We leven in onzekere tijden. Corona lijkt ontsnapt te zijn uit China. Uit Italië, Iran en Zuid Korea komen berichten over besmettingen. Wat niet helpt is dat de cijfers uit China gemanipuleerd kunnen zijn. Wat weer wel helpt is dat er een medicijn gevonden is tegen de ziekte die het Corona virus veroorzaakt. De vraag is hoever dit het sterftecijfer terug brengt. Het is nu 2 tot 3 procent. Tegen minder dan 0,1 procent voor een gewone griep. Een vaccin echter kan nog maanden of jaren duren. Het is mogelijk dat Afrika en Zuid Amerika worden overgeslagen door hun warme vochtige klimaat. Er zijn veel vragen en weinig antwoorden.

de beurs

Wat opvalt is hoe de aandelen beurzen stand houden. Ondanks het enorme productieverlies in China staan de Amerikaanse en Europese beurzen hoger dan in het pre Corona tijdperk. Dit is wellicht hetgeen de meeste hoop geeft. Voor de beurs is Corona tot op heden een non event, net als bijvoorbeeld SARS.

de superbugs

Een soortgelijke bedreiging voor de mensheid is de resistentie tegen antibiotica. Er kan een tijd komen dat kleine wondjes weer dodelijk zijn, en dat ingrijpende operaties die nu mogelijk zijn te gevaarlijk worden door het daarbij optredende infectiegevaar. Die tijd kan dichter bij zijn dan we denken. Volgens dit onderzoek vergt de resistentie tegen antibiotica nu al zevenhonderdduizend dodelijke slachtoffers per jaar.

Het Amerikaanse CDC heeft in 2019 een onderzoek gedaan waaruit bleek dat er in 2019 in totaal 35 duizend Amerikanen stierven door de resistentie tegen antibiotica. Waar we ons nu slechts zorgen hoeven maken over virussen, kan in de toekomst een resistente bacterie een pandemie veroorzaken die niet te stoppen is.

alarmisme?

Het valt me op dat maar weinig media de Corona bedreiging in perspectief plaatsen. Resistentie tegen antibiotica plaatst Corona in perspectief. Honderdduizenden doden door deze resistentie, nu al, en jaar op jaar, is een hoge prijs. Hierbij vallen de doden ten gevolge van SARS, Mexicaanse griep of de huidige doden van Corona in het niet.

doemscenario

Rekenen met doden. De spaanse griep vergde 20 tot 50 mln doden. Op een moment dat er 2,5 miljard mensen leefden. Thans leven er 7,6 miljard mensen. Bij gelijke besmettingspercentages en case fatality rates, moeten we de slachtoffers met een factor drie vermenigvuldigen. Dit betekent dat er wereldwijd 60 tot 150 mln dodelijke slachtoffers zullen vallen als Corona net zo’n pandemische killer wordt als de Spaanse griep. (er zijn ook schattingen dat de spaanse griep 100 mln doden vergde, dan kom je op 300 mln doden uit). Het is koffiedik kijken. Stel echter het zeer onwaarschijnlijke scenario dat iedereen op de aarde met Corona geïnfecteerd wordt, en het sterftecijfer is inderdaad 2 procent, dan sterven er 150 mln mensen. Het 2 tot 3 procent sterfte cijfer kan aan de lage kant zijn. Bij SARS had men het gedurende de uitbraak over 3 tot 4 procent, toen het voorbij was bleek het 9,6 procent te zijn.

de zondvloed en eindtijd dwalingen

De menselijke geest is gevoelig voor doemscenario’s. Het echte doemscenario is het opraken van effectieve antibiotica. De aanwas van nieuwe antibiotica is beperkt. Hier zou veel meer aandacht naar toe moeten gaan. Dit is een structureel probleem. Corona, ook als het miljoenen slachtoffers gaat maken, is een incident. Als er bij de antibiotica echter niets gebeurt, en er geen echt nieuwe antibiotica op de markt komen, dan kan binnen 1 of 2 generaties er een enorme jaarlijkse sterfte optreden.

