Herinnert u zich nog de vorige pandemie? Dat was de Mexicaanse griep. Met een wereldwijd dodental van minder dan twintig duizend. Velen verbaasden zich erover dat deze griep een pandemie genoemd werd. Bij een pandemie horen toch enorme hoeveelheden slachtoffers? Miljoenen en miljoenen doden? Ieder griepseizoen sterven er wereldwijd toch honderdduizenden mensen, jaar op jaar? Hoe kon de Mexicaanse griep dan wel als pandemie beschreven worden?

Het zit zo, de definitie van pandemie is door de WHO gewijzigd. Hoe gek het ook klinkt, voor een influenza pandemie is het aantal dodelijke slachtoffers niet langer relevant. Tot 2009 stond op de WHO website het volgende:

“An influenza pandemic occurs when a new influenza virus appears against which the human population has no immunity, resulting in several simultaneous epidemics worldwide with enormous numbers of deaths and illness.”

In een pdf van de WHO uit 2005 staat het als volgt:

Elementen van de nieuwe definities van pandemie die door de verschillende organisaties worden gebruikt zijn een hoge mate van besmettelijkheid, een nieuwe virus variant waartegen nog geen weerstand bestaat, en een hoge sterftekans als je de ziekte oploopt. Bovendien moet de ziekte op meerdere continenten zijn opgedoken. Er is geen ondergrens aangegeven met betrekking tot het aantal dodelijke slachtoffers.

Het voordeel van de nieuwe definitie

Organisaties als de WHO en het Amerikaanse CDC kunnen vooral een rol spelen in het beheersen van een mogelijke pandemie. In de voorfase. Als er eenmaal miljoenen mensen sterven dan is het te laat. Er zijn enorme voordelen verbonden aan het vroegtijdig signaleren en beheersen van een mogelijke pandemie. Door een pandemie uit te roepen verzeker je je van de aandacht van politici en de bevolking.

Het nadeel van de nieuwe definitie

Het is begripsinflatie. Er is niet goed gecommuniceerd dat de definitie van de WHO anders is dan in het verleden en afwijkt van de perceptie van de bevolking. De bevolking wordt iets aangepraat dat er nog niet is. Anders dan de WHO ons doet geloven zitten we in de voorfase van een mogelijke pandemie. Als straks blijkt dat het allemaal wel meeviel, en de WHO roept over een paar jaar weer “BRAND” dan is er het gevaar dat we onze schouders ophalen als er wel degelijk iets ernstigs gebeurt.

Wat betekent dit voor de praktijk?

Hoe je iets ook noemt. Het verandert niets aan het feit dat er een bedreiging is. Vanuit mijn libertarische inborst roep ik u op om zelfstandig na te denken en die maatregelen te nemen die u wenselijk acht. Als u corona als gevaar ziet en u bent bejaard, dan zou u op een bepaald moment in zelfverkozen quarantaine kunnen gaan. U kunt wat aan uw weerstand doen door te bewegen en gezond te eten (vitamine C). Vertrouw niet teveel op de NL gezondheidszorg. Als men de voorraad mondkapjes over het hoofd heeft gezien tijdens het uitwerken van de verschillende scenario’s dan geeft dit het niveau van voorbereiding aan. Als je jong bent, probeer dan te voorkomen dat je een infectiebron wordt en de wel kwetsbare ouderen besmet.

Ik zelf ben vooral bang voor de negatieve gevolgen van overhaaste overheidsmaatregelen. Op het moment dat productieketens ineenstorten van bijvoorbeeld medicijnen of voedsel dan zitten we met een veel ernstiger probleem. Als je het zwarte doemscenario uitrekent dat het inderdaad een pandemie wordt, dan zal in dit doemscenario waarschijnlijk meer dan 99 procent van de NL bevolking overleven. Die berekening komt wellicht in een volgend artikel.

NB: wellicht moet u ook niet teveel hoop stellen in de WHO. Hun corona informatie pagina is vandaag al een tijdje down:

54 REACTIES

 1. Ik ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus. Als men dan ook nog aangeeft uit welk weefsel het komt en hoe men het heeft weten te isoleren, dan is dat mooi meegenomen. Nog mooier zou het zijn indien er andere publicaties zijn waarin de bevindingen onafhankelijk bevestigd worden. Kan iemand mij helpen ?

