15 REACTIES

 1. Twee partijen die last hebben van elkaar. De kerstman kan dat doorbreken door zich los te werken, op het kussen te landen en voor de verandering eerlijk te worden. Zou je denken. Het distribueren van cadeaus en energie van anderen lijkt me een nogal energieverspillende bezigheid. Om nog maar te zwijgen van verspilling tijdens omzettingen, of met een mooi woord, transformaties die door een derde partij georganiseerd worden.

  De grap is… dat als je je eigen integriteit afdoende beschermt, er geen conversies, omzettingen of transformaties van buitenaf mogelijk zijn. Da’s ‘slecht’ nieuws voor gebruikers-van-anderen, een spaak in het wiel.

  Vergelijk die bescherming van integriteit met een met schubben ‘gepantserde’ draak; de enige manier om bij zo’n draak binnen te komen is via de ogen, oren en mond. Iemand die zichzelf als zelfstandig(e) positioneert laat zichzelf als tot het karakterbeeld van een Chinese draak groeien. Een aanrader, hoewel dat niet het hele verhaal is. De Chinese ‘hemelse’ dieren, die ooit zijn bedacht, getuigen van diep inzicht. Hedendaagse klootviolen die menen anderen te mogen gebruiken ontberen dat soort inzicht. Die modderen, kloten maar wat aan. Hoe zat het nu ook alweer met die elementen? Uhhh… moet je die buiten jezelf zoeken, in jezelf, zijn het er nu 3, 4, 5, 6 of… Totale verwarring. Doodgewoon omdat wie niet individueel zelfstandig wil zijn te beroerd is om over van alles na te denken. Wat ook geldt voor de aanhangers van denken in cycli, waardoor allerlei 8-banen geconstrueerd worden.

  • Onderwijs mijn beste Nico, kennis is het mooiste bezit, een breed spectrum van weten, ik heb ze gekent, of ze er nog zijn geen idée, ik heb ook een mooie algemene ontwikkeling me geboden door het leven, en dan lezen, onderwijs met uitleg door wunderfull friends, een France Bhudistische Lama, heeft mij veel gegeven, RIP, maar het lijkt minder te worden deze Meesters in je leven, lees veel lichte bedverhalen, van Idriss Sjah, mooie oud Arabische voor Islam verhalen, met ingebouwde wijsheid, hij was ook een Moefti, houw mijn mind bezig, spreek France, lees en schrijf Engels en Nederlands, luister naar Kabijls en Catalaans, heb ooit Oosterse talen bestudeerd maar echt verleden tijd, Sanskrite vergelijkbare Latin studie mooie, was te veel en dan mijn vaders zijn archelogiese geschriften er nog bij van zijn reizen, door de oude Aryan gebieden, en een beetje in zijn voetsporen gevolgt, paar mooie reizen gemaakt niet helemaal ongevaarlijk door de Hindu Kosh op zoek naar de blonde blauwogige wezens, Nepal bijna overleden, toch weer thuis gekomen, maar volkomen verward, heeft lang geduurd eer ik weer boven water kwam, ja lang leven, kan mij niet lang genoeg zijn, zou nog wel iets willen ondernemen, zit in je bloed, groet !

  • Toute va bien: Ik zag je opmerking (onder verraad van Lissabon) dat je jezelf als een van de grootste dogmatische twijfelaars ziet. En zie nu je commentaar over onderwijs oftewel kennisoverdracht. Daar heb ik een nogal dubbel gevoel bij. Via deze website heb ik verschillende malen gemeld dat over het innerlijke karakter een persoonlijkheid (van het Latijnse persona voor ‘masker’) gezet kan worden. De karikatuur daarvan is een gelegenheidsmasker en verkleden voor masquerade ball, bal masqué.

   Het ‘veroveren’ van kennis kan neerkomen op het strijdtoneel van een psychologische oorlog. Militairen kunnen dan een gasmasker opzetten. In die context is een persoonlijkheid ook als een gasmasker. Net als bij een gasmasker moet je je blik ergens nadrukkelijk op richten, en onderweg filteren. Een zuivere lucht kan immers gemend zijn met ingrediënten die inwerken op je gehoor, je zicht, kan uitwerken als mosterdgas, zenuwgas etc. Voor je het weet ga je hallucineren, raak je verdoofd, verlamd, of slik je waandenkbeelden als zijnde ‘normaal’. Of je naar iemand luistert om te horen wat ‘ie te zeggen heeft, of een boek leest etc. doet er daarbij niet toe. Dat is alleen maar de methode, de keuze van een specifiek strijdtoneel. Wat ben ik blij dat ik al vroeg geleerd heb telkens zo’n figuurlijk gasmasker op te zetten…

   Allerlei boeken en andere uitingen doen meestal hetzelfde. Als je naar de driehoek leven, liefde en werk kijkt, dan zijn leven en liefde (voor jezelf, intimi en vervolgens steeds verder naar buiten) in feite je core business. Daarvoor zijn faciliterende en voedende activiteiten nodig, om daar groei te laten plaatsvinden. Tot aan het niveau van volgroeid. Wat ‘beschaving’ wordt genoemd draait echter om randverschijnselen die neergezet worden als werk. Dat werk en allerlei systeemtechnische beslommeringen (zoals het verzinsel ‘geld’ en wetgeving) verdringt echter wat core business genoemd kan worden. Het liefst wordt ieder daar vol van gemaakt. Vol van randverschijnselen verdringt vol van core business. Om het maar zo neer te zetten.

