….plaatje verwijderd ivm discussie over goede smaak en beeldrecht….

 

Ter info of actie, er is een petitie met als stelling dat Femke Halsema per direct moet aftreden als burgemeester van Amsterdam. Deze petitie is vandaag al zestienduizend keer ondertekend. U kunt hier tekenen.

30 REACTIES

 1. Los van stoïcijnse Famke, maar discriminatie loopt in Nederland dan ook wel de spuigaten uit. Zie alleen maar eens bijv. wie werkt in de weg en waterbouw, de grondverzetters, de constructieschilders, de metselaars en stijgerbouwers, dik 90% of meer is schandalig blank wat daar zwoegt en ploetert en roven de banen van de gediscrimineerden. En het bonte volk op straat laten hangen en de gevangenissen ermee opvullen is toch van een waanzinnig beleid. Dergelijke discriminatie moet stoppen. Nu hebben D66 rechters al veel goede daden verricht door straffen af te schaffen of lagere op te leggen dan gebruikelijk voor het bonte gezelschap, maar er is nog genoeg werk voor de gediscrimineerde medemens op te doen i.p.v een uitkering met toeslagen te leven. Van straat halen en hup schep of bezem onder de arm, werken aan je toekomst zodat discriminatie echt tot het verleden behoort.

 2. Corr…..-op..te doen i.p.v met een uitkering en toeslagen te leven.

  Nederland hanteert een te soft beleid wat discriminatie aangaat en terecht dat de gediscrimineerde medemens hier tegen protesteert en niet werkeloos op de bank blijft afwachten. Zet ‘m op, jullie hebben recht op hard meewerken aan de toekomst van Nederland. Met je klauwen in de stront, drek en grond, zo is Nederland groot en sterk geworden en heeft zo de arme gediscrimineerde mondjes en neusjes kunnen vullen om er voor te zorgen dat het jullie goed gaat en zelfs beter dan de rest van de wereld.

 3. Ik zie het verband niet tussen “65 miljoen slachtoffers” en “1 donkere Amerikaan”. Die slachtoffers zijn van lang geleden. Had je verwacht dat mensen gingen demonstreren op 4 mei tegen het Nazisme? Natuurlijk is het inconsequent van Halsema dat ze de demonstratie laat doorgaan en verder van alles verbiedt. Maar daar heeft die donkere Amerikaan niks mee te maken.Het komt ook een beetje over alsof die man er niet toe doet. Omdat hij donker is? Hij is wel degelijk slachtoffer. Hij kan er ook niks aan doen dat mensen gaan plunderen en rellen in reactie op zijn dood.

  • Het gaat me er niet om de dood van George Floyd te bagatelliseren. Ik heb zelf veel meer moeite met het plaatsen van de video waarin je hem ziet sterven. Recht in zijn gezicht gefilmd terwijl mij “mama, mama” roept. Waar is de discretie, zoiets plaats je toch niet? Ik heb die video toch geplaatst. Juist het feit dat hij zo gefilmd is, zorgt ervoor dat hij een symbool is geworden. Ik had bij die video reacties van afkeer verwacht.

   De meme die in dit artikel getoond wordt heeft veel meer invalshoeken. Waarin met name de hypocrisie van mevr Halsema naar voren komt. Waarin Halsema symbool staat voor alle linkse moraalridders.

   George Floyd zijn dood wordt nu al misbruikt en gaat nog jarenlang misbruikt worden. Er komt daarnaast het vernederende moment dat de agent wordt vrijgesproken (sla de statistiek erop na, bijna altijd wordt de agent vrijgesproken, zeker als hij kan aantonen dat hij de technieken heeft gevolgd die in zijn training zijn aangereikt, dus de kans dat de agent wordt vrijgesproken is best groot).

   • Ik heb het filmpje niet gekeken omdat ik er niet meer tegen kan als mensen op de meest gruwelijke manier onrecht wordt aangedaan. Om diezelfde reden kijk ik ook niet naar oorlogsdocumentaires, ik voel de pijn en het feit dat de moordende en stervende soldaten dat doen voor de overheid vervult me met de grootst mogelijke walging.