  • Tussen de griepvirussen die ieder jaar voorbij komen in het griepseizoen schijnen ook corona-virussen te zitten. Dat is normaal. Die virussen muteren steeds, ook dat is normaal. Dus je kunt er alle kanten mee op.

   Waar het eigenlijk om gaat: hoe gaat het met de griep-patiënten? Hebben ze nergens last van, worden ze heel ziek, gaan ze dood? Met dit virus, SARS-CoV-2 (COVID 19), lijkt het duidelijk: in Nederland gaan er een handjevol oude mensen aan dood die al één, twee, drie, vier of andere ernstige aandoeningen hebben. COVID 19 geeft ze net het laatste duwtje.

   Is dat het platleggen van de gehele economie waard? Wat mij betreft absoluut niet.

 2. Dat was toch de varkensgriep in 2009? Toen alle kleine kinderen een prik moesten krijgen van de overheid die daarvoor uiterst stiekeme dingen uithaalden?

   • @Ratio: weet u misschien waar ik die wetenschappelijke publicatie (zie boven) kan vinden ?

   • @Twan Rolluik. Als je vraagt om wetenschappelijke publicaties aangaande de Mexicaanse / varkens griep. Dan wordt het een beetje vaag. Puttende uit mijn geheugen. Er zijn bronnen die aangeven dat enige tijd voor de Mexicaanse griep door onder meer bestuurswisselingen de relatie tussen WHO en de big pharma hechter werd. Google zelf maar. Tegelijkertijd werd de definitie van pandemie gewijzigd. In plaats van vele honderdduizenden / miljoenen doden ging het om een in potentie dodelijke nieuwe virus variant die zich snel kon verspreiden. Dan had je een pandemie. Enter de Mexicaanse griep. Geen pandemie maar een in potentie pandemie. Volgens WHO wel een pandemie. Iedere natie voelde zich vervolgens verplicht vaccins in te slaan tegen een crisis prijs. Want het was een pandemie. Ook NL heeft daaraan meegedaan. Heeft volgens mij honderden miljoenen gekost. Google maar. Er zijn concerns geweest die mega winsten hebben gemaakt.

    Omdat zo ongeveer niemand baat had bij het onthullen van de waarheid is het in de doofpot geraakt. Big pharma had zijn winst binnen, en de CDC’s en overheden van de wereld hadden alleen maar te verliezen. De WHO had niets te winnen bij een evaluatie. Wie wil professionele zelfmoord plegen door dit verhaal uit te zoeken en de waarheid te vertellen? Er waren bij lange na niet voldoende doden voor een pandemie, maar de hoogste autoriteit had verklaard dat het een pandemie was. Wat doe je dan? Zwijgen. En het bedrog gaat dan door.

    De foute / gewijzigde definitie van pandemie is nog steeds van toepassing met alle gevolgen van dien. De geschiedenis herhaalt zich.

    Ik verschaf wel links in mijn artikel, neem deze eventueel door. Informeer jezelf en neem op basis daarvan beslissingen. Ik zeg niet dat er deze keer niets aan de hand is. De WHO heeft door de Mexicaanse griep bewezen dat haar onschuld is verdwenen. Vertrouw niet op de WHO en vertrouw niet op Rutte. Ik heb zelf signalen ontvangen van iemand waarvan beide ouders op de IC liggen met corona / covid 19. Het is echt. Steek je kop niet in het zand, maar raak ook niet in paniek.

   • @Ratio 18:57

    Bedankt voor de info. Ik ben daarmee bekend. Het geeft geen antwoord op mijn vraag helaas.

    Ik was en ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus. Men beweert dat dit virus echt is en dus moet het op wetenschappelijke wijze zijn aangetoond.

    Mijn vraag gaat in dit geval specifiek over het virus waarover alle commotie is: ik ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus.