   Voor zover er naar de individuele psyche wordt gekeken, is dat in de context van een ’trainbaar dier’, ‘maakbaar mens’ etc. Zo bezien is veel kennis die in de circulatie is gebracht hinderend, waardeloos. Maar er wordt wel dik over gedaan. Het is niet zonder reden dat ik geestelijken en pseudo-wetenschappers neerzette als valse profeten. Bij de architectuur van ego-projecten als machtspiramides is er met goede bedoelingen doodleuk over bepaalde elementaire kennis heen gestapt. Of, dat soort kennis werd doodleuk misbruikt ter meerdere eer en glorie van in wezen ego-projecten. Wie weet. ‘Beschaving’ als ‘false flag’ operatie die zegt ‘we zorgen voor je’. Ja… maar moet dat dan per sé ten koste van core business gaan? Da’s zoiets als een zakelijk avontuur waarbij de overheidskosten (indirecte kosten) meer opslurpen dan de directe kosten. Zo’n situatie zou zakelijk om reorganisatie schreeuwen. Maar als het om je eigen core business gaat, dan zou het ineens normaal zijn, alleen maar omdat je omgeving dat gelooft? Vandaar mijn opmerkingen over sekt-arisch gedrag, via deze website.

   Voor mezelf staat in ieder geval vast dat allerlei geschreven of gesproken verhalen in wezen misleidende kletsverhalen zijn. Leuk voor bijdehandjes. Tegen de tijd dat iemand ‘bijdehandjes heeft gevreten’ (boeken gelezen etc.) is zo iemand wel leuk om bij de hand te hebben. De goden als trouwe hondjes of zo (god – dog). Liever dat, dan zelf individueel zelfstandig worden. Daar zijn culturen kennelijk bewust niet voor ontworpen, gezien afhankelijkheden die van buitenaf geforceerd worden.

   Je zouden… dat het verstandig is om terug te gaan naar het begin. Wat zijn acceptabele uitgangspunten en doelen voor wat ‘beschaving’ of ‘cultuur’ wordt genoemd? Aan welke voorwaarden moeten die voldoen voor het de moeite waard is om er überhaupt inspanning in te stoppen? Om dat in beeld te krijgen, kun je beslist niet vertrouwen op boeken of verhalen die je te horen hebt gekregen.

  • Over dogma’s: Dat een ‘hogere macht’ aan lotsbeschikkingen mag doen om taken te verdelen is een dogma. Dat ieder individueel zelfstandig hoort te zijn is ook een dogma.

   Vergelijk je die twee met elkaar, dan zie je dat de 1e allerlei tegen-natuurlijke problemen (systematische schendingen) veroorzaakt en de laatste netjes in lijn is met een nog ongeschonden individuele psyche.

   Anders neergezet is er met dogma’s niet per sé iets mis, maar moet je goed opletten wat de gevolgen ervan zijn.

 2. Is dit de nieuwe manier om sites in diskrediet brengen ? Reageerders die irrelevante slaapverwekkende bullshitverhalen als reaktie achterlaten gelojk een hond die tegen een boom piest en weer verder loopt ?

  Zum kotzen.

  • Kom eens met iets beters, klinkt nog al ijdel, boeken geschreven zeker, journalist geweest voor diverse uitgaves, lezingen gehouden over de filosofie van genezing met homeopathie en gemmotherapie, en nog steeds gevraagt om lezingen bij te wonen, voorzitter van een geheime politieke vereniging, en altijd voor mijn familie in de ruimste zin gezorgt, mag ik dan nu soms een beetje freeweelen, persoonlijk denk ik dat U al die gaatjes in de grondpiest van andermans centen en werken, groet !

  • Frans; het klinkt misschien gek voor sommigen, maar niet ieder is blij met verplichte deelname aan een soort Ponzi scheme en satanische rituelen zoals bureaucratische procedures en zittingen van rechtbanken. Als de ‘blauwe hemel’ nou eens stopt met rotzooi uitbraken… zou het leven voor velen een stuk interessanter worden.

