De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. The bookburning is underway:


Het doel van deze ban is de gematigde toon te verwijderen, zodat de extremisten tegenover elkaar staan. Laat de dialoog de haat overwinnen. Dank.

34 REACTIES

 1. Het boek verbranden en de Kristall Nacht is begonnen. Had niet gedacht dat het zo snel zo gaan.
  Tamelijk ongeloofwaardig dat 14 jaar oeuvre van videos en reacties, ALLEMAAL, ausradiert zouden worden, achteraf, net als beelden van lieden van 200 jaar geleden. Dit heeft niks meer met feiten te maken en dat maakt mij des te banger. Straks bent u al strafbaar door dit te lezen.

  • Dank voor je reactie! De dialoog wordt onmogelijk gemaakt door de sociale media platformen. De 7 sluiers zijn gevallen, de sociale media tonen hun ware gedaante. Ga niet mee in de confrontatie. Laat je niet polariseren. Je politieke tegenstanders zijn mensen. Gewone mensen. Geen monsters. Besef wie je tegenstanders zijn. En ga niet mee in de confrontatie met geweld. Divide et imperia. Het werkt nog steeds…..

   • “En ga niet mee in de confrontatie met geweld.”

    Ratio, u noemt twee zaken in een enkele zin, namelijk ‘confrontatie’ en ‘geweld’. Welnu, confrontatie stelt mensen in staat om te kiezen; is niets mis mee. En, confrontatie betekent NIET automatisch geweld. Er bestaat ook zoiets als confrontatie zonder geweld.

   • Gooi die smartphones weg en kom sowieso niet op social media, het is allemaal zo simpel maar ja, niemand wil zijn/haar domme smartphone kwijt en van die Voight Kampff krijg ik ook vlekken in mijn nek met zijn eeuwige betweterij uit boekjes en google, maar het verschil in zeggen en typen wist hij mooi niet.

   • @Voight-Kampff. *** En, confrontatie betekent NIET automatisch geweld. Er bestaat ook zoiets als confrontatie zonder geweld *** Eens. Molyneux constateert dat men op polarisatie uit is, en dat spelletje wenst hij niet mee te spelen. Confrontatie zoeken en dit spel meespelen loopt uit in geweld. Want daar lijkt men volgens hem op uit te zijn.

  • Youtube gaat niet over “strafbaarheid”. Daar gaat de overheid over. Net wat OLaVV schrijft er is geen recht om op Youtube te mogen. Youtube kan en mag “bannen”. Jammer dat Youtube dat doet. En erg fris is het niet. Want waar trek moet je de grens trekken en wie maakt dat uit. Wel “antivaccers” toelaten of juist niet? Bang hoef je er niet van te worden. Als er een markt voor een alternatief is, komt dat alternatief er.

  • “… betweterij uit boekjes en google”

   Ik ben hier toch een paar reageerders aan het opvoeden en het opleiden, en passant neem ik u als dolende ziel ook wel even mee onder de arm. Daar gaan we.

   Informatie of kennis betekent niets zonder dat deze valt in een structuur van denken of een systeem van organisatie. Welnu, u bent een voorbeeld van ongestructureerde emotionele analyses. Ik ben het voorbeeld van gestructureerde analyses, met conclusies en oplossingen. Ik begrijp dat u dat niet herkent omdat u vanuit uzelf redeneert, niet over enig empathisch vermogen beschikt, niet kritisch naar uzelf kijkt, geen lerende vermogen heeft en niet over de competentie beschikt die van toegevoegde waarde is.

   Vlekken in uw nek is niet mijn bedoeling, maar wel mooi meegenomen. Gefundenes Fressen, zeg maar (geintje). Is echter niet nodig, ik vind u een goede en betrokken ziel; ruwe bolster blanke pit opa. Zoals ieder mens heeft u uw tekortkomingen. Echter, indien u die gaat projecteren op mij en als uitgangspunt in onze discussie gaat hanteren, dan grijp ik in.

   Wat betreft die smartphone (uw enige praktische oplossing); dat heb ik u uitgelegd. U heeft de plicht aan te tonen dat u onschuldig bent (omgekeerde bewijslast). Indien u dit niet kunt, omdat u bijvoorbeeld geen phone met u draagt, dan komt u er gewoon niet in of kunt u uw woning in de toekomst niet verlaten.