    Ik vind het erg dat mensen ziek zijn, laat ik daar duidelijk over zijn. Uw specifieke voorbeeld waarbij twee mensen op de IC liggen, volgens u ten gevolge van covid19, toont echter niet aan dat dat virus ook bestaat (en derhalve dat deze mensen t.g.v. covid19 op de IC liggen). Een gevolg bewijst nooit de oorzaak. Het bewijst uitsluitend het gevolg zelf: deze mensen liggen inderdaad op de IC. Als het virus de oorzaak is dan moet deze als pathologische agent eenduidig en reproduceerbaar als ziektemaker aangetoond worden, en wel specifiek als het covid19 virus. Ik kan u met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat dat niet is gebeurd (want ik zie om te beginnen al nergens dat covid19 op wetenschappelijke wijze is geïsoleerd en eenduidig als pathogene agent is geïdentificeerd), maar ik kan het fout hebben; vandaar mijn zoektocht naar die wetenschappelijke publicatie. Tot dat moment ben ik an mening dat het over een kwaadaardig geloof gaat dat enorm veel schade veroorzaakt, vele malen meer dan dat het achterwege laten van “maatregelen” ooit had kunnen veroorzaken (broken window fallacy anyone ?).

    Laten we in vredesnaam inderdaad de kop niet in het zand steken en onszelf en anderen inderdaad kritische, objectieve vragen stellen.

   • @Twan Rolluik. Ik weet ook niet wat te doen met die foto’s met een electronen microscoop die het corona virus zouden zijn. Een corona virus is kennelijk een bol met zuignapjes. RNA is echter een streng, een keten. Geen zuignapjes. Waarschijnlijk een kronkelend gebeuren. Ik snap dit niet. Mijn onwetendheid hier vereist verdere studie van mijn kant vooraleer ik hier uitspraken over doe. Het is wel verwarrend en de deskundigen doen geen poging hier toelichting te geven. Hoe kan een streng eruit zien als een bol met zuignapjes? Ik verwacht een kluwen als ongeordende wol, en geen bol met zuignapjes.

    De twee zieke mensen waarvan ik op de hoogte ben gesteld door iemand die ik ken en waarvoor ik veel respect heb hebben de indicatie corona, wat dat ook moge zijn. Ik ga ervan uit dat er inderdaad iets is, dat gevaarlijk is. Maar wat het ook moge zijn, het is geen pandemie volgens de klassieke definitie, nog niet. Als je echter kijkt naar noordelijk Italie dan is het wel iets dat best eng is.

    De reactie van overheden kan echter schadelijker zijn dan de kwaal. Gelukkig zwijgt de EU oorverdovend. Geen pan Europese aanpak. Een totaal gebrek aan visie uit Brussel. Ik had niets anders verwacht.

    Vergeleken met de honderdduizenden doden van een normaal griepseizoen is het allemaal nog heel onschuldig. Lastig dat ik weiger nog langer de WHO te geloven. Tot op heden valt corona / covid 19 in het niet bij de doden van een normaal griepseizoen. Wat te geloven? Wat is waarheid? Gelukkig ben ik geen 80 plusser.

   • @Ratio

    Mensen met klachten hebben klachten. De oorzaak ? Covid19 is het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet. Het erge (en ook enge) hieraan is dat men de echte oorzaak niet gaat achterhalen, want covid19.

    Ik hoorde net dat er “veel” mensen met ademhalingsproblemen in een bepaald ziekenhuis op de IC liggen met zware ademhalingsproblemen. Dat zou kunnen (“veel”), maar hoeft niet zo te zijn. Het schijnt te stabiliseren. Wat zijn dat voor problemen ? Liggen ze terecht op de IC ? Of zijn het voorzorgsmaatregelen ? Wat is waar ?

    Maar dat het covid19 is – no way. Maar iets klopt er niet. It doesn’t add up dunkt me.

