De rellen in Amerika verspreiden zich sneller dan corona. Atlanta, Beverly Hills, Charleston, Chicago, Cincinnati, Cleveland, Columbia, Columbus, Dayton, Denver, Eugene, Los Angeles, Louisville, Miami, Milwaukee, Minneapolis, Nashville, St. Paul, Philadelphia, Pittsburgh, Portland, Rochester, Salt Lake City, Seattle en Toledo. Allemaal steden waar volgens CNN de avondklok is ingesteld. Hoe kon dit zich zo snel uitbreiden?

De strijd tegen drugs

In Amerika woedt al bijna een halve eeuw lang een sluimerende oorlog. Op 17 juni 1971, hield president Nixon een belangrijke toespraak. Hij verklaarde drugsmisbruik als “public enemy number one”. Opvolgende presidenten hebben de oorlog tegen drugs voortgezet en geïntensiveerd. Intussen zitten meer dan 2 miljoen Amerikanen in de gevangenis. En lijken Amerikaanse politieagenten steeds meer op paramilitairen.

Het staatsgeweld tegen handelaren en gebruikers van genotsmiddelen duurt intussen al een halve eeuw. Het zou een mensenrecht moeten zijn om dat te eten, te drinken en te roken dat je zelf wenst. Hier heeft de overheid niets over te zeggen.

De strijd tegen drugs wordt met name gevoerd in de achterstandswijken van de grote steden. Het antwoord op de vraag hoe dit plotseling opvlammende geweld ontstond? Hoe deze rellen zich zo snel kunnen uitbreiden? Het antwoord. Het geweld is al een halve eeuw aanwezig. Vanuit de staat. Meerdere generaties met name zwarte Amerikanen hebben de nutteloze strijd tegen drugs ervaren. De leefbaarheid van hun wijken nam af. Gewapende bendes van diverse overheidsinstanties strijden al vijftig jaar tegen gewapende bendes drugshandelaren. Oorlogen worden meestal op slagvelden uitgevochten. Deze strijd niet, het strijdperk is de woonwijk. De kogels vliegen niet steeds door de lucht, maar de dreiging en beklemmende omstandigheden zijn immer aanwezig. Al generaties lang. Dit heeft invloed op de geestelijke gesteldheid en levensvisie van tientallen miljoenen Amerikanen. Er is een groot verschil tussen opgroeien in vrede, en opgroeien in een gebied waar een gewapende strijd wordt uitgevochten.

Iedere Amerikaanse president heeft vredesplannen voor het Israëlisch-Palestijnse vraagstuk. De zelf uitgeroepen oorlog tegen drugs beëindigen en daarmee zinloos geweld tegen eigen burgers verminderen, dat is echter een brug te ver. Zolang aan de strijd tegen drugs geen einde komt, groeien miljoenen Amerikanen op in ongezonde situaties en zijn relletjes te verwachten. De staat kwam op 17 juni 1971 met een oorlogsverklaring, die daarna door vele presidenten bevestigd is. Het is nu aan de staat om op dit vlak de vredespijp aan te bieden aan haar eigen bevolking. Pas dan is er hoop op enige vrede.

21 REACTIES

 1. Dat geldt hier natuurlijk ook, “En lijken Amerikaanse politieagenten steeds meer op paramilitairen.” Heb je ze hier gezien gisteren tegen die demonstranten, het leek wel een doodseskader. En wat deden die mensen nu fout? Helemaal niks, gewoon demonstreren tegen de waanzin van overheden. Raar dat de ME enz niet optrad tegen die debiele klimaat stakers en meer van dat tuig die 14 dagen lang alles blokkeerden. Voor wie nu nog steeds denkt dat er geen “agenda” bestaat, open uw ogen.
  The war on drugs is net zo dom als dat drankverbod in de 20er jaren, krijg en kreeg je alleen maar meer misdaad van en dat weten ze en daarom doen en deden ze het ook.

 2. De voortwoekerende ‘oorlog’ is een drugsoorlog? Het is een controle-oorlog en de rellen zijn duidelijk ergens anders voor bedoeld en aangestoken/ontstoken door de deep state. Schijnbaar is Trump toch niet het lieverdje van de cabal en moet uit het zadel worden gewipt? Of was het niet meer financieren van de WHO maffia de druppel? Uiteindelijk staat er veel op het spel voor de cabal als de VS niet overgaat op verplicht vaccineren en massa-controle en onderdrukking als de onderhuidse chip afketst door een simpele handeling van Trump.

 3. De Libertarische presidentskandidate in de VS wil drugs vrij laten.

 4. En ondertussen wordt je in Nederland opgepakt door de paramilitairen wanneer je tegen de lockdown demonstreert

 5. Een krankzinnig stuk. Niet drugsgebruik, maar drugsbeleid als oorzaak voor de semi-burgeroorlog die nu in de VS woedt.

