Greta het klimaatmeisje wil niet vliegen, maar in tegenstelling tot Laura het zeilmeisje kan ze zelf niet zeilen waardoor de bemanning van haar uit koolstof gemaakte boot de wereld moet overvliegen. Je verzint het niet.

Greta was onderweg naar een klimaattop in Chili, maar door de rellen daar was deze verplaatst naar Madrid dus ze moest de oceaan weer over met wederom een extra vlucht tot gevolg.  Tijdens deze top werd er een alternatieve top gehouden van mensen die denken dat het allemaal wel meevalt met de klimaatcrisis.  Daar hebben ze ook argumenten voor.  Wetenschappelijke argumenten. Dat is natuurlijk vloeken in de klimaatkerk waar ze meer gedreven lijken te worden door emoties.  Het heeft trekjes van een religie of een cult.  Waarom anders een meisje opvoeren als boegbeeld? Door al dat spijbelen gaat Greta misschien wel wat natuurkunde/scheikunde/geschiedenis/biologie/geologie lessen missen die haar hadden kunnen helpen te begrijpen dat ze door haar ouders en andere volwassenen voor het lapje wordt gehouden.

Er zijn veel vraagtekens te plaatsen (hier een aardige lijst) maar een van de sprekers tijdens de alternatieve klimaattop, Dr. Happer, een wetenschapper met een bijzonder indrukwekkende staat van dienst, wijst in deze presentatie op iets wat nog vaak wat ‘onderbelicht’ wordt. Het afnemend absorptievermogen van CO2. In de onderstaande grafiek is te zien dat CO2 inderdaad een broeikasgas is. Bij nul procent CO2 in de atmosfeer is de ‘warmte uitstraling‘ terug de ruimte in veel groter dan bij 400 ppm (huidig gehalte). Maar als dat verdubbeld wordt naar 800 ppm (hetgeen met de huidige toename snelheid nog heel lang zal duren) dan is er nauwelijks effect waar te nemen!

Zelfde geldt voor methaan (CH4) waar we bang mee gemaakt worden want als de permafrost in Siberië smelt dan zou er veel methaan vrijkomen en dat is een veel sterker broeikasgas dan CO2. Ten eerste is dat effect dus nihil, maar testen hebben uitgewezen dat bacteriën in de grond die bij het smelten uit hun winterslaap komen de methaan oppeuzelen.

Het is te vergelijken met het rood schilderen van een witte wand. De eerste laag heeft een groot effect. Alle lagen daarna steeds minder. Dit is keiharde wetenschap, dit effect/deze grafiek staat niet ter discussie. En toch wordt driekwart van de NL kinderen bang gemaakt en worden miljarden verspild om iets tegen te gaan wat geen waarneembaar effect heeft. Wat wel waarneembaar is is het groener worden van de aarde door meer CO2. Met name in de drogere gebieden op aarde omdat voor de opname van CO2 een plant haar stomata moet openzetten en daarbij verliest zij water. Meer groen, meer voedsel. Klinkt allemaal erg catastrofaal.

De propaganda van het klimaat circus is eindeloos. Je paard wordt te dik door global warming. Deze weerman beweert dat het nog niet gestormd heeft in NL vanwege global warming. Zogenaamde temperatuur records die helemaal niet waar blijken. Allemaal van die kleine steekjes die samen opbouwen tot een heilig geloof in climate change. Inconvenient ‘Truth’ by a thousand cuts.

Hijseenberg, December 2019

14 REACTIES

 1. op die alternatieve top van Heartland institute was ook een ‘ anti Greta’ : https://www.youtube.com/watch?v=v8dXpe1Pp6Q

  op zich een verademing om naar te luisteren in vergelijking met Greta, maar vraag me af of het goed is om af te dalen naar het niveau van de alarmisten door kinderen in te zetten.