   • Ik herinner me nog het een en ander van een jaar of 15 terug over een uitbraak van een virus enzo dus ik ging zoeken en dat klopte, was al jaren geleden het plan, de Chinezen zouden een koutje vatten en het zou zich snel verspreiden, daarna de infrastructuur dus de winkels de banken enzo en het leven zou stil komen te liggen. Daarna een kleine oorlog met Israel en Iran maar dan wapenstilstand, dan verplichte vaccinaties met het doel om de helft van de wereld bevolking om zeep te helpen. Daarna willen ze door militaire controle enz het aantal tot 500.000.000 laten slinken, zoals op die Georgia guidestones staat https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones , New world order is the brave new world, ze willen een nieuwe wereld opbouwen omdat ze een cataclysme verwachten, kan een inslag zijn een aardaskanteling of weet ik wat en voor die tijd zitten ze allemaal in hun ondergrondse domeinen met hun zaad bunkers en weet ik wat nog meer. Het is wel frappant dat wat er toen naar buiten kwam nu ook precies zo gaat. Maar omdat het psychopaten zijn enz hebben ze buiten de menselijke empathie gerekend van militairen en anderen die deze dingen helemaal niet uit willen voeren natuurlijk, die gaan geen hele volken uitmoorden om niks. Ja een aantal wel maar daarom duurt het allemaal langer, dit had 10 jaar terug al moeten gebeuren maar ook toen werkte de varkensgriep en sars en de vogelgriep niet, ze misrekenen de menselijke natuur. Zelfs 40 jaar chemtrails heeft geen groot effect gehad. Dus ben benieuwd waar dit naar toe gaat, nu is wel alles dicht gegooid en veel bedrijven redden het niet, alles is dicht voor drie weken cafe restaurant bioscoop scholen alles en dat zal zeker grote invloed hebben. Het lijkt allemaal gekkigheid dat weet ik maar als je ziet wat er allemaal gebeurt in de wereld is deze gedachte zo gek nog niet.

   • @Twan Rolluik 23.33. Iedere betrokkene, of het nu het RIVM is of Rutte, weet dat er een grote kans is dat er straks een parlementaire enquete corona komt. Men sorteert nu voor, om te voorkomen straks verwijten te krijgen. Iedere speler heeft straks de verdediging dat men “better be safe than sorry” kan zijn. Vandaar de overreactie op bestuurlijk niveau.

    Mbt de aantallen, dit gaat exponentieel. Nu stelt het nog niets voor, maar als het exponentieel blijft dan kan dat veranderen en dan is het uiteindelijk toch een pandemie. Dat kan ik niet uitsluiten.

   • Hier is een mooie grafiek om deze griep in perspectief te plaatsen:
    https://www.zerohedge.com/health/visualizing-history-pandemics

    Iemand op Geenstijl plaatste een rijtje mooie quotes die de idioten van het RIVM online zetten in de afgelopen tijd:
    Even wat leuke berichten van het RIVM terughalen:
    “Het virus komt waarschijnlijk niet naar Nederland,want er zijn geen directe vluchten vanuit Wuhan”,
    “Het virus is niet overdraagbaar als je geen symptomen hebt”,
    “Het is onwaarschijnlijk dat het virus zich met carnaval heeft verspreid”,
    “alleen in het geval van hoge koorts is het nodig om thuis te blijven”,
    “kinderen kunnen het virus nauwelijks verspreiden”.
    En toen ineens: “Waarschijnlijk krijgt 50% van Nederland het virus”. Niet te geloven toch? Wat een prutsers daar
    (met dank aan Fijn_dat_je_er_bent)

    Je belastinggeld “aan het werk”.

  • @Beste Twan Rolluik. Je stelt ***Ik hoorde net dat er “veel” mensen met ademhalingsproblemen in een bepaald ziekenhuis op de IC liggen met zware ademhalingsproblemen. Dat zou kunnen (“veel”), maar hoeft niet zo te zijn. Het schijnt te stabiliseren. Wat zijn dat voor problemen ? Liggen ze terecht op de IC ? Of zijn het voorzorgsmaatregelen ? Wat is waar ?*** Zoals aangegeven. Beide ouders van iemand die ik respecteer liggen nu op de ICU van een Brabants hospitaal. Gelukkig naast elkaar. (dit was een gevecht op zich om dat te realiseren). De man vecht voor zijn leven maar is eigenlijk opgegeven. Net zoals de honderden doden in noord Italie dat een paar weken op ons voor loopt. 250 doden in 1 dag. https://www.nst.com.my/world/world/2020/03/574488/covid-19-kills-1266-italy-record-250-deaths-day Er is iets dat doodt. Het is nog geen pandemie. Of het een bol met zuignapjes is of iets anders is niet relevant, er is een geest uit een fles ontsnapt. Een dodelijke geest. Die slachtoffers maakt, maar de body count is gelukkig nu nog te verwaarlozen bij de jaarlijkse griep epidemie die honderdduizenden slachtoffers maakt. Het plat leggen van de economie lijkt me dodelijker dan covid 19. Wellicht moet ik mijn berekening dat 99 procent van de Nederlanders in het zwartste doemscenario blijft overleven nu eens uitwerken en publiceren.