   In zijn algemeenheid deel ik mijn observatie met u dat er hier op de site slechts wat stoom wordt afgeblazen. De analyses zijn van prima gehalte. Echter, er komt niets constructiefs uit voort. Een dagelijks ritueel van publiceren en reageren. Voorbeeld: de discussie hier over IQ als probleemoplossend vermogen was leerzaam. Toen ik de vraag stelde of iemand hier een probleemdefinitie kon geven van de huidige situatie reageerede niemand. Er wordt wat geschermd met schrijvers die de een of andere ideologie aanhangen. Het eigen maken van die kennis en dat in discussies naar voren brengen zonder iedere keer naar de schrijver te verwijzen of mij naar een bibliotheek te sturen met een aantal leesopdrachten, is niet aan het verstand te brengen. Zelfs niet nadat ik e.e.a. heb uitgelegd.

   Kortom, u en uw emotionele protagonisten voeren hier de boventoon en slaan iedere discussie dicht met niveau 1 (over jezelf praten) en niveau 2 (over wat je hebt meegemaakt) gehalte reacties. En natuurlijk het monoloog bashen. En dat is jammer, want deze site geeft veel ruimte voor diepgaande discussies en wordt ook prima gemanaged. Maar valt of staat met de inbreng.

   Ik kijk het nog een tijdje aan totdat ik de principes van het Libertarisme heb doorgrond en de redeneertrend heb eigen gemaakt. En dan beweeg ik verder en dan bent u van mij verlost.

   Noot: dat van ‘zeggen’ en ‘schrijven’ is flauw omdat ik u daar eerder op heb gewezen en niets bijdraagt tot de inhoudelijke discussie. Don’t let it get on top of you.

   Learn, teach and serve.

   Nederland mijn Vaderland.

   • Bovenstaande reactie is voor Willem bedoeld n.a.v. “… betweterij uit boekjes en google”

   • Jammer als u vertrekt, uw bijdragen zijn een waardevolle toevoeging voor de site.
    Misschien goed om eens een artikel in te sturen?

   • Deze inkoppen laat ik aan mij voorbij gaan..reddend zwemmen is het advies of een Tag van schipper.

   • Beste@heer Voight

    U zegt

    “Ik kijk het nog een tijdje aan totdat ik de principes van het Libertarisme heb doorgrond en de redeneertrend heb eigen gemaakt. En dan beweeg ik verder en dan bent u van mij verlost.”

    Alles staat u natuurlijk vrij maar ik vraag me nu gewoon af. Was de profielschets voor kandidaat sloper/ hervormer/ beheerder gemaakt om werkelijk mee aan de slag te gaan ook door uzelf?

  • Beste MvL (Maria van Liefde)

   Vanzelfsprekend. Schrijven (of praten) zonder productie is nutteloos. Dan wordt schrijven (of praten) een doel op zich. In dat geval is zingen toch leuker.

   Antwoord op uw vraag: ja, twee vogels met een enkele steen. Om [1] mensen uit de lethargie van redeneren, schrijven en praten te bewegen en [2] met de profielschets aan de slag te gaan. En stiekem hoop ik dat er een financier meeleest.

   Tenslotte, ik krijg het idee maar niet uit mijn hoofd dat u een sexy, blonde en gebruinde snowboardster bent n.a.v. uw snowboard-link. Met blonde vlechten. En mooie gespiegelde zonnebrillen. Volkomen individualistisch en onbenaaderbaar. De perfecte vrouw.