   Culturele klimaatvervuiling wordt toch echt veroorzaakt door figuren die denken dat ze Jezus zijn en over water lopen. Maar nee, je vult een ‘pool’ met medewerkers en loopt over hun hoofden om een bepaalde schijn van grootsheid te wekken. In feite gedragen als bij een menselijke piramide in een circus.

   Zum kotzen. Tevens het ontnuchterende van illusionisme. Wordt het doorzien, dan is er voor geen van de betrokkenen nog iets interessants aan. En terug naar onwetend gaat niet meer.

  • Men is toch lekker bezig zo Frans, kan jou het schelen, de meeste mensen lezen het niet eens. Het zijn over het algemeen Ego gestuurde reacties, kijk mij eens slim zijn (want ik heb verder niks aan mijn leven) en vage ellenlange reacties plaatsen die kant noch wal raken en inhoudelijk alleen maar over IK gaan. IK vond het een hele leuke afbeelding zo met Satan Clasu (heeft echt bestaan in Noorwegen) bungelend aan een windmolen. Natuurlijk slaat het nergens op, het ging om de “geboorte” van Christus, maar dan komt er een man met een baard en cadeautjes en hup, ziel verkocht aan bagger. Geldt ook voor Sinterklaas, allemaal indoctrinatie en bangmakerij verpakt in een grote leugen net als religie. Als we maar bang blijven en onderdanig daar gaat het om, dat willen onze echte machthebbers nu eenmaal anders is het te lastig.

  • Willem: Het ‘ik’ proberen te kapen of wissen (en resetten) is inderdaad tot de grootste systeemtechnische uitdaging gemaakt. Lijkt wel wat op de gebruikelijke eis van de Borg uit Star Trek: “Laat je schilden zakken en geef je over. Verzet is zinloos”. Met assimilatie als doel. Komt nogal ongezond en schadelijk over, vindt je ook niet? Maar ja… dat is hoe ‘borgen’ in z’n werk gaat. Leef je leugen te volle en je hoort er écht bij…

  • Helemaal met je eens Frans.
   Nico is een samenvoegsel van Ni en Co.
   Ni staat voor Niet, Niemand, Niets en ook voor de Knights who Say Ni uit Monty Python and the Holy Grail.
   Een ridder die een gevecht levert waar niemand in is geïnteresseerd. Uit deze Ridders komt ook alleen flauwekul die als een plaat blijft hangen.
   Co staat natuurlijk voor coöperatie, samenwerking wat in de samenvoeging betekent dat deze persoon tot geen enkele samenwerking in staat is. Co verwijst verder ook nog naar Ko het witte konijn uit de eerder genoemde film, die iedereen de strot afbijt die in zijn buurt komt.
   Nico heeft ook betrekking op de naam waarvan het afgeleidt kan zijn, Nicolaas. Een niet bestaand sprookje wat leuk is 1 keer per jaar, maar als hij elke dag verschijnt, toch strontvervelend blijkt.
   //Nico vervelio modus off//
   Nico het staat je vrij om te reageren, maar je brengt deze site een onmetelijke schade toe.
   Als je denkt dat iedereen op je zit te wachten, waarom start je zelf dan geen site om je verbale diarree te plempen?

  • Ivor: Je weet het te brengen, dat moet gezegd worden. Complimenten. Als volgende stap stel ik voor dat je, zijnde producent, de rammetjes uit je verhaal gaat halen. Want je kunt er niet (als met een auto) mee naar de garage… Doe net als ik en bekijk het van allerlei kanten. Als een garagehouder met een auto op een brug.

   • Nico, ik zou zeggen ga zelf eens naar de kapper. Dan kun je in de spiegel naar jezelf kijken. En ik hoef je niet meer te knippen en te scheren.

   • Daar hoef ik niet voor naar de kapper Ivor. Er is altijd wel een spiegel in de buurt. Beter nog, ik koester me in het Alziend Oog van mijn ‘andere helft’ (vrouw). Ze geeft me ook regelmatig een knip- en scheerbeurt. Gisteren nog, om van wat wilde haren af te komen. Zo zie je Igor, op herhaling gaan met een rammelend verhaal heeft geen zin.

 3. En nu stelt een Groene Duitse voor klimaatvluchtelingen asiel te verlenen. Gek. Misschien zorgt de klimaatverandering er wel voor dat Europa in een grote dorre woestijn verandert. En dat alle “zandbakken” veranderen in groene oasen, war het goed toeven is en waar de landbouw floreren kan.

  • Denk hierbij aan het steeds meer gebezigde woord “OVERNEMEN”, het witte oude Aryans volk moet verdwijnen, om dat we te dominant zijn geweest, en zijn !!!, dat gaat natuurlijk niet gebeuren, er komt een grote oorlog van, ik kan dit verder niet uitleggen ?, maar het ziet er somber uit, voor onze tegenstanders !

Comments are closed.