Home Van alles wat Wat betekent tolerant zijn nu eigenlijk?

Wat betekent tolerant zijn nu eigenlijk?

4
375

Tolerantie is het kunnen omgaan met mensen met ander gedrag en andere meningen dan jij. Als iemand op de PVV stemt, of op FvD, dan zie je hem nog steeds als een mens. Als iemand van mening is dat man made global warming bewezen is, en je bent zelf niet overtuigd, dan accepteer je dat. Op het moment dat je als bijvoorbeeld nu.nl doet de reacties van “klimaat sceptici” verwijdert ben je niet langer tolerant. (bron). Als iemand gelooft dat er verschillen zijn tussen man en vrouw en dat het dus logisch is dat er verschil in uitkomsten is tussen de geslachten (bijvoorbeeld in beloning) dan ben je volgens links denkende mensen al snel een seksist. Als je gelooft in het tegenhouden van vreemdelingen ben je een rechts extremist. Als je voor zwarte pieten bent ben je een ongevoelige klootzak die zich niet bekommerd om de gekwetste gevoelens van minderheden.

Volgens de video is links intolerant met iedereen die het niet met haar eens is. Links kiest in ieder geval in Amerika vaak de confrontatie. Niet met woorden maar vaak met geschreeuw. Trump wordt als duivels afgeschilderd. En Nederland gaat daar maar al te gemakkelijk in mee.

Dit is jammer want links heeft wel enkele goede punten. In ieder geval in theorie. In ieder geval in het verleden. De twijfel die links had aan een politie staat of aan het militair industrieel complex waren goede punten. De twijfel die links aan de machthebbers had. Het opkomen voor het recht op drugs. Deze positieve aspecten van links dreigen nu in het gedrang te komen door een teveel aan links – rechts denken. En deels ook door het langzaam opschuiven van links naar de foutere kanten van het “rechtse” denken.

4 REACTIES

  1. “Als iemand op de PVV stemt, of op FvD, dan zie je hem nog steeds als een mens.” Wat is dat voor achterlijke vergelijking, is de auteur teleurgesteld in zijn/haar/het leven?

    • @Willem. Graag het hele artikel lezen voor je reageert. Als er dan nog zaken onduidelijk zijn kan je altijd vragen stellen. De video en dit artikel geven aan dat links op een aantal vlakken intolerant geworden is. Als men niet langer tolerant is met andersdenkenden eindigt het vrije debat en begint de censuur, de dictatuur.

      • Mee eens Ratio, zodra je de discussie “doodslaat” met gebrekkige argumenten zoals voorstanders van zwarte piet zijn rascisten of alle moslims zijn terroristen is het einde zoek en de dictatuur dichtbij. Mensen stemmen niet voor niets op partijen als de PVV of FvD…

  2. Een vogel heeft een linker-en een rechtervleugel ! ultieme “tolerantie

Comments are closed.