    Dan Halsema: zélfs het linkse AD wijdt er een pittige column aan. https://www.ad.nl/show/alleen-de-volgevreten-pens-en-rokende-sigaar-ontbraken-bij-halsema~aad65f3b/
    Ik citeer Angela de Jong: “Ze ademde in alles uit wat de rest van Nederland haat aan Amsterdam, GroenLinks en het openbaar bestuur in het algemeen. Het was alsof ik naar een 17de-eeuwse regent zat te kijken die zich minzaam verlaagde tot het volk. Alleen de volgevreten pens en rokende sigaar ontbraken nog.”

  • @Karel Beckman.
   Ik zie het verband wel degelijk; het zogenaamde corona virus. Dus, de herdenking had óók kunnen plaatsvinden met publiek!

   • maar wat hebben dan die miljoenen slachtoffers en die ene donkere Amerikaan ermee te maken? dan gaat het om de aantallen mensen op de Dam, niet de aantallen slachtoffers die worden betreurd, toch?

 4. BLM….. als het uitkomt in het grote plan!
  Alle andere levens doen er niet toe!
  Ongeacht hun afkomst of uiterlijk.

  En wat waren de namen van de ander 4 Blacks die die dag door politie geweld om het leven kwamen?
  (Gemiddeld sterven er 5 Blacks per dag aan politie geweld in de USA)

  Zouden we gefopt worden??
  Is dit net zo echt als Corona?
  Of net zo echt als die gevaarlijke terroristen die hun paspoort uit het vliegtuig gooiden voor de inslag op 9-11?
  Of…. Of zou het nu echt eeerlijk WAAR zijn??

  P.s.:
  Black: neger, zwarte, roetmop, zwartjoekel enz mag niet dus zeg ik nu netjes Black! (laten we het naampje veranderen, het beestje blijft het zelfde)

 5. Wat mij het meest opvalt is het enorme slachtoffer denken onder negers in Nederland, zowel de echte als de ‘wannabes’. Er is in Amerika iets gebeurd (best wel iets ergs) dus gaan ze hier staan schreeuwen alsof het drama hier gebeurd is.

  Je gaat bijna denken dat ze zouden willen dat dit soort moorden, en ook geweld, hier gebeuren. Dan kunnen zij nog meer het slachtoffer uithangen en janken om hun zielige zelf. Samen met hun ‘witte’ aanhang die ook zo graag slachtoffer van ‘racisme’ zouden willen zijn want dat staat zo goed op Instagram. Dat is ook een keuze. Een andere keuze is om je niet gek te laten maken door de media en je eigen weg te gaan.

  Overigens is er veel context onduidelijk bij de moord in Amerika. Dader en slachtoffer kenden elkaar mogelijk. Het slachtoffer was naar verluid drugsgebruiker en agressief. De dader lijkt geen racistische motieven te hebben gehad. Dat maakt de moord er niet minder erg om maar om het dan meteen ‘racisme’ te noemen?

  Ik zie de sociale media (eigenlijk asociale media) als schuldige van veel drama. Er gebeurt iets aan de andere kant van de planeet, waar mentaliteit en cultuur heel anders zijn, en mensen hier gaan doen alsof het hier gebeurd is en of alles hier identiek is als daar. Want zo kunnen ze deuger uithangen. De sociale media zijn schuldig omdat hun ‘moderators’ elke nuance of andere mening wegcensureren. Misschien moet iemand ze gaan aanpakken voor opruiing?

  • Dat komt omdat het ze aangeleerd is Niko, hoe minder je om handen hebt hoe drukker je gaat maken om niet bestaande zaken en wordt je daar in gestimuleerd door familie en aangeleerd op school en anderen dan krijg je dat “ik heb gelijk want het is hun schuld” syndroom, dan nemen ze nooit zelf de regie over hun eigen leven en dat is eigenlijk best zielig. je leven zo te vergooien aan waan denkbeelden. In Nederland bestaat geen racisme, men wordt hier afgerekend op gedrag wat ten koste gaat van anderen.

  • het is een beetje stuitend om te praten over “het enorme slachtoffer denken onder negers in Nederland”, dan stel je de zwarte bevolking in Nederland gelijk aan een klein groepje activisten, die volgens mij bovendien vooral worden gesteund door bakra’s

 6. Best wel handig dat er in Nederland een bestuurder rondloopt die het corona virus correct beschouwt als een auto immuun ziekte. Daarentegen is het jammer dat zij een platvloerse activiste is, net als die exemplaren Kajsa Ollongren, Hillary Clinton en Angela Merkel.

