Tijd om wat feiten over corona op een rij te zetten. Niet met een alarmistische toon. Niet ontkennend. Corona blijkt bovengemiddeld dodelijk. Zijn de keuzes wel rationeel? Wat gaat er goed en wat kan beter?

Er waren op 10 april maar 139 zuivere slachtoffers van corona

Bron is RIVM update van 10 april Van de 2511 overledenen per 10 april was voor 139 slachtoffers corona de enige aandoening. De rest leed aan hart en vaat ziekten, longziekten en andere vormen van leed. Dit is de laatste dag dat deze informatie is verschaft. De updates die volgen kijken naar de onderliggende aandoeningen bij overleden patiënten onder de 70 jaar. Er zijn in Nederland tot nu toe (19 april) 442 mensen jonger dan 70 jaar overleden die positief getest zijn op corona. Voor slechts 39 gevallen is corona de enige aandoening. Dit wijst erop dat corona voor mensen jonger dan 70 zonder onderliggende aandoening nauwelijks een risico vormt.

Rechtvaardigen deze gegevens een vorm van gedwongen lockdown voor gezonde mensen onder de 70 jaar? Over flattening the curve heb ik het straks. Om een misschien wat gevoelloze beeldspraak te gebruiken, corona is een storm die ongevaarlijk is voor gezonde bomen. Slechts bomen met een slecht wortelgestel of oudere bomen lopen risico omver te worden geblazen. Zoals er soms extra zware stormen zijn, zo zijn er soms ook extra zware griepseizoenen. Zo is de natuur nu eenmaal. Als bejaarde heb je in een dergelijk seizoen gelukkig de mogelijkheid te schuilen en in een vrijwillige lockdown te gaan. De keus is aan de bejaarde.

Er sterven eigenlijk alleen maar bejaarden en vooral 80 plussers

Er sterven eigenlijk alleen maar 65 plussers. Met een beperkte levensverwachting. En overwegend met onderliggend lijden. Corona is nauwelijks een gevaar voor de 65 minners. Zeker vrouwen onder de 65 lopen nauwelijks risico. Natuurlijk is iedere dode een dode. Maar als je boven de 65 bent, en zeker als je de tachtig jarige leeftijd hebt bereikt (81 = gemiddelde levensverwachting in NL) zijn verkoudheden gevaarlijk. Je ziet in onderstaande grafiek dat de bulk van de doden valt in de klassen die ouder zijn dan 80, en die dus al langer hebben geleefd dan de meeste anderen.

 

2020 was lange tijd een beneden gemiddeld griepseizoen qua doden

De media negeerden deze boodschap. Zie dit artikel. In het betreffende artikel voorspelde ik een sterke stijging van dodelijke slachtoffers (duizenden) die ook is uitgekomen. Pas toen de sterftecijfers hoger waren gingen media tijdsvergelijkingen maken met voorgaande jaren. De alarmistische boodschap wordt wel verteld. De rationele boodschap niet. Bron is CBS.

Er is weer een hockeystick! Duidelijk is dat 2020 (oranje lijn) tot en met week 10 een wel zeer gunstig griepjaar was. Er vielen bijna iedere week minder doden dan in 2017, 2018 en 2019. Een deel van de extra sterfte die nu optreedt kan komen door niet corona patiënten. Denk aan hartpatiënten die niet geopereerd worden en het ziekenhuis mijden. Of patiënten die anders op de IC zouden komen maar waarvoor nu geen plaats meer is. Nu de bezetting van IC bedden door corona patiënten afneemt zal de sterfte ook afnemen.

