Vrijspreker: ‘Never let a crisis go to waste’. Hoe geldt dit voor de Corona epidemie?

Opperdienaar: Deze crisis biedt vele mogelijkheden om de overheidsmacht uit te voeren. Het eerste wat ik hier vaak herhaald hoorde was dat een land als China vanwege de dictatoriale eigenschappen, beter in staat is om een pandemie het hoofd te bieden. Omdat alle onderdanen zo gehoorzaam bevelen opvolgen van hun heersers. Tegelijkertijd werd er dan bijgezegd dat een democratie veel kwetsbaarder is, omdat de overheid er minder macht heeft. Dit had ik al eerder gehoord in verband met de economie. Zo beweerde Laura Southern, the alt-right activiste ooit dat we in het westen nooit economisch tegen China op konden vanwege hun centraal geleide economie.

Vrijspreker: Dit terwijl bewezen is dat centraal geleide economieën slechter presteren omdat ze waardevolle informatie vernietigen in de hoofden van nu slechts gehoorzame robots.

Opperdienaar: Ja libertariërs beweren dan dat het economische succes van China meer te danken is aan de toegenomen economische vrijheid in vrijhandelszones. Maar we weten natuurlijk dat het allemaal kwam omdat Deng XiaoPing de onderdanen vertelde dat rijk zijn glorieus is. Toen wisten alle onderdanen hun nieuwe opdracht en begonnen rijk te worden.

China geeft vaker de toon aan. Zo besloten ze contant geld uit de roulatie te halen omdat dit het virus verspreidt. Nu zijn onderdanen dus helemaal overgeleverd aan of de overheid ze toestaat aan het economisch verkeer deel te nemen. De wereld gezondheidsorganisatie kwam ook gelijk met het idee om cashloos te gaan vanwege het virus.

Verder zie je ook steeds foto’s van mensen met een koortspistool tegen hun hoofd. Dat doet een beetje aan die oefeningen denken die Jim Jones in Jonestown deed in aanloop van de collectieve zelfmoord. Conditioneren zeg maar. Ik bedoel dit soort foto’s.

 

 

 

Na 11 september moeten we om te vliegen al eerst met onze handen omhoog door een op een douche lijkende naaktscanner gaan en nu dit. In noord Italië worden 16 miljoen mensen opgesloten vanwege het virus compleet met check points met militairen.

Vrijspreker: Zijn er nog andere zaken?

Opperdienaar: De gebruikelijke punten: Vanwege de run op mondkapjes komen ze bij de verkeerde mensen terecht. Dus er moet wel ingegrepen worden in die vrije markt, anders zijn er slechts een paar mensen die eindigen met alle mondkapjes en zit de grote massa zonder. Want dat is hoe je winst maakt. Je koopt alles op tegen steeds hogere prijzen en dan verkoop je het allemaal op de top, zonder dat het effect heeft op de prijs.

Vrijspreker: Libertariërs beargumenteren dat het goed is dat mensen voorraden aanleggen van mogelijk schaarse goederen. Dit zorgt er voor dat er een motivatie is om die spullen naar rampgebieden toe te brengen. Zonder dat prijs signaal, komen ze niet. Het nuttig effect van woekerwinsten.

Opperdienaar: Het is natuurlijk niet voor niets dat Ebay besloten heeft om de handel in mondkapjes op Ebay te staken. Dit zodat ze bij de juiste mensen blijven.

Vrijspreker: Dus nu hebben groot mondkapjes bezitters geen mogelijkheid meer om hun voorraden te lozen?

Opperdienaar: Zolang er maar geen winst gemaakt wordt, gaat alles goed. Winst is de bron van alle kwaad.

Vrijspreker: Reason dacht al dat ook al dat het virus dodelijk voor je vrijheden wordt, dus deze crisis zal ook wel niet ongebruikt blijven.

 

6 REACTIES

 1. Nog steeds zijn er, bij mijn weten, meer mensen dood gegaan van de griep dan van het Corona-virus (of zullen wij het voortaan het Heineken virus noemen?). Dus wat is het probleem precies? Of het is inderdaad “laat een goede crisis nooit onbenut” of het virus is veel gevaarlijker dan men vertelt in de media. Waarschijnlijk is het beide.

 2. “Slechts een paar mensen die eindigen met alle mondkapjes en zit de grote massa zonder”, dat is (overigens een mooie uiteenzetting van feiten) met alles zo, een prepper zal moeite hebben zijn/haar spullen, groentetuin, goud en wat dies meer zij te beschermen als de massa zonder zit. Niet dat goud veel zal helpen want als je honger hebt betaal je voor een brood een kilo goud. Beschaving is “een dun laagje chroom” om Henk Westbroek te citeren, misschien moet men aanleren minder waarde te hechten aan het eigen leven ten koste van anderen, dat zou pas beschaving zijn.

  • Misschien zou je niet bang laten maken door die corona-crisis-bangmakerij ook kunnen helpen.

   Gisteren op een vliegveld vóór de verplichte ionisatie van je lichaam in de naam van “security” stond een wachtrij voor een paal met daaraan een spuitding met chemicaliën (“hand sanitizer”). Even later pakt men de bakken aan om je zakje met vloeistoffen, laptop en zo in te doen. Die bakken zijn natuurlijk vrij van waar je bang voor moet zijn.

   De mens lijdt het meest,
   Door het lijden dat hij vreest.

 3. Het coronagriepovirus is het nieuwe 9/11. Een inside job waarmee ondemocratisch gestandaardiseerde controle, wetten en regels kunnen worden geïmplementeerd en economische en monetaire ingrepen verder geoorloofd zijn.

  Het is te toevallig dat juist nu de economische activiteit in Italië op z’n gat ligt (het ging toch allemaal zo voorspoedig??) en het land zich aan lastige begrotingsregels moet houden, uitgerekend daar het coronavirus, volgens de gecontroleerde mainstream, het hardst toeslaat, alwaar ze feitelijk het minst (of juist het meest??) nodig is en de ECB het spel van begrotingsregels enz versoepelen tot aan nog meer gratis geld verstrekken door -kuch!- het opgeklopte en uitgemolken griepvirus helemaal los kan gaan.

  Prachtig, even wat hoesten met wat dunne poep in de broek rond laten gaan en banken en overheden mogen weer strooien met verder waardeloos gemaakt geld.

  Als je het mij vraagt is alles ‘gewoon’ kapoet kapot, finito bonito!!

  Tijd voor geïmplanteerde chip en electronische slavernij.

 4. Tot heden kon je gewoon achter het stuur kruipen, ook als je je niet helemaal lekker voelde. Daar zitten nu risico’s aan: ze kunnen je zomaar deporteren naar een quarantainekamp achter prikkeldraad waar je zeker ziek wordt.

 5. ” libertariërs beweren dan dat het economische succes van China meer te danken is aan de toegenomen economische vrijheid in vrijhandelszones”

  waar kan ik daar wat meer informatie over vinden ?

Comments are closed.