6 REACTIES

 1. Nou dat heeft deze (in mijn ogen) slechte president dan ook gedaan! Hij heeft de federale staat met de centrale macht in Washington en de macht van de overheid uitgebreid, overigens was hij niet expliciet tegen slavernij, maar heeft het gebruikt om uiteindelijk van America de verenigde staten te maken met alle ellende die de wereld nu ondervindt.

  • “Nou dat heeft deze (in mijn ogen) slechte president dan ook gedaan!”
   Nu mot ik zelf werke ! goedoeme

  • @johannes. EENS. Dank voor je reactie. Toen ik deze serie begon heb ik overigens aangegeven dat Lincoln omstreden is. Net als Ronald Reagan wist hij mooie woorden te spreken maar was zijn beleid niet altijd even fraai. Lincoln wist de slavernij te beeindigen en Reagan de macht van de Sovjet Unie te breken. Mooie resultaten. Maar ze hebben beiden op andere terreinen de federale macht vergroot (Reagan onder meer de stupide war on drugs en de overheidsschuld).

  • Ja maar veel mensen hebben na zijn dood allerlei mooie zinnen bedacht die hij dan gezegd zou hebben zodat ze ook eens wat aandacht kregen, denk ik.

 2. Er is nooit meer iemand geweest die de legendarische woorden ‘At your service!’ Van Pim heeft geroepen.
  Dat geeft te denken…..

Comments are closed.