Vrijspreker: U verbaasde zich er over hoe goed heersers eigenlijk hun werk doen. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Jarenlang werd de onderdaan een schuldgevoel aangepraat over plastic wegwerp tasjes in de winkel. In Nederland werd besloten dat de winkelier er verplicht 10 cent voor moest rekenen in andere landen werden ze compleet verboden. De planeet moest weer eens gered worden met decreten. Een land als Pakistan bijvoorbeeld zette de puntjes op de ‘I’ van de ideale samenleving door plastic tasjes helemaal te verbannen. Maar nu blijkt opeens dat die herbruikbare boodschappen tassen vies zijn en virussen verspreiden. Nu gaan de heersers van San Francisco opeens herbruikbare tassen verbieden.

Vrijspreker: Eigenlijk gaan de plastic tasjes van verboden naar verplicht. 

Opperdienaar: Dat is wat wij heersers zo goed doen. Vrijheid wordt gewoon overgeslagen. Direct van verboden naar verplicht. Alsof er niets tussenin zit. In de hoofden van de onderdanen bestaat vrijheid niet eens. Hij vraagt zich alleen af of iets verboden of verplicht is, zelf nadenken is er niet bij. De mate van controle doet denken aan George Orwell’s 1984. In de dystopische roman zijn de 3 superstaten Eastasia, Oceania en Eurasia in eeuwige oorlogen verwikkeld. Oceania’s aartsvijand is Eurasia. Op de 6de dag van haatweek komen de onderdanen bijeen om Eurasia scherp te veroordelen. Maar in het midden van een opzwepende speech tegen Eurasia krijgt de spreker een briefje overhandigd en in het midden van een zin, zonder pause, verandert de vijand in Eastasia en is Eurasia een bondgenoot. De onderdanen die een spandoek omhoog houden met de verkeerde vijand gooien deze beschaamd op de vloer om deze te vertrappen en te vernietigen. De spreker zegt zonder blikken of blozen: We zijn altijd in oorlog geweest met Eastasia

Dat is de mate van controle die heersers hebben over de denkbeelden van de onderdanen. Van vriend naar vijand in het midden van een zin. Van verboden naar verplicht, zonder dat de onderdaan zelfs maar even met zijn ogen knippert.

Met het Corona virus gebeurt nu hetzelfde. Waar eerst via allerlei regulering barrières werden opgeworpen om toetreding van dokters en verpleegkundigen tot de markt moeilijk te maken, stelt de burgemeester van New York nu opeens een medische dienstplicht voor. Boem. Van verboden je werk te doen naar verplicht je werk te doen. Alsof de vrije markt niet bestaat. Alles moet centraal gepland worden. Het individu is ondergeschikt aan het collectief. “We are Borg, resistance is futile, you will be assimilated.” voor de Star Trek Fans.

Het doet me denken aan iemand in Iran die geïnterviewd werd over zijn land. Hij verzuchtte:”Niets werkt hier, het is hopeloos, we hebben alles geprobeerd: Een theocratie, een dictatuur, een democratie, niets werkt”

Vrijspreker: Vrijheid was hij even vergeten.

Opperdienaar: En dat is nu waarom wij ons werk zo goed doen.

 

 

8 REACTIES

 1. Gelukkig zijn er ook nog normaal denkende mensen, voorvalletje supermarkt, u moet van tevoren uw karretje schoonmaken, maar iedereen gebruikt de zelfde plastic spuitfles.

  • Of de wachtrij voor zo’n flesje met chemicaliën op de luchthaven in Budapest kort voordat de pleuris uitbrak; even handen ontsmetten en vervolgens met je van desinfecterende chemicaliën voorziene klauwen de eerstvolgende “vieze”, niet ontsmette bak pakken.

   Repent sinner, repent.

  • ….”Volgens Eric van Rongen, voorzitter van de internationale commissie voor bescherming tegen niet-ioniserende straling (ICNIRP), is er echter geen enkel overtuigend bewijs dat elektromagnetische straling een gevaar voor de volksgezondheid oplevert. Het enige wetenschappelijke bewezen effect dat zendmasten en telefoons namelijk op een menselijk lichaam hebben, is dat ze mensen een klein beetje opwarmen. En dit is niet schadelijk!”….

   Een klein beetje opwarmen? Doet denken aan opwarmen van voedsel en dranken in een magnetron.

   • Het vermogen in een magnetron is wel 600 W, dat betekent 600 Joule/s. Dan kun je zo uitrekenen hoeveel warmte het toevoegt. Dat is inderdaad aardig wat.
    Uit een zendmast komt iets van 100 mW, dat is 6000 keer zo weinig. Dan gaat het ook nog eens omlaag met het kwadraat van de afstand. Het telefoontje in je hand zit veel dichter bij je hoofd, dus krijg je daar veel meer van dan je zendmast. Je kunt zelfs beter dicht bij de zendmast zitten, want dan zend je mobieltje minder vermogen uit en dat maakt meer uit dan de zendmast.

   • Ik moet daar binnenkort eens wat verder induiken. Als ik het goed heb, dan worden in elkaar geknutselde RNA-vaccins middels hoogfrequent pulsen in een cel ingebracht en dat schijnt te gebeuren doordat die HF pulsen het membraan dat normaliter vreemde moleculen tegenhoudt, even openzet zodat dat lichaamsvreemde molecuul op een sneaky manier binnenkomt. Ik meen dat die pulsen qua frequentie rond de 60 GHz liggen, waar 5G ook in zit. Het zou dus zo maar kunnen dat 5G een zelfde soort werking heeft op cellen en het gedrag van membranen verandert op een tegen-natuurlijke wijze. Als ik het goed gezien heb dan is er een patent op deze technologie, en er was ook nog iets van de piepels die dat hebben, een of andere link naar China. Afijn, ik hoop dat ik er binnenkort weer tegenaan loop en dan meld ik het uiteraard. Of iemand anders doet dat voor me, nog beter. Ik denk dat als je met droge ogen durft te beweren dat 5G veilig is, je óf dom bent met een plank voor je kop óf in de know bent en precies weet waar het over gaat.

 2. We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. RIP Einstein.

Comments are closed.