Ik heb een vraag voor je: Hoe weet je wanneer je in oorlog bent?

Als er troepen op straat zijn? Wanneer er massaal paniek uitbreekt? Wanneer de staat van beleg wordt afgekondigd en het publiek wordt verteld om ramen en deuren een maand of een jaar lang te sluiten? Wanneer wereldleiders hun bevolking vertellen dat de vijand verantwoordelijk is voor het bloedbad?

Als dat de criteria zijn, dan betekent dat we nu in oorlog zijn.

Troepen op straat? Check.

Massale paniek? Check.

Staat van beleg en de bevolking die verteld wordt om ramen en deuren te sluiten? Check en Check.

Wereldleiders die de bevolking vertellen dat de vijand verantwoordelijk is voor al het bloedvergieten? Check en Check.

Ja, volgens al deze maatstaven zijn we in oorlog. Maar niemand noemt het oorlog. Waarom niet? Omdat in de hoofden van de mensen er maar één echt maatstaf is om te oordelen over de oorlogsstatus: Als er troepen op het slagveld op elkaar schieten of niet. Dat is toch oorlog?

Maar waarom noemt Merkel dan de Tweede Wereldoorlog in haar poging om de huidige crisis aan het Duitse volk uit te leggen? Waarom wordt ons verteld dat de tijden die we doormaken erger zijn dan oorlog? Waarom is misleider na misleider, van Trump tot Trudeau en ogenschijnlijk alle anderen, zich aan het beroepen op oude oorlogstijd noodmaatregelen en het voorbereiden van een volledige staat van beleg?

Is dit nog steeds niet voldoende om je te overtuigen dat de wereld nu in oorlog is? Waarom heeft Donald Trump dan de oorlog verklaard aan het coronavirus en zichzelf als “oorlogspresident” benoemd? Waarom keek Macron met stalen ogen in de camera’s en sprak “nous sommes en guerre” (we zijn in oorlog) uit? Waarom zijn Boris JohnsonMoon Jae-in, en vrijwel elke andere zogenaamde “leider” in de wereld bezig met het uitroepen van oorlog?

De waarheid is dat de wereld op dit moment in oorlog is. En die oorlog is de Derde Wereldoorlog. Het verschil is dat niemand (vooralsnog) de aard van deze oorlog begrijpt, wie de strijders zijn en wat het doel is van degenen die de oorlog voeren.

Je gelooft het niet, dus sta me toe om het uit te leggen.

De oorlogsmetafoor wordt al decennia lang door politici gebruikt om steun te krijgen voor beleidsvoorstellen. Wanneer een Amerikaanse president de oorlog verklaart aan een abstract zelfstandig naamwoord – Johnson’s “oorlog tegen de armoede” bijvoorbeeld, of Nixon’s “oorlog tegen drugs” of Bush’s “oorlog tegen het terrorisme” – dan weten we wat we kunnen verwachten: Miljarden dollars zullen worden uitgegeven, de overheidsbureaucratie zal toenemen, de rechten van de gemiddelde burger zullen afnemen, en o ja, het ding waar tegen gestreden wordt zal juist aan kracht winnen.

Maar de “oorlog tegen het coronavirus” is anders. Deze specifieke “oorlog” zou wel eens de eerste slag kunnen worden in wat historici van een toekomstig tijdperk de Derde Wereldoorlog noemen.

Net zoals de Eerste Wereldoorlog – met zijn machinegeweren en niemandsland en onvoorstelbare slachtoffers – volkomen anders was dan elke oorlog die iemand daarvoor had gezien, en net zoals de Tweede Wereldoorlog – met zijn bombardementen en atoombommen en het schieten op burgers – anders was dan elke oorlog die iemand daarvoor had gezien, zo zal de Derde Wereldoorlog ook volkomen anders zijn dan elke oorlog die iemand daarvoor kende.

Deze keer neemt de wereldoorlog de vorm aan van een hybride oorlog. “Hybride oorlogsvoering” is een term die de laatste decennia populair is geworden onder militaire strategen om een niet-reguliere oorlogsvoering te beschrijven dat conventionele oorlogsvoering (geweren en bommen op slagvelden) combineert met een aantal andere aanvalsmethoden: cyberoorlog, desinformatie operaties, politieke destabilisatie campagnes, ordeningsacties en eigenlijk alles wat een vijand in tijden van conflict kan ondermijnen of destabiliseren.

