Rokers lopen minder kans om besmet te raken met Corona. Zegt het CDC in de VS.CDC/VS Van de mensen die zijn gediagnostiseerd met Corona was 1,3% roker, tegen 16,5% voor de bevolking in het algemeen. Waarom, is niet duidelijk. (uit deBicker.nl)
Dan toch maar de accijns van sigaretten halen?
Ipv mondkapjes verplicht roken in het OV?
Natuurlijk zegt u nu, dat bepaal ik zelf wel.
Maar het is denk ik een mooi voorbeeld dat je niet alles van bovenaf kunt bepalen, zeker niet als je nog niet alles weet. Dat er nu mensen daarom gaan roken met 8 keer minder kans op corona en zo meer kans op overlijden door longkanker, bepalen ze zelf. Zeker die 80 jarigen, waarbij de incubatie voor longkanker ca 10 jaar is.
Kortom: laat iedereen dit zelf bepalen. En eigen verantwoordelijkheid of hij gaat winkelen.

8 REACTIES

 1. Roken was vroeger ook goed tegen stress en als stress ons ziek maakt waarom niet? Heb zelf ook een jaar of drie gerookt en dat beviel me goed maar na drie jaar kreeg ik het benauwd en ging het niet zo best allemaal. Komt door de andere samenstelling van tabak, die is niet hetzelfde als die van vroeger.

  Kan dit trouwens niet vaak genoeg herhalen https://www.youtube.com/watch?v=SO0kKCkzemg

 2. overigens zijn die afgesloten (en inmiddels verboden) rookruimtes in kroegen, nu perfecte ruimtes voor de 1.5m regels.

 3. Ik denk omdat het komt omdat de gemiddelde leeftijd van overlijden 80 jaar is, daar rookt nog maar 5% van. Waarschijnlijk lijkt het ook alsof voetballen, binge drinken, video spelletjes spelen moedermelk drinken en masturberen helpen tegen Corona.

 4. Off topic https://www.sikkom.nl/longarts-prins-komt-terug-op-video-vaccin-draagt-wel-bij-en-respect-voor-rivm/

  Daaronder stond dit artikel, dit link ik niet om deze ‘journalist’ Willem Folker van de Groeneveld zijn sadomasochistische aandacht te geven, maar duidelijk te maken hoe extreem antirokers en pro-vaxxers en uiteindelijk ook Bill Gates en pro-chippers hun wereld beleven. De Moa’s, de Rode Khmer, de antifa, van de lage landen en is het duidelijk waar het drek de mensheid naar toe willen hebben.

  https://www.sikkom.nl/antwoorden-op-alle-vragen-van-complotdenkers-en-andere-wakkere-mensen/

 5. Het punt is: dat wanneer je rookt, je constant slijm aan maakt om die schadelijke stoffen in die rook te neutraliseren. Juist dat slijm (wat zeer effectief is) zorgt ervoor dat er ook geen bacteriën en/of virussen jou kunnen besmetten. De bijwerkingen van roken is weer dat je er overmatig van gaat hoesten en het lijkt als of je het gehele jaar verkouden bent. Maar het is enkel dat je het slijm ophoest. Bij verstokte rokers ontstaat er taai slijm, wat weer moeilijker op te hoesten valt. Dat slijm zorgt er ook voor dat jou longen minder zuurstof op kan nemen en daardoor sneller buiten adem bent bij intensieve bewegingen. Ook is het zo dat in die rook ook kooldioxide zit, die de plek gedeeltelijk inneemt van het zuurstof tijdens het roken. Als je dan het kooldioxide samen met het zuurstof in de bloedbanen terecht komt, doodt het iedere parasiet (dus ook alle virussen) en ook de eventuele aanwezige kankercellen. Dit fenomeen wordt angstvallig geheim gehouden door de farmaceutische bedrijven. Want dat is een bedreiging van hun verdien model chemocuur. Dat is ook de redenen dat cannabis roken een helende werking heeft. Diegene die longkanker krijgen zijn juist de niet rokers, want die hebben geen (dikke) slijmlaag, die verontreinigingen uit de omgevingslucht maximaal kunnen filteren. Als je de echte cijfers van alle longkanker patiënten bekijkt dan zie je iets opvallends, want ruim 90% die sterven aan longkanker is een niet roker. Het is allang bekent dat wanneer er iets is van waar jij profijt van kan hebben op het gebied gezondheid. Dat dan door de overheden en de medische wereld het middel/methode of product in een kwaad daglicht wordt gezet met valse en misleidende voorwendselen. Enkel omdat het een eventuele bedreiging kan vormen voor de farmaceutische bedrijven, die denken werkelijk dat alleen zij het monopolie hebben over ieders gezondheid op de wereld. Maar zij doen enkel aan symptoom bestrijding, omdat daar veel meer aan te verdienen valt en dat dan de klanten (patiënten) blijven terug komen. Dat heb je namelijk niet als je van geneesmiddelen weer gezond wordt.

Comments are closed.