  De donkere mensen zijn boos, geholpen door Antifa boys and girls: gesponsord door George Soros. Waarom Soros dat zo graag wil is mij een raadsel. Hij is voor open grenzen, maar niet tegen kapitalisme, voor zover we dat hebben. Desalniettemin subsidieert hij graag destructief gedrag.

  De reden waarom de donkere mensen zo boos zijn is omdat ze vinden dat ze onheus behandeld worden, met name door de politie. Dat het hoofdzakelijk donkere mensen zijn die de Wet overtreden, dat ook George Floyd zich misdragen had – een werkloze man met een strafblad die stomdronken sigaretten was gaan kopen met vals geld en toen de sigaretten niet wilde teruggeven of met beter geld wilde betalen – daar besteden we maar niet te veel aandacht aan. Wat nu de functie is van het in brand steken en beroven van ondernemingen die verder niets met de situatie te maken hebben, blijft onduidelijk. Behalve misschien dat ze zich tekort gedaan voelen en zichzelf een cadeautje willen geven voor hun slachtofferschap.

  Overigens is uit de autopsioe gebleken dat Floyd niet overleden is aan verstikking maar aan een hartconditie die versterkt is door overmatig substantie gebruik, wat vanzelfsprekend niet wil zeggen dat het aardig is om een slordige 8 minuten met je knie in iemands nek te duwen. Ofschoon ik me wel kan voorstellen dat je als politieagent genoeg krijgt van al dat criminele en borderline criminele gedrag.

  De werkelijke reden voor de problemen van de donkere mensen is hun lage IQ gecombineerd met een hoog testosterongehalte. Gevolgmatig is hun probleemoplossend vermogen laag en wordt er snel naar geweld gegrepen. Ineens wordt het gedrag van George Floyd en de reacties erop een stuk duidelijker. Helaas mag je dat allemaal niet zeggen.

  Wat we hier zien is de ondergang van het Westen. In de geschiedenisboekjes wordt dit mooi neutraal omschreven als interne spanningen die het Rijk verzwakten. Europa is in essentie al gevallen met de twee grote oorlogen uit de vorige eeuw. De VS komen er nu hard achteraan. Misschien dat ze nog wel eerder gaan vallen dan West-Europa, dat zou niet volgens de verwachting zijn. Ofschoon ik wel verwacht dat het voormalig communistische Centraal- en Oost-Europa het heel behoorlijk zal blijven doen. De echte macht verschuift naar China. Dat zat er al een tijdje aan te komen. Je kunt het ook zien aan de voortvarende manier waarmee Covid19 wordt aangepakt itt het weifelende gefruttetrut van bv de Nederlandse overheid en het RIVM waar ze nog niet begrepen hebben dat het virus via een aerosol wordt overdragen.

  Nog even een flinke economische en financiële crisis en klaar is de transitie van West naar Oost. Laten we hopen dat de VS het te druk hebben met hun eigen sores om er niet eerst nog even een flinke oorlog tegenaan te gooien gelijk de Britten bij hun machtstransitie. Tijd om maar eens op zoek gaan naar een leuke plek om te wonen in Oost-Azië, of zou Griekenland nog net kunnen?

  • @Youp en @Voight-Kampff
   Bij het schrijven van artikelen over de rellen in Amerika zijn veel invalshoeken mogelijk. Het is lastig kiezen welke component je op welke dag naar voren brengt. Ik twijfelde vandaag tussen deze video: https://www.youtube.com/watch?v=YA5wCcMdGls die jullie waarschijnlijk meer aanspreekt, en mijn huidige artikel. Deze niet door mij geplaatste video laat het racisme binnen de zwarte gemeenschap zien waar black lives matter alleen wordt toegepast op zwarten die door blanke agenten worden gedood. Geen woord over de 10 zwarten die door zwarten vorig weekend in Chicago zijn vermoord. Je hoort ook in de video: kill all whites! Deels aangepraat racisme icm slachtofferdenken zorgt voor daadwerkelijk racisme naar de blanke bevolking.

   Ik koos voor het huidige artikel omdat vanuit libertarische invalshoek drugsgebruik een keuze is waar de overheid niets mee te maken heeft. Hooguit zou je een drugshandelaar voor het gerecht kunnen dagen als hij een product levert dat afwijkt van de beloofde specificaties (te lage zuiverheid bijvoorbeeld). De strijd tegen drugs is net zoals de drooglegging een zeer destabiliserende actie. Die zoals ik in het artikel betoog, een nadelige invloed heeft op tientallen miljoenen Amerikanen. Dit zie ik als een onderliggende reden voor de ordeverstoringen

   • @Voight-Kampff, bedankt!
    @Ratio, ik begrijp wat je wilt zeggen maar het is hier niet van toepassing. Deze rellen zijn niet het gevolg van ’the war on drugs’.

