4 REACTIES

  1. Het is een grote kleine wereld en die wordt veel te interessant gemaakt met allemaal menselijke onzin en principes en zus en zo en dit en dat en het een vind zich nog belangrijker dan het andere, maar het is allemaal een spel, een spel van Meden en Perzen, hoe het ook gespeeld wordt men zet zichzelf altijd schaakmat, altijd. Alles is hier beperkt, men leeft in Windows 3.0 terwijl Windows 24 al bestaat bij wijze van spreken, het nieuwe trekt maar men kan er niet bij omdat ze de juiste software niet hebben in hun hoofd en gedrag, die spelen nog met grote floppy’s terwijl er al kan worden ingelogd met een gedachte-overbrenging.

  2. Willem, zit de toekomst volgens jou dan in een fysieke Ă©Ă©nwording van geest en technologie? En waarom is mĂ©Ă©r (externe) opslagcapaciteit, beter dan “minder”/ouder, wanneer men als mens toch telkens soelaas (of verlossing) vindt in de instinctieve daad, diens jeugd en “simpelere” tijden? Waarom is de hedendaagse mens zo uitermate neurotisch dat het een norm is? Waarom zijn er zovelen die lijden aan verslavingsdrang en zijn er zovelen blind voor hun ketens? Interessant hoe de taal alsmede gevormd wordt door de hoog-technologische cultuur waarin men vandaag de dag leeft en in hoeverre menselijke taalspiegels ons dit niet te lijken doen inzien. Bv: “gescand”, “gefocust”, “geprogrammeerd”, “crasht”, “vijzen mankeert”, evenals jouw metaforische vergelijking.

    Opgepast op met wetenschappelijk positivisme, me dunkt. Goed verwoord; doch enige her-verbinding met het natuurlijke, onmenselijke (off-line), en de afschrikwekkendere aard in ons gedrag, denken en zijn minstens zo belangrijk is om niet te ontkennen,vooraleer het zich onbeheerst ontketent van de stresserende onderdrukking die we erop uitvoeren, tegen alle gezond verstand in – of nog erger: tegen ons intuĂŻtief weten en hart in…)

Comments are closed.