Dat baby’s niet van ooievaars komen weet iedereen, maar als je iemand vraagt waar komt geld vandaan of meer specifiek hoe ontstaat geld, dan weten de meesten daar het antwoord niet op. Gek eigenlijk als je bedenkt dat we een groot deel van ons leven bezig zijn met het vergaren ervan. Misschien komt het doordat we in de schoolbanken zijn verteld dat het begrijpen van geldsysteem saai en ingewikkeld is. Dat nodigt immers niet uit om je er verder in te verdiepen. En misschien is dat juist wel de bedoeling.

Henry Ford, de oprichter van Ford Motor Company heeft ooit gezegd “Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen, dan breekt morgen de revolutie uit”.

Waar komt dat “gratis” geld dat door de overheid wordt uitgedeeld aan ondernemers om huur en werknemers mee te kunnen betalen vandaan en is dat wel zo slim? Waarom zou je nog gaan werken en belastingen betalen als de overheid onbeperkt geld kan bijdrukken en rondstrooit? In de video “Should We Be Bailing Out Billionaires” legt Mike Maloney uit waarom je in een kapitalistisch systeem, banken, luchtvaartmaatschappijen en andere multinationals failliet moet laten gaan als ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Als geen ander moment in de tijd is het zinvol je nu te verdiepen in de werking van ons geldsysteem en zijn geheimen te ontdekken, ik beloof je het is een interessante tocht. Wist je bijvoorbeeld dat er gemiddeld elke 30-40 jaar een herziening van het financieel systeem is? Dat er een verschil is tussen valuta en geld? Dat we aan de vooravond staan van de grootste financiële crisis (De big reset) die de wereld ooit heeft gekend?

Als je eenmaal begrijpt wat geld is doorzie je hoe het spel werkt. Snap je waarom de Euro net als alle andere valuta in de wereldgeschiedenis zal verdwijnen, de Amerikaanse dollar over niet al te lange tijd de status als wereldmunt verliest, welke gevolgen dat voor jou heeft en wat je kunt doen om jouw koopkracht te behouden.

Op het internet zijn veel video’s te vinden die in begrijpelijke taal vertellen hoe ons monetaire systeem werkt maar de serie “Hidden secrets of money” van Mike Maloney is wel het meest compleet en simpel te begrijpen. Er zijn in totaal 10 afleveringen en de meeste hebben meer dan 1 miljoen views.

Je ware rijkdom is je tijd en vrijheid. Geld is slechts een hulpmiddel om je tijd mee te ruilen. Het is een reservoir om je economische energie in op te slaan totdat je het wilt gebruiken. Maar de hele wereld wordt weggehouden van het echte geld en voor de gek gehouden met een betaalmiddel. Jouw twee meest waardevolle bezittingen, je tijd en je vrijheid, worden in de tussentijd geroofd.

We naderen een periode met de grootste financiële crisis die de wereld ooit heeft gekend. De overdracht van rijkdom, wordt de grootste in de geschiedenis. Rijkdom wordt nooit vernietigd, het wordt slecht verplaatst.

Door jezelf te informeren, door kennis te vergaren over de geschiedenis van het geld, leer je over financiën, hoe de wereldeconomie werkt en hoe bankiers je bedriegen. Als je weet hoe het spel wordt gespeelt en hoe de financiële wereld werkt kan jij jezelf beschermen door aan de goede kant te staan tijdens deze overdracht van rijkdom. Winston Churchill zei ooit “hoe verder je in het verleden kijkt, hoe verder je in de toekomst kan zien”.

Door het bekijken van de serie “Hidden secrets of money” maak je jouw eigen kristallen bol en ben je beter voorbereid op de grootste crisis in de geschiedenis van de mensheid.

Om alle 10 afleveringen te bekijken klik je hier.

Denk eraan om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten als dat nodig is.

En als je daarna de smaak te pakken hebt en je verder wilt verdiepen, lees dan ook eens het boek “The Big Reset” van Willem Middelkoop. De Engelstalige (en bijgewerkte) versie kan je gratis downloaden, wil je liever de Nederlandstalige versie kijk dan even bij je lokale boekhandel. Twee andere aanraders zijn “Patronen van bedrog” en “Goud en het geheim van geld”.

Het boek “Guide to Investing in Gold & Silver” van Mike Maloney mogen we gratis via onze website verspreiden en kan je hier downloaden.

Ik wens je veel kijk en lees plezier.