NAWOORD

NB: ik ben een leek die dit artikel heeft geschreven uit een zekere frustratie. Ik sta niet achter het doemscenario voor Corona. Veel hangt af van de effectiviteit van de medicatie, als chloroquine de mortaliteit met 90 procent kan verminderen of er komt snel een vaccin dan zal het best wel mee kunnen vallen. Aan de andere kant wou ik toch iets proberen te roepen over het potentieel aantal doden. En ik vond dat Corona in perspectief moest worden geplaatst met antibiotica resistentie. Dat miste ik in artikelen en dus heb ik dit zo goed en kwaad als ik kan in een artikel bijeengebracht. Besef dat ik een leek ben.

UPDATE: Het verhaal over Corona is nog niet af. Ik heb een prepper een mail gestuurd met de vraag hoe je voor te bereiden voor het geval de overheid je woonplaats opeens als quarantaine zone betitelt. Hoe overleef je die maand isolatie? En ik heb een libertarische huisarts om een artikel verzocht. Ik hoop dat ze reageren. Mochten lezers een artikel willen schrijven, stuur het AUB in naar info@vrijspreker.nl. Vitamine C, gember of andere middelen die mogelijk helpen, laat het weten. Wat zijn de alternatieve middelen die tegen virale ademhalingsinfecties werken? Of volgens jullie de weerstand verhogen? Als chloroquine het sterfte cijfer met een factor 10 tot 20 reduceert, is er waarschijnlijk geen probleem meer. Een sterfte cijfer van 2 tot 3 procent zoals nu gerapporteerd uit China is serieus, dat is vele malen erger dan een gewone griep. Ik ben er bewust niet op ingegaan, maar iemand die een goed artikel kan schrijven over de mogelijkheid dat het virus uit de onderzoeksfaciliteit in Wuhan is ontsnapt is ook welkom. Dit is een van die gebeurtenissen waar we mogelijk nooit achter komen. Er zijn argumenten op te sommen voor de casus dat de bron de onderzoeksfaciliteit is, en argumenten er tegen.

60 REACTIES

 1. Fagen zijn de oplossing tegen resistente bacterieen, maar dat houden ze in tegenstelling tot het voormalige oostblok hier tegen.

 2. Bijna 10% dood aan Sars? Zijn er toen 700 miljoen doden gevallen? dat lijkt me toch sterk, dat zijn er meer dan in heel Europa leven.

 3. Ik denk niet dat warmte het virus zal tegenhouden, immers het virus is vooral een ziekte van de luchtwegen, daar is het ook lekker warm. Afrika zal een zeer groot aantal ziektegevallen krijgen, is er misschien al, onze nieuwsvoorziening is nogal selectief. Afrika is het nieuwste lagelonenland en staat bol van de grondstoffen, chinezen zijn er al volop ingedoken (terwijl Nederland de wereld aan het redden is).

 4. Wat is waar ?

  Het is waar dat Corona een biermerk is.

  Hoe zit dat dan met een “virus” ? Wat is dat precies ? Hoe stelt men wetenschappelijk (sic) vast dat er sprake is van een pathogeen virus ? Is dat in het geval van deze nieuwe “crisis” ook geschied ?

  Ooit kwam ik tot het inzicht dat de overheid een instituut is waarvan het overgrote deel van de mensen gelooft dat deze noodzakelijk is omdat er anders chaos zou heersen, terwijl deze juist de veroorzaker is van chaos.

  Later kwam ik tot het inzicht dat de medische wetenschap gebaseerd is op drijfzand, op basis waarvan zaken als medicatie irrelevant zijn.

  Ik adviseer eenieder om de geschiedenis van de medische wetenschap kritisch onder de loep te nemen. Ook een leek kan dat, een autoritaire witte jas is niet noodzakelijk. Let wel: je zou er zo maar achter kunnen komen dat de aarde niet plat is, zoals door bijna iedereen als vaststaand wordt aangenomen..

  • Die autoritaire witte jas lijkt met het coronavirus meer op een carnavalspak. Zou het virus uit het (Biohazard level 4) laboratorium zijn. En sneu voor de artsen en verplegers die het al hun leven heeft gekost.