   • Beste @heer Voight
    Ik moet wel om uw aanhef lachen : )
    Ik hou zelf ook van zingen. Ik kan het best goed al zeg ik het zelf.
    Ik vind het een mooi streven om mensen uit de lethargie te halen. Ik heb daar zelf soms ook nog steeds last van. Het is best moeilijk intellectueel op scherp te komen. En mensen als u werken daar wel aan mee door de manier van gesprek voeren. Alleen het lezen al is leerzaam. Dat is een compliment. Daar zal iemand met een groot ego als uzelf toch best blij van worden 😉 Ook is het nodig als je hervormer wilt zijn.
    U ging toch bier drinken met meneer van de Klundert? Die wilde ook over geldzaken spreken toch? En misschien kunt u dan samen met hem ook kijken waarom dat artikel hier nog niet is geplaatst wat hij voorstelde ( voor de kandidaten). En dan kunnen we toch gewoon kijken wie er reageren? Dan zou een volgende stap kunnen zijn dat de voorste mannen zichzelf in het fysiek voorstellen. Bij de radio zou natuurlijk best een leuke optie kunnen zijn. Ik zou zelf ook benieuwd zijn. Of u in gesprek net zo scherp bent als op papier. Want als u dan ook goede inhoud heeft En met vrede kunt gaan. Dan hebben we misschien ook echt wat. En zulke dingen kun je niet beoordelen vanaf papier.
    Kijk mijn vertrouwen moet nog gewonnen worden. Maar ik zei het eerder en zeg het nog eens. U mag van mij een voorwaarts maken. Gewoon kijken wie u kunt overtuigen met een plan.
    Als laatste: Geen enkele vrouw is perfect. https://www.youtube.com/watch?v=2Jmkg3nXM0M op een minuut of 7 begint een leuk interview. Een vrouw kan alleen maar haar best doen. Voor de rest klopt bijna alles 😊

   • @Voicht Het moet nu echt gaan gebeuren..we kunnen niet meer wachten, ik zeg afkarnen die handel en wel nu https://youtu.be/g3Avgm80qVQ?t=949 ,ik ben wel die verkenner, die Pieter Omtzigt heb ik zo mee als stemmen trekkert, ik hoor ’t wel. Alles voor onze groep en het vaderland of nee… moederland!

   • @MvL.
    Wat betreft het verzet; ik blijf zoeken naar een deur die op een kier staat. Zodra, dat het geval is zet ik mijn voet ertussen en gooi mijn gewicht erin van manifest (inclusief bestuursmodel). Kortom, het is vooral een zaak van timing. Ik ben inmiddels zover om de persoonlijke risico’s, die daarmee gepaard gaan, te accepteren en me ermee te verzoenen.

    Wat betreft uw link. Dank ervoor; leerzaam. Trouwens, wat een geweldige interviewer Mr. Jesse Lee Peterson (en dito mens).

   • @ Peter.
    Natuurlijk weten jij en ik dat je helemaal niet fascistisch bent. Daar gaat het ook niet om. Een groep reageerders die mij niet serieus nemen, kan ik niet bestrijden met feitelijkheden. Dan kom ik op de proppen met een leuk klinkende slogan (zoals de Vrijspreker-Antifa-Brigade) die blijft hangen en waartegen jullie je dan moeten verdedigen (beetje NLP zeg maar). En dan speel ik ook nog wat op de man, want die gelegenheid werd mij volop geboden. Kortom, de groep belachelijk maken en op de man spelen is mijn aanpak. En je ziet, het werkt. De groep is niet meer homogeen en ontmanteld en ik concentreer me nu op het laatste verzet van enkele zielen.

    Trouwens, best een goede observatie van je dat onze nieuwe oppositieleider het profiel van een verlosser heeft.

    Succes bij de NLP sessie. Emiel Ratelband en Omtzigt samenbrengen; een forse en leuke uitdaging.

    Howdoe.

  • @Peter.
   “… ik ben wel die verkenner, die Pieter Omtzigt heb ik zo mee als stemmen trekkert, …”

   Reactie: u raakt (onwillekeurig) een belangrijk punt aan, namelijk dat van top-down versus bottom-up. Omtzigt is het voorbeeld van centraal geleide top-down macht. Daar komt nog bij dat hij de onduidelijke vijand is in de vorm van het alternatief binnen de CDA kartelpartij. Kortom, lokaal bewegen naar boven toe is de opzet. Dus, we hebben 355 soevereine en gedreven geesten nodig uit de 355 Nederlandse gemeenten.

   Wat betreft het eerste gedeelte van uw reactie. Welnu, u maakte indertijd onderdeel uit van de ‘Antifa-Vrijspreker-Brigade’. Om te bepalen hoe die groep in elkaar stak heb ik indertijd een paar empathietestjes uitgevoerd op de actoren binnen die groep. U bent daar glansrijk voor geslaagd. Sindsdien heeft u mijn conclusie voortdurend bevestigd. Ook met uw laatste video link. Zonder enig voorbehoud ben ik tevreden met de vorderingen.

   • @voight

    Ik niet helemaal begrijpen, ik anti fascist ..ja,, ik in groep..nee, ik begrijp te zijn bevorderd is dat omdat ik grammaticaal nu wel deug…ik kan direct beginnen want volgende week geef ik cursus nlp en onze Pieter komt ook!

