Greta Thunberg, u weet wel die milieuspecialiste van nog geen 16 jaar, heeft haar naam en de kreet ‘Fridays for Future’, als merk gedeponeerd. ‘Profit over Planet’, zullen we maar zeggen.

Tamelijk kapitalistisch gedrag zou je denken, maar dit is natuurlijk slechts om onze? toekomst veilig te stellen.

Haar EU handelsmerk deponering is EUIPO 018171377 met categorieën als Research voor milieubescherming, Milieu onderzoek, Educatie, Adverteren, Verzekering, Management en vele andere.

Zo ook het handelsmerk voor ‘Fridays For Future’ onder EUIPO 018171380. De oude vriend van Robinson Crusoe en een restaurantketen hebben blijkbaar geen bezwaar gemaakt, want de bezwaartermijn tegen deze deponering sloot op 18 mei.

Begrijp me goed, ik heb geen bezwaar tegen het deponeren van iemands naam, spreuk of kennis. Echter in het geval van Greta waarbij we geacht worden de aarde te delen met iedereen en van alles, komt het wat vreemd over als zij de opbrengsten van haar milieu activiteiten, onder handelsmerk voor zich wenst te behouden.

Daar kun je de vraag bij stellen: is ‘onze’ milieubeweging nu nog van ons, of van Greta?

Nogmaals, op libertarische wijze zou iedereen die in zijn restaurant geen vlees meer aanbiedt, niet meer wil vliegen en ook geen subsidies (mbv andermans geld) aan KLM wil geven, of een paar duizend hectare Amazonewoud koopt en verder afsluit om het zijn gang te laten gaan, dat vooral moeten doen. Het wordt pas lastig en niet-libertarisch, wanneer u verplicht wordt aan Greta’s wensen te voldoen, geen vlees te eten, mee te betalen aan KLM of dat regenwoud.

PS, ik durfde het niet aan om een foto van Greta T.  hier bij te plaatsen, uit angst inbreuk te maken. Daarom eentje van Greta Garbo, als Mata Hari.

7 REACTIES

 1. wie schrijft de script
  ©® “friday the 13th future ,the unlucky hoax” ®©

 2. Heb ergens gelezen en weet natuurlijk niet of dit klopt, naar het schijnt heeft de Turnberg familie reeds 70 miljoen euro getoucheerd met hun klimaat-fraude-propaganda onderneming. Indien waar, dan toch respect voor deze sluwe Turnberg vossen die een constante stroom revenuen (hebben) kunnen putten uit miljoenen klimaat hysterische en emotionele labiele do

  Foto van Greta Garbo gebruiken i.p.v. die van het pedo misbruikte kind is een belediging voor Garbo.

 3. Bezwaar maken tegen de aanvraag van een handelsmerk is best lastig. Zover ik weet krijgen mogelijk belanghebbenden geen brief over de voornemens van een aanvrager. Dus ene meneer Friday en een mevrouw Future zullen binnenkort vast worden verrast door briefjes vol advocatenbluf.

  Overigens kun je voor de foto vast wel iets vinden in de categorie ‘public’ domain’. Voor de zekerheid een zwart balkje over de ogen fotosjoppen en klaar is kees.

 4. Op haar Wikipedia-pagina staan wat foto’s van deze beroepsspijbelaar die je mag gebruiken, mits je een bronvermelding plaatst.

 5. Alsjeblief @Een oude bekende, we kennen dat getergde vroegoude, van haat vertrokken gezicht van die gestoorde tuinkabouter in kindergedaante nu wel. Tijd dat POTUS haar ook op de terrorismelijst zet net als Antifa.

Comments are closed.