Er wordt niet gekeken naar de extra doden ten gevolge van de lock down

Hoeveel doden gaan er vallen door de lock down? Er komt een wereldwijd tekort aan condooms. Straks wordt er massaal door de professionals en overspelers geneukt zonder condoom en steken HIV en andere ziektes haar kop weer op. Ook zijn jarenlange medicijntekorten mogelijk. In de derde wereld zijn miljoenen mensen economisch afhankelijk van westerse en chinese toeristen. Die komen niet meer, toerisme ligt op zijn gat. Deze mensen vervallen in abjecte armoede, met alle gevolgen voor hun levensverwachting en die van hun kinderen. Hartpatiënten blijven massaal weg ten gevolge van corona. En dus neemt de sterfte onder hartpatiënten toe. Je kan niet massaal ICU plaatsen vrijmaken zonder consequenties. Er zijn 139 “zuivere” doden ten gevolge van corona. De vraag is, hoeveel doden zijn er door de gevolgen van de lockdown? Rutte faalt keer op keer in het afwegen van de pro’s en cons van beleidsalternatieven. Denk bijvoorbeeld aan het PFAS beleid.

De te vroeg uitgeroepen pandemie

Corona is nog steeds geen pandemie volgens de klassieke definitie. De WHO heeft de definitie van een pandemie versoepeld. Niet langer moeten er miljoenen doden vallen alvorens iets een pandemie is. Dit is begripsinflatie. Het aantal doden is zelfs irrelevant in de nieuwe definitie. Nog steeds is corona / covid-19 geen pandemie volgens de oude definitie. Het kan wel een pandemie worden.

De falende EU

De EU is grotendeels onzichtbaar. Serieuze oproepen voor Europese solidariteit en beleid om mondkapjes en beademingsapparatuur te delen zijn uitgebleven. De EU is niet in staat gebleken tot eendrachtig beleid. En heeft aangetoond slecht te zijn in crisismanagement. Dit is voor mij een van de weinige lichtpuntjes in het corona dossier. Helaas misbruiken ze corona — en daarmee de dodelijke slachtoffers van corona — voor hun eigen stokpaardje, eurobonds. En geven daarmee aan naast incompetent vooral een immorele gevoelloze organisatie te zijn.

Deze crisis kon vele malen minder erg zijn

Er is een vijfjaarlijkse nationale veiligheidsmonitor, met een beoordeling van de grootste risico’s voor ons land. De afgelopen tien jaar is het grootste gevaar een pandemie. En is de regering op de hoogte gebracht dat er dan tekorten aan beademingsapparatuur zijn. Diverse departementen hebben de aanbevelingen van de veiligheidsmonitor ter harte genomen. Alhoewel het gevaar van terrorisme relatief gering was ten opzichte van een pandemie hebben de betroffen departementen actie ondernomen. Helaas zijn de rechten van de burger in naam van terreur bestrijding erg ingeperkt. Denk alleen maar aan de sleepwet. Het bewaren van telefoongegevens. Het delen van gegevens met andere landen. Niet leuk. Maar er is door die departementen wel actie ondernomen.

Heel anders is er omgegaan met het risico op een pandemie. Er wordt jaarlijks 80 miljard aan zorg uitgegeven. Maar men kon niet 600 miljoen euro vrijmaken voor 43 duizend ICU beademingsapparaten. Of gezien het kleinere Nederland maar 60 miljoen voor 4300 apparaten. Voor een eenmalige uitgave van 60 miljoen hadden we ons nauwelijks zorgen hoeven te maken voor flattening the curve. Of waren we er veel eerder vanaf geweest. Nu zitten we te kruidenieren over in totaal 1600 of 2200 apparaten. Die dan deels door 2 patiënten gebruikt zouden worden. Er is geen nationaal coördinator voor pandemie bestrijding. Gevolg. We zijn totaal niet voorbereid, er zijn zelfs niet voldoende mondkapjes, voor een event dat de grootste bedreiging was volgens de veiligheidsmonitor. Aanvullende trainingen van verpleegkundigen voor elementaire IC vaardigheden zodat ze in noodgevallen konden worden ingezet hebben voor zover ik weet niet plaats gevonden.