ShutR

16 REACTIES

 1. De gemiddelde mens is verleerd (afgeleerd) te luisteren naar zijn innerlijke stem, z’n zesde zintuig, de stem van het hogere of God of de Goden, het juiste pad te volgen en kozen de weg van “weg van vrijheid en zelfbeschikking” door zich over te geven aan dwang, verplichting en de financiële druk/waanzin, de val in een race opgetuigd door de cabal en jezelf in domheid, waanzin en groepsdruk.

  Persoonlijk heb ik geld altijd gezien als middel en als doel mij vrij te kopen, om mij onafhankelijk te kunnen maken. Geld zat voor mij in de vorm van bezit, in de vorm van een onderneming om daarmee te kunnen ontkomen aan bovendruk van bazen en simpelweg een eigen inkomen te kunnen genereren.

  Geld was voor mij geen middel om status te kunnen kopen, maar juist in levensonderhoud te kunnen voorzien. Geld was/is voor mij eten, drinken, kleding (bescherming) en warmte met een dak boven mijn hoofd met soms iets wat het leven in de aardse hel aangenamer maakt. Echter de basale zaken zijn tot een probleem geworden en zodra dergelijke zaken bijna onmogelijk in stand kunnen worden gehouden in een doorsnede van het leven (gebruik daarom geen instabiliteit veroorzakers als drugs, medicijnen of drank), en men er zelfs voor moet knokken en vechten is voor mij duidelijk dat we het punt hebben bereikt dat de wereld waarin we leven ten dode is opgeschreven.

  Geld is echter belangrijk als middel, want we beschikken nu eenmaal niet allemaal meer over akker en vee om zelf te kunnen produceren. Geld is een zegen in juiste en een vloek in foute handen van de macht.

  Mijn intuïtie heeft mij wederom niet verraden, maar heb weer een keer niet geluisterd naar mijn innerlijke stem en moet daarom mijn verlies accepteren. Paradoxaal gezegd: dat is mijn vooraf geprogrammeerde lot ondergaan.

  Een kristallen bal of wat al niet meer, kan ons iets vertellen, maar nooit zeggen wat het lot ons brengt. We kunnen proberen het lot te keren of bij te sturen, maar de weg daar (door)heen is m.i. onvermijdelijk en zijn we als een puzzelstukje op het grote bord.

   • Investeer in (echte) familie vrienden en (echte) vrienden! Zou ik zeggen 😉

  • Kristallen bol of niet, ieder nadeel hep z’n voordeel, in deze exceptionele tijd zeker weten, dit is de perfecte tijd om afscheid te nemen van het kaft. Heb een aardig aantal goedgelovige, geestelijk beperkte vrienden en familiaire idioten kunnen vertellen wat mij jaren dwars zat. Nu de harde feiten er niet om liegen wil het tuig ondanks alles er nog steeds omheen.

   Mijn energie is kostbaar en besteed ik liever aan mijzelf.

  • “Persoonlijk heb ik geld altijd gezien als middel en als doel mij vrij te kopen, om mij onafhankelijk te kunnen maken. Geld zat voor mij in de vorm van bezit, […] om daarmee te kunnen ontkomen aan bovendruk van bazen en simpelweg een eigen inkomen te kunnen genereren.

   Geld was voor mij geen middel om status te kunnen kopen, maar juist in levensonderhoud te kunnen voorzien. Geld was/is voor mij eten, drinken, kleding (bescherming) en warmte met een dak boven mijn hoofd met soms iets wat het leven in de aardse hel aangenamer maakt.

   Geld is echter belangrijk als middel, want we beschikken nu eenmaal niet allemaal meer over akker en vee om zelf te kunnen produceren.”

   PRECIES zo denk ik er ook over.
   Ik probeer almaar meer te vergaren, maar niet om het te verspillen aan statussymbolen, doch om onafhankelijk te kunnen zijn. Net zoals mensen nu voedsel hamsteren maar dat is slechts beperkt houdbaar. Zo hamster ik koopkracht, (niet noodzakelijkerwijze onder de vorm van fiat geld) teneinde t.z.t. spullen te kunnen kopen die we wegens beperkte houdbaarheid niet in oneindige hoeveelheid konden hamsteren en opslaan (bv. zelfs blikken corned beef zijn maar tot in 2024 houdbaar – reden dus om bovenop een voorraadje voedsel toch nog bv. gouden en zilveren munten te hamsteren). Ik ben dus graag “rijk” maar heb niet eens een auto, zelfs geen 17 jaar oud 3e hands Polo’tje (ofschoon je dat echt wel voor minder dan 2 krugerrand kan kopen…).

 2. idd de voorpelde V vorm in het herstel zal niet komen, immers de kleine bedrijven gaan failliet en de grotere zullen resizen. Hopeloze werkeloosheid. Enig sinds op te vangen door een 6-daagse werkweek waarin 2 groepen ieder persoon in zo’n groep 3 dagen van 8 uur gaan werken. Iemand een idee hoe hoe je in zo’n situatie het zwartwit klussen aanpakt?