    Het heeft even geduurd maar ik denk dat Antifa, als de stoottroepen van de globalisten, hier bezig zijn om Trump uit het zadel te wippen. Je ziet het ook aan de krampachtige pogingen van de MSM om dit allemaal zo te draaien dat het toch op de een of andere manier de schuld van Trump is. Zo blijkt maar weer hoe gevaarlijk deze mensen zijn en voor niets terugdeinzen. Of het nu gaat over decennialange leugens over het klimaat, immigratie, de economie, of in dit geval: recht & orde. En de arme drommels van de zwarte gemeenschap laten zich voor dat karretje spannen.

   • @Ratio.
    Duidelijk. Dank voor de toelichting.

    Wat betreft de inhoudelijke kant van het artikel wil ik graag toevoegen dat er een link bestaat tussen het huidige strenge drugsbeleid door de publieke sector en het exploiteren van gevangenissen door de private sector. Het bekende follow the money principe. Met recht en orde heeft dit allang niets meer te maken.

 6. Drugs is denk ik de minst grote zorg van dit moment en uiteindelijk waarom zijn mensen uiterlijk zo achterlijk om in de bulltrap van drugs te trappen. Medicijnen zijn vrij of met een simpel recept verkrijgbaar, maar wat heeft het het meeste van dergelijke troep gebracht? Ook alles ellende. En eerdaags een verplichte gifspuit, waar mensen zijn die niets gebruiken kan de investering in de gezondheid in éénmaal finaal worden afgebroken. De wereld is krankzinnig geworden.

 7. Denk dat er een hoop waarheid in dit stuk zit.

  Terzijde: dat een zwarte man gemiddeld een lager IQ zou hebben dan een blanke en dat een zwarte man een andere hormoonhuishouding zou hebben en de combinatie daarvan zou leiden tot een relatief gewelddadig persoon, vind ik nogal een bold statement. Is dat onderzocht en zo ja waar, wanneer en door wie? Van mij mag iedereen alles zeggen, ook als het neerkomt op wat fact-free gereutel, prima. De aarde is plat en om die reden rolt een knikker niet van een parkeerterrein af, just so you know.

  • @OlaVVV Over de hormoonhuishouding heb ik niet genoeg gelezen. Mbt het IQ zijn de bevindingen wisselend. De thans geldende politieke correctheid in de wetenschappelijke wereld maakt het eigenlijk onmogelijk hier neutraal over te publiceren. Publicaties verschenen in een tijdperk met minder druk van policor suggereren of tonen wel degelijk een verschil aan in IQ. IQ dat vaak “neutraal” gemeten kan worden in de vorm van patroonherkenningen, analytisch denken etc. Als ik het me goed herinner hadden Japanners en / of Koreanen een gemiddeld IQ van 108, gevolgd door Joden en daarna Europeanen. De negers die nog in Afrika vertoeven hadden in sommige regio’s een IQ tussen de 70 en de 80. De negers in de Verenigde staten deden het weer beter.

   Voor bijvoorbeeld aboriginals die slecht scoren op een IQ test, is wellicht een andere vorm van denken belangrijk. Een vorm van intelligentie waarmee men water kan opsporen bijvoorbeeld. Een vorm van intelligentie die de kleinste visuele indicatie van water kan waarnemen.

   Voor het functioneren in een kennismaatschappij is een IQ test een prima indicator

   • Het IQ per land is heel vaak gemeten en altijd bevestigd. Eenvoudig te Googelen. Deze bv: https://new-iq-test.com/iq-by-country/.

    Per bevolkingsgroep is het hoogste gemiddelde IQ is te vinden bij de Ashkenazi joden, 110. Ze zijn vooral goed in communicatie. Grote denkers, grote schrijvers, schaakwereldkampioenen ook, een frappant hoog aantal Ashkenazi joden; dat zijn de Centraal- en Oost-Europese joden. Dan komen de Oost-Aziaten: Chinezen, Japanners en Koreanen met een gemiddeld IQ van om en nabij 105. Zij zijn vooral goed in technologie. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat Oost-Aziatische landen dol zijn op allerlei gadgets. Bij Google, waar toch nog wel een paar slimme technische jongens rondlopen bestaat iets van 80% van de werknemers uit Oost-Aziaten. Dat wil zeggen, in genetische zin. In administratieve zin zullen ze wel Amerikaan zijn. Dan de West- en Noord-Europanen (100), gevolgd door de Zuid- en Oost-Europeanen (iets minder). Zuid-Amerika en de Maghreb. Wij zijn redelijk goed in communicatie, beter dan Oost-Aziaten, maar ons belangrijkste handelsmerk is dat we creatief zijn.

