Wat bedoel ik met coronaneren? Niet de oproep van Pornhub om binnen te blijven door de Premium versie gratis ter beschikking te stellen ‘to flatten the curve’. Ik begrijp niet precies wiens curve hiermee platter gemaakt wordt, maar dit verklaart misschien wel de run op tissues en handgel.

Ik bedoel ermee de manier waarop de hele goegemeente die graag mensen dicteert hoe ze moeten leven, dit virus hebben aangegrepen om volop de hand aan zichzelf te slaan. Wat voorbeelden:

 • De Paus zwaait boos met zijn staf en noemt het natuurlijk de straf van God omdat wij zondigen. Of trapt niemand daar mee in en ‘piggybacked’ hij nu mee op een andere lucratieve manier om mensen de poeplap te laten trekken? Wat is overigens de houding van de missionarissen mbt overbevolking en ecologische schade? Is het nog steeds vermenigvuldigt u of mag je voor het zingen de kerk uit?
 • De Groene Khmer hoef je natuurlijk niets te vertellen over hoe dit te spinnen. Nobelprijswinnaar Obama maakt de threesome compleet en legt de link met climate change.
 • De Fake News media gaan helemaal los in een orgie van scare mongering. Lijken zouden begraven moeten worden parken. Ze laten ICs in Italië zien in berichtgeving over de situatie in New York. Berichten over hele jonge sportieve mensen die overleden zijn aan het virus maar die dan een onderliggende ziekte  bleken te hebben. Zelfs de dood van een baby werd aangegrepen om ‘nobody is safe’ er in te pompen. De officiële doodsoorzaak moet nog steeds vastgesteld worden, maar de diagnose zal zo goed als zeker geen wiegendood worden. Goed nieuws zoals een onderzoek uit Duitsland dat corona slechts 3-4 keer gevaarlijker is dan de griep is nauwelijks te vinden, daar wordt niemand opgewonden van. Het publiceren over afwijkende meningen, zelfs van gerenommeerde wetenschappers zoals Prof Wittkowski, die beweert dat quarantaine juist de boel erger maakt, staat gelijk aan social media zelfkastijding.
 • De ‘Experts’ stonden al een tijdje droog dus die hijgen om weer hun steentje bij te dragen aan het debat. En er een beetje aan te verdienen
 • De overheid. Niets is zo fijn voor een gezwollen overheid als een crisis. Rutte wint aan populariteit. Gele hesjes zijn van het toneel verbannen. De geldpersen gaan aan president Camacho style. Onderdanen smeken om opgesloten te worden en kreunen dat zonder hard overheidsingrijpen we dit virus niet aankunnen. De natte droom van elke heerser en buitengewoon voorspelbaar.

En dit komt wellicht wat prematuur maar als voorlopig hoogtepunt een eigen ‘voorspel’-ling (of hoort dat in het begin? Geen idee, ik sla het altijd over): Dit zal de reactie zijn van media en libtards – but i repeat myself – wanneer Trump de lockdowns opheft.

En nu ga ik zelf even coronaneren door te oreren over hoeveel beter een libertarische samenleving zou omgaan met een dergelijke dreiging.

Laten we allereerst vaststellen dat we nu een hele grote overheid hebben en dat die verregaand is gepenetreerd in de gezondheidszorg. Dus geheel conform de ‘Wet van Hijseenberg‘ als er een ministerie voor is, gaat het mis’ wordt nu het hele land platgelegd omdat de gezondheidszorg anders ondergesneeuwd wordt. Laten we tevens niet vergeten dat het virus is ontstaan en uit de hand is gelopen in een land met een hele grote overheid. Laten we ook vaststellen dat een private sector doorgaans opgewonden wordt van meer klandizie. Unilever hoopt altijd op een goede zomer om de vraag van ijsjes likkende mensen te bevredigen. Verder zouden er nog meer verschillen zijn:

 • Niet verbieden succesvolle behandelmethodes. Dat is iets tussen dokter en patiënt (en mogelijk verzekeringsmaatschappij).
 • Geen incentives wegnemen voor bedrijven om oplossingen uit te vinden. Overigens zegt Klaver hier “één bedrijf of een land dat het recept geheim kan houden door een patent”.  Hier slaat Spuit 11 de plank finaal mis want een patent/octrooi betekent JUIST publiceren. Dat zijn dan je heersers die je een geweldsmonopolie en de controle over je leven geeft. Dan vraag je er echt om om bruut genomen te worden.
 • Niet bedrijven maanden laten wachten op toestemming voor het maken van test kits.
 • Geen importtarieven op maskers en medische apparatuur.
 • Geen onduidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor het aanhouden van een buffer aan ademapparatuur.
 • Geen maskers weggooien maar in een donkere kamer bewaren.
 • Het prijsmechanisme zou niet verboden worden . En wel om deze reden.
 • Een mogelijkheid voor de bevolking om de lockdown aan te vechten zoals in een free private city. Nu mag je alleen kliklijnen bellen en over paar jaar nog harder stemmen.

