Wij noemen ons Vrijspreker. Maar hoe vrij kunnen we nog spreken? Wanneer je niet de gangbare mening, want feiten tellen al helemaal niet meer, verkondigt, ben je meteen een fascist. Die fascisme banvloek wordt dan uitgesproken door lieden die zich sociaal, boven de anderen verheven voelen. Niet wetende dat het van het Nationaal Socialisme af komt.

En owee als je feiten op WhatsApp zet die de mainstream niet leuk vinden, een ban en het weghalen op youtube is steeds vaker het geval.

In naam van de vrijheid, wordt iedereen verplicht binnen gehouden. En als deze contradictie te overduidelijk is, wordt ‘vrijheid’ even naadloos vervangen door ‘algemeen belang’. Daarvoor zijn velen bereid hun medemens aan te geven die naar buiten, of naar de kapper gaat. Illegale kapsalons zijn erger dan moord, want tegen de regels (en het algemeen belang).

Valt mee dat mondkapjes nog niet verplicht zijn, want ze zijn een uiting van je bek moeten houden.

Toen wij hier bij het begin van de corona lockdown, intelligent he?, vraagtekens stelden bij het belang van IC bedden tov het slopen van de economie, waren we harteloze wezens die niks over hadden voor als er maar één mens gered zou worden. Nu we de rekening gepresenteerd gaan krijgen, blijkt dat er straks geen economie meer is waar uit de gezondheidskosten betaald kunnen worden. Maar er komen wel meer dwang en belastingen, alles vanwege de ‘solidariteit’. Zo ook het verlagen van de uitkeringen en de pensioenen, waar jarenlang premie voor is betaald en beloften voor zijn gedaan.

We spreken schande van een Roemeense premier die per decreet regeert. Maar wat is het verschil tussen een decreet daar en een noodwet hier?

En diezelfde lieden die het over democratie hebben, laten zich door een onbetrouwbaar clubje EU-leiders ringeloren, zonder dat daar veel democratische controle over is.

Valt nog mee dat de controle Apps, het nog niet haalden. Toch nog wat onthouden van dat hoogste percentage Joden dat in Nederland is gevonden dankzij die perfecte bevolkings administratie.

Geniet van uw zogenaamde vrijheid vandaag. Zo lang het nog kan en zo lang u de feiten wegdrukt. Beter gezegd, geniet van wat er nog over is van uw vrijheid en stel u de vraag of u meer of minder overheid en algemeen belang wenst.

20 REACTIES

 1. Fascist genoemd worden is niet leuk, maar je kunt nog steeds zeggen wat je wil.
  Particulieren mogen bannen. Bedenkelijk dat wel, maar verboden niet. De overheid mag niet bannen. Ik weet niet of dat binnen houden in naam van de vrijheid gebeurt. Het gebeurt in het kader van de gezondheidszorg. Veel mensen vinden het overigens prima om zich aan die maatregelen te houden. Vrijwillig wel te verstaan.
  Of de economie hard getroffen wordt, is de vraag. De hele wereld lijdt onder corona. De hele wereld zou kunnen besluiten deze kosten in een keer tegen elkaar af te schrijven. Is het probleem van de toegenomen schuld opgelost.
  Noodwet moet worden goed gekeurd door het parlement. Een decreet niet.
  Vrijheid betekent niet dat alles mag.
  ascist gemoend worden

 2. “Geniet van uw zogenaamde vrijheid vandaag. Zo lang het nog kan en zo lang u de feiten wegdrukt. Beter gezegd, geniet van wat er nog over is van uw vrijheid en stel u de vraag of u meer of minder overheid en algemeen belang wenst.”
  Daar is iedereen hier en elders wel van overtuigd, snap sowieso niet dat men op een whats app, of facebook of twitter zit en waarom mensen überhaupt een smartphone wilden hebben en ook nadat ze dit allemaal weten toch niet weggooien en desnoods een ouderwetse telefoon nemen met alleen sms en bellen. Zet Linux op je pc, die is nu eenmaal noodzakelijk gemaakt ivm bankzaken en rekeningen betalen, maar verder gewoon anders met die dingen om gaan. het ligt aan ons zelf, waarom gooit niemand die smartphone weg? Niet van facebook af gebruik het gewoon niet meer dan is er ook niets meer om mee te controleren. Nee ik heb al die singen niet, niet goed van mij maar ik heb de behoefte niet en ik mis echt niks, voel me in ieder geval een stuk minder gecontroleerd met mn 20 jaar ouwe telefoon zonder apps.

 3. Ben trouwens nog steeds actief met mailen en bellen en aanschrijven van instanties en locale overheden, weet niet of er nog meer zijn die daar tijd voor hebben en het zal niet veel uitmaken want op den duur gaan ze je (net als mij) negeren. Normaal ben ik niet zo’n drammer maar het is nu wel erg allemaal en er is gewoon geen duidelijkheid, we leven tussen hangen en wurgen in, er is geen einddatum, er heerst onzekerheid, alles kan gebeuren en dat alles is nooit positief. Ben het drammen wel beu, al helemaal als er te weinig mensen zijn die het doen en het dus resulteert in niets, ja dat ik genoteerd ben als vervelend persoon en dan wel terug gepakt zal worden ofzo 🙂

 4. Een goede vraag die ik hier (zie onder) op het internet tegen kwam is: “Waar zijn de burgerrechten-bewegingen?” Die zogenaamd voor de machtelozen en onderdrukten opkomen? Wat doen ze nu? Ik heb ook weinig te vieren. De mof is weg en nu hebben wij last van de EU en hun lokale zetbaasjes

  https://youtu.be/-C45Zd5g1mU

  Overigens koop je voor enkele tientjes een simpele GSM-telefoon die met een keer opladen van de batterij dagen en weken mee kan, afhankelijk van hoeveel je belt. De smartphone kan ik prima missen.