   En wat doen momenteel de mensen met hun ‘doomsday bunkers’ in Nieuw Zeeland en andere uithoeken? Is heel Davos en Bilderberg al onderweg er naar toe?

  • @van dobben. De hele medische wereld gebaseerd op drijfzand? Dat gaat me wat ver. De medische sector is gebaseerd op verdienmodellen waarbij bedrijven en overheden samen werken. En waarbij patenteerbare geneesmiddelen voorkeur krijgen boven soms effectievere alternatieve geneesmiddelen / voedingswijzen / leefstijlen. Dit gaat zover dat de overheid bepaalt wat jij wel en niet slikt. Het verbieden van producten die jij wil eten omdat je dat lekker vindt, of omdat je denkt dat je ervan geneest is een groot onrecht. Evenals het verbieden van als medisch gekwalificeerde handelingen door mensen die buiten de carrousel vallen van medische belangengroepen en overheid.

 5. Wat je nu goed kan zien is de onkunde en impotentie van overheden om een crisis als deze onder controle te krijgen. Ondanks de claims dat wij juist overheden nodig (zouden) hebben hiervoor. Want daar zit zogenaamd alle kennis en kunde. Het enige wat zij echt kunnen is belastingen heffen en boetes uitdelen. En dat geld dan verbrassen aan hobbies, drank en hoeren.

  De fascisten in China krijgen het niet onder controle. De Japanse staat heeft van de corona-uitbraak op dat schip een blunderfeest gemaakt.

  In Europa hebben ze een paar maanden gedaan alsof er hier niets gebeuren kan met een, in mijn ogen, totaal laks beleid. Zeker in Nederland waar officieel geen gevallen zijn maar in alle buurlanden wel. Waarom zou ik het geloven? Binnen hoeveel dagen valt in Nederland de eerste corona-dode?

  Dit is tevens een leuke case voor de minarchisten die zeggen dat er toch een minimale staat nodig is om voor rechtspraak en veiligheid. Hoe geweldig doet de staat het nu?

  • Staat is ook een religie, denk aan plaatsvervanger van god: de staat zorgt voor ons, we hoeven zelf niet meer na te denken, alleen offers brengen en alles wordt voor ons geregeld. Voor dreiging met de hel is opwarming, ook lekker warm, in de plaats gekomen. Wie zondigt zal tot in eeuwigheid branden. Deze lijst kan eindeloos lang worden. Het punt is dat de overheid door kan gaan met roven omdat het zondebesef van voorgaande generaties nog immer doorwerkt, “tot in het derde en vierde geslacht der genen die mij haten” zo staat het er. Die haat, dat is de liefdeloosheid, dat is de ontmenselijkte manier van de overheid. Betalen pannekoek!

 6. Weet iemand hier hoe effectief die mondkapjes zijn? Je ziet ze op elke foto maar zover ik begrepen heb zijn de meeste niet meer dan symbolisch omdat deze geen virussen tegen kunnen houden. Als het nodig mocht zijn, welke moet je wel hebben (die met die nummers) en welke niet?

  • Type FFP3, ik begin er niet aan, ik gebruik per dag 5 gram vitamine C.

   • HA !

    Ik zit op 1 tot 10 en soms 20 gram per dag, afhankelijk van of ik een miserabel gevoel heb; zo’n gevoel waarvan je uit ervaring weet dat er een griep/verkoudheid op volgt. Gevolg: ik krijg het niet meer, al jaren lang niet.

    Intetessant om te zien hoe afwijzend de meesten reageren op zo’n klassieke oplossing. Men durft vaak niet eens het experiment aan. Beter ziek en ellendig in bed liggen.

   • Asorbinezuur is een aardolieproduct en kan nierstenen veroorzaken, ook tast het je slijmvlies in je darmen aan met als gevolg slijmerige racekak. Niet doen dus, zo ongevaarlijk is het niet.Vreemd advies dus.

   • Ha graftak, Het wordt van koolhydraten gemaakt en is gewoon een molecuul waar het ook van gemaakt wordt, altijd hetzelfde molecuul. Er wordt wat afgezweefd en aangenomen, doe ik niet aan mee.