  • Enigszins moet dat zijn DzVzTkM, ja je zult denken kan mij het schelen, maar je wordt niet serieus genomen met zulke grove taalfouten en dat zou zonde zijn.

   • Schrijffouten vallen meer op dan denkfouten, erg snugger ben jij ook niet.

 3. Voordeel van de boeken van van Middelkoop is dat het redelijk klare taal is. Nadeel is dat hij keer op keer de inventiviteit van centrale bankiers en ambtenaren en politici onderschat. En de domheid van de burgers onderschat. Hij heeft jaren geleden voorspeld dat de dollar binnen x jaar ten onder zou gaan. Dat is niet gebeurd. Zijn voorspellingen komen vaak niet uit. De big reset is in 2014 geschreven, en tijdens de corona crisis zou goud dan ook omhoog moeten knallen, maar dat is niet gebeurd. Het fake geld systeem zit (helaas) veel sterker in elkaar dan hij denkt. Het is te zot voor woorden maar goudmijn aandelen zijn deels zelfs gedaald gedaald in de corona crisis (waarbij de belangrijkste kostenpost, brandstof, ook nog eens sterk gedaald was, goudmijnaandelen hadden helemaal door het dak moeten knallen, ik snap ook niet waarom dat niet gebeurd is)

  Het beste nederlandstalige boek over dit onderwerp vind ik nog steeds geldmoord van Edin Mujagic: https://www.bol.com/nl/f/geldmoord/9200000002308415/

  • Alle financiële markten worden al jaren gemanipuleerd. Bij de goud- en zilvermarkt is dat niet anders. Ik volg Willem Middelkoop via Twitter. Een manier waarop de prijzen worden gemanipuleerd zijn de papieren goud/zilver contracten die soms massaal worden gedumpt. Op papier is er heel veel meer goud/zilver dan dat er fysiek boven de grond ligt. Daarnaast is de spotprijs al een tijdje anders dan de prijs die voor fysiek wordt betaald (als je al fysiek kunt kopen). Vergelijk de prijs van een webshop (die niet lever kan) maar eens met de prijs op Marktplaats of Ebay voor bijvoorbeeld een zilver Maple Leaf munt.

   • De delta (wat een duur woord zeg) tussen spot en fysiek wordt veroorzaakt door de paniekaankopen in combinatie met die verrekte covidshit waardoor munthandelaren letterlijk gesloten zijn.

   • Hi ShutR. Eens dat er een kloof is tussen de fysieke markt en de papieren contracten. Ik heb ook signalen opgevangen van manipulatie. Maar toch had ik een veel sterkere prijsstijging verwacht.

  • Depressie zonder hyperinflatie (<10 %) betekent dat er goud verkocht zal gaan worden en die verwachting zie je denk ik terug in goudaandelen. Wat je nu ziet (sterke, bijna hyperbolische prijsstijging van goud) is denk ik het resultaat van paniekaankopen. Ik verwacht geen hyperinflatie, want dan schieten degenen die het geld drukken en hun bazen zichzelf teveel in die voet (lees: dit gaat teveel tegen hun belangen in). Na deze eerste paniekfase gaat de prijs van goud omlaag (veroorzaakt door de depressie); mooi moment om dan te kopen voor degenen die geloven in deze barbaarse, antieke relikwie.

   • Hi Andre. Een gouden tientje doet nu ongeveer 330 euro op basis van de goudwaarde. De fiat valuta gulden en daaropvolgend de euro zijn ten opzichte van de goudwaarde meer dan 70 keer minder waard geworden. In minder dan negentig jaar. Niet slecht voor een barbaarse antieke relikwie.

    In euro’s gemeten was er de eerste weken van de corona crisis een daling in de waarde van goud in euro’s. Nu is het inderdaad gestegen, maar het is veel minder gestegen dan ik dacht.

 4. uiteindelijk gaan de robotten het over nemen…..al dat gelul over goud,kut bankiertjes en zgn nep vrijheid, de robotten staan straks voor je deur en nemen je mee en weetje waarom ze je meenemen? Je heb niet de JUISTE APP, lul en daarom wordt je keihard abgegaast, veel plezier in abgaas kamp! met je kut goud!

 5. Ik ben niet van de video’s maar ik heb deze serie helemaal afgekeken. Aanrader voor iedereen: zou eigenlijk op Ongehoord Nederland uitgezonden moeten worden. Kan iemand Kim Winkelaar bellen?

Comments are closed.