  Een vraag die ik al langer heb: Wat is een ‘corona-dode’ precies? Is dat iemand die dood ging door een ziekte die dat virus veroorzaakt heeft? Of is dat iemand die dood ging (bijvoorbeeld door een hartaanval) en de dokter vond het nodig om het ‘corona’ vakje op het formulier aan te kruisen? En dan is een andere vraag: “Bestaat het Covid-19 virus uberhaupt wel?”

 5. Een cojona dode is iemand waarin men een stukje dna gevonden meent te hebben waarvan men vindt dat dat ook in een “virus” zit. De desbetreffende doden zijn mét dat stukje dna gestorven, niet dóór.

  Het is een toneelstuk op wereldschaal.

  Zoek op youtube naar bijv. Dr. Barre Lando en Andrew Kaufman.

  Maar zelfs als je blijft geloven in die virus bullshit dan hoef je alleen maar naar officiële (!!) statistieken te kijken om te zien dat het niet klopt. Helaas kunnen velen dat niet en verrekken ze het om te luisteren naar de juiste uitleg, bijvoorbeeld door dr. Bodo Schiffmann of die twee Amerikaanse doctoren (Erickson en die andere). Ze luisteren liever naar main stream leugens en hun verkettering van de discussies die er toe doen als zijnde fake. Alles is fake behalve wat aantoonbaar niet klopt. Ik denk dat ik ondertussen precies begrijp hoe radeloos en machteloos een minderheid zich gevoeld moet hebben tijdens de democratisch verkozen opkomst van dhr. Hitler in de aanloop naar de WO2.

 6. * Willem, u dramt al heel lang zegt u en u loopt nog steeds vrij rond, leeft nog , geen boetes gehad, geen detentie of andere maatregelen zegt dat niet genoeg.

  • Je gaat ’t pas zien als je het door hebt.. En Willem dramt niet, die beschrijft zijn ervaringen en mening..als je echte drammers wilt zien kijk naar zij die denken macht te hebben over anderen, als daar is de overheid..ja die ouwe fascisten clan!

   • Ik zeg niet dat hij dramt; het zijn zijn eigen woorden. Ja ik heb alles heel goed door gelukkig wel.

   • Perceptie management door hem te vangen op woorden die een andere betekenis hebben dan je aangeeft en hoe doe je dat, simpel framen op drammen maar dat onderuit schoffelen met… u loopt nog steeds vrij rond, leeft nog , geen boetes gehad, geen detentie of andere maatregelen zegt dat niet genoeg. om later te stellen…Een oorlog is niet te vergelijken met dit. Er komt versoepeling dat al opgemerkt, ja zeker…tja Amy hoezo dan versoepelingen?

    je hebt ’t pas door als je het ziet…of was het sarcasme? tja…

  • U denkt toch niet werkelijk dat de huidige situatie de eindsituatie is?

  • Inderdaad, dank voor jullie bijval peter en Voight-Kampff en amy, in het begin van de 2eWO werden mensen ook niet opgepakt, gemarteld en neergeschoten dat kwam later pas, in het begin was de sfeer zoals nu, later werden mensen die tegen de Duitsers waren afgeschoten en dan lieten ze de lijken liggen en niemand deed iets want ze konden en durfden niets te doen. Zou je dat liever zien?

   • Geen dank Willem. Een oorlog is niet te vergelijken met dit. Er komt versoepeling dat al opgemerkt, ja zeker.

 7. * Peter, hier mag men een mening hebben ook als het niet in het gewenste straatje past.

 8. Ik gaf Willem een voorbeeld, we worden niet onderdrukt. Tijdens de Spaanse griep was men bang onderdrukt te raken, dat is niet gebeurd. Toen het wel gebeurde tijdens de 2e wereld oorlog door Hitler en zijn gevolg is er heel hard gevochten voor vrijheid. Als men ons nu zou willen onderdrukken dan zijn er wel makkelijkere en goedkopere manieren om dat voor elkaar te krijgen dan waar men aan denkt. ik bedoel niets als aanval. Er zijn versoepelingen inderdaad, dat gaat mondjes maat.

  • Voor onderdrukking heb je of veel geweld nodig of een alibi…een overtuiging van binnenuit..ik wil geen complotdenkers aanhangen daar dat de zelfstandigheid ondermijnd..maar corona heeft veel dingen die onmogelijk leken mogelijk gemaakt. Wel of geen versoepelingen..wie bepaald dat, ik ga voor zelfbestuur..ja toch.

   En amy blijf vooral zelf denken meen ik oprecht! https://youtu.be/Go3G06A_vlA

 9. Corona is een onverwachte calamiteit waar we nu eenmaal mee moeten dealen en niemand weet hoe zo een nieuw virus zich gaat gedragen het is allemaal aftasten en er het beste van maken. Het zomaar laten rondwaren werkt niet. Er zal altijd verschillend over gedacht worden. We hebben inspraak, toen men eiste dat de scholen dicht zouden gaan gebeurde dat. Men probeert nu ook van alles mogelijk te maken. Ga er maar aan staan als regering van Nederland met al die mensen die een mening en een wil hebben. Ben het heus niet met alles eens. Zelfbestuur is ideaal maar dan heb je ook met allerlei meningen en ook met regels te maken. Ik blijf zeker zelf denken, dank je Peter. Michel Foucault, niet voor niets trokken zijn colleges overvolle zalen.

  • Tja..regering..ja ga er maar aanstaan..tis beter alles nog ff te laten rijpen kijken welke vruchten er vallen.

Comments are closed.