Vaak krijg je als antwoord op de vraag: waarom de EU nodig is, het antwoord dat de EU voor vrede en vrij verkeer van mensen en goederen zorgt.

Prachtig toch dat er al 75 jaar geen oorlogen in Europa zijn geweest. Maar waarom er dan juist, omdat er hier geen oorlogen zijn, een EU-vredes-leger moet komen begrijp ik dan weer niet.

Maar erger en ergelijker vindt ik het eenzijdige ‘vrij verkeer van mensen’. Ik begrijp best dat om allerlei dingen te regelen, de EU jarenlang nodig heeft om consensus met 27 lidstaten te krijgen. Maar stop dan tenminste met nieuwe belemmeringen van vrij verkeer:

Onlangs kwam in Nederland het voorstel om Nederlandse emigranten, ook naar EU-landen, af te laten reken over hun toekomstige inkomsten. Dat was al zo met BV’s die verhuisden en dus moesten afrekenen aan de grens, nu wil men dat ook voor personen die naar het buitenland vertrekken. Hoezo vrij verkeer….

Lijkt me een goede vraag om aan die EU voorstanders te stellen en voor mij is het weer een voorbeeld van de hypocrisie: de regels van vrij verkeer gelden, totdat de Nederlandse Staat extra kansen ziet om u uit te knijpen.

4 REACTIES

 1. vroeger was de naam ministerie van Oorlog, na WO II ministerie van Defensie, waarom dit weer niet gewijzigd is is politiek.

 2. Uw Roverheid:legalized stealing zeg maar

  U werkt,amtenezen verkwisten en “doen”wat niets terzake doet=Job creation
  U werkt harder/efficiënter etc, meer belasting,controle,toezicht(lees bemoeizucht)
  U bent een trekpaard van talloze mee eters
  Get out -het holle land -while you still can:
  The frog is getting boiled, eden is burning , and you have No defence(just like in 1939)

 3. Alles van buitenaf is een leugen en we laten (nou we, ik niet) ons beliegen door lieden die je met je reet niet aan kijkt als je ze tegen zou komen op straat, een laag iQ hebben (kijk maar naar wat er in Brussel zit) dus het oude gezegde, “de mensen die het woord Porsche niet kunnen schrijven hebben er meestal een” is waar.

Comments are closed.