  Bestuurders van het kaliber zoals Ayn Rand, Oriana Fallaci en Hannah Arendt kunnen nu eenmaal onmogelijk naar voren komen in het gecorrumpeerde bestuursmodel van de Nederlandse samenleving.

  Zo, dat lucht even op.

 7. Er staat in de petitie “constateren, Halsema een demonstratie in coronatijd toegestaan.” Dat moet zijn dat de anderhalve meter maatregel een hoax blijkt en dat altijd al was en dat Halsema plus die 1,5 meter weg zou moeten. Is intussen al bijna 27000 keer ingevuld. Niet dat het helpt want petities hebben nog nooit geholpen. Maar de mening van de burgerij wordt wel duidelijk zo. Aan wie wordt die petitie aangeboden? Ook online neem ik aan? Dan zal de virtuele prullenbak snel volzitten bij de lieden die het hier schijnbaar voor het zeggen hebben.

 8. Het Amerikaanse (Angelsaksische) strafrecht is inquisitoir van karakter. Dit leidt zo vermoed ik sneller en makkelijker tot deze vorm van politie optreden. Daar zou de aandacht naar uit moeten gaan. Anders gaan er nog meer slachtoffers vallen.

 9. De beweging zou moeten heten ALM, all lives matter. Halsema heeft er van gemaakt NLM, no lives matter.

 10. Gezien Halsema’s uitlating in de Telegraaf staat ze klaarblijkelijk aan de anarchistische kant van het politieke spectrum. En dat terwijl ze gezagsdrager is. Hoe hypocriet wil je het hebben.

 11. In eerste instantie heb ik gereageerd met “moord met voorbedachte rade”.
  Omdat ik namelijk van een agent verwacht dat hij weet waar dodelijke drukpunten zich op een lichaam bevinden.
  Nu lees ik al berichten dat slachtoffer en agent elkaar kenden als beveiligers in een nachtclub.
  Ik sta van bijna geen enkele goocheltruc meer te kijken.

  • George Floyd is gestorven aan een hartaanval. Hij had een strafblad, oa voor gewapende roofoverval en heeft een aantal jaren in de gevangenis gezeten. De autopsie heeft aangetoond dat hij o.a. fentonol in zijn bloed had. Fentonol is 80 tot 100 keer sterker dan morfine. Het wordt wel eens vermengd met heroine. Op de bewuste dag was hij zwaar onder invloed, waarschijnlijk van zowel alcohol als hard drugs, reed desalniettemin met zijn vriendin in zijn auto naar een winkel. Kocht daar sigaretten met vals geld. Wilde vervolgens niet met niet-vals geld betalen. Hij wilde ook niet de sigaretten teruggeven. Vervolgens komt de politie. Hij wilde niet mee naar het bureau want claustrofobisch. Kon wel in zijn eigen auto zitten natuurlijk. Dat is verzet tegen arrestatie: een misdrijf. Vervolgens smijt hij zichzelf op de grond en begint te krijsen. Toen heeft de blanke agent een knie in zijn nek geduwd. Overigens waren er vier agenten, ik dacht, 2 aziaten, een gemixte variant en een blanke.

   Ofschoon het monumentaal stom is om in het openbaar zo op iemand’s nek te gaan zitten, is Floyd daar niet aan gestorven. Kan ook bijna niet. Bovendien, jij en ik komen niet in zulke situaties terecht. Ten eerste gebruiken we genotsmiddelen met mate. Als we per ongeluk met een vals briefje betalen, verontschuldigen we ons en betalen met een ander briefje of geven het gekochte terug. We verzetten ons ook niet tegen arrestatie. George Floyd was beslist geen slachtoffer. Het gejank moet maar eens afgelopen zijn. Hij is gestorven door zijn eigen stommiteit en onbeschaafde gedrag.

   • Dat van die knie had wellicht ook anders gekund. Handhaving kan op verschillenden manieren worden uitgeoefend. Dat gejank heeft met politiek te maken. Waarschijnlijk weinig met medeleven.

