In de afgelopen jaren is video wereldwijd in populariteit gestegen. Op sociale media als Facebook en Twitter gaat menig bericht vergezeld met een filmpje. Het maken van video’s is populair geworden onder de opkomende generatie, mede omdat het maken, bewerken en het publiceren ervan eenvoudig is geworden. Video begint daardoor steeds meer het geschreven woord te vervangen.

Voor websites met alternatief nieuws is YouTube al jaren een gewild platform om ideeën en zienswijze te verspreiden. Er zijn video’s te vinden die uitleggen waarom belastingen diefstal is, die vertellen over de toedracht van 9/11, de farmaceutische industrie, MH17, de zogenaamde oorlog tegen terreur, de opwarming van de aarde, ons geldsysteem, etc.

Dat is tegen het zere been in onze technocratie en overheden die dit faciliteren en dus is YouTube (onderdeel van Google/Alfabet) al meer dan een jaar bezig verspreiders van alternatief nieuws het leven zuur te maken. Dat doen ze door bijvoorbeeld de algoritmes zo aan te passen dat bepaalde websites en YouTube video’s niet of pas op pagina 10 van de zoekresultaten (waar niemand kijkt) zichtbaar te maken, door ze te classificeren als aanstootgevend waardoor je de video alleen kunt zien als je een persoonlijk YouTube-account aanmaakt, door volgers van bepaalde YouTube-kanalen ongevraagd uit te schrijven of door de beloning die een maker van een video krijgt van YouTube in te trekken.

Nieuwe regels

Vanaf 10 december aanstaande worden de touwtjes verder aangetrokken, dan worden namelijk nieuwe YouTube voorwaarden van kracht.

“YouTube may terminate your access, or your Google account’s access to all or part of the Service if YouTube believes, in its sole discretion, that provision of the Service to you is no longer commercially viable.”

Simpel gezegd betekent dat als YouTube geen geld aan iemand zijn kanaal kan verdienen het kanaal wordt gesloten. Voor de meeste alternatieve websites die steunen op YouTube zal dat einde oefening betekenen. Het kanaal van Sam Tripoli (TinFoil Hat) met meer dan 200.000 volgers werd afgelopen weken al afgesloten, mensen als Alex Jones en Milo Yiannopoulos gingen hem voor.

Natuurlijk staat het YouTube helemaal vrij dit te doen, het is immers hun eigen platform waar ze zelf de regels kunnen bepalen.

Het goede nieuws is dat met meer censuur er meer alternatieven komen, want terwijl anti-autoritair stemmen van traditionele sociale media platformen worden verwijderd weten sommige nu eindelijk de overstap te maken naar moderne platforms zoals BitChute en andere alternatieven gericht op decentralisatie, zodat we vrijuit kunnen blijven spreken!

ingezonden door ShutR

10 REACTIES

  • Heb hem in mijn Opera browser gezet, ben benieuwd wat het wordt. Wel weer even wennen aan het uiterlijk uiteraard, goeie tip.

 1. Opportuniteit lijkt het criterium te zijn. Youtube laat zijn oren hangen naar “wensen van de staat” en “commercie”. Wat opportuun is, is naar tijd en plaats bepaald. In het huidige tijdsgewricht wordt dit criterium door sommigen als hinderlijk ervaren, maar in de toekomst zou het weleens in het voordeel van deze groep kunnen uitpakken. Het is maar tijdelijk en zal wel weer overgaan. En het leidt tot vernieuwing en kansen. Kom qua vorm aan de wensen van de staat en de commercie tegemoet.

  • Dat was meer dan 1 beeld, ja heb ze ook al eerder gezien, maar wat als die groene/blauwe achtergrond er later op is gezet om een andere indruk te wekken? Je bent nergens meer zeker van.

   • We hebben langer zonder internet geleeft, als met die beeldspraak van deze klaagmuur het – “”HUN”” internet, de al oude discussie clubs waren leuker, en directer, zelfs de buurtcafé’s hun functies was directer, het contact is foetsie, het staren op het schermtje gaat de jeugd zijn kop kosten letterlijk en figuurlijk, groet !

 2. Hoewel er inmiddels miljarden in om gaan, heeft Youtube jarenlang verlies gedraaid (en doet dat volgens mij nu nog). Als een site als Bitchute gaat groeien, zullen zij dus kosten gedekt moeten hebben.

  Als je de site opent, heeft het best een hoog Alu-hoedjes gehalte. Ik zie Disney er vooralsnog geen betaalde trailers op zetten, dus moet het van de memberships komen. Leuk dat ze daarin transparant zijn, maar wat als ze een halfjaar de kosten niet kunnen dekken? Dan is je filmpje (of je hele kanaal) alsnog weg. Ik ben dus bang dat er geen echte alternatieven voor Youtube zullen zijn…

  • Neem me niet kwalijk Een oude bekende, ik vind de term alu hoedjes drager erg denigrerend, dat jij nu waarschijnlijk geen enkele ervaring of interesse hebt in andere zaken wil nog niet zeggen dat deze mensen allemaal debiel zijn of de boel bij elkaar fantaseren.

Comments are closed.