Het is niet moeilijk om de huidige relatie tussen de VS en China te karakteriseren als hybride oorlogsvoering. Dat is precies wat de altijd scherpzinnige Pepe Escobar in zijn analyse van de laatste zetten op het geopolitieke schaakbord doet, “China gevangen in de Hybride Oorlog met de VS“. Zoals Escobar opmerkt:

“Onder de ontelbare, wereldschokkende geopolitieke effecten van het coronavirus, is er al één overduidelijk. China heeft zich opnieuw gepositioneerd. Voor het eerst sinds het begin van de hervormingen van Deng Xiaoping in 1978 beschouwt Beijing de VS openlijk als een bedreiging, zoals minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi een maand geleden verklaarde tijdens de veiligheidsconferentie in München op het hoogtepunt van de strijd tegen het coronavirus. Beijing geeft voorzichtig en stapsgewijs het verhaal vorm dat de leiders vanaf het begin van de coronovirus aanval kende, namelijk dat er sprake is van een hybride oorlogsaanval. De terminologie van Xi is een belangrijke aanwijzing. Hij zei, officieel, dat dit oorlog is. En dat als tegenaanval er een ‘volksoorlog’ moest worden gestart.”

Escobar wijst er verder op dat de recente (en zeer publieke) insinuatie van de Chinese woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, dat het “Amerikaanse leger de epidemie naar Wuhan heeft gebracht” niet alleen een schending van het diplomatieke protocol is, maar ook de taal van een oorlogszuchtig persoon. Gelet op de ongelooflijk grote vraagtekens rond elk aspect van deze huidige pandemie, is de suggestie dat het coronavirus eigenlijk afkomstig is uit Fort Detrick nauwelijks vreemd. Bedenk dat het niet een of andere online samenzweringsrealist is die dit idee geloofwaardig maakt, maar dat het een vertegenwoordiger van de Chinese regering is. Dit is geen beschuldiging die zomaar wordt gemaakt.

Maar het is niet alleen China dat met de vinger naar Uncle Sam wijst. Terwijl Chinese regeringswoordvoerders het fantoom opvoeren dat het coronavirus Made in the USA™ is, doet de Trump-regering er alles aan om SARS-Cov-2 te rebranden als “het Chinese virus”. Hoe bekrompen dit ook mag lijken, de semantiek is belangrijk. Zoals iedereen de afgelopen weken heeft gemerkt, is het aan fluoride en MSM verslaafde deel van het Amerikaanse publiek aangewakkerd door deze anti-Chinese retoriek en hebben de Chinezen de plaats ingenomen van de Russen als de boeman in de hoofden van de gemakkelijk te bespelen normies.

Escobar besluit zijn rapport met de mogelijkheid dat deze hele coronaviruscrisis een “massale psy-op is die de perfecte geopolitieke en sociaal maatschappelijke omgeving creëert voor een volledige machtspositie”. De prangende vraag, stelt hij, is: “Zal de imperialistische elite er nog steeds voor kiezen om een hybride oorlog tegen China te voeren?” Als dit allemaal voorbij is?

Gezien de bredere context van het Amerikaans-Chinese conflict dat – zoals ik herhaaldelijk heb betoogd – is opgezet als de bepalende krachtmeting van de 21e eeuw, is Escobars analyse plausibel genoeg.

Maar, zoals ik ook herhaaldelijk heb betoogd, is deze eeuwenoude strijd van de grootmachten tussen China en de VS (net als de Koude Oorlog van de 20e eeuw) een toneelstukje dat wordt gemanipuleerd en uiteindelijk een nepconflict is. De echte strijd gaat niet tussen “China” en “de VS” (alsof dit monolithische entiteiten zijn die beslissingen nemen in naam van miljarden). Nee, de echte strijd gaat tussen de zogenaamde sociale actoren en de massa van de mensheid.

Als deze hybride oorlog echt de Derde Wereldoorlog is, dan moeten we een zeer basale vaststelling formuleren: Wie zijn de strijders en waar vechten ze voor? Dat is het makkelijkste om te bepalen in een oorlog, nietwaar? Kijk maar in welke richting de troepen hun geweren richten en je ontdekt wie de vijand is, toch?

Oké, laten we eens kijken.

Terwijl ik typ, worden er troepen ingezet in het ene land na het andere. En op wie richten ze hun wapens? Hun landgenoten.

Er worden op dit moment cyberoorlogs operaties uitgevoerd om vijandelijke communicatiesystemen uit te schakelen en alle vijandelijke uitzendingen als “desinformatie” te bestempelen. Maar wie is het doelwit van dit alles? Burgerjournalisten en samenzweringsrealisten.

