Het lijkt erop dat Corona niet erg levensbedreigend is voor mensen onder de vijftig. Zie het volgende staatje dat de kans weergeeft dat je sterft als je het Corona virus oploopt:

Er zijn geen dodelijke slachtoffers bekend jonger dan 10 jaar. Indien je de infectie oploopt en je bent jonger dan 50 dan loop je 0,2 tot 0,4 procent kans te overlijden. Dus 1 op de 250 tot 1 op de 500 van degenen die de infectie oplopen en tussen de 10 en 50 jaar oud zijn sterft. Niet leuk als je die ene bent, maar de kans is behoorlijk klein. Voor de 70 plussers begint het wel link te worden. Voor de goede orde, de 14,8 procent die je ziet voor de 80 plussers betekent niet dat 14,8 procent van de 80 plussers sterft, neen, van de 80 plussers die de infectie oplopen sterft ongeveer 15 procent, zeg 1 op 7.

bron en bron en bron en bron (de laatste bron suggereert dat het Corona virus verre van genderneutraal is en dodelijker is voor mannen)

Je hebt echter leugens, grote leugens en statistiek. Hoe betrouwbaar zijn cijfers uit China? We komen er vanzelf de komende maanden achter. In hoeverre chloroquine of andere nog te ontdekken geneesmiddelen het sterftecijfer kan reduceren is een open vraag. Voor bejaarden lijkt Corona wel degelijk een grote bedreiging. Als Corona doorzet en totaal uit de hand loopt is er voor deze leeftijdsgroep — zoals het er nu naar uitziet en gebaseerd op cijfers uit China — de kans dat je een ziekte kan oplopen met een sterfte cijfer van 8 procent of meer.

Voor de goede orde, dit artikel gaat niet om de verspreiding. Daar heeft iedereen het al over. Dit artikel geeft een indicatie van het risico dat je loopt als Corona je land bereikt en de infectie niet kan worden beheerst. En grote delen van de bevolking de ziekte oplopen. Kortom, het beantwoord de vraag: “hoe zwart is het doemscenario?” Ben je jonger dan 50 en er is een kans van 1 op 10 dat je de infectie oploopt dan sterft 0,02 tot 0,04 procent van deze leeftijdsgroep. Is de kans 1 op 2 dat je de infectie oploopt dan zal 0,1 tot 0,2 procent van deze leeftijdsgroep sterven. En raakt 100 procent besmet, ja dan is het natuurlijk 0,2 tot 0,4 procent. Corona is dus vooral voor de bejaarden eng, niet voor de 50 minners.

UPDATE: excuses voor de downtime van ongeveer 1 uur, dit lag niet aan onze hoster maar aan een derde partij.

14 REACTIES

 1. Om dat gelijk naar politiek te vertalen: generatie sneeuwvlokje kan blij zijn, de OK Boomers en Brexiteers e.d. gaan sneller dood. Tot het virus muteert…

  Dat Corona meer mannen trof dan vrouwen zou te maken hebben dat in China meer mannen dan vrouwen roken. Roken zou er voor zorgen dat de roker meer van een bepaald eiwit heeft wat aantrekkelijk is voor het virus. Of dat klopt weet ik niet.

  De Chinezen kopen in elk geval de drogisten leeg voor desinfecterende middelen hoorde ik gisteren bij een drogist die niets meer had (ik kwam er voor andere dingen).

 2. Er vallen dus doden. De vraag is in hoeverre deze mensen een verzwakt immuunsysteem hadden. Als dat het geval is dan moet de overheid zich maar op die mensen richten, met gedwongen opsluiting, behandeling, enz. Ik heb geen zin in een quarantaine-kamp.

  Er zijn inmiddels ook al mensen ontsnapt uit een quarantainekamp, ze werden op hun vlucht door de politie klemgereden. Ik vraag me af wat voor een straf er staat op ontsnapping uit een quarantaine-kamp.

 3. Ik krijg de indruk dat die quarantaine-faciliteiten (kamp, stad, schip) meer mensen ziek maakt dan helpt genezen.

  Deze meneer op Zerohedge kaart wat interessante punten aan: https://www.zerohedge.com/markets/economic-cataclysm-ahead

  Want wat zijn de economische risico’s? En hoe groot is de kans dat alledaagse dingen opeens niet meer te koop zijn? Maanden of langere periodes? Ik ga toch nog wat extra potten en blikken voer inslaan.