   • Ik kan de aantallen niet plaatsen op dit moment. 250 * 365 = 91.250 op een inwonertal van 60 miljoen is 1.5 promille (0.15%). Hoe verhoudt zich dat tot andere jaren ?

    Wat betreft de “maatregelen” die genomen worden sta ik met verbazing te kijken. Het klopt dat er mensen sterven. Deze hele kwestie maakt dat iedereen geprogrammeerd is om dit door een corona filter (als het ware) te bekijken of te zien als iets abnormaals. Maar is dat ook zo ?

    Wat inderdaad niet normaal is, zijn de maatregelen. Zit er wat achter, en zo ja wat ? Is het het voorzorgsprincipe dat als argument gebruikt wordt om deze draconische maatregelen door te voeren ? Is het plat leggen van de economie een aanleiding om straks met helicoptergeld voor “stimulerende maatregelen” te gaan strooien ?

 3. Het dilemma bij een pandemie is uiteindelijk of je hen die ten dode zijn opgeschreven nog langer moet helpen , zij immers leggen beslag op de beperkte capaciteit van artsen/verzorging/bedden/etc. . Waarschijnlijk durft niemand dit voor of achteraf te benoemen.. Tijdens het probleem lost dit zich vanzelf wel op. Zo van jammer maar het is niet anders; ga je dood dan ga je dood, next. Heeft het zin om dit voor of achteraf te benoemen? Denk het wel, maar het is wel zo dat 20% met dit gegeven kan omgaan de overblijvende 80% wordt alleen maar labieler. Waar immers komt deze hamsterwoede vandaan?
  M.a.w. kijk vooruit, leeft u nog na november 2020 hou er rekening mee dat het virus weer zijn kop opsteekt, om u, voor een 2e maal wellicht, te bezoeken.

  • Maar waar is het wetenschappelijk bewijs dan ? Kunt u mij helpen ?

   • @john 18:13 Zeer bedankt. Dit document voldoet helaas niet aan mijn vraag: Ik was en ben op zoek naar minimaal één (peer reviewed) wetenschappelijke medische publicatie waarin op zijn minst het bewijs staat dat het zogenaamde CoVid-19 virus is geïsoleerd en waarin een foto is te zien van dat virus.

    Dit document is een verslag van een test achteraf van een aantal samples. Men gebruikt de PCR test (dus geen virus isolatie); de nauwkeurigheid daarvan is onbekend omdat men deze test niet heeft geijkt, in dit geval zou dat door isolatie van het virus kunnen gebeuren. Men heeft dus geen idee wat men meet.

  • Iemand die toch dood gaat kun je beter zo snel mogelijk uit zijn lijden verlossen, of op zijn minst de natuur zijn gang laten gaan. Zeker als het gaat om mensen die veel meer complicaties hebben en al vóór COVID 19 op omvallen stonden.

  • Hamsterwoede is onzekerheid. Ze gaan doen wat anderen doen, het zijn schapen. Corona tast als eerste het verstand aan.

   Bij rationele mensen is het: eerst een plan maken, daarna uitvoeren. Daar zijn de wc-rol-hamsters waarschijnlijk normaal al slecht in, en nu slaan ze door, volledig in paniek.

  • ‘hou er rekening mee dat het virus weer zijn kop opsteekt, om u, voor een 2e maal wellicht, te bezoeken’

   Corona-virussen schijnen ieder jaar voorbij te komen in het griepseizoen, samen met andere griepvirussen. Ze komen dus niet alleen volgend jaar, ze waren er in voorgaande jaren ook. En waarschijnlijk duizend jaar geleden ook. Wat is nieuw? De paniek erover.

 4. Volgens ‘inside information’ van reaguurders op Geenstijl zou het werkelijke aantal besmettingen in Nederland intussen in de duizenden lopen, maar niet getest kunnen worden. De intensieve zorg (ICU voor de liefhebber) zou in Amsterdam al vol liggen. Maar dat zijn geruchten.

