijgen en in lompen naar school gaan.

   Er is veel bereikt.

   Je moet altijd uitgaan van de kleinste minderheid die er is, het individu. Denk niet in klassen. Als je dat doet eindig je in collectivisme.

   Als je de video bekijkt zie je dat links nu net de verworvenheden die in de jaren 70 zijn bereikt te grabbel gooit. Juist door groepsdenken.

   Verder is het zo dat het sociale vaak verdwijnt op het moment dat de staat zich ermee gaat bemoeien. Waarom zou ik die zwerver helpen? Hij krijgt vast een uitkering. En zit ’s avonds toch in de gesubsidieerde nachtopvang. Zo gaan mensen denken. Een samenleving wordt niet per definitie sociaal als men gedwongen wordt te betalen voor sociaal zwakkeren en de staat dit gaat herverdelen. Individuele daden van barmhartigheid nemen dan af, naastenzorg is immers uitbesteed aan de staat.

   • Dat lijkt ook het probleem te zijn Ratio, we zijn eigenlijk allemaal uitbesteed.

 3. En wat is er dan verkeerd aan het denken van een groep homogene individuen, er zijn dingen bereikt door het samen optreden, zij willen juist verdeel en heers, dat is wat er gebeurd bij een homogene groep, waar zich dogmatische religeuse gedachten aanhangers ophouden, want die gedachten gaan altijd boven het groeps denken uit, en zodoende die éénheid ongedaan maken.
  Voor mijn gevoel is sociaal niet altijd van financiele aard, gewoon onderling goed nabuurschap is veel belangrijker, van daar buren plicht !
  In een goede en eerlijke samenleving hoeft niemand de Barmhartige Samaritaam uit te hangen, het is de enorme grote logge verschrikkelijke ambtenarij die de boel om zeep helpt, en dit is alleen maar groeiende !
  Het is verdomd eenvoudig, maar de ambtenaren créeeren baantjes, ze trekken alles naar zich toe, en bakken er niets van, behalve voor hen zelf dan, hier waar ik woon, nou ik blijf maar kalm, en doe net of ik doof ben, dan houden ze van zelf op met hun gemeier, het is eigenlijk een beetje zielig deze mensen zo bezig te zien, jaque Tati deed het beter !

 4. Ben het met Ratio eens; uitgaan van individueel. Ter voorkoming van collectivisme. Het woord groep-isme bestaat (nog) niet, maar dat zou op hetzelfde neerkomen als collectivisme.

  Ben het met Toute va bien eens; activiteit van ambtenaren kan schadelijk uitwerken. Evenals activiteit van overheidsdienaren of medewerkers anderszins. En inderdaad, je zou zeggen dat in een goede en eerlijke samenleving niemand de Barmhartige Samaritaam uit te hoeft hangen. Alhoewel ik bedenking heb bij het woord samenleving, want in hoeverre is in Europa ooit sprake geweest van ‘samen’ leven? Zo ‘samen’ is dat allemaal echt niet, met kasten, sociale klassen, standen etc. die een soort Apartheid ‘vereisen’.

  Wat er nog het meest uitspringt is de framing, oftewel hoe progressief etc. neergezet wordt. Misselijkmakend. Dat kan anders.

  • Persoonlijk geloof ik dat het onderlinge verschil veel kleinder was als nu, het goede in het leven werd ook meer gedeeld, bij de eenvoudige mensen, het was ook wel anders, maar dat zag men dan als onfatsoenlijk.
   ook waren de mensen veel kerkelijker, wat natuurlijk weer tot schijnheiligheid leide, maar goed wat is volmaakt, het leven is een kunst opzich, die vrouwen beter verstaan als mannen, hoe het zij voor mij was het tot de 80 zeg 90tich jaren prettiger meer ongecompliseerd om te leven, maar natuurlijk in voor wat een framework wil je dit zien ?

  • Koningen en keizers hebben hun autocratische macht gruwelijk en grof misbruikt. Dat misbruik is zodanig ‘gewoon’ geworden dat het de norm is geworden en nog steeds is. Het is net een kernramp die als kettingreactie verder blijft gaan.