  • Overigens: de virussen zitten in vochtdeeltjes die uitgehoest worden, losse virusdeeltjes zul je niet zo snel tegenkomen.

   • Ik heb weer gelezen dat het virus buiten het lichaam juist kort overleeft, maar ja, zolang we zelf geen proeven kunnen nemen weten we toch niet waar we aan toe zijn. Ik weet wel dat vitamine C ziekte buiten de deur houdt en dat kan ik wel bewijzen: de mens kan zelf geen vitamine C maken, de meeste planten en dieren kunnen dat wel, bij ons is het enzym dat daarvoor nodig is defect. De 60 mg die aanbevolen wordt is bij lange na niet genoeg. 3 gram per dag lijkt er mee op en dan wel netjes over de dag verdeeld innemen. Linus Pauling, arts, deed veel onderzoek naar vitamine C. Bij ziektes moet de inname flink omhoog, wel tot 100 gram per dag in zeer ernstige gevallen. Wees niet bang te veel te nemen, het kan geen kwaad, bejhalve dan dat je er diarree van krijgt (als je over de tolerantiegrens die op dat moment bij je lichaam past heen gaat.
    “Antivirale werking van vitamine C
    Ondanks alle medische zorg verslechterde de toestand van de man en was
    alle hoop opgegeven. Toediening van vitamine C per infuus hielp hem erbovenop.
    Voor de medische wetenschap blijft het echter een raadsel hoe
    vitamine C het varkensvirus kon bestrijden.
    Er zijn echter wel degelijk onderzoeken, waarin is aangetoond
    dat vitamine C de groei van virussen effectief onderdrukt. Dr. Raxit
    Jariwalla en Steve Harakeh in 1997: ‘Er is nu veel bewijs dat vitamine
    C een groot spectrum van virussen zowel in vitro kan inactiveren
    of remmen als in vivo tegen virale infecties kan
    beschermen’.2 Ze voegen hieraan toe: ‘Bovendien is voor vitamine C
    aangetoond dat deze vitamine de immuunfunctie kan herstellen
    zowel in een virale als in een niet-virale omgeving, die gepaard
    gaat met een immuun-deficiëntie.’ In vitro studies tonen de anti-virale
    effectiviteit tegen het poliovirus, herpesvirussen, hondsdolheid, hepatitis,
    mazelen en het griepvirus. Ook is gerapporteerd dat in vivo dezelfde
    virusziekten onder controle zijn gebracht.2”

  • @ Van Dobben. De linkjes gaan over virussen. Daar zijn mogelijk vraagtekens bij te plaatsen, ook met betrekking tot HIV is dat gebeurd. Wetenschap is soms kort door de bocht. De oerknal theorie heeft een singulariteit nodig. Dat is een theoretisch construct, men heeft dit nodig om de theorie compleet te maken maar verlegt de onwetendheid naar de singulariteit. Waar men dus niets over kan zeggen. Je zou dus kunnen zeggen dat oerknal wetenschappers in deze ook geloven, namelijk in de singulariteit.

   Een bacterie daarentegen kan je gewoon onder de microscoop waarnemen, en daar kan je bijvoorbeeld antibiotica (of fagen) op los laten. En kijken of ie daarna nog leeft. Dus dit deel van de wetenschap / geneeskunde lijkt me meer op hard bewijs gebaseerd en niet op drijfzand.

 7. Minimaal 2 liter min of meer “zuiver” water, met daarin opgelost stuk verse geraspte/gezeefde
  gemberwortel (geen poeder) en 2 citroenen.
  Voorts minimaal 3 tot 5 gram per dag geelwortel (kurkuma, turmeric) in het voedsel verwerken,
  naast knoflook en fenegriek.
  Suikerinname inname in welke vorm dan ook zoveel mogelijk beperken, alsook de koolhydraten.
  Een handvol walnoten, pistache, amandelen per dag, mix (geen cashew en pinda’s). en nog
  wat van dit soort zaken.