  Het gerommel met definities zie je ook op verpakkingen. Eerst stonden dreigende symbolen alleen op verpakkingen met gootsteenontopper en sommige toiletreinigers. Nu staan deze ook op flessen afwasmiddel en (kleding) wasmiddel.

  Als je die wasmiddelen over je vingers krijgt gebeurt er niets ergs. Niet bij mij in elk geval. Dat gaan mensen denk ik ook denken bij gootsteenontopper. Lullig als dat dan wel brandwonden geeft.

  • Dit zie je ook met de wegen, je mag nergens meer inhalen, overal komen doorgetrokken strepen. Niet alleen bij onoverzichtelijke bochten. Gevolg is dat mensen toch gaan inhalen, maar nu zijn de gevaarlijke plekken niet langer apart gemarkeerd.

   Er zijn bedrijven met een traploop instructie, hoe verzin je het! Je moet de leuning vasthouden. Dit pakt met corona dan weer wat minder goed uit….

   Of zowat in ieder restaurant, als het eten wordt opgediend, waarschuwen ze dat het bord heet is….

   We leven in een land waarin betutteling hoogtij viert

   • Betutteling is mogelijk een gevolg van de eigen onzekerheid en gebrek aan inzicht, waardoor alles om ons heen een risico lijkt te zijn. Die zelfbedachte risisco’s wil men dan beheersen door wetten/verboden/procedures. Dat is al jaren een heilloze weg. Socialisten probeerden vergelijkbare beheersing te forceren in het sociale domein en dan heeft men het over de ‘maakbare maatschappij’.
    Seneca heeft laatst een bluetiger-filmpje over een chemicus/toxicoloog die risico’s beoordeelt, addresseerd de bron van de zelf opgeroepen problemen door, met name, overheidsinstanties. De moeite waard om te bekijken.
    We lijken van de maakbare maatschappij perceptie naar de risicoloze maatschappij perceptie te gaan, van financiele veiligheid naar algehele veiligheid. Beide percepties zijn heilloos. Gezond verstand is de juiste weg. Opvoeding en robuust onderwijs de middelen.

  • Ik heb zelf al een week een virus met symptomen van corona. Ik ben er één dag ziek van geweest, en daarna lichte keelpijn en vandaag een grieperig gevoel. Ik denk dat miljoenen Nederlanders in min of meerdere mate momenteel hetzelfde hebben.

   Ga ik met zoiets reizen, dat loop ik het risico dat ze me in quarantaine gooien. Op het moment dat 100% duidelijk wordt dat het om een normaal griepvirus gaat, dan is alles weer anders. Maar die zekerheid heb ik zelf momenteel ook niet, misschien is er wél iets aan de hand. Ik neem dus ook zo min mogelijk risico.

 5. Ga er eens van uit dat er werkelijk een virus bestaat, dan laat het uitrazen, wie zwak is sterft en de sterke overleeft. Dergelijk iets gebeurt dagelijks in de natuur en dat is niet zonder reden, maar nodig om de soort sterk te houden.

  De almachtige idioten van de overheid en in de politiek denken voor ons en beslissen of wij nog wel de vrijheid hebben zelf te kunnen beslissen en te handelen. De discussie van wel of niet je kind naar school of nog wel naar het werk of thuis blijven is iets waar uiteindelijk een overheid niets mee heeft te maken. (Nog even en de overheid beslist dat er zelfs niet meer in je eigen kroeg gerookt mag worden❓). Who the fuck is uiteindelijk de stinkende overheid en wie denk het politieke kanker wel dat ze zijn?

  Dit?

  …..”Ouderen van boven de 70 jaar in Groot-Brittannië moeten maximaal vier maanden in quarantaine. Dat is het plan van de Britse regering, die op die manier het nieuwe coronavirus wil beteugelen. Het plan moet de komende weken vorm krijgen…”…. Spuitje??

  ….”We zullen -moeten- wennen aan een aantal veranderingen in onze manier van leven”, zei Australische minister Morrison”…

  • ‘Ouderen van boven de 70 jaar in Groot-Brittannië moeten maximaal vier maanden in quarantaine’

   Ik vind dat die oudjes dat zelf moeten weten. De corona-griep is een risico, maar er zijn nog veel meer risico’s.