   Waar kun je dit misbruik zien? Volgens de Bijbel zetten degenen die zich met wetgeving bezighielden zich op de stoel van Mozes (Matthëus 23:2). Keizers en vorsten zetten zich op de stoel van de natuur. Om te beslissen wat wel of niet natuur zou zijn, om te beslissen hoe en onder welke voorwaarden ‘natuur’ zou moeten werken. De uitkomsten zijn vastgelegd in wetgeving, die daardoor heuse rampenplannen zijn geworden voor de productie van natuurrampen.

   Voorbeeld doet helaas volgen. Wordt er gezwetst over mannen, vrouwen, kinderen, dieren, grondstoffen en wat dies meer zij… dan is er georganiseerde geestesziekte in aantocht. Besmettingsgevaar. Gaan er geen alarmbellen rinkelen, dan is de besmetting afdoende doorgevoerd en geestesziekte geïnternaliseerd. Zelfs bij een stevige koerswijziging gaat het nog generaties duren voor de fall-out van dit soort kernrampen uitgewerkt is, voor een einde gemaakt is aan de verspreiding van dit soort geestesziekte. Geestelijken, keizers en vorsten hebben er een houtje van om te zeggen “hoe durf je zo tegen me te spreken?” Om met Greta Thunberg te spreken: How dare you? Zie hier voor noodzakelijk ‘vloeken’ in de klimaatkerk. Of in paleizen.

  • In welk ‘framework’ ik dit zie? Laten we het cosmische orde noemen. Toen Me als Maät gesteld werd is er iets gruwelijk verkeerd gegaan tijdens het definiëren van cosmische orde. Met autocratie hoeft niet per sé iets mis te zijn, maar het moet niet op misbruik uitdraaien. En precies dat is gebeurt. Vervolgens ontstond een cyclus van mishandelden die mishandelaars werden. Het is niet voor het eerst dat ik hierover schreef, maar, laten we eerlijk zijn, wie de liefde niet heeft gevonden hoort dat met dovemansoren aan. Laat maar kletsen. Een kwestie van macht, meer niet.

   • Hier kan ik Me goed in vinden, voor mij is autocratie gevaarlijk, het hangt van de uitvoering af.
    Aan de hand hier van geef ik de volgende woorden weer ; Jewes trash, Bunch of inbreds, theit hate for us is bigger as their love for Israel.
    Dit ging over inbreeding, wat soms intellect lijkt is wat zij zelf noemen gis, het ligt vlak naast elkaar, lees Me-Maat het overlapt, mijn goede vriend Max, die zelf grote DNA problemen had, haalde zijn Joodse vrouw uit zuid Amerika, daar waar de Marannos wonen.
    Van daar dat er vaak voor vers bloed werd gekozen, gewild en soms ongewild !

   • Me denkt dat allerlei stropoppen totaal niet interessant zijn. Mijn ‘andere helft’ (vrouw) heeft vannacht kennelijk een klein hartinfarct achter de rug. Niet zo vreemd na al die hart-aanvallen, aanvallen op ons hart. Ze heeft verschillende malen gezegd dat anderen haar dood willen hebben, zodat er een ander neukertje aan me gekoppeld kan worden. Zo’n strategie werkt echter niet, omdat onze Me toch echt heel anders in elkaar zit dan de Me van anderen. Kern-gezond autocratisch begint toch echt in de kern van jezelf en je eigen leven. Helaas is er een heel systeem genaamd ‘beschaving’ op poten gezet om van kern-gezond af te komen. Hoe eerder, hoe beter wordt er kennelijk gedacht, of anders beter laat dan nooit. Daar hebben allerlei geniale kopstukken nogal over nagedacht en hun hulptroepen geloven hen nog ook.

   • Om misverstanden te voorkomen; het woord ‘ander’ was bedoeld voor degenen met waandenkbeelden. Neuken is echt niet interessant genoeg om Me ziel te verpatsen.

   • Toevoeging: Als Me bepaalt dat één Maät voor ieder niet genoeg is, maar er meerdere maten ingesteld worden, dan ontstaan volautomatisch Maten-naaiers. In meervoud.

    Europese adel en geestelijken hebben geen beste reputatie opgebouwd met zich aan de eigen Maat te houden las ik, in een boek over het Mongoolse rijk waar het heel anders aan toe ging. En de anderen opgelegde maat… ach, die is liefst zo veranderlijk als het weer. Om zelf stabiel te kunnen blijven ‘moet’ je anderen kunnen destabiliseren, toch? Ontspoord kapitalisme volgt dat soort voorbeelden kennelijk.

Comments are closed.