  Vele diverse internationale onderzoeks rapporten zijn de laatste jaren gepubliceerd, maar dat mogen de geïnteresseerden zelf uitzoeken, daar heb ik er geen zin in en tijd voor. Persoonlijk heb ik enorm
  veel baat gehad met verscheidene chronische aandoeningen en infecties,. Principe is simpel; optimale werking
  van metabolisme en spijsvertering i.h.a. , het zgnd. “2e brein” o.a. maag/darm kanaal i.s.m. lever,
  galblaas, pancreas, nieren etc.

  nu nog even heftig vloeken in de kerk; steek “zo nu en dan” een sigaartje/sigaretje/ jointje op.
  een tevreeden rooker is geen onruststooker, lol! Laat je niet gek maken.

 8. Datgene wat ik hier niet lees is dat op de Corona virus een patent rust die eigendom is van Pirbright Institute in Surrey, Engeland. Het patent is met patentnummer EP3172319B1 bestaat sinds 2004. Je gaat me dus niet vertellen dat ze een virus hebben (ontwikkeld) en geen medicijn hebben liggen op de plank.

  Ik zeg ontwikkeld omdat volgens de patent de virus ontwikkelt is door Erica Bickerton gespecialiseerd in infectieziekten bij landbouwhuisdieren.
  Hoe komt een al dan niet gemuteerde virus die enkel in ene laboratorium bestaat in China terecht?

  Ik begrijp niet dat een bedrijf als Pirbright Institute niet gelijk aangeklaagd wordt. Als je ergens de patent op hebt en zeker als je het zelf ontwikkeld hebt ben je echt wel schuldig. Het is niet dat virussen nooit een laboratorium ontsnappen..

  https://patents.google.com/patent/EP3172319B1/de?inventor=Erica+Bickerton

  • @Najef

   Een patent op een ziekmakend virus en daarna vervolgens een vaccin voor ontwikkelen? De mens wordt met de dag ge….slimmer. hoewel, Monsanto?

 9. Ik zie alleen maar een hoop opgeklopte paniek om een (zware?) griep of verkoudheid en mensen die vervolgens daarop weer reageren en is eerder een georkestreerd toneelstuk die door de gecontroleerde media verder worden aangejaagd en verspreid. Veel gevaarlijker dan een griep lijkt mij de hysterie en paniek die klaarblijkelijk veroorzaakt moet worden om welke reden dan ook.

  Als de massa, de kudde in beweging komt dan gaat het snel en kan er een sneeuwbal effect ontstaan, met als gevolg lege winkels, ongecontroleerde acties, noodtoestand, overheden die daar vervolgens weer als ongeleide projectielen op reageren.

  Deze idiote beweging en extreme aandachtrond rond een infectieziekte die ieder jaar weer voorkomt is gevaarlijk en zeer ongewenst.

  Beter geen aandacht meer aan besteden en deze griepgolf laten gebeuren, meer dan dat is het niet. En wie getroffen wordt door dit zogenaamde virus heeft meer kans om te overleven dan te sterven. Of het beleid moet er in dit geval opgericht zijn om wereldwijd zwakkeren en ouderen met nog wat ‘hulp’ te laten sterven, iets wat van bovenaf eventueel wordt opgelegd(?).

  • Corona is enkele tientallen keren dodelijker dan een gewoon griepje. Dus er is wel degelijk enige reden tot zorg. Aan de andere kant vallen er jaarlijks 700 duizend doden door resistentie tegen antibiotica. Dat is een olifant in de kamer die iedereen negeert.

   • @Ratio

    Corona is tientallen keren dodelijker dan gewoon griepje?

    Dat zou ik moeten aannemen en geloven dat dit hele door de media kunstmatig opgeklopte corona verhaal en zelfs dit virus echt is en geen manier is om ons angst aan te jagen en zo een bepaalde richting op te krijgen. Ik zeg corona is een hoax en dat hier meer achter zit dan een virus dat ons kan vernietigen. Zijn het de economische en monetaire omstandigheden die een richting op moet of is het de vrijheid van burgers die met een fake epidemie aan banden gelegd kan worden. Of geeft dit virus een totaal pakket aan mogelijkheden bieden richting één bepaald doel? Bijvoorbeeld rchting één wereldregering of iets in die zin?

    De beelden die ik tot nu toe gezien hebben doen mij te sterk overkomen als fake en een hoax.

