De in Skopje uit Albanese ouders geboren Gonxha Bojaxhiu, alias Moeder Teresa, werd in 1969 in de markt gezet door de BBC.

Cameraman Ken Macmillan had tijdens zijn bezoek aan Calcutta nieuwe Kodakfilms bij zich die hem tot zijn verrassing in staat stelden in een zeer duistere kamer foto’s te nemen, waarop ieder detail te zien was. Dit werd pas ontdekt na terugkeer van het team in Engeland.

Het op de foto’s zichtbare licht werd door evangelist Malcolm Muggeridge, die onderdeel uitmaakte van het BBC-team, geïnterpreteerd als goddelijk licht en het gevolg van een mirakel dat zich op het moment van het fotograferen voltrok.

Dit Kodak-mirakel werd vervolgens gebruikt als een van de argumenten om de op 5 september 1997 overleden moeder Teresa door middel van een spoedprocedure op 19 oktober 2003 zalig en snel daarna, door middel van een andere spoedprocedure, op 4 september 2006 heilig te verklaren. ­­­­

Hugo van Reijen

3 REACTIES

Comments are closed.