  • Het is een onderdeeltje van de grote chaos créatie, alles wordt van zijn plaats gerukt, alles wordt genifileerd tot niets, het SOROS patroon is hier dagelijks in te herkennen, en de tegenstanders die zich van deze ziekte in onze samenleving bewust zijn, worden dagelijks uit voorzorg door dit kwaad gekruisigt, vooral geen anti semiet racist of iets dergelijks zijn, terwijl daar onze enige redding ligt, voor dit kwaad is alles goed te gebruiken, hun doel de westerse white men samenleving verwoesten, laten verbrokkelen zo dat zij ons met de grond gelijk kunnen maken, een goed voorbeeld is het Byzantynse rijk wat het 1200 jaar heeft vol gehouden, door het invoeren van zijn anti Joodse wetten, maar ze hebben dit uiteindelijk duur moeten betalen aan de Hebrewers, en wat er nu gaande is lijkt hier als twee druppels op, we schijnen het niet te leren, ja en dan moet je de prijs betalen !

   • Wat snuif jij toch de hele dag, franse truffels ? Mafkees.

    Ga iets nuttigs met je leven doen in plaats van je verbale poep hier te dumpen.

 2. Ik vraag me af wie die peperdure zeilboot betaalt. Wel leuke plaatjes. Laura had ook zonnepanelen, moest alles zelf betalen en regelen, en, werd zwaar tegengewerkt door leerplichtambtenaren, enz.

  • Je neemd het hopenlijk niet voor haar op, deze halve gare misbruikte dochter van fanatieke Joodse ouders, een school is verplicht ook voor haar, dit misleide kreng want dat is het, door Soros over de wereld gesleurd om ons de les te lezen, over iets wat volkomen buiten de invloedssfeer van de bewoners van deze planeet ligt,
   de ééne hype na de andere onderwijl gaan onze Europese samenlevingen er aan, het zijn van die, afleidings maneuvres, de echte gevaarlijke gebeurtenissen houden ze angstvallig uit zicht, ik denk als we zouden beseffen wat ons te wachten staat, denk ik aan de Lemmingen !

   • “een school is verplicht ook voor haar” – weet jij wat het verschil is tussen naar school gaan en onderwijs krijgen ?

    Denk ’t niet. Zelfingenomen mafkees.

    Dom geboren, suf gewiegd, naar ’t achterlijke schooltje gegaan en nooit wat bijgeleerd. Dit is je kans: https://www.youtube.com/watch?v=-7OLRzUCsSo

    Au revoir, crétin.

   • Wat ben je onaardig tegen onze Toute Nuke, dat is toch nergens voor nodig? Hij doet je niks, doet gewoon wat we allemaal doen.

 3. Vloeken in de kerk is soms kennelijk nodig, net als kogels door een kerk jagen. Tis jammer dat allerlei verhalen over klimaat nooit recht voor de raap zijn. Om met Greta te spreken: “How dare you?”

  • Voor wie ‘m niet gezien heeft: How dare you. Greta heeft het daar (in andere woorden) over erfelijke belasting waar volgende generaties doodleuk mee opgescheept worden. Rotzooi die anderen hebben gemaakt moeten opruimen is een uiting van minachting. Van ouders kun je misschien best wel leren, maar die ouders moeten het niet te gek maken. Hoe zou het toch komen dat kinderen tegenwoordig van die gekke dingen doen? Nee… die klimaatkerk heeft nogal correctie nodig, wat misschien klinkt als vloeken in de kerk maar dat in feite niet is.

 4. Dank voor the grafieken! (Een leuk antwoord op mijn artikel van een tijdje terug)

  • Ja, die afbeeldingen zijn wel grappig. De uitwerking van misplaatste prioriteiten kan vergeleken worden met die van prionen. Die krengen veroorzaken nogal wat erfelijke belasting die nog besmettelijk is ook. Zoiets als misplaatste prioriteiten. Naar cijfers en grafieken turen kan veroorzaken dat je bepaalde delen van een totaalbeeld uit het oog verliest. Of doodgewoon waandenkbeelden gaat produceren of consumeren. Maar ja, als iets zwart op wit staat is het waar. Toch? Laat het op grond van religieuze boeken, wetboeken, wetenschappelijke werken en wat die meer zij duidelijk zijn wat je prioriteiten dienen te zijn! Of…

 5. “zwerfafvalopvoedkundige” hieraan zullen we meer behoefte hebben. De mensheid komt eerder om in en door zijn eigen vuil.

Comments are closed.