    Mijn zorg is e eerder de massa die als een kudde hysterische idioten heel gekke en ongecontroleerde dingen gaat doen. Plunderen, winkels leeg, geen stabiliteit meer maar chaos dan orde. De orde na de chaos?

  • @IIS De Chinese machthebbers zijn verslaafd aan economische groei. Corona vernietigt deze groei en ondermijnt daarmee de machtsbasis. Denk dus niet dat dit een middel is om de bevolking te onderwerpen. In eerste instantie gingen ze ook tegen de arts in die dit meldde. Dit zou best wel eens een enorme fuck up kunnen zijn. Als China zich serieus neemt als militaire supermacht dan moeten ze zich ook kunnen verdedigen tegen biologische wapens. Wil je je kunnen verdedigen dan moet je de verschillende potentiele global killers onderzoeken. De meest voor de hand liggende faciliteit daarvoor ligt in Wuhan.

   Je hebt natuurlijk ook gelijk. Deze crisis is een te mooie gelegenheid voor machtsgeile organisaties als de WHO om hun invloed en budget niet sterk te verhogen.

  • @IIS:

   Klopt helemaal. Ben blij dat ik niet de enige ben die zich niet laat brainfucken.

 10. Beste mensen,

  In bovenstaande reacties (ik heb niet alles gelezen dus ik kan me vergissen) wordt niet gesproken over het feit dat In Wuhan, het epicentrum van de epidemie, een laboratium is dat onderzoek doet naar bio wapens.
  Het enige P4 lab in China. Dit virus is vrijwel zeker genetisch gemanipuleerd en waarschijnlijk ontsnapt uit dat laboratorium. Het heeft volgens meerdere experts eigenschappen van SARS, MERS en AIDS, is zeer besmettelijk en heeft een incubatie tijd tot bijna een maand. Gedurende de incubatie kunnen mensen die nog geen of nauwelijks symptomen hebben het virus al verspreiden. Zelf ben ik geen expert maar ik volg sinds een maand dagelijks alternative media: het is duidelijk dat de Mainstream Media (MSM) ons niet alles vertellen. Het begint steeds meer op de fabeltjes krant te lijken, die verhalen over vleermuizen, slangen en nu de pergolin die dit virus verspreid zouden hebben. Oogjes dicht en snaveltjes toe.

  In Italie waren vrijdag 6 gevallen geconstateerd en maandag waren er meer dan 200 gevallen en 7 doden! Volgens een andere expert is het virus niet meer te stoppen en is het waarschijnlijk dat meer dan de helft van de wereld bevolking er door besmet zal raken. De enige methode om dit te voorkomen is (zelf) quarantaine. Om niet aan de ziekte te overlijden is het belangrijk om het immuun systeem te versterken met vitamines en oligo elementen, selenium, magnesium etc. Ik kan u aanraden om het volgende artikel te lezen van dr Circus voor zelfbehandeling.
  https://drsircus.com/general/treatment-recommendations-for-new-virus-that-is-shutting-down-entire-cities/

  De kans is namelijk groot dat ziekenhuizen niet meer zullen functioneren als de epidemie echt uitbreekt. In China worden artsen en verplegers zelf ziek en mensen zijn op zichself aangewezen. Laat ons hopen dat het in Europa onder contrôle blijft. Maar houd rekenig met een “worst case”scenario: koop voedsel voor mistens een maand, maskers en zelf medicatie nu u nog naar buiten mag en de winkels nog open zijn en de schappen vol. Baat het niet dan schaadt het niet…