Er worden politieke destabilisatie campagnes gevoerd … maar het is de Democratische Partij die betrapt is op het manipuleren van hun eigen primaries en de gevestigde pers die probeert politieke beslissingen te ondermijnen die genomen zijn door middel van referenda en het academisch establishment dat oppositie voert tegen democratisch (gekozen/geselecteerde) regeringen in de zogenaamd “vrije” wereld.

En terwijl nog maar enkele maanden geleden overal ter wereld de protesten en demonstraties zo wijdverbreid waren dat ik er een hele column aan gewijd heb, verklaart nu land na land bijeenkomsten van meer dan 10 mensen illegaal.

Keer op keer stellen we vast dat de oorlog die wordt gevoerd een oorlog is door de overheid, het leger, de financiële sector en het bedrijfsleven tegen de bevolking die zich tegen hen verzet.

Dat is de ware aard van de Derde Wereldoorlog. Die oorlog wordt nu gevoerd. En in de ogen van de autoriteiten zijn wij de vijand.

Oh, zeker, er zijn tweedimensionale schaakzetten van dit geopolitieke geruzie en de natiestaat oorlog die zich tegelijkertijd afspeelt. Maar dat zijn schijnvertoningen die bedoeld zijn om ons af te leiden van waar alles om draait: De strijd tegen de vrije mensheid.

Dit is de reden waarom het Chinese model – een compleet, allesomvattend Big Brother-toezicht en technocratische insluiting van de samenleving – door de “leiders” van de “vrije wereld” aan de kaak wordt gesteld, terwijl ze tegelijkertijd openlijk naar dezelfde machten in eigen land hunkeren.

Ja, mensen, de Derde Wereldoorlog is al begonnen. In de ogen van degenen die die oorlog voeren, ben je een vijandelijke strijder. De enige vraag die er toe doet is: Worden we op tijd wakker en vechten we terug, of leggen we ons erbij neer en laten we de autoriteiten winnen?

Bron: Nieuwsbrief Corbett Report, 22 maart 2020

Vertaald door: ShutR

22 REACTIES

 1. ShutR, dank voor het inzenden. Leestip: sleepwalkers, dit is een analyse hoe WO 1 tot stand kwam: https://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Clark#The_Sleepwalkers:_How_Europe_Went_to_War_in_1914
  Een regering wordt aan alle kanten bespeeld en onder druk gezet om geld uit te geven en beleid te maken voor de gekste dingen. Als er maar voldoende druk is, komen er genderneutrale toiletten en PFAS maatregelen.

  Corona is voor veel belangengroepen het perfecte scenario. Alles komt bij elkaar. De zorgsector staat nu centraal en krijgt veel geld en aandacht, de belangengroepen van getroffen bedrijven vragen om geld, en ook de politie en veiligheidsdiensten pikken een graantje mee. Burgers en politici smeken om opgesloten te worden. In plaats van zelf lekker thuis te gaan zitten vragen deze politici en burgers om politie en veiligheidsdiensten, soms zelfs om een noodtoestand en wellicht zelfs standrecht om andere burgers ook thuis op te sluiten.

  Ik geloof niet in vooraf opgestelde plannen. Maar deze crisis wordt wel benut. De grondwet telt opeens niet meer. In DLD zijn samenkomsten van meer dan 2 man verboden, wat een inbreuk is op hun grondwet. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Deze crisis gaat ons wel veel geld en vrijheid kosten, maar dit is volgens mij niets meer (en niets minder) van de zoveelste strijd van belangengroepen om hun belang centraal te stellen. Omdat mensen geloven dat ze geregeerd moeten worden, worden ze continue uitgekleed en door regels gedwongen door hoepels te springen. Voorlopig zijn we gelukkig even af van de AFA, maar of dit een verbetering is, waag ik te betwijfelen.

  • De grondwet of het verdrag van Lissabon wordt nu toch juist misbruikt Ratio? Daarin staan alle maatregelen die tegen burgers mogen en kunnen worden gebruikt bijvoorbeeld zelfs standrechtelijke executies in bepaalde omstandigheden.

  • @Ratio

   ..”Ik geloof niet in vooraf opgestelde plannen”….

   Voor jou en vele miljoenen anderen, stap uit deze religie en we zijn weer een stuk dichterbij onze redding. Hoeveel bewijzen en ellende is er nodig om mensen uit de cognitieve dissonantie te krijgen? Misschien de totale ondergang? En dan nog blijft men denk ik in z’n geloof hangen.