   Echte quarantaine is DUUR. Je kunt dat doen op een landgoed op minimaal twee kilometer afstand van andere mensen. De verplegers etc. mogen het terrein niet op of af. Leveranties moeten vrij zijn van virussen, dat is ook nogal een gedoe. Wilde dieren kunnen het virus overbrengen, waaronder vogels via vogelpoep. En dan nog loop je het risico dat er op één of andere manier toch een virusdeeltje doorheen glipt, dat zich vermeerdert. Of dat het al aanwezig was in één van de personen.

   De Britse Queen kan zoiets misschien organiseren en bekostigen, voor normale mensen kan zoiets niet.

   • een corona cruise misschien iets?
    4 soorten prijzen:
    corona klasse
    sars-cov2 klasse
    covid2019 klasse
    en de goedkoopste de 1,2,3 in godsnaam klasse
    zonder excursies dat wel.

  • ‘We zullen -moeten- wennen aan een aantal veranderingen in onze manier van leven’

   Om te voorkomen dat oude zieke mensen dood gaan? Zijn ze helemaal gek geworden of zit er een agenda achter?

  • Het zou kunnen dat ze de Big Reset op deze manier erdoor willen krijgen. Normaal schijnen ze dat te doen met een Grote Oorlog, nu met ‘een Groot Virus’?

  • Dit is een valse vlag oorlog tegen de eigen bevolking, een ineenstorting onder valse noemer? En Fema kampen klaar om gevuld te worden?

   Waar is de koning en z’n gelukzalige familie, want deze kan worden gebruikt als goede toestand-indicator. Of heeft men reeds wat beelden in voorraad waarmee is aan te tonen dat ze nog ‘echt’ in Nederland vertoeven. Had de familie niet een enorm stuk grond met opstallen gekocht in Argentinië?

   • Verwacht niet al te veel van de koning of zijn familie. Willem is ook maar gewoon een koning, bij de gratie Gods.

 6. Ik heb al een week griep met de symptomen van corona. Het wil maar niet echt over gaan. Het schijnt dat tijdens het griepseizoen er niet alleen veel mensen sterven aan griep, maar er schijnen ook ieder jaar corona-virussen tussen die griepvirussen te zitten – dat is normaal.

  Wat is er dit jaar anders? Niks, behalve de paniek dan. De paniek vanwege opgeklopte ellende die ieder jaar plaatsvindt, maar die we normaal niet te horen krijgen.

  Ik heb al wel twee zusters uitgezocht als mijn griep heftiger wordt: https://www.youtube.com/watch?v=QZOaMbTRxWY

 7. Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk – die grenzen zijn gesloten. Alleen toegang voor staatsburgers of mensen met een dringende reden.

  Er is dus nu nog een vrije ruimte NL+BE+DE en als ik het goed heb LUX. Dus BENELUX+DE. Verder niet. En zeker niet als je loopt te kuchen, koorts hebt, enz.

 8. Ons is de totale uitroeiing beloofd van alle zwakkelingen en mislukkelingen, iedereen met een verminderd afweervermogen – de droom van Friedrich Nietzsche. Maar gaat die Grote Zuivering ook gerealiseerd worden? Ik denk het niet. Ze maken mensen die een pesthekel hebben aan de mensheid, in het bijzonder aan alles dat zwak, laag en mislukt is, blij met een dode mus. Het is alleen maar paniek en verder niets.

 9. Scholen, horeca en sportclubs dicht tot 6 april. Studieschulden, hypotheekschulden, andere schulden, en daar bovenop straks het noodkrediet?

 10. Peter Schiff over de noodtoestand in de VS, studieschulden die worden opgeschort, net als andere schulden. Aan het eind van de podcast heeft hij het over de slachtoffers van corona: voornamelijk 80+ers die toch al op omvallen stonden. https://www.youtube.com/watch?v=MErjywj5Vqw

 11. Best wel bizar. Als je vanuit de homepage van de WHO https://www.who.int/ de menu keuze “Health Topics” selecteert en dan de optie “Coronavirus disease (COVID-19)” krijg je nog steeds error code 500. Al bijna 12 uur lang. Hoe ziek kan je als organisatie zijn? Moeten we hierop onze hoop stellen?

Comments are closed.