 11. UPDATE toegevoegd aan artikel: Het verhaal over Corona is nog niet af. Ik heb een prepper een mail gestuurd met de vraag hoe je voor te bereiden voor het geval de overheid je woonplaats opeens als quarantaine zone betitelt. Hoe overleef je die maand isolatie? En ik heb een libertarische huisarts om een artikel verzocht. Ik hoop dat ze reageren. Mochten lezers een artikel willen schrijven, stuur het AUB in naar info@vrijspreker.nl. Vitamine C, gember of andere middelen die mogelijk helpen, laat het weten. Wat zijn de alternatieve middelen die tegen virale ademhalingsinfecties werken? Of volgens jullie de weerstand verhogen? Als chloroquine het sterfte cijfer met een factor 10 tot 20 reduceert, is er waarschijnlijk geen probleem meer. Een sterfte cijfer van 2 tot 3 procent zoals nu gerapporteerd uit China is serieus, dat is vele malen erger dan een gewone griep. Ik ben er bewust niet op ingegaan, maar iemand die een goed artikel kan schrijven over de mogelijkheid dat het virus uit de onderzoeksfaciliteit in Wuhan is ontsnapt is ook welkom. Dit is een van die gebeurtenissen waar we mogelijk nooit achter komen. Er zijn argumenten op te sommen voor de casus dat de bron de onderzoeksfaciliteit is, en argumenten er tegen.

  • Het volgende is misschien een argument:
   Op het NOS journaal (zelf kijk ik in Frankrijk naar de franse fabeltjeskrant)) heeft u ongetwijfeld vernomen dat het nieuwe cornavirus is ontstaan op een markt waar vleermuizen en andere wilde dieren worden verkocht en gegeten.
   Van dit soort markten zijn er in China net zoveel als steden en dorpen. In grote steden zelfs meerdere neem ik aan. Maar het is dus begonnen in Wuhan, op een paar kilometer afstand van een P4 Biowapen laboratorium, waarvan er in China 1 (één) schijnt te zijn. Over de mogelijkheid dat het een uit dit laboratorium ontsnapt virus is wordt niet gesproken door de MSM want het is niet politiek correct en zou paniek veroorzaken. Maar het is helaas wel een serieuse mogelijkheid. Er zijn bovendien door onderzoekers details in het virus gevonden die er op wijzen dat dit virus niet op een natuurlijke manier op de wereld is gekomen. Op de link die ik al genoemd heb kunt u hierover zelf artikelen vinden.

 12. @ratio

  Gebaseerd op drijfzand inderdaad. Of beter gezegd: pseudo wetenschap. Lees dit maar eens om een idee te krijgen hoe diep dit moeras is. De uitgangspunten van de contemporaire medische industrie zijn gecorrumpeerd tot op het bot.

  • Een fantastische manier om clicks te verzamelen, libertarisch of niet. Iedereen pakt zijn deel. Nieuwe maatregelen worden ingevoerd. De schapen zijn weer blij. Mèèèh.

   De aarde is nog steeds plat, metaforisch gezien.

 13. De overheid heeft de plannen voor u al klaar liggen:

  Er komen speciale quarantaineplekken waar besmette patiënten worden verzorgd
  Er komen regels voor de behandeling van de patiënten
  Er komen criteria voor wie in een ziekenhuis wordt opgenomen en wie niet
  Zodra er een vaccin is, wordt vastgelegd wie het als eersten gaan krijgen

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5034646/nederland-voorbereid-coronavirus-draaiboek-rivm-ggd-pandemie

  De Brit die met het virus rondliep had niet eens gemerkt dat hij het had. En toch die dwangverpleging – verplichte opname in het ziekenhuis.

  Corona-hysterie, dat is het. Iemand met een gezond afweersysteem kan er vast wel tegen.

  Maar economisch kan het wel voor heel wat gedoe gaan zorgen. Ik heb toch maar een extra voorraadje ingeslagen, voor het geval je de straat niet meer op mag. Niet vanwege het virus maar vanwege de hysterie. Je moet natuurlijk niet als laatste gaan hamsteren.

  Aan de Spaanse griep zouden miljoenen zijn overleden. Maar dat schijnt onjuist te zijn: ze gingen niet dood aan de Spaanse griep maar door complicaties. En als je geen complicaties wilt moet je bij artsen wegblijven.

  Het zou me niks verbazen als de hysterie georganiseerd is om miljarden te verdienen aan vaccins.

 14. Ik ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus. Als men dan ook nog aangeeft uit welk weefsel het komt en hoe men het heeft weten te isoleren, dan is dat mooi meegenomen. Nog mooier zou het zijn indien er andere publicaties zijn waarin de bevindingen onafhankelijk bevestigd worden. Kan iemand mij helpen ?

Comments are closed.