Het 10 jaar lang niet afdekken van het grootste risico voor de Nederlandse bevolking is een bewuste politieke keuze geweest. De politiek verantwoordelijken spreken nu (hoe cynisch) de bevolking vermanend toe als men zich niet houdt aan de social distancing. De politiek verantwoordelijken zou het schaamrood op de kaken moeten staan en nederig om vergeving moeten vragen. Ze zouden voor het negeren van alle waarschuwingen juist ter verantwoording moeten worden geroepen middels bijvoorbeeld een parlementaire enquête.

Er is geen kosten-baten analyse van het beleid

Dit artikel zegt het eigenlijk al. De kosten die nu gemaakt worden om corona in te tomen, een ziekte die nauwelijks dodelijk is voor mensen met voldoende weerstand, kunnen maar 1 keer gemaakt worden. De tientallen miljarden die straks uitgegeven zijn, hadden ook gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld polio de wereld uit te helpen, of hondsdolheid. Of ze hadden kunnen worden ingezet om de onderliggende kwalen als diabetes, hart en vaatziekten en andere ziekten, grootschalig aan te pakken. Hiermee zouden vele malen meer levens gered kunnen worden dan nu met corona.

Tegenvuur

Je hebt bijna nooit 2 jaar opvolgend dezelfde griepvariant. Dat is omdat de bevolking deels immuun is voor de griepvarianten van de laatste jaren. Een nieuwe variant wint het dan al snel van de oude varianten. Door alle lockdowns krijgt corona een unieke kans om ook volgend seizoen de dominante griepvariant te worden. Flattening the curve en lockdowns kunnen wel eens dodelijker blijken dan gedacht.

Een strategie die ik nog niet heb gehoord is die van “tegenvuur”. Kunstmatig het reproductiegetal van een milde griep variant verhogen tot boven die van corona. Door bijvoorbeeld deze milde variant te vernevelen waarna men vrijwillig door deze nevel kan lopen. De mensen met onvoldoende weerstand die vatbaar zijn voor griep krijgen de milde variant en gaan thuis uitzieken. De mensen met voldoende weerstand worden niet ziek en zijn waarschijnlijk ook niet vatbaar voor corona. Wellicht iets om in China uit te proberen?

De valse data

Het blijkt lastig te zijn om de dodelijkheid van corona vast te stellen. Ieder land houdt er zijn eigen methodiek op na. Op 31 maart meldde de Volkskrant:

Opnieuw hebben wetenschappers de dodelijkheid van covid-19 naar beneden bijgesteld. De kans om eraan te overlijden is niet 2 procent, maar 0,66 procent – nog altijd zeven keer dodelijker dan de gewone seizoensgriep.

In Duitsland is het sterfte percentage zelfs maar 0,5 procent. Of 1,58 procent. Met deze onzekerheid is het lastig om beleid te voeren. Het RIVM en de regering hebben een lastige taak op zich genomen. Kritiek zoals bijvoorbeeld Trump heeft op de WHO en China lijkt me overigens deels terecht. Vast staat intussen wel dat de gezonde 70 minners niet veel te vrezen hebben. Het beleid is hier echter niet op aangepast.

De libertarische oplossing

Ieder bepaalt voor zich wat hij doet. Ben je tachtig plusser en ga je toch naar buiten? De kans dat er een IC bed beschikbaar is als je ernstig ziek wordt is gering. Je gaat niet een heel land stilleggen omdat je het immoreel beschouwt dat er triage moet worden toegepast. Dat gebeurt nu ook al. Dagelijks. Lockdowns mogen nooit door een overheid worden uitgevaardigd. Apps die je gedwongen volgen zijn al helemaal uit den boze. Eigenaren van winkels, restaurants en andere gelegenheden zullen zelf een toegangsbeleid hanteren. Of besluiten dat ze dicht gaan. Waarschijnlijk zal een flink deel investeren in warmtecamera’s en mensen met verhoging weigeren. Een libertarische overheid (minarchisme, nachtwakersstaat) zal mensen nooit tegen zichzelf in bescherming nemen.

