Met dank aan Bas. Deutsche Bank (2), speelbal van miljardairs en terreurverspreiders: Arno Wellens: ‘Van wie is Deutsche Bank eigenlijk? Van tante Helga uit Düsseldorf? Nee. De grootste aandeelhouder is de emir van Qatar en verder zijn er wat vooral Amerikaanse miljardairs. De Europese bankenunie komt neer op het redden van dit soort vehikels en daar moesten we nog maar eens heel goed over nadenken. ‘Europese solidariteit’ komt vooral neer op omgekeerde solidariteit.’

De Deutsche Bank is net als de Commerzbank eigenlijk failliet. 359 miljard aan activa op de balans van het balanstotaal van 1350 miljard (Deutsche Bank) heeft een waarde lager dan de boekwaarde. Er is 70 miljard eigen vermogen. Stel dat de echte waarde van deze 359 miljard dubieuze activa 180 miljard is, dan is het eigen vermogen negatief. En wel 110 miljard negatief.

De Deutsche Bank is too big to fail. Angela Merkel is om. Er moet een Europese bankunie komen. Dit betekent dat andere landen meebetalen aan de problematiek van de Deutsche Bank. En de Commerzbank. En andere Duitse banken. Waar Nederland orde op zaken heeft gesteld op eigen kosten, mogen we straks de Duitse banken redden. En meebetalen aan Italiaanse, Spaanse en Franse banken. Misplaatste solidariteit. En als bonus redden we daarmee de investeringen van deels foute miljardairs.

De video duurt een uur. Ik heb het noch op lange video’s noch op doemdenken. Maar dit is een video die het bekijken waard is. En met betrekking tot de doemdenken component. We gaan heus niet ten onder, maar de euro kost heel veel geld. Niet alleen zijn de hoge huizenprijzen in ons land een gevolg van de acties om de euro te redden, dit geldt ook voor de uitholling van de pensioenen. De negatieve rente is een gevolg van manipulaties die iedere Nederlander raken. Iedere Nederlandse spaarder benadelen, iedere huurder. Iedere koper van onroerend goed. Slechts de bezitters van onroerend goed en aandelen, die door een kunstmatige boom gevoed worden, zijn de tijdelijke profiteurs in Nederland. Maar de grote vermogens overheveling gaat naar de zuidelijke lidstaten. Die niet hoeven te saneren. En de Duitsers die anders dan de Nederlanders hun banksector niet hebben gesaneerd. En die hopen dat Nederland mee gaat betalen aan het redden van de Duitse banksector. Afijn. Arno Wellens kan het allemaal veel beter uitleggen dan ik. Als U dit weekend wat tijd heeft, overweeg dan naar deze video te kijken.

NB: de eerste video in deze serie is in dit artikel behandeld, en kan hier benaderd worden.

15 REACTIES

 1. Heel leven hard gewerkt voor een centje voor je oude dag en dan blijkt dit puur bedrog te zijn?

  • Moet nog vermelden, dat die dieselcrisis(VW) en milieucrisis(kerncentrales dicht?) hier een enorme impact op uitgeoefend hebben?
   De enorme linkse milieu-lobby(stelletje rovers) hebben hierbij een enorm gat geslagen, waarom, juist om de burger op de knieën te krijgen!

  • “Heel leven hard gewerkt voor een centje voor je oude dag en dan blijkt dit puur bedrog te zijn?”
   Verbaast je dat?

 2. Zeer de moeite waard deze video. Arno Wellens brengt de feiten inclusief de harde bewijzen ondubbelzinnig aan het licht.

  Iedereen zou deze video (én deel 1) moeten zien.

  • Ook is het mooie van Arno is dat hij werkbare voorbeelden geeft hoe het nu in elkaar zit. Zodat je geen econoom hoeft te zijn om de materie ze snappen. Hulde voor Arno, ik volg ook Willem Middelkoop maar die is voor Jan met de pet toch moeilijker te begrijpen ondanks dat Willem toch in grote lijnen hetzelfde verkondigd.

  • @Frans. Dank voor de suggestie, ik heb een link toegevoegd naar het eerdere artikel waarin ook de video is embedded.