   • @Bertuz. Dat denk ik ook. Het is ‘Trump Derangement Syndrome’ verpakt als anti-racisme. Ook hier in Nederland. Het zal mij niet verbazen als leden van de US Democratische partij daar als aanstichters achter zitten.

   • Ja, de rellen die zo langzamerhand burgeroorlog proporties beginnen aan te nemen en zich nu ook lijken uit te breiden naar Parijs en Spanje, zijn zonder twijfel georganiseerd. Ik gok op de globalisten voor wie Trump al langer een doorn in het oog is en die nu hun antifa stoottroepen hebben ingezet om samen met de gekwetste bruine zieltjes de economie volledig te ontwrichten wat zijn weerslag moet vinden in een negatieve perceptie op het beleid van Trump. Of dat ook zo gaat uitpakken is nog maar de vraag. Misschien dat mensen zich eens wat beter realiseren wat je in huis haalt met dat linkse gespuis. Mevrouw Halsema bv verlies snel politiek terrein nu, zelfs onder de sociaaldemocraten.

 12. Een hele andere vraag is wat je in een libertarische samenleving gaat doen met organisaties als Antifa, the KKK, of BLM, wat volgens mij de donkerhuidige tegenhanger is van de KKK? Als ik het Free Private Cities concept van Titus Gebel als uitgangspunt neem: je tekent een contract met de leverancier van Recht en Orde waarin omschreven staat wat je rechten, je plichten en de bijbehorende kosten zijn. Bovendien, waar je een klacht kunt neerleggen in het geval je meent tekort gedaan te zijn. Is het te verantwoorden een organisatie toe te laten die in essentie dat contract wil ontbinden, veranderen en niet terugdeinst geweld te gebruiken om dat doel te bereiken? Ik denk het niet. Omdat zij in essentie dat contract, wat zij of hun ouders ondertekend hebben, niet langer honoreren.

  • @Youp. Hans Hermann hoppe stelt dat in een libertarische samenleving diegenen die een verzorgingsstaat voor staan moeten worden buitengesloten. Individuele daden van racisme hoeven niet bestraft te worden. Er is vrijheid van associatie. Als je alleen zwarten in dienst wenst te nemen of alleen blanken is niet relevant. Of alleen of geen homo’s. Racisme of vooroordelen bestrijden is geen taak van de gelimiteerde overheid dan wel orde handhavende organisatie. KKK en BLM zullen geen aandacht krijgen van de ordehandhavers. Antifa zal als ze voor een redistributie van welvaart zijn ook geen aandacht krijgen van de ordehandhavers. Zolang ze hun principe niet in praktijk brengen. Ze zullen echter door hun naasten buiten de samenleving worden geplaatst, het zullen de paria’s zijn. Ze propageren in de ogen van de andere burgers juist geweld. Ze willen hun utopie via belastingheffing (roof volgens anarcho kapitalisten) bereiken. Wens je je samenleving tegen mensen die voor diefstal zijn beschermen dan zul je deze moeten buitensluiten. Ze propageren roof volgens AK normen maar hebben dit nog niet gedaan. Je kan ze niet veroordelen, je kan ze wel buitensluiten voor zover mogelijk.

   • @Ratio. Dank voor je toelichting, maar dat is niet wat ik bedoel. Er zullen altijd groepen zijn die zich tekort gedaan voelen, zoals nu BLM. Die gaan zich organiseren, een parallelle samenleving creëren. Ook kunnen er groepen zijn die heimelijk proberen de libertarische samenleving omver te werpen. Zij tekenen dan netjes het aangeboden contract maar tegelijkertijd entameren ze subversieve activiteiten. Je neemt naar mijn idee wat al te makkelijk aan dat iedereen een overtuigd libertariër zal zijn die daar woont. Ook hun kinderen zullen dat zijn en hun kleinkinderen; ongeacht wat de politieke mode is op dat moment. Eenmaal het libertarische paradijsje bewerkstelligt, en ze leefden nog lang en gelukkig. Ik vrees dat het zo simpel niet zal zijn. Er gaat tegenstand komen, ook vanuit de eigen gemeenschap. Misschien over een aantal wetten waarvan men vindt dat die wel/niet gemaakt moeten worden itt de recht & orde leverancier. Je gaat ook niet blijven verhuizen naar een ander gebied.

Comments are closed.