Koningshuizen zijn zeldzaam aan het worden. De meeste koningshuizen zijn thans nog te vinden op het Arabische schiereiland en in Noordwest Europa. Hoe machtig zijn de huidige koningen in Europa? Hoe rijk zijn ze? De sultan van Brunei is een van de rijkste mannen ter wereld, mede met dank aan Shell. Hoe rijk zijn de Oranjes (die naar verluidt ooit grootaandeelhouders waren in Shell)?

Of is het zo de koningshuizen thans bij de gratie van het volk bestaan? Kan een vlaag van monarchiehaat het einde betekenen van de rol van een koningshuis? Heeft de PvdA niet de monarchie gered door behoedzaam op te treden tijdens de Lockheed affaire?

Een ding is zeker, alle Europese koningshuizen zijn via familiebanden met elkaar verbonden:

10 REACTIES

  • Ik verwachte een stamboom die deels cirkelvormig was. Maar dat valt voor de koningshuizen van Europa de laatste generaties mee. Ze zijn wel allemaal verbonden. De maker van deze stamboomfilm heeft ook de Habsburgers in beeld gebracht, hier verwacht ik wat meer “cirkels”. Daarnaast heeft de maker filmpjes gemaakt over de Rothschild familie die ik nog wil bekijken en wellicht publiceren en over het Britse koninklijke huis. Zelf vind ik de Griekse mythologie kaar interessant. Hier zijn you tube video overzicht pagina: https://www.youtube.com/user/usefulchartsdotcom/videos?view=0&sort=p&flow=grid Mocht je aandacht willen vragen voor een filmpje, deel dat in de comments.

  • Het Nederlandse koningshuis daar zit niks koninklijks bij, de laatste Oranje verzoop in 1712 dacht ik en de rest is gewoon bagger, allemaal Karpatenkoppen alleen maar koninklijk door constante wetswijzigingen.

 1. Wat een humor.

  Er was eens een programma waar men op zoek ging naar voorouders , en een van de gasten was Ruben Nicolai , welke een product schijnt te zijn van vele geregistreerde , maar niet erkende zaadlozingen , gepleegd door heren van stand , bij dames van een lagere positie ( letterlijk )

  Ach je kan er presentator bij de tillefisie mee worden , levert uiteindelijk toch wat op .

 2. Recent kwam het Koninkrijk Liechtenstein op mijn pad. Een bijzondere koning daar. Hij wilde meer macht en anders kapte hij er mee. Het Liechtensteinse volk mocht beslissen in een volksreferendum. Een meerderheid was vóór de koning.

  De koning van Liechtenstein is tevens hoofd van de bank. En omdat Duitsland en Oostenrijk een gestolen lijst hebben gekocht van klanten van zijn bank is er een behoorlijke ruzie ontstaan. Duitsland en Oostenrijk verwijten Liechtenstein het verbergen van zwart geld, Liechtenstein verwijt Duitsland en Oostenrijk bedrijfsdiefstal.

  Wonen in Liechtenstein: https://www.google.com/maps/@47.1046079,9.5455483,3a,75y,324.88h,85.93t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPvKammK7lerfz-Q8dqvnnlXZ7fbwRvS4WEpE1k!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPvKammK7lerfz-Q8dqvnnlXZ7fbwRvS4WEpE1k%3Dw203-h100-k-no-pi-10-ya111.999985-ro-0-fo100!7i8704!8i4352

 3. Zit wel wat in in deze tekst:
  https://bijbel.eo.nl/bijbel/1-samuel/8
  Ben anti eo maar ze zitten er hiermee niet ver naast.
  De meeste sukkels willen nu eenmaal geleid worden, heb ik geen probleem mee, maar wel dat ze zeggen dat ik daar dan ook in mee moet gaan.
  Nu niet, dan niet en nooit niet!!!

 4. verbonden door naam ja
  verbonden door dna ??
  en nu dit stukje nog eens opnieuw schrijven

 5. De Amerikaanse presidenten zijn ook bijna allemaal familie van elkaar en zelfs van de Europese koninklijken. Ze stammen af van Edward III of Karel de Grote. Zelfs Hillary Clinton en John Kerry behoren tot die kliek. Je kunt je dus afvragen hoe vrij zogenaamde vrije verkiezingen dus werkelijk zijn. Enkele presidenten en koninklijken zijn verder aangetrouwd met o.a. de Rothschilds, die ook aandelen bezitten in Shell en BP, evenals de koninklijken. En ook zijn het de bankiers van het vaticaan. Het adelijke huis van De Medici heeft een aantal belangrijke pausen geleverd, waarvan een enkeling weer verwant was aan het Spaanse koningshuis. En reken maar dat die pausen voor nageslacht hebben gezorgd, want ze hielden er allemaal maitresses op na. Wie dat zijn, dat weten zij alleen, waarschijnlijk. Maxima is trouwens een achternicht van Bernhard via de lijn van haar Argentijnse grootmoeder, die met een Argentijn trouwde. Ze is dus verre familie van Alex. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de koninklijken familie waren van de Russische tsaren. Het schijnt dat ook de vrouw van prins Harry, Meghan, bepaalde familiebanden heeft, al zou je het misschien niet meteen verwachten door haar kleurtje. En ook Kate is van een bepaalde bloedlijn, evenals Diana, daar letten ze goed op. Zulke gewone burgermeisjes waren het absoluut niet, zoals men ons wil doen geloven. Vanuit koninklijk perspectief bezien is het allemaal niet zo gek, natuurlijk, want ze trouwden vroeger onder elkaar om het bezit en de macht in de familie te houden. Er bestaan een paar zeldzame ziekten die alleen onder hun nageslacht voorkomen.

Comments are closed.