Dus de money shot: laat de overheid zich terugtrekken en laat het over aan verzekeringsmaatschappijen hoeveel ICs en medische buffers er zijn. De overheid is niet aansprakelijk voor wanbeleid anders zou ze allang failliet zijn (is ze ook maar andere discussie). Sterker nog, elke extra dode levert weer wat sterftax op en minder pensioenproblemen. Niet de juiste incentive voor een liefdevolle behandeling me dunkt,  ook al zullen politici bij hoog en laag beweren dat ze het beste met hun belasting slaven voor hebben. Daarom eisen ze reiskostenvergoeding terwijl ze thuis zitten maar dat geheel terzijde. Een verzekeringsmaatschappij garandeert een bepaalde hoeveelheid zorg, presteren zij niet, dan verplichten zij contractueel zich om een enorme schadevergoeding uit te keren.  Dus die kunnen heel goed berekenen wat het optimale aantal ICs zou moeten zijn om om te gaan met dit soort situaties en toch nog winstgevend te blijven. Ergo: optimale resource allocatie.

Als laatste nog even knuffelen met deze overwegingen van Larken Rose:

 • Als je in je eigen huis blijft kunnen mensen die buiten zijn je niet besmetten
 • Als je naar buiten gaat kun je anderen niet veroordelen voor het naar buiten gaan.
 • Als 2 of meer mensen vrijwillig samenkomen dan word JIJ daar niet ziek van
 • Als je denkt dat met anderen samenzijn je ziek maakt dan heb je het recht om in je huis te blijven en anderen daar uit te weren.
 • Je hebt niet het recht om anderen te vertellen om thuis te blijven.
 • Je hebt wel het recht om ze te waarschuwen en om niet meer met ze om te gaan mochten ze je negeren.

Zo dat lucht op, ff een sigaretje en ik kan weer verder met mijn hobby grafiekjes gluren:

Fijn pasen en veel plezier met Easter Huevos vinden in dit verhaal!

Hijseenberg, April 2020

5 REACTIES

 1. Over Larken Rose gesproken. Laatst bekeek ik deze video uit den ouden doosch en deze is zeker actueel in corona-tijden (en leuk om te bekijken) https://youtu.be/H6b70TUbdfs

  En dan weer de vraag: is dat virus toch uit een laboratorium ontsnapt? Want Winxi de Pooh en zijn communisten doen er alles aan om sporen over de oorzaak uit te wissen. Dat is vast geen toeval.

 2. Het wordt tijd dat we dit kunstmatig gevreëerde virusakkefietje erkennen voor wat het is: een accelerator van een ongelofelijke hoeveelheid ellende.

  Duitsland, de grootste economie van de EU die méér dan 50% van haar BNP exporteert, ligt plat. Er is nu al ongelofelijk veel schade aangericht, maar als dit niet heel, heel snel weer ongedaan wordt gemaakt, dan zouden we zo maar in een situatie kunnen komen die vergelijkbaar is met de jaren 30, waarin (alweer door een geïnduceerdde depressie) één of andere grootmuil de schapen naar de slachtbank leidt, met alle gevolgen van dien.

  Denk daar maar eens over na.

  • Je krijgt er nu al een voorproefje van: India eist ‘green cards’ voor Indiers want anders geen medicijnen voor Amerika. China verkoopt inferieure medische spullen voor woekerprijzen. Chinezen in andere landen kopen voorraden op om naar China te sturen. Landen voeren exportverboden in. Amerika legt beslag op medische goederen in Thailand. “Eigen land eerst” in plaats van samenwerken. Een paar stappen verder op deze weg en legers vallen een land binnen om voorraden te confisqueren. En wie gaat er wraak nemen om dankjewel te zeggen voor geroofde medische goederen?

   De necrofiel in Parijs lijkt mij een ideale idioot om een oorlog (met woorden en/of wapens) met Duitsland te riskeren om de aandacht van binnenlandse problemen af te leiden. De EU is aan zijn laatste stuipen begonnen. Nutteloze ambtenaar Von (hoe heet ze ook alweer) roept “er komt een vaccin aan” bij gebrek aan meer daadkracht. Gelukkig maar.

   Interessant genoeg doet Zweden heel weinig tegen “The Rona” en naar het schijnt gaat het daar niet slechter dan in landen op volledige ‘lockdown’. Het zijn interessante tijden…

   Om toch nog iets leuks te lezen op deze tweede dag van het Lentefeest heb ik deze suggestie: https://www.theorganicprepper.com/observations-anonymous-ups-driver/

 3. Goed artikel passend op Vrijspreker, dat Corona in een heel ander daglicht zet, in plaats van de vergrootglazen met schijnwerpers van de gevestigde orde.

Comments are closed.