    Ik lig heel goed hier in de gemeente Nijmegen het grote rode slopers bolwerk en ik heb een studie viro loog ie met succes afgerond steekwoord was 2e golf.

    Ik kan me onopvallend in diverse kringen bewegen als gekleurde lesbische op weg naar mijn gender transitie zit wel een beetje met hoe deze werkzaamheden zich verhouden met m’n uitkering.

    Je weet 😉 https://youtu.be/BxHyliIspkA

   • @Peter.
    Zie mijn reactie hierboven (heb op de verkeerde reageerknop gedrukt).

 2. Styx had hier 2 weken terug ook een filmpje over. Over de online bieb waar hij archiveert Dat daar problemen zijn.
  https://youtu.be/KhvpPhqYvDY

  Ik vraag me zelfs af.Komen ze nou straks je boeken kast en dvd’s thuis ook nakijken?

  Vind dit met Stefan echt heel erg.

 3. Draag deze kerel een warm hart toe. Veel van geleerd, zeker. Ben wel minder naar hem gaan luisteren, af en toe doet hij wat schijtlollig, vind ik irritant. Maar hij heeft lef, is scherp en redeneert. Dan ben je bij mij een heel eind. Nu dit, deplatforming. Beetje ongeloofwaardig verhaal natuurlijk van YouTube, over hatespeech of weet ik wat voor drogreden men hier heeft bedacht. Lijkt me dat dit soort kanalen gewoon niet in het businessmodel van YouTube past. Free speech en dergelijke heeft men geen boodschap aan, gaat het YouTube niet veel meer om (plat) entertainment? Ik bedoel, je hebt toch niet het recht om op YouTube te zitten? Die Stef kan een heleboel, dus wat mij betreft zet hij een heel nieuw mediaplatform op, dat zie ik hem doen, heeft hij dat politiek correcte YouTube ook niet meer nodig.

  • Youtube begon als een open platform voor iedereen. Toen nam Google het over en het wordt steeds meer de spreekbuis voor grootbedrijven.

   “Dan begin je toch je eigen Youtube!?!”

   Ging dat maar zo makkelijk. Ik voorspel dat open source software ook mensen met ongewenste meningen gaat ‘deplatformen’. Dus misschien moeten er wat formele aanklachten komen, ook al heb je verder een schijthekel aan overheden. Ook voor dit soort bedrijven zijn er regels.

   • Youtube kan en mag zelf bepalen wie en wat ze toelaten op hun platform. Uit opportunisme heeft Youtube in het begin niemand een strootje in de weg gelegd. Nu leidt datzelfde opportunisme er naar om daar waar het Youtube past toch strootjes in de weg te gaan leggen. Is dat erg? Niet per se. Het kan tot keuzes leiden. Daarom zijn er verschillende merken auto’s, verschillende kranten, verschillende producten en diensten. Dat er opportunisten bij Youtube zitten, is nu glashelder, maar dat die er zitten, viel van meet af aan te verwachten.

   • @Bertuz: Dat is libertarische theorie. In een open markt zou dit inderdaad opgaan. Maar bedrijven met semi monopolies als Google, Microsoft en Facebook krijgen allerlei politieke steun voor dit soort beleid.

    Nu valt het in Nederland nog mee. Maar in Amerika en ook internationaal worden mensen uitgesloten van betalingsverkeer op basis van hun (meestal conservatieve) mening. Paypal is er berucht om, Mastercard heeft ook al mensen er uit gegooid vanwege politiek. JP Morgan ook. Ik ben benieuwd wanneer het hier begint. “Begin maar je eigen ING Bank, Albert Heijn of Eneco als die je opzeggen om je mening”.

    Hier laat ik het even bij. Misschien moet ik er eens een artikel over insturen als discussiestuk.

  • @olavvv Ja ik ook / warm hart. En dan ook nog te bedenken. Dat toen die man wakker werd in de realiteit ( o.m. de manipulatie van zijn ouders / the tyrannie of illusion) hij als innerlijk ‘vrij ‘ ** mens zijn leven verder in wilde lopen. Maar onderweg bedacht hij. Nee ik moet terug. Ik moet andere mensen helpen. Ik kan niet zomaar weglopen nu. En the rest is history.

