Als ik in Nederland zeg dat de NAVO wellicht de gevaarlijkste organisatie ter wereld is, wordt ik waarschijnlijk uitgelachen! Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het “military industrial congressional complex”.

Karel van Wolferen is journalist en Emeritus Hoogleraar Vergelijking Politieke en Economische Instituties aan de UVA. Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: “The Enigma of Japanese Power” en “George W. Bush and the destruction of world order”.

Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het “military industrial congressional complex”, dat op langere termijn de Amerikaanse democratie teniet zou doen.

Maar het systeem was inmiddels zo gewend geraakt aan de betreffende enorme geldstromen, dat deze niet alleen op gang gehouden moesten worden, maar ook voor de toekomst verzekerd blijven. Daarnaast werden de Europese troepen beschouwd als reservelegers voor Amerikaanse doelstellingen. We zien dit tot vandaag bij de inzet van de Europese legers in o.a. Afghanistan, Libanon, Syrië en Irak. De VS gebruikt de NAVO om haar politiek-geografische en economische ambities vorm te geven. Daarnaast zijn de Europese landen binnen het pact de afzetgebieden voor haar militaire producten om vervolgens als reserve legers te worden gebruikt.

Verder ook over de rol van de Neoconservatisme en Israël.

In dit extra lange gesprek een fragment van General Wesley Clark; “We’re Going to Take out 7 Countries in 5 Years: Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan & Iran”.

Ingezonden door ShutR

8 REACTIES

 1. Volledig mee eens.
  De NAVO wordt geleid door enge militairen. Het is een enge en onverantwoorde club. Geleid door globalisten en dat zegt genoeg. Zolang Trump, als man van de natiestaat aan de macht is, blijft het een tandeloos monster. Mensen zien nog steeds niet dat globalisten als Merke, Macron, Rutte en bijna die hele EU een bedreiging voor de vrede zijn en niet de door de MSM verketterde zg populistische leiders.

  • Ik kom op alle legerbasissen in Nederland en België, Overal is er gewoon normale poortcontrole. Sommige basissen is onder begeleiding naar het laad en lospunt. Maar dat zijn basissen waar Apaches staan bommen e.d liggen opgeslagen of bijvoorbeeld Eindhoven dat snap ik dan nog.
   Een van de NAVO basissen in zuid limburg is momenteel in wederopbouw, er staat helemaal niks. Geen materiaal aanwezig minimaal personeel en een groot soort van kantorencomplex en enkele laagbouw complexen wss slaapzalen in aanbouw. Maar ze staan met doorgeladen Colt C7/C8 en LOAW voor de deur.
   Dan vraag je af wat heeft die NAVO in vredesnaam te verbergen?

   In België zien ze in de computer dat ik vaker ben geweest, “Amai M’nheer u bent vaker geweest zie ik?” Jep “Wel de rode lijn blijven volgen, en tussen de loodsen goed uitkijken want straaljager’s hebben altijd voorrang” Okay komt goed. “Tot straks”
   Ik bedoel maar….

 2. Rutte heeft excuses (verhoereren) gemaakt naar de pseudo joden (wachten op verdere miljarden schadevergoeding) voor de nazi hand en spandiensten en verraad en de waardeloze behandeling van de religieuze joden in en na de oorlog.

  Dat Rutte en aanhang en de VN voor oorlogsmisdaden in Libië, Irak en Syrië en het onveilig en onleefbaar maken van de straten en huizen in Nederland terecht zouden moeten staan is schijnbaar van een ondergeschikt belang en doet de excuus op dit niveau schijnbaar misdaden smelten als sneeuw voor de zon. Als er maar poen tegenover staat, dan is alles vergeven en nog even niet vergeten. Maar hoe vaak nog moet deze jankkoe tot in den treure en over generaties worden uitgemolken?

 3. Ben tot mijn grote opluchting niet religeus kapot gehersenspoeld, maar mocht er een ziel bestaan en een hogere macht of een energie na dit geestelijk verstoord leven zijn, zou men dan werkelijk denken dat met moord en doodslag en ellende brengen in andermans levens de pooiers van de wapenindustrie tot aan de geestelijke leiders ervan er werkelijk met een schone kont van afkomen en deze aardse etappe met glans achter zich mogen laten en de hemelse poorten voor ze open gaat? Lol!

  Dat ze mogen rotten in de hel!

Comments are closed.