Gelukkig grijpt god in:

Om positief af te sluiten, god gaat ingrijpen.

22 REACTIES

 1. Blijft: de volledig tegengestelde berichtgeving in de MSM: ‘babytje met corona’.

 2. “Corona blijkt bovengemiddeld dodelijk”

  Wat bedoel je precies ?

   • @Andre. De link die je verschaft geeft onder meer de volgende toelichting:
    Pooled mortality estimates from the EuroMOMO network continue to show a marked increase in excess all-cause mortality overall for the participating European countries, coinciding with the current COVID-19 global pandemic. This overall excess mortality is, however, driven by a very substantial excess mortality in some countries Excess mortality betekent extra sterfgevallen tov voorgaande jaren en dus bovengemiddeld dodelijk. Zelf denk ik dat de dodelijkheid van corona wordt overschat. Maar er vallen wel degelijk extra doden.

   • @Ratio
    Het lijkt me handiger om naar de cijfers te kijken en de toelichtingen van deze of gene overheidsdinaar met een emmer zout te consumeren, en wel om het volgende. Als ik op het oog het aantal doden categorie “All ages” op de eerste pagina integreer (= sommeer), dan tekent zich dit jaar een beeld af waarin het tegendeel waar is van hetgeen de overheidsdienaar aan “estimates” debiteert, tenzij meneer de duimzuigende overheidsdienaar nog een aantal “estimates” in de hoge hoed heeft waar alleen onze Lieve Heer inzicht in heeft. Voor de duidelijkheid, want dat zijn wij aan onszelf verplicht (wazige bullshit laten we over aan overheidsdienaren en hun gewillige vazallen): ik verwijs naar Pooled Deaths, all ages, tweede illustratie. Natuurlijk kun je krenten uit de pap pikken en landen aanwijzen waar meer doden vallen, die blijkbaar gecompenseerd worden door andere landen waarin er minder doden vallen. Call me a cinic want ik vertrouw uitspraken van overheidsdienaren waarin het woord “estimate” voorkomt niet. De “estimates” van dhr. Fauci klopten ook niet helemaal; blijkbaar had hij het verkeerde modelletje uit de kast getrokken. Niets nieuws voor mensen die een beetje bekend zijn met het statistische gepruts van Michael Mann en consorten.
    Overigens wordt het sowieso denk ik tijd om ook euromooomooo een schop in de uiers te geven vanwege het aantal indirecte doden, veroorzaakt door die verrekte algemene lock down met bijbehorende sluitingen van ziekenhuizen voor mensen die er naar toe zouden moeten voor een ernstige ziekte, hetzij acuut hetzij op afspraak. We zien in het groot weer hetzelfde gebeuren als bij de vuurwerkramp in Enschede in mei 2000 alwaar onder andere een familielid van mij niet aan kanker geopereerd kon worden omdat men het ziekenhuis claimde voor vuurwerkrampslachtoffers, waarvan een groot gedeelte echt niet naar de spoedeisende hulp moest. Alleen vond onmens burge”meester” Mans, socialist en centrale planner, het wel handig om e.e.a. te verordoneren. Bastiat en zijn gebroken ruit gelden nog steeds, ook nu gebeurt weer hetzelfde met dank aan de overheid én de mensen die er klakkeloos achteraan lopen. Mensen denken níet na en willen geen verantwoording nemen voor hun eigen leven. Dom geboren, suf gewiegd, naar het achterlijke schooltje gegaan en nooit wat bijgeleerd. Welkom in 2020.

