Het einde aan een 47 jarig durend experiment. Voor mij het einde van 27 jaar campagne voeren. De Britten zeiden 47 jaar geleden ja tegen een gemeenschappelijke markt, maar we kregen een Europees volkslied, een vlag, een president, en nu zelfs een gemeenschappelijk leger. Morgen is het point of no return, we vertrekken en we komen nooit meer terug. Begrijp het goed, zowel in de UKIP als de Brexit partijen houden we van Europa, maar we haten de EU.

De EU is anti democratisch, het geeft mensen macht zonder dat ze verantwoording af moeten leggen. Er is in het westen een strijd tussen globalisme en populisme. En het populisme is erg populair. [einde Nigel Farage]

De voorzitster van het Europese Parlement trok het niet meer toen de Britten met vlaggetjes gingen zwaaien. Nigel werd het woord ontnomen. Veel duidelijker kon ze de zuurheid en de haat van de EU niet aantonen. Befehl ist Befehl. De union jack’s moesten weg. Er is maar 1 Europa en er is dus maar 1 vlag toegestaan.

Wat mij bij de EU persoonlijk aan het hart gaat is het misbruik van de negende symfonie van Beethoven. De muzikale triomf der mensheid is voor mij voor altijd bezoedeld door de ontstane associatie met de EU.

Komt er ooit een dag dat er Nederlanders met Nederlandse vlaggetjes in het Europese parlement de EU gaan uitzwaaien? Komt er een generatie die weer gewoon kan genieten van de negende?

11 REACTIES

 1. Engeland staat met één been in de EU en de ander in The Common Wealth !
  Nederland is een transito land (nog ! zolang de zijderoute op 5% draait).
  Nederland de transhub van gas in de EU, helaas heeft Turkije deze rol toebedeeld gekregen !
  Nederland is onmogelijk in staat om de EU te verlaten.

 2. Dit was inderdaad geen waardig afscheid. Met een hoofdrol voor die zure feeks die zonodig over regeltjes moest zeuren. Hierdoor werd het afscheid nog symbolischer en nog meer historisch. Nu al weet niemand wie die feeks eigenlijk is en over 100 jaar is Farage nog niet vergeten.

  Misschien moet er maar een grote verhuizing worden georganiseerd in het westen. Wie liever ‘volkseigendom’ is gaat naar de EU. Wie liever vrij is, verhuist naar een Noord Amerika dat weer ‘constitutional’ is.

  Wat ook veelzeggend is op deze video is de dikke pens van Guy Verhofstadt. Naar het schijnt een ‘libertariër’, of was het nou een politieke hoer? Ik ben het vergeten…

 3. NOT ACCOUNTABLE is een typische Farage slogan , maar kijk eerst in uw eigen omgeving , eer u er een specifiek Europees probleem van maakt.

  • Raimond, in NL offert de regering van tijd tot tijd een van haar ministers of stassen als de druk te groot wordt. Als het falen te evident is. Het is een ritueel dat de Tweede Kamer tevreden stelt. Met de tot aftreden gedwongen bewindslieden hoef je geen medelijden te hebben, die komen meestal wel weer goed terecht. Dit gedrag zie je niet in de EU. Daar wordt niemand naar huis gestuurd.

   Kleinere organisaties / landen zijn over het algemeen beter dan wel minder schadelijk. In geval van dorpsschooltje weet iedereen wie het hoofd is, een leraar die zelf voor de klas staat. En die je kan aanspreken als het fout gaat en die zich niet kan verbergen achter beroepsbestuurders ver weg. Idem in een kleine gemeente. Je weet waar de burgemeester woont en kent mogelijk enkele raadsleden persoonlijk.

   De mini staatjes in Europa doen het relatief ook goed. San Marino is een mooi voorbeeld, zelden in oorlog verwikkeld, en een sterk socialistisch land dat ondanks het socialisme nog een hoge graad van economische ontwikkeling weet te bereiken. Mijn stelling is dat de omvang een mitigerend effect heeft op overheidsverspilling. Iedereen ziet het als er verspilling en misbruik is.

   Met andere woorden, hoe kleiner de organisatie, hoe minder men zich kan verschuilen en hoe meer men verantwoordelijk wordt gehouden.

  • Men begrijot nog niet helemaal dat men staat te zwaaien voor een maffia-familie. Men is nog een beetje dom.. 🤣🤣🤣🤣

 4. Prachtig om te zien hoe die voorzitter zo duidelijk door de mand viel met haar poging Fagage de mond te snoeren, die tussen neus en lippen de EU, met voorop Verhofstad, van dictatorschap beschuldigde.
  Hij kon geen groter gelijk krijgen.
  Zij (de Britten) vertrokken met lachende gezichten uit een vol halfrond enkel zuurpruimen achterlatend.
  Top!

 5. Laten we hopen dat Nigel gelijk krijgt en dat dit het begin van het einde van de EU. Niet het einde van Europa, maar het einde van de elite die denkt de burgers van de Europese landen te kunnen onderdrukken. Viezeriken zoals Verhofstad en onze eigen Timmerfrans hebben in het eigen land geen bal meer te vertellen omdat niemand op ze zit te wachten, dus laten ze zich ‘verkiezen’ in Europa om zo kun hersenkronkels tot wet kunnen omvormen waarop niemand staat te wachten, maar waar niemand iets tegen kan doen.

  Het word tijd voor een onoverkomelijke gebeurtenis, de val van de EU.

 6. EU is een dictatuur van decreten?
  Van bovenaf worden de burgers de zakken geleegd?Jouw mening wordt niet gehoord?
  Gauw exit!

 7. Natuurlijk, wat is er logische dan Nexit, het scheelt maar één letter met Next!

Comments are closed.