 3. Uiteindelijk word dit allemaal centraal geregeld vanuit Basel. Ook wel de toren van Babel genoemd.
  In 1987 werd het Headquarters Agreement getekend tussen de Swiss Federal Council en de BIS Bank.

  Enkele kernpunten uit het akkoord:
  Verregaande immuniteit voor de bank en voor het personeel, onschendbaarheid, vrijstelling van belastingen.
  Medewerkers kunnen niet worden vervolgd voor handelingen die zijn verricht in het kader van de uitvoering van hun taak.
  Het gebouw en de archieven zijn niet toegankelijk voor de Zwitserse autoriteit.
  Medewerkers, bestuurders van aangesloten centrale banken officiële genodigden genieten een met diplomaten vergelijkbare status, zo ook de papieren die zij in hun bagage hebben.
  Er worden geen openbare verslagen gemaakt van de vergaderingen.
  Er is geen democratische, parlementaire controle mogelijk.
  Er zijn zestig centrale banken lid van de BIS, inclusief die van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid Afrika, de BRICS landen.
  Wat is de rol van de BIS Bank?
  De BIS is vergelijkbaar met een Chinese doos. Als je een la opentrekt dan zie je maar een deel van de inhoud ervan. De BIS opereert achter het IMF als een ‘dark horse’ en is selectief in wat er wel en wat niet gepubliceerd wordt. Over het oorlogsverleden van de bank wordt bijvoorbeeld op de site van de BIS een behoorlijke mate van openheid van zaken gegeven. Over de verbinding met het ‘netwerk’ zoals of over ‘de broederschap’ of met de ‘Deep State’, zoals de club ook vaak wordt genoemd, publiceert de BIS niets, zich beroepend op geheimhouding en immuniteit.
  De BIS stuurt dus alle andere aangesloten banken aan en zijn allen in particulier bezit. Op deze manier kunnen ze landen en economieën sturen ook op politiek niveau zoals ze zelf willen. Ondertussen word de ‘schijn’ opgehouden dat politiek landen en de EU aanstuurt. In de praktijk is dit dus precies andersom. Dit doen de Miljardairs die de particulier bezitters zijn van de bankenunie.

  • Je zou bijna denken dat de accumulatie can goud door diverse CB’s niet voor niks (is) gebeurt(d).

   Accumulatie van goud door CB’s is niet iets waar een libertariêr vrolijk van moet worden trouwens.

 4. Deze bankenunie is financieel terrorisme. Net als negatieve rente op je spaargeld en een half miljoen euro moeten betalen voor een gezinswoning. Daarom moet na Engeland ook Nederland zo snel mogelijk weg uit het bestuurlijke gezwel dat EU heet. Timmerfrans graag ook achterlaten in Brussel.

  Jammer dat het lange video’s zijn. Daar heb ik niet zo veel zin in. Is er ook een tl;dr versie?

  • Ik snap dat je er geen zin in hebt, en toch zou ik ze bekijken.

   Merk trouwens op dat de mensen met de meeste centen de grootste klappen voor hun kanis krijgen. De 1% dus.

 5. Merk op dat de 359 miljard uitsluitend Deutsche Bank betreft, en dan alleen nog maar het gedeelte dat middels de financiële rapporten van Deutsche Bank zelf aantoonbaar is op dit moment. We weten niet wat er nog meer aan financiële kadavers op de balansen staan bij deze bank; waarom zou men nu de waarheid wél vertellen ?

  Verder zal de balanspositie t.o.v. nu verder verslechteren naar mate de economie verder achteruit gaat (binnenkort in dit theater) wat de positie alleen maar zal verergeren.

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ándere banken die in een soortgelijke- of nog slechtere positie zitten (Monte Paschi bijvoorbeeld). De optelsom van de gatenkaas is met geen pen te beschrijven. Een gatenkaas die door de (Nederlandse) belastingbetaler gevuld moet gaan worden ?!? Schier onmogelijk.

  Dit gaat vreselijk fout..

 6. Mijn voorspelling die uitkomt op 2-02-2022 komt er possitieve energie op moeder aarde een maand later zullen de banken vallen want Geld is slechte energie

Comments are closed.