Vrijspreker: U ziet steeds meer Heersers die de meest onzinnige of duidelijk hypocriete dingen opleggen. Wat zit daar achter?

Opperdienaar: Het is een teken van macht, van laten zien wie er de alpha male is. In een vliegtuig mag je wel op minder dan 1.5 meter afstand zitten omdat de ventilatie zo goed is, maar je mag niet op het malieveld demonstreren tegen de 1.5m wet omdat de ventilatie buiten kennelijk slechter is dan in een vliegtuig. Maar je mag dan weer wel demonstreren tegen politiegeweld in de Verenigde staten, maar alleen tegen racistisch politiegeweld, want ander politiegeweld is ok.

Vrijspreker: Snapt U het nog?

Opperdienaar: Het enige dat je hoeft te snappen is dan je gewoon altijd moet zeggen: “Uw wil geschiedde” Dan zit je altijd goed. Je moet schichtig en angstig kijken hoe de wind waait en dan met de meute mee hollen in de richting die de heersers hebben uitgestippeld. Alle bewijs verbranden dat je ooit iets anders hebt gedacht, ook als dat 3 minuten geleden was. Dat is absolute macht.

Er is een oorlog aan de gang om jouw brein. Een oorlog waarbij meer op het spel staat dan wat voor oorlog om een olieveld of pijplijn dan ook. Wie het terrein van jouw brein wint, verdient alle productiviteit minus de kosten om het in leven te houden.

We zien elke dag de tests of je brein al overwonnen is. Mondkapjes verplicht, maar ze werken niet, behalve degene die werken, maar die zijn weer verboden. Het zijn testballonnetjes om te zien hoe de zaak er voor staat met jouw brein.

 

 

Alleen een oppermachtig wezen kan mensen onzinnige dingen laten doen. Als je iemand ziet die het ene moment één standpunt verdedigt en even later met evenveel passie een tegenovergesteld standpunt, dan neem je aan dat het een marionet is een speelbal van ongeziene onder stromen.

Vrijspreker: Was dit altijd al zo?

Opperdienaar: Rituelen in de kerk dienen ook dat doel: Bidden, wierook verbranden, hostie eten. Elke religie heeft zo van die zinloze rituelen.

Als je iemand wat onzinnigs ziet doen, denk je toch: Wie is in staat hem zo iets onzinnigs te laten doen? Dat is degene die aan de touwtjes trekt en daar moet je mee spreken om iets uit die marionet te krijgen. Wie zijn macht wil tonen laat de marionet steeds raardere sprongen maken. Dat is wat je nu ziet. Vooral aan de linkerkant zie je wat je de puriteinse doemlus zou kunnen noemen. Allerlei facties die over elkaar heen rollen om zich nog zuiverder in de leer te tonen. Er worden in de VS nu merken appelstroop hernoemd om maar niet racistisch te lijken. Het is echter nooit genoeg. Ik hoorde het ergens ook de ‘circular firing squad’ genoemd worden.

13 REACTIES

 1. Zoals ik al plaatste, rituelen zijn schizofrene handelingen, politie agenten en boa;s zijn schizofrenen die reageren als een stier op een “rode” lap wanneer ze een bosje bloemen zien. De organisatie van dit alles waaronder W Engel zat achter de pc te bloemschikken, meditatie sessies en andere zweefteef dingen te doen. Mensen werden hardhandig aangepakt op het mailieveld, ook rituelen, slacht de onschuldigen, vergiet bloed, offer aan Moloch. Mensenvlees proeft/smaakt naar kip, wisten jullie dat?

 2. Willem, indien het uw these is dat rituele handelingen van schizofrenie getuigen dan is het mijn antithese dat rituele handelingen door de vertrouwde regelmaat tot bezinning leidt en grip op het leven kan bieden !? De Japanse theeceremonie is daarvan een voorbeeld.

  Dat mensenvlees naar kip smaakt wist ik niet. Ik neem aan dat u dit gegoogled heeft! Mijn vraag: wat is uw punt hierbij?

  Gisteren heb ik nog getracht u duidelijk te maken dat u niet het centrum van het heelal bent en ook niet de maat der dingen (orakel).

  Mijn advies: denk in het vervolg even in termen van these, antithese en synthese voordat u begint met reageren. Deze site is geen twittersite en leent zich goed voor afgewogen gedachten.

