De People’s Bank of China heeft plannen onthuld om zijn soevereine digitale valuta op tijd klaar te hebben voor de Olympische Winterspelen van 2022. De aankondiging komt op het moment dat de Covid-19 pandemie een versnelde overschakeling naar digitale betalingen teweeg heeft gebracht.

Een niet nader genoemd lid van de Raad van State met kennis van het project vertelde de Nikkei Asia Review dat als de regering tevreden is met de resultaten van de testen dit jaar, de munteenheid “volgend jaar zal worden uitgebracht”. Zo niet, “zullen er volgend jaar meer testen volgen,” zei hij.

De digitale yuan wordt gekoppeld aan het smartphone-nummer van de eigenaar, waarbij de transacties plaatsvinden via een app. Gebruikers zullen in staat zijn om geld over te maken tussen rekeningen door het aantikken van telefoons, net als het wisselen van fysiek contant geld. De valuta zal een wettig betaalmiddel zijn, dus het kan omgewisseld worden zonder dat er een bank als tussenpersoon nodig is.

De omvang van de transacties zal beperkt zijn op basis van identiteitsverificatie. Alleen een telefoonnummer zal slechts kleine transacties toelaten, terwijl het verstrekken van een identiteitsbewijs of een foto van een debetkaart de limiet zal verhogen.

Het spreken met een bankmedewerker in eigen persoon kan het mogelijk maken om de limiet volledig te verwijderen. Verdachte criminele activiteiten zullen aan het licht komen via de transactiegeschiedenis.

Volgens Eddie Yue, chief executive van de Monetaire Autoriteit in Hong Kong, is het gemakkelijker geworden om nieuwe betalingstechnologieën te gebruiken en populair te maken nu, met de groeiende bezorgdheid over het coronavirus, de consument de voorkeur geeft aan digitale valuta boven contant.

Bron: RT

ShutR

1 REACTIE

  1. China is klaar om zichzelf de digitale strop om te doen? Vooral doen en komen de commu’s er ooit vanzelf achter hoe niet zijzelf, maar het systeem ze in de macht heeft.

    Heb aan den lijve tot twee maal toe ondervonden wat het betekent als het netwerk uitvalt en je niets meer kunt. Daarom betaal ik zoveel mogelijk contant.

    China de draak, op weg naar de macht als wereldleider, erger dan we ons kunnen voorstellen, meer dan de VS ooit als imperialistische macht was.

Comments are closed.