5 REACTIES

 1. Ja… dat geloof hé? Dat kan allerlei kanten opgaan. Laten we het eens niet hebben over kinderen, maar over de kerstman.

  Ooit waren er in Afrika die dachten: “Black lives matter”. Hun leven deden ertoe, voor henzelf en intimi. Slavenhouders geloofden ook in “Black lives matter”. Die zagen in Afrikanen materiaal, wat ze om konden vormen tot instrument. Tot gereedschap. Dat veroorzaakte een reactie: Slaven zagen de slavenhouders als afzetkanaal voor wat ze produceerden. En wilden net als een slavenhouder privileges.

  Ooit waren er ‘elfjes’ die, hoewel in ander woorden dachten: “Elve lives matter”. Hun levens deden ertoe, voor henzelf en intimi.
  De kerstman geloofde ook in “Elve lives matter”. Die zag in elfjes materiaal, wat hij om kon vormen tot instrument. Tot gereedschap. Dat veroorzaakte een reactie: Elfjes zagen de kerstman als afzetkanaal voor wat ze produceerden. En wilden net als een kerstman privileges.

  De kerstconstructie in een notendop: Kinderen zien in de kerstman een instrument om hun verlanglijstje om te toveren in kadootjes. De kerstman ziet elfjes en kinderen als een instrument om Godfather te worden? Elfjes zien de kerstman als een instrument om net als de kerstman een slee te bemachtigen?

  Zou dat de American Dream zijn, een slee van een auto en hulpjes? Of is dat een misvormde en verkrachte versie van de American Dream? En hoe zit het eigenlijk met de aloude feodale droom, dat er geen hulpjes meer ‘nodig’ zijn en ieder zelf nadenkt en doet? Zodat er geen ‘elementen’ meer in de strijd geworpen hoeven te worden?

  Waarom voel ik aan mijn (thee)water dat die American Dream en die feodale droom onvoldoende uitgewerkt zijn of misschien doodgewoon mismaakt zijn neergezet? Met een mooie edoch misleidende verpakking om de mismaking heen?

 2. Mensen maken hun eigen ilussies – dreams, dat houdt ze staande – gaande, net als jij Nico jij schrijft aan je zelf, en aan het eind zie ik je knikken, zo van dat heb ik weer eens even mooi gezegt tegen mijzelf, want het zijn woorden en geen gevoelens, beste Nico die hou je voor jezelf !

  • Dat laatste ben jij ook heel goed in, niet ?

   Prettige Kerst.

  • Toute va bien: Gevoelens onder woorden brengen kan zinvol zijn. Hoe denk je bijv. dat ik op “Elve lives matter” kwam? Dat werd me zowat toegefluisterd, door een elfje. Durfde het bijna niet te zeggen. Ik vroeg me af waarom andere elfjes dat nog niet uitgesproken hadden. Geeft te denken hé? Overigens heb ik andere ‘soorten’ medewerkers iets dergelijks horen zeggen. En ja, ik kan me best wel voorstellen waarom bepaalde figuren dan denken dat iemand die zoiets zegt dat liever voor zichzelf houdt. Verslavingsproblematiek en zo. Het allereerste wat een verslaafde zal doen is ontkennen verslaafd te zijn.

 3. If you might be inclined on concepts of life and
  death then you can find different designs offered aat tattoo galleries.
  You can visit visit to obtain a DVD Creator
  to prodeuce your photois in to a DVD. In this Shahrukh Khan has played role just as the one
  played in Supe Hero.

Comments are closed.