 3. Geniaal idee om Yale en andere ‘Ivy League’ universiteiten te sluiten vanwege hun koloniale verleden, of anders hun status af te pakken. Dat verdient navolging in Europa. Oxford, Cambrigde en diverse Londense universiteiten: weg er mee.

  Nederland kan niet achter blijven. Leiden: is oud dus fout. Wageningen, Amsterdam, Delft, Utrecht. Er is vast wel eens een neger geweest die zich er niet op z’n gemak voelde dus weg ermee. Je kan ook gaan studeren aan de inclusieve VolksMavo. Want als je de geschiedenis herschrijft, wil je niet gehinderd worden door wetenschappers die je met feiten confronteren.

  Overigens, waarom hoor ik die inclusieven nooit over Indiërs, Chinezen, Vietnamezen, Brazilianen, Polynesiërs, Mexicanen of andere ‘mensen van kleur’? Zijn die niet zwart genoeg voor ze?

 4. De Volkskrant formuleert slecht. Het artikel is niet precies genoeg. Of dat opzet is, weet ik niet. Maar één ding, met mijn brein is alles (nog) in orde. Toegegeven het woord “Volkskrant” staat voor “u bent gewaarschuwd en neem wat erin staat met een korrel zout”.

 5. Stop hiermee mensen..geen groepen, laat u niet verdelen want dan zal u allen erge dingen overkomen!

  • Bij de vervaardiging van wetten speelt politiek een rol. En bij de toepassing. Wetten passen zichzelf niet toe. Mensen doen dat. En die hebben een agenda.

 6. “Snapt U het nog?”

  Niet zo moeilijk, de huidige bestuurders zijn alle postmodernisten en volgens het postmodernisme is alles een powerplay.

 7. Typisch,

  “Zorgmedewerkers die dit jaar door overwerk meer verdienen dan zij vooraf bij de Belastingdienst hebben opgegeven, lopen het risico dat zij hun toeslagen voor bijvoorbeeld huur, zorg of kinderopvang moeten terugbetalen. Uitzonderingen zijn niet mogelijk, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen. De SP-Kamerleden Renske Leijten en Maarten Hijink hadden Van Huffelen gevraagd of dit jaar een uitzondering mogelijk is voor mensen in cruciale beroepen die door de uitbraak van het coronavirus veel meer uren hebben gedraaid dan anders. De staatssecretaris heeft daarnaar gekeken en concludeert dat dit niet kan.” (Bron: Omroep Brabant)

  Ook typisch,
  WHO waarschuwt: pandemie neemt niet af, maar versnelt

  Het feit dat diverse landen de strijd tegen het coronavirus onder controle lijken te hebben, betekent niet dat het virus al bijna de wereld uit is. Op wereldvlak neemt de pandemie nog helemaal niet af, maar blijft ze juist versnellen, zo waarschuwt de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). (Bron: Volkskrant)

  En wat valt er anders te verwachten,

  https://www.omroepwest.nl/nieuws/4064110/Politiebond-verdedigt-optreden-tijdens-uit-de-hand-gelopen-demonstratie

  Ben wel aangenaam verrast door de Koninklijke Horeca welke ik al zeker 40 mails heb gestuurd en al zeker 7 keer telefonisch contact mee heb gehad, ze ondernemen eindelijk aktie, beetje laat maar beter laat dan nooit.

  Hebben jullie Rutte gisteren horen zeggen die 1,5 meter gaat niet weg want dat is de reden dat we weinig besmettingen hebben? Het liegen is hem met de paplepel ingegoten, het is wanstaltig, het is beneden alle peil, het is echt waanzin.

  • Dat uitgerekend die aartsleugenaar van een Rutte de ‘leider’ uithangt is te zot voor woorden. Want wat is toch de wetenschap achter die 1,5 meter? In Engeland is de norm 2 meter en ergens anders weer (ben vergeten waar) is het 1 meter. Je zou verwachten dat overal dezelfde norm hangt? Of heeft elk land nu zijn eigen versie van het virus?

   Ook schandalig dat de zorgmedewerkers zo genaaid worden. Dat had ik ook gelezen. En dat terwijl de meeste politici thuis zaten met behoud van vergoedingen voor reis- en verblijfskosten die ze niet maakten.

   Laatst zat ik voor het eerst in maanden weer eens in de trein. Iedereen moet mondkapjes op maar in de trein zaten de mensen gewoon op een kluitje. Ik zag ook geen zitplaatsenverdeling. Ik had ook niet de indruk dat het nodig was, ik denk ook niet dat dit een virus zou tegenhouden.

Comments are closed.