   • @Andre. Mensen denken inderdaad niet na. En groepen al helemaal niet. Een individu kan krankzinnig zijn, een menigte is krankzinnig. Mbt corona zie je hotspots, en moet je niet Europa breed kijken. Je ziet in regio’s wel degelijk meer mensen sterven. En ook in Nederland als geheel. Het zou nog zo kunnen zijn dat het griepseizoen van 2018 nog steeds dodelijker was dan dat van 2020, of dat corona dat net heeft ingehaald. Ga ik wellicht nog berekenen vandaag. Natuurlijk is dit iets dat veel groter gemaakt wordt dan het is, dat probeer ik in mijn artikel juist aan te tonen. Het is ook wel zo dat de oversterfte van niet corona doden mogelijk aangetoond kan worden, de hartpatienten of de kankerpatienten die niet behandeld worden. Maar dan moet ik er even goed voor gaan zitten om te kijken of dat aannemelijk is te maken.

   • @Ratio
    Hoe je het ook bekijkt, hetzij op Europese schaal hetzij op Nederlandse schaal, het is complete waanzin. Ik heb het al zo vaak gezegd en ik zeg het nóg een keer: het gaat al mis met de testen die de basis vormen voor de apocalypische grafiekenorgie. Daar kun je geen enkele geloofwaardige, goed onderbouwde conclusies uit trekken, ook niet over eventuele “hotspots”. Garbage in, garbage out.
    Wat tot nog toe wel geloofwaardig was, waren de momo getallen. Ik zou er vanaf nu rekening mee houden dat de cijfers kunnen verslechteren veroorzaakt doordat er slachtoffers eerder overlijden dan noodzakelijk was geweest doordat de normale gang van zaken verstoord is. Uiteraard kun je verwachten dat die alsdan toegeschreven worden aan het concept “coronavirus”.

 3. Ohm namo narai !

  Voor de Kinderen.

  Uit het leven gegrepen.

  Over stemmen, stemmen en overstemmen.

  Corona de Kroon en andere zaken.

  En

  Ze kunnen toch niet overal aan voorbij blijven fietsen ?

  Het is donker en midden in de nacht. Een klein Engeltje fietst in het donkere bos over het fietspad naar huis. Opeens springt daar de bisschop met een pistool vanachter en boom vandaan, hij richt zijn pistool op het Engeltje en zegt : Genade en vergiffenis voor de algehele Mensheid anders dan schiet ik je neer !

  Het Engeltje bedenkt zich niet , stijgt op naar de Hemel, morrelt daar wat aan de weermachine en daalt weer terug neer op Aarde. Hij spreekt tot de bisschop en zegt ; Pas maar jij op mien jong ! Zo makkelijk gaat dat niet hiero ! Ik gooi je een aardbeving op je kop vooraf en een donder bui op je kop achterna dan krijg je een donderbui op je kop vooraf en een aardbeving daar achteraan.. Schiet je alvast 2x terug dood met mijn Hemelhagelgeweer en dan doe je dat niet weer.

  En het Engeltje fietste zo door.

  Hij kijkt nog even achterom en zegt ; 13 en 28 augustus krijg je een beste donderbui met hagel recht op je kop en 1 maand daarvoor en daarna een aardbeving bij Ambon, Ternate en andersom !

  En denkt; als ik die later in de Hemel tegenkom dan krijgt hij een schop voor zijn kont van mij een tik op zijn kop en hij kan daar de afwas gaan doen !

  Dus dat zag er niet goed uit voor de bisschop.

  Hij krijg later inderdaad die donderbuien met hagel op zijn hoofd en ziet die aardbevingen bij Ternate en Ambon op de t.v. Precies zoals het Engeltje gezegd had.

  Dus de bisschop die denkt wat moet ik nou ?

  Ik probeer het nog een keer. Hij koopt een machinegeweer, vermomd zich als boef en gaat in het holst van de nacht weer in het bos achter een boom staan. Niet veel later fietst daar het Engeltje weer voorbij. De bisschop springt deze keer als boef vermomd weer achter een boom vandaan richt zijn machinegeweer weer op het Engeltje en zegt; Genade en vergiffenis voor de hele Mensheid anders dan schiet ik je dwars doormidden!!

  Het Engeltje stijgt weer op naar de Hemel, daalt weer neer op aarde en zegt; Pas maar op mien jong ! Zo gemakkelijk gaat dat niet hiero !