    Zorgwekkend wordt het in Sub-Sahara Afrika, bij de Aboriginals in Australië en ook de zigeuners in Europa met IQ waardes die soms tot ver beneden de 80 dalen. Daarmee kun je eigenlijk niet meer functioneren in een moderne samenleving.

    Een IQ test is niet cultuurgebonden. In wezen meet je hoe goed het zenuwstelsel functioneert. Je reactiesnelheid meten is bv een goede proxy voor het meten van je IQ. Ook dan test je hoe goed je zenuwstelsel werkt. Door de eeuwen heen hebben mensen zich verschillend ontwikkeld en zich aangepast aan hun omgeving. Moeilijke omgevingen, zoals het koude noorden, vragen om meer LT planning en meer coöperatie om de lange winters door te komen. Als je de bananen van de bomen kunt plukken is dat niet nodig. Misschien dat je dan wel snel moet kunnen sprinten om een luipaard te ontvluchten, of talenten moet ontwikkelen om water in een gortdroge woestijn te vinden.

    De hormonale situatie is wat meer omstreden, maar wij mensen zijn nu eenmaal niet hetzelfde. Verschillende groepen mensen hebben zich verschillend ontwikkeld om zich zo beter aan hun omgeving te kunnen aanpassen; zowel in biologische als in culturele zin. Al die verschillende mensen door elkaar heen hutseklutsen is dan ook niet zo verstandig en is eigenlijk een recept voor problemen.

  • @Youp.
   Interessante toelichting. Dank.

   Neem de vrijheid om e.e.a. samen te vatten:
   – Intelligentie = overleven;
   – Heterogene gemeenschap = niet duurzaam.

   • Meer specifiek is intelligentie het vermogen om problemen op te lossen.
    Overigens moet de economische schade van de rellen aanzienlijk zijn en dat bovenop de lockdown. Voor de beurzen zal dat geen goed nieuws betekenen, voor bitcoin waarschijnlijk wel.

   • Wat betekent “duurzaam” ?
    Heterogene groepen
    Heterogene groepen zijn groepjes waarbij de kinderen in de groepjes een verschillend niveau hebben. Dat niveau kan betrekking hebben op het leervermogen of de kennis, maar ook op de vaardigheden, zoals de samenwerking. Het principe is dat de zwakkere leert van de sterkere leerling, terwijl de sterkere leerling zelf ook groeit. Want door uitleggen komt de leerling zelf op een hoger niveau van beheersing. Het is wel van belang dat de leerkracht bij de samenstelling van de groepjes oplet of de niveaus niet al te ver uit elkaar liggen. De ervaring met heterogene groepen is dat de zwakkere leerlingen hier veel aan hebben, zonder dat de sterkere leerlingen eronder lijden.

  • @jhon.

   Duurzaam = niet eindig.
   Heterogeen = niet gelijkvormig in uitgangspunt, waarde, normen en doel (of ambitie).

   Ik refereer aan een samenleving (heterogeen versus homogeen) en niet aan niveau’s (correct door u geduid).

 8. Ja, het IQ van een zwarte man zou gemiddeld lager zijn dan dat van een Japanner. Ik heb het eerder gelezen, whatever. Dat het politiek incorrect is, lijkt me niet relevant. Maar intelligentie is een abstract concept. Wie het objectief kan meten, zodanig dat het elk mens kan indelen, bijv. zoals wij de lengte van ieder mens kunnen bepalen, mag het zeggen.

 9. Dit zijn dus strak georganiseerde terroristische Soros-antifa-democraten protesten. Protesten met onschuldige, lieve negertjes en liefdevolle linksmensjes die met hetzelfde of meer geweld reageren als waar ze tegen protesteren. Goed bezig, luitjes. Klinkt alles erg logisch en kweekt zeker heel veel begrip bij de bevolking, naar ik aanneem.

  Hoe mooi ook leidt dit af van de corona en Bill Gates met verplichte vaccinaties zwendel.

  Het gecontroleerde staatspropaganda kanaal NOS gaat daarbij vol op het orgel door met verheerlijkte slinkse berichten te komen dat zelfs in andere delen van de wereld protesten zullen komen met liefdevolle, onschuldige, gekwetste mensjes.

  Opeens is er geen probleem dat antifa terroristen samenscholen en elkaar en omstanders eventueel corona in het gezicht blaffen, geen 1,5 meter van ome Rutte, het oude normaal van alles mag en kan is dan terug.

  De intelligente lockdown bestaat dan even niet en blijft de ME thuis bij mamma de vrouw pap eten, staan de politiepaardjes uit te rusten in de stal van de boeren en corona protesten, het leger is in slaapt uit, maar er zal wel flink worden opgetreden door agentjes in luiers die met watjes komen gooien naar de o zo verheerlijkte en vredelievende antifa Soros mensjes.

Comments are closed.