  • @Niko. Klopt. Volgens mij is er op een gegeven moment een omslagpunt. Waarbij de gevolgen van de quarantaine erger zijn dan de kwaal. Puur economisch gezien zal Corona indien het ongecontroleerd losbarst de economie weinig schade berokkenen omdat het de leeftijdsgroepen die werken nauwelijks raakt. Maar op een gegeven moment komt er ook een omslagpunt als supply chains in elkaar storten, vooral voedselgerelateerde supply chains. Of als er geen medicijnen meer uit China komen dan sterven mensen aan andere ziektes. De handelingen van de overheden zouden hier ook best wel eens flink contra productief kunnen zijn.

 4. Ontnuchterende cijfers. Gelukkig. Voor nu. Wat maar weer eens duidelijk wordt is dat de mensheid zo’n virus niet tegen gaat houden door reisgedrag, onvoorzichtigheid en gebrek aan verantwoordelijkheid en risico-inschatting (bijv. de door Ratio genoemde afhankelijkheid van medicijnen uit china). En hoe komt het RIVM aan een compleet andere inschatting van besmettingsgevaar tijdens de incubatie fase dan haar amerikaanse evenknie? Wil het RIVM graag debatteren en van mening (!) verschillen met de natuurlijke gang van zaken van zo’n virus?

  De globalisering zal als een katalysator werken als het virus dat echt het verschil gaat maken gaat komen. Een correctie van de natuur dat ingebed is in ons gedrag. Kansloos en dodelijk.

  • Ofnie?! Ik zweer je toch dat ze met hun gore poten van me afblijven, steek ze kapot met hun eigen spuit (zodat ze zelf ziek worden, daardoor -dmv volgende stap verplicht- medicatie moeten slikken dat maar afhankelijk maakt van andere medicatie inzake ander organen -zoals oa maag- zogenaamd moeten beschermen of andere organen beschadigen/kanker veroorzaken -want chemo is ook n riant verdienmodel-, en aan het einde van de rit, tijdens al jarenlang dagelijks zeg 20 pillen slikken, (en als beloning) n verschrikkelijk onaangenaam sterfproces doorstaan, liefst net na pensioenleeftijd (omdat je maar goed bent om misbruikt en uitgebuit te worden)!

   Door en door verrot onverzadigbaar hebzuchtige kankergezwellen zijn het, die maar bezig zijn met onschuldige mensen uitteren!

   #golddiggers
   #mindfuck
   #evil

  • Dank voor de link. Een crisis moet je niet verloren laten gaan als heerser. De vaccinatieplicht zat er al aan te komen maar het is waarschijnlijk dat men zijn kans ruikt om nog meer foute wetgeving erdoor te drukken, nu oppositie tegen dit soort maatregelen erg lastig is.

 5. Het is zover. Een officiele besmetting in Kruikezeikersgat. Dus 1000 onofficiele besmettingen in het wild schat ik zo. Paniekvoetbal van de politiek in 3… 2… 1…

  Koop nog maar wat blikken soep, pakken noedels en andere meuk die lang houdbaar is. Ergens las ik de tip dat een dagelijks glas Whisky meer doet tegen besmetting dan een mondkapje. Dat ga ik niet checken maar zal wat extra Whisky en Cognac inslaan. Je kan het altijd nog ruilen of verkopen voor gouden munten als de pleuris echt losbarst.

  • Wel toevallig dat de Nos de primeur kreeg middels de minister die daar toevallig in beeld was en dat terwijl de besmette man al 2 dagen daarvoor was opgenomen. Maar zegt het Rivm carnaval viert men toch in een kleine groep dus de contacten zijn zo gevonden. Dat zijn diezelfde snijbonen van de stikstofsprookje.

 6. Neem nou maar lekker veel viatmine C, minstens drie GRAM! per dag. Dat haal je niet uit citrusvruchten, je koopt dat spul voor een habbekrats als ascorbinuzeerpoeder.
  Als je me niet gelooft, en waarom zou je, waarom geloof je de dokter wel? Die weet er echt te weinig van. Ga maar zelf zoeken op internet, je zult je verbazen.

  • Op internet kan elke debiel wat infantiel lopen droeftoeteren, feit blijft dat ssorbinezuur niet zo onschuldg is zoals aluhoedjes willen laten geloven.

 7. Ik ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus. Als men dan ook nog aangeeft uit welk weefsel het komt en hoe men het heeft weten te isoleren, dan is dat mooi meegenomen. Nog mooier zou het zijn indien er andere publicaties zijn waarin de bevindingen onafhankelijk bevestigd worden. Kan iemand mij helpen ?

Comments are closed.