  We hakken de duivel in stukken en gooien hem stukje bij beetje in mootjes gehakt weer op aarde en in de zee.

  We zitten hem tot in de hel achterna schoppen hem de vulkaan uit en scheuren hem in vulkanische bliksem uit elkaar.

  Houd je daar een beetje rekening mee ? !

  Na kerst Porto Rico en dan in jouw taal in een andere taal .

  Zo sprak het Engeltje tot de als boef vermomde bisschop en fietste zo door.

  Niet bang voor de als boef vermomde bisschop met zijn machinegeweer.

  De bisschop ziet die aardbevingen en vulkanen weer gebeuren en denkt: Wat moet ik nou ?

  Hij gaat naar de gereformeerde kerk en vraagt aan de dominee: waar gaat het nou eigenlijk allemaal om ?

  Nou was die dominee het zelfde Engeltje die in de verschijning van de dominee in de gereformeerde kerk voor de bisschop verscheen.

  Het Engeltje had zich deze keer als dominee vermomd zeg maar.

  Hij zegt tegen de bisschop dat is heel gemakkelijk. Er zijn ongeveer 10 a 15 dingen die je moet doen of laten.

  Ik heb het hier voor je opgeschreven, lees maar eens voor.

  De bisschop begint met voorlezen en leest

  1) je mag niet gelijk overal met je vingertjes aankomen .

  2) Je moet goed je best doen op school en op je werk.

  3) Je mag niet jokken en wat je beloofd moet je doen.

  4) je mag niet gelijk overal je pik in stoppen en niet overal zitten te schijten !

  De bisschop kijkt op en zegt; Ja maar ik zit helemaal niet overal te schijten ….

  Dus die was er gloeiend bij . Zo had het Engeltje de bisschop gestrikt .

  Het Engeltje in de verschijning van de dominee sprak tot de bisschop en zijde; Waarom zeg je dat je niet overal hebt zitten schijten en niet dat je niet overal gelijk je pik in hebt gestopt ?

  Waarom zeg je dat je niet overal hebt zitten schijten terwijl hier ook staat dat je niet gelijk overal je pik in mag stoppen ?

  Nou toen wist de bisschop het niet meer.

  Dat je niet overal hebt zitten schijten , dat wisten we wel ging het Engeltje voort . Je mag gewoon niet gelijk overal je pik in stoppen. Dat wist je toch wel !

  Het Engeltje maakt zich als Engel bekend aan de bisschop en zegt ; Je staat daar tot 2x toe op het fietspad om genade en vergiffenis voor de hele mensheid af te dwingen en toch stond je daar alleen .

  Dat kan niet anders dan dat je zelf iets verkeerd hebt gedaan .

  Zo sprak het als dominee vermomde Engeltje tot de bisschop in de gereformeerde kerk.

  Zo was de bisschop er uiteindelijk gloeiend bij . Gestrikt met een list door het Engeltje.

  Hij neemt de bisschop mee gooit hem in de gevangenis en de kinderen leefden nog lang en gelukkig.

  Nou dit soort verhalen kent iedereen nou wel zo langzamerhand. Het zijn natuurlijk niet alleen maar bisschoppen die dat zo doen.

  Dat gebeurt wel vaker.

  Weet je ook zo´n verhaal dan moet je die maar eens aan je vader of moeder vertellen of aan de leraar of leraars op school…

  Wat is nu namelijk het geval ?

  Het Engeltje wist natuurlijk niet dat God daar in de Hemel zelf die weermachine had neergezet voor het opgestegen Engeltje om zo alle kinderen te helpen.

  Want God is oppermachtig en Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

  Daarom vertel ik het maar als een voorbijganger….

  En zo fietste het Engeltje toch nog even voorbij !

  Sri sri Magnitude

  Tsunami Giri Baba

 4. “Straks wordt er massaal door de professionals en overspelers geneukt zonder condoom en steken HIV en andere ziektes haar kop weer op.”