   ** Hij heeft zijn ouders niet vergeven. Hij is meerdere keren bij Jesse Lee Peterson in de show geweest. Ook nav de dood van zijn vader.

 4. Youtube = Google. Als je het niet eens bent met het/dit beleid van Google, gebruik het zo min mogelijk en neem geen betaalde diensten van ze af. Geen Google Apps of betalen voor extra cloud opslag. Er zijn alternatieven en het zou handig zijn om te weten welke cloud diensten door libertariers en andere vrije geesten worden aangeboden.

  Als je gratis diensten afneemt gebruik deze zo min mogelijk en kies voor alternatieven. Als zoekmachine kun je DuckDuckGo of Startpage nemen. Hoewel mij bijstaat dat DuckDuckGo ook ‘woke’ is gaan doen maar weet niet meer hoe dat zat.

   • Datzelfde doeet DuckDuckGo met (Microsoft) Bing. Misschien heeft iemand nog een server met AltaVista op zolder liggen die wij mogen lenen?

    Internet wordt steeds meer gemonopoliseerd door allerlei grootbedrijven en ‘non-profits’. In een andere reactie noemde ik WordPress, software waar deze website en ook websites van mijzelf op draaien. Als ik het goed gelezen heb draait ongeveer 30% van alle websites op WP. Hoe lang blijven zij de verleiding weerstaan om zich niet met de inhoud van die sites te bemoeien?

 5. Hierboven heb ik zojuist een discussie (nou ja, monoloog) gevoerd met een reaguurder m.b.t. het element ‘structuur’ (noodzaak of niet).

  In het verleden heb ik hier discussies gevoerd m.b.t. het Libertarisme en de stelling verdedigd dat het element ‘organisatie’ noodzakelijk is om iets te bereiken.

  Welnu, ik geef u allen mee dat onder andere de elementen ‘structuur’ en ‘organisatie’ twee bouwstenen zijn waarop de huidige dictatuur rust.

  Alstublieft.

  Nederland mijn Vaderland.

 6. @Voight Kampff Ik reageer op een reactie hierboven er was geen plek meer.

  Ongeacht doel of plan is verzoenen met een onbekend lot met mogelijk persoonlijke impact een groot iets. Ik geef u daarvoor mijn respect.
  De voet tussen de deur en die 2 benen van meneer klundert. Zo op het oog zie ik een connectie : )
  NB Had u gezien dat Toine Manders bij radio vrijspreker is geweest? Hij is nog steeds heel sterk.

  Jesse Lee Peterson heb ik zelf een paar keer gesproken.
  Zijn rechtvaardigheid en vredig voorbeeld gaven mij (zonder dit als statisch gegeven te beschouwen) het gevoel gelouterd te zijn.
  Hij wil graag een keer naar Nederland komen.
  Maar er ontbreekt geld en mogelijkheid.

  Wat ik u niet wil onthouden is het interview wat hij had met Stefan M.
  Die kan zijn moeder niet vergeven omdat het volgens hem de vrije wil in de weg staat.
  Dat Stefan geen vrede in zijn hart heeft kun je ook zien aan de interviews die hij zelf met mensen heeft.
  Dan laat hij zich soms zien als man met kort lontje die ergernis en irritatie aan de dag legt.
  Als ‘leider’ zijn dat geen goede eigenschappen.
  https://www.youtube.com/watch?v=Wrg95mlnTlU

  • “NB Had u gezien dat Toine Manders bij radio vrijspreker is geweest? Hij is nog steeds heel sterk.”
   Reactie: nee. Ik kom om in het werk en heb eigenlijk geen tijd. Immer respect voor Toine Manders. Ik ga tijd vrijmaken. En het interview beluisteren. Er valt altijd wat te leren van Toine.

   “Zijn rechtvaardigheid en vredig voorbeeld gaven mij (zonder dit als statisch gegeven te beschouwen) het gevoel gelouterd te zijn.”
   Reactie: achter eenvoudige effectieve vragen en simpele effectieve antwoorden ligt een enorme wereld van theorie en pragmatisme. Wat hij doet is uitsluitend voor intelligente (die zich voortdurend blijven ontwikkelen) en betrokken geesten weggelegd.

   “Als ‘leider’ zijn dat geen goede eigenschappen.”
   Leiden met succes is onmogelijk wanneer de leider nog kampt met onverwerkte (ego) issues.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in