Wat zijn rechten? Heb ik recht op gezondheidszorg? Nee. Want dit betekent dat de rechten van iemand anders moeten worden ingeperkt. Namelijk degene die verplicht wordt om voor jouw gezondheidszorg te betalen.

Het recht op vrijheid van meningsuiting gaat niet ten koste van iemand anders. En is dus een valide recht.

Al de zogenaamde positieve mensenrechten zoals recht op gezondheidszorg, scholing en dergelijke, maken juist de betaler van deze diensten tot slaaf:

4 REACTIES

 1. Rechten krijg je dus zijn het geen rechten maar vergunningen jou gegeven onder voorwaarden en voldoe je niet aan die voorwaarden wordt dat recht (vergunning) je weer ontnomen. Ziedaar het “slaven” systeem dat onopgemerkt al eeuwenlang in ons leven is. Wat zijn wetten, stukjes papier met woorden en veel bombarie, maar het is niets, het zijn de uitvoerende machten, politie, soldaten die het uitvoerbaar maken en in stand houden, dus ook gewoon mensen net als iedereen. Ja het is als met religie, mirakels bedacht allemaal. Vrijheid? Vrijheid krijg je maar omdat je het krijgt is het bepaald door een ander en dus geen vrijheid maar wederom een vergunning onder voorwaarden en zo zou ik nog wel uren door kunnen gaan.

  • @Willem.
   Dank voor de toelichting en uiteraard ook de openbaring.

   En nu u toch aanbiedt om uren door te gaan; wellicht kunt u dan even een gap-analyse maken m.b.t. de huidige situatie en de gewenste situatie?

   De definitie van ‘gewenste situatie’; vrijheid (uw redenering volgend).

   Ik lees het wel!

Comments are closed.