  Bestaat zoiets, HIV ?

  https://www.virusmyth.com/aids/hiv/epreplypd.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=uCV8RA5Dx3E

  Zo nee, kun je er ook niet ziek van worden en is het dus wat anders waar je ziek van wordt, bijvoorbeeld (drink)water/eten/lucht/ether van een kwaliteit die het menselijk organisme niet ten goede komt. Vergiftiging met andere woorden.

  • @Andre. Er lijkt wel degelijk sinds de tachtiger jaren iets te zijn dat door onbeschermde anale seks verspreid wordt. Of door het delen van naalden. Of met een veel kleiner risico door vaginale sex zonder condoom. Je zag dat hemofilie patienten deze aandoening kregen. En nadat men een test uitvoerde op HIV de hemofilie patienten dit niet langer kregen. Er is een gemeenschappelijke factor hier. Hoe je het noemt is niet relevant. Als je je inspuit met bloed van iemand die deze aandoening heeft dan krijg jij deze meestal ook. Of je nu weerstand hebt of niet. Dit is meerdere keren gedocumenteerd.

   • Als er “iets aan de hand is” dan zegt dat niks over de oorzaken daarvan, alleen maar dat er iets aan de hand is. Dat “iets aan de hand” bestaat dan veelal uit “vele dingen aan de hand die we op één hoop gooien want daar komt het plebs toch nooit achter, zolang we ze maar bang genoeg maken en blind maken met pseudo wetenschap”. Dan komt het natuurlijk wel handig uit om een schuldige aan te wijzen in plaats van de echte oorzaken te onderzoeken. Met name een schuldige waar deze of gene -o toeval- een wondermiddel tegen heeft. Komt dat zien, komt dat zien.
    En voilà, de geschiedenis herhaalt zich met covid19. “Cases” die bestaan uit een allegaartje van aandoeningen, vastgesteld met testen die inderdaad zoals elders gesteld is vervangen hadden kunnen worden door kop of munt te kiezen. Grafieken die wel het aantal “gevalletjes” cumuleren maar waar de “herstelden” niet van af worden getrokken. Alhoewel het nog maar de vraag is of we er van kunnen herstellen, ten slotte hebben we het allemaal op een bepaald moment volgens Oprutte. Modellen, uiterst betrouwbaar zoals we weten, maken er een mooie exponentiële grafiek van. We prevelen wat over IC bedden tekort en hoppa, klaar is Kees. Iedereen weer bang voor de zwarte dood.

  • @Andre Natuurlijk wordt men bang gemaakt. Bovendien willen politici de indruk wekken de wereld te redden. Iedere crisis is een geschenk voor hen. Dit wil echter niet zeggen dat er niet iets is als corona of HIV. Bij HIV zag je dat spuitende drugsgebruikers en promicue homo’s weggevaagd werden door een nieuwe aandoening. Op het moment dat men condooms gebruikte en schone spuiten bleek men veilig te zijn voor deze aandoening.

   Ik ga mee dat veel ziektes en aandoeningen een kans krijgen door een verzwakt immuunsysteem en verminderde weerstand. Ik zie dat echter niet als de oorzaak. Ook al ben je gezond en heb je gezonde weerstand dan kan je ziek worden, met name als je zaken direct in je bloedbaan brengt. Mede daarom is het oppassen met vaccins. Ik zie een samenhang tussen vaccins en teruggang in polio en hondsdolheid. Voor vaccinatie campagnes is er hondsdolheid en polio, daarna niet meer. Dus vaccins lijken soms te werken.

   Echter, de overheid is hier niet nodig. Het is eigen belang om in lockdown te gaan als men bang is, of vatbaar. Daar hoeft de overheid niets te bepalen. Als er dan teveel zieken komen voor het aantal IC bedden, wel, zo is dat dan maar. Er zal op bepaalde momenten altijd schaarste zijn. Corona heeft in NL minder dan 100 doden onder de 70 gemaakt die alleen aan corona zijn gestorven, de rest had andere aandoeningen die de reactie verergerden.

