Wat de doorsnee Nederlander ertoe beweegt, een welhaast grenzeloze bewondering te koesteren voor alles dat deze familie betreft, is volstrekt duidelijk. Dit wordt veroorzaakt door lage IQ’s, hersenspoeling en de behoefte tot verafgoding van bepaalde objecten.

Alles verbonden met het Koninklijk Huis en zijn van karakterdeformatie voorziene representanten wordt opgepoetst, van een gouden glans voorzien en in de markt gezet als echt en onvervalst.

Onlangs vestigde iemand mijn aandacht op de rondleidingen die gehouden worden op paleis Het Loo, waarin zich het schamele slaapkamertje van Wilhelmina bevindt­­­­­­­­­­.

Het rondleidend personeel is het echter ten strengste verboden, dit kamertje te laten zien.

Dit authentieke kamertje onthult namelijk, hoe Wilhelmina bivakkeerde in een supereenvoudig hok, waar alleen een tafeltje staat dat Wilhelmina bij Vroom en Dreesman aangeschaft had. Verder bevindt zich naast haar bed nog een plankje, waar zij een bijbeltje op kon leggen.

Zij wisselde ostentatieve eenvoud af met verpletterende arrogantie en minachting voor haar volk.

Waarom de vanuit historisch oogpunt interessante entourage door niemand gezien mag worden, weet ik niet. Als u er tijdens een rondleiding naar vraagt, zal vermoedelijk onwetendheid geveinsd worden.

Tijdens de rondleidingen is er namelijk uitsluitend plaats voor de koninklijke fictie, welke geen realiteit tolereert.

Hugo van Reijen

15 REACTIES

 1. Naar verluidt halen de Amsbergjes vele miljarden binnen aan buitenlandse opdrachten voor de Nederlandse economie. Ik heb daar nooit enig bewijs van gezien maar volgens velen is dit toch echt waar.

  Beatrix is ooit als incassobureau naar een emiraat gestuurd door Lubbers, vanwege een klus die zijn bedrijf Hollandia gedaan had maar niet betaald kreeg. Dus mogelijk is er wel een bedrag binnen gehaald.

  Was Wilhelmina niet de koningin van de koninklijke cocainefabriek in Amsterdam en ook andere handel in ‘verdovende middelen’?

  • Toen ze voor de 2eWO als ware helden het land ontvluchtten deden ze afstand van de troon dus ze hebben er (voor zover ze dat al hadden want de laatste Oranje was verzopen rond 1700) helemaal geen recht meer op, een snel in elkaar geflanste wetswijziging maakte het weer mogelijk en het domme volk maar juichen, voor wat? Voor een stel lafbekken die goed zijn in stelen en liegen en totaal niets bijdragen, ja het voorzitterschap van de Bilderbergers om het allemaal nog meer naar de donder te helpen. Wanneer die Alex von Ambsberg en de rest het land verlaten voor langere tijd kun je er op wachten dat ze het weer verkwanseld hebben voor een of andere oorlog.

   • Je vergeet voor het gemak even det Wilhelmina verantwoordelik was voor 108 miljoen inwoners.

 2. Ik vermoed dat Hugo z’n definitie van IQ wezenlijk verschilt van de definitie zoals die op bijvoorbeeld Wikipedia is te vinden, want ik ken mensen met een hoog IQ die geloven in- en waarde hechten aan dat oranje kankergezwel.

  Veelal wordt inderdaad verwezen naar “belangrijk voor het land” zonder dat men dit kan kwantificeren in termen van kosten/baten. Deze familie met hun verwerpelijke ideeën (“de Nederlander bestaat niet” – Maximuts) mag wat mij betreft met onmiddellijke ingang van de aardbodem verdwijnen.

  • De Nederlander bestaat niet, ja, de dwaze moeders waren ook hun kinderen/zonen niet kwijt omdat ze vermoord werden door Videla waar haar vader deel van was want ze bestonden niet. De arrogantie is ongelooflijk.

 3. In zo’n kot kunnen heul veul ex IS huurmoordenaars (arbeidsmigranten) worden gehuisvest. Met daarbij nog een groot aantal wooncontainers voor de deur, met misschien nog een leuk neuqhok waar wat linkse romantiek gedeeld kan worden met een grote bruine staafmixer? Zou een aardige aansluiting zijn op de hele uitstraling van landverraad.

  Is ergens al bekend wanneer de kapmessen in de aanstaande opstand van buitenlanders bij het laten uitbreken van de crisis 2.0 over de nekken van de brave witkoppen gaan?

 4. Elk nadeel heeft z’n voor deel RIP Johan ! ze hebben nu generaties de tijd om te roven ! (kunnen) het rustig aan doen.
  Een president die om de 4 jaar wordt verkozen heeft maar 4 jaar de tijd om zijn zijn zakken te vullen !
  Dus ……..leve Oranje.

  • Hep z’n voordeel. Hep. 😉

   Ze hebben het mooi voor elkaar die gladjanussen. Gigantische bezittingen, leuk inkopemen. Het lijkt alsof hun voorvaderen de business verkocht hebben aan politici in het kader van “democratie” die hen in ruil daarvoor met rust laten en periodiek een flinke duit in het zakje doen. Een duit die voortkomt uit gestolen geld (“belasting”) van de met oranje accessoires uitgedoste meute, die het allemaal best vindt.

 5. Toch is de monarchie een betere staatsvorm dan de democratie, die nu toch wel echt op zijn laatste benen lijkt te lopen. Menigeen die Hoppe’s ‘Democracy, the God that failed’ heeft gelezen zal dat kunnen beamen. Alleen al vanuit het perspectief dat monarchen een lange termijn belang hebben bij het welvaren van het land tegenover democratisch gekozen politici die voortdurend op zoek zijn naar een baantje met meer zekerheid: burgemeester bv; beter nog een onduidelijk jobje bij een van de talloze olifantenkerkhoven voor uitgerangeerde politici als de EU, UN, NAVO, WHO, Wereldbank, FAO, UNHCR en ga zo maar door.

  Ten tijde van de absolute monarchie was de vorst nog de ‘primus inter pares’, first among equals. Degene die recht sprak (iemand moet het doen immers), maar hij mocht zelf geen wetten maken, omdat ze donders goed begrepen dat je dan volledig bent overgeleverd aan een dergelijk persoon. Kom daar maar eens om tegenwoordig.

  Verder bemoeiden de vorsten zich vrijwel nergens mee, uitgezonderd de tafelzitting na afloop van een jachtpartijtje, wat leidde tot een de facto vrijemarktanarchistische situatie, moreel geünificeerd door het christendom. Zo slecht heeft dat niet uitgepakt.

  • Prima dat mensen Hoppe lezen. “Democracy, the god that failed” is een van mijn favoriete boeken. Lees dit svp als je het nog niet hebt gelezen.

   Het grote probleem van monarchisme is de strijd na het overlijden van de monarch. Als er een algemeen erkend opvolger was dan was er geen probleem. Het aantal successie oorlogen waar de opvolger niet algemeen erkend werd is helaas niet te tellen. Dat is het voornaamste probleem van monarchisme.

   Het oorlogsseizoen was toendertijd beperkt net als de maximaal te behalen belasting afdracht. Het menselijke leed van de successie oorlogen kon echter vrij groot zijn.

 6. De globalistische ideeën komen wel van hen vandaan, de enige mogelijkheid om nog vat op de bevolking te krijgen?

 7. Kelten kozen hun koningen/koningen.
  Wel uit een select clubje maar nog voordat de bestaande vorst was overleden.

  A Brief History of the Celts
  Peter Ellis

Comments are closed.