 2. In the suite, on the news
  Everybody dog food
  Bang bang, shot dead
  Everybody’s gone mad
  All I want to say is that
  They don’t really care about us

  Zijn er al GGZ-gevallen op hol geslagen? En vergeet de Russische militairen op Italiaanse straten niet, ze zijn daar om te vechten tegen het corona-virus.

 3. Hoe zit het eigenlijk met de mensen die het virus al gehad hebben? Ikzelf dus. Ik kan het niet meer doorgeven, ik kan niet meer ziek worden. Waarom moet ik afstand houden en mijn handen wassen? Ik ben geen gevaar voor mezelf en geen gevaar voor anderen. In Duitsland goed voor een boete van € 25.000,–.

  • Inderdaad Nico, maar dan zal je wel een speciale gezondheids/immuniteits verklaring van de overheid nodig hebben, aanvragen in zesvoud met toevoeging van bijlages, aangetekend opsturen en dan nog 7 keer op eigen kosten moeten worden onderzocht en dan worden er andere instanties geadviseerd en dan volgt er een achterstand waarop een ex-mini-ster wordt aangenomen om de achterstand weg te werken enz, het lijkt wel het verlengen van je rijbewijs als je 75 bent, geef je weinig kans Nico.

 4. Zilverprijs -32% ten opzichte van 1 januari. Fysiek zilver: -20% ten opzichte van 1 januari.

 5. Nog een vreemd verschijnsel, door het virus kan er in bepaalde sectoren geen vakantiegeld worden uitbetaald en hoopt men dat het Uwv dat dan zal betalen, maar vakantiegeld wordt toch ingehouden op je salaris iedere maand? Dat is toch gewoon een te zwaar belaste sigaar uit eigen doos of ben ik nou gek.

 6. ‘De verspreiding van het virus gaat via de lucht. Pas dus op als je in een ruimte komt waar kort geleden iemand met griep gehoest, geniest of gepraat heeft. Daarbij komen namelijk minuscule druppeltjes in de lucht die zo licht zijn dat ze uren kunnen blijven rondzweven. Door die virusdruppeltjes in te ademen kun je besmet raken en ziek worden. Deze ziekteoverdracht kan misschien op een makkelijke en goedkope manier voorkomen worden: door een ver uv C-lamp aan te zetten.’

 7. How is Japan Reacting to the Crisis?
  https://www.bitchute.com/video/9HgvKIoJbvE/

  Alles wat er nu gebeurt gaat over slechts één ding: perceptie
  De overheid bepaald voor jou wanneer het tijd is om in paniek te raken en wanneer je daarmee kunt stoppen, snap je dat burger!
  ***EDIT: reactie in spambak beland, bij deze ontspamd***

 8. Wanhopig na het aanhoren van de nieuwste “maatregelen” op zoek naar wakkere mensen kom ik hier terecht. Gelukkig, ik ben toch niet de enige die ziet dat er nu iets goed mis is gegaan met onze mensenrechten. Wereldwijd worden die op ongekende schaal nu met voeten getreden. Volgens mij nog nooit eerder op zo’n schaal. Ook nog nooit eerder is de bevolking via de media zo bang gemaakt voor zo weinig echt gevaar. Ok, het Covid-19 virus is best gevaarlijk, echt wel gevaarlijker dan het influenza virus, maar het is ook weer geen ebola. Echter de maatregelen zouden niet strenger zijn als ’t ebola zou zijn geweest. Denk daar ‘ns over na. Onthutsend is het om te zien dat met een paar aankondigingen (horeca dicht en nu vandaag ook kappers) hele beroepsgroepen ineens zonder schuld geen inkomen meer hebben. Met wat vage beloften probeert men alles te sussen. De politie wordt nu voortaan ingezet om te zorgen dat mensen 1.5 m afstand houden en gaan ook beboeten. Dat de fiets van mijn zoon gestolen is zal ze ’n worst wezen. Criminelen kunnen hun slag slaan, ze worden niet eens meer gearresteerd, “bang” dat men is voor het virus. Hoe gek gaat het nog worden de komende weken? De burger heeft helemaal niets meer te zeggen en heeft ongevraagd en onschuldig huisarrest op wereldschaal!

 9. I do not even know the way I finished up right here,
  but I believed this publish used to be good. I don’t realize who you’re but certainly you’re going to a well-known blogger in case you are not already.

  Cheers!

Comments are closed.