   • Om te beginnen en gelijk te eindigen: zowel het zogenaamde SARS virus als Covid-19 virus zijn in geen enkel wetenschappelijk onderzoek geidentificeerd als de ziekteverwekker. In geen enkel onderzoek voldoet men aan de postulaten van Koch, noch aan die van Rivers. Rivers had wat problemen met de postulaten van Koch dus hij paste ze aan, maar zelfs daaraan voldoen de onderzoeken niet. Dit Covid-19 ding is een clusterfuck van wereldomvang.

    Je mag wat mij betreft geloven in wat jij wil, Sinterklaas, de Kerstman, platte aarde, HIV virus als AIDS veroorzaker etc. etc. maar met wetenschap heeft het niets te doen. In de publicatie van Kim is er zelfs sprake van regelrechte fraude waarin gesuggereerd wordt dat er een causaal verband is terwijl dat bij nader lezen niet zo blijkt te zijn. Het is een grof schandaal dat de hele wereld onnoemelijk veel schade toe wordt gebracht door dit soort onwetenschappelijke praktijken.

    In een vrije maatschappij zou degene die zich schuldig maakt aan dergelijk onethisch gedrag een schadeclaim aan zijn broek krijgen van heb ik jouw daar. Dat dat in de huidige wereld wel gebeurt, is geen wonder. Iedereen krijgt van jongs af aan ten slotte met de paplepel ingegoten dat onethisch handelen prima is.

    Het polio vaccin werd geïntroduceerd nadat polio grotendeels verdwenen was vanwege verbeterde leefomstandigheden.

    Doe vooral je eigen onderzoek, zoals ik dat ook doe.

 5. Er zijn “doden” niet méér of minder ! overigens aan leven ga je 100% dood !

 6. Globale gijzeling: wat je niet wordt verteld: https://www.zerohedge.com/geopolitical/global-covid-19-lockdown-what-youre-not-being-told-part-1

  We zijn niet alleen (ik niet in ieder geval):
  “We are not told the evidence for the existence of a virus called SARS-CoV-2 is highly questionable and the tests for it unreliable; we are not told that the numbers of deaths reportedly caused by COVID 19 is statistically vague, seemingly deliberately so; we are not told that these deaths are well within the normal range of excess winter mortality and we are not told that in previous years excess winter deaths have been higher than they are now.”

  Ondertussen gaat de populariteit van heerschers aanzienlijk omhoog: https://www.zerohedge.com/political/covid-crisis-and-leader-approval-ratings
  Oprutte staat er niet bij, maar voor hem kwam dit akkefietje ook als een geschenk uit de hemel.

 7. https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/#latest

  April 21, 2020
  Medical updates
  Stanford professor of medicine John Ioannidis explains in a new one-hour interview the results of several new studies on Covid19. According to Professor Ioannidis, the lethality of Covid19 is „in the range of seasonal flu“. For people under 65 years of age, the mortality risk even in the global „hotspots“ is comparable to the daily car ride to work, while for healthy people under 65 years of age, the mortality risk is „completely negligible“. Only in New York City was the mortality risk for persons under 65 years of age comparable to a long-distance truck driver.

 8. “We are not told the evidence for the existence of a virus called SARS-CoV-2 is highly questionable”

  Virus ? What virus. https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/04/virus-what-virus/

  Een fantoom proberen uit te roeien met chemicaliën en andere onzin zoals monddoekjes, huisarrest, handen wassen, aderlaten, offers brengen, exponentiële grafieken presenteren op basis van irrelevante data, voodoo poppetjes prikken, naar de kerk gaan (ow wacht, meneer pastoor is zo onder de indruk van de overheid dat hij vergeet wat er in de Bijbel staat m.b.t. wie hij dient en dus de kerk sluit, want “covid”) etc. etc. is niet zinvol.

  Questionable indeed.

Comments are closed.