Nadat eerder al meer dan 2000 artsen en medisch professionals zich openlijk uitspraken tegen de coronamaatregelen in een brandbrief, hebben nu ook artsen en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg een brandbrief opgesteld.

Binnen 1 dag is de brief al meer dan 4000x ondertekend.

De brandbrief begint als volgt:

“Via deze weg willen wij onze grote bezorgdheid uiten over de gang van zaken de afgelopen maanden, rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

Wij, een grote groep (GZ-)psychologen, psychiaters, orthopedagogen, (psycho-) therapeuten, pedagogen, coaches en overige professionals binnen de hulpverlening, de academische wereld en de GGZ, stellen dat de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen. Wij pleiten ervoor alle maatregelen per direct op te heffen.

Wij roepen alle politici op om wetenschappelijk bewijs op te eisen voor de effectiviteit van de genomen maatregelen die hebben geleid tot deze vergaande beperkende situatie, voor een virus dat in termen van schadelijkheid, besmettelijkheid of dodelijkheid vergelijkbaar is met een hevig griepvirus (Feiten over Covid-19, 2020). Daarnaast roepen wij op om al het bewijs dat beschikbaar is onafhankelijk en kritisch te beoordelen. Ook het aangeleverde bewijs van onafhankelijke onderzoeksbureaus en andersdenkenden. Wij verzoeken politici om zorg te dragen voor openbaarheid van besluitvorming en om van bestuurders openbaarheid van besluitvorming te eisen. Tevens vragen wij om te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen (zie hiertoe ook: brandbrief artsen). De ‘intelligente lockdown’ heeft naar onze mening meer negatieve dan positieve effecten met zich meegebracht voor de volksgezondheid, zowel op lichamelijk (Brief artsen, 2020) als psychisch vlak. Steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen aan dat de maatregelen niet alleen op de economie een averechts effect hebben, maar ook op de gezondheid (Peeters, Stop met anderhalve meter afstand en het dragen van mondkapjes, 2020). 

De club die zich in Nederland het meest heeft verzet tegen de coronadictatuur is Viruswaanzin. Zaterdag 1 augustus organiseert Viruswaanzin op het Malieveld vanaf 14.00 uur een demonstratie. Komt allen.

Op de website van www.viruswaanzin.nl  is veel interessante informatie te vinden. Een kleine bloemlezing van wat recente berichten:

RIVM: “Relatief veel fout-positieve testen”

De media sloegen afgelopen week weer alarm: “het aantal besmettingen verdubbelt.” Heel voorspelbaar volgden de verschillende huisvirologen met een roep om meer maatregelen. Eerder verklaarde Viruswaanzin de stijging door te wijzen op de foutmarge van de PCR-test en de verdubbeling van het aantal testen. De website van het RIVM geeft Viruswaanzin gelijk: bij massaal testen moet rekening gehouden worden met relatief veel foute resultaten. Lees verder

Mondkapjes: worden we onderdeel van een sociaal experiment met schadelijke gevolgen? (Ja!)

Door de suggestieve, misleidende berichtgeving over besmettingen wordt er getracht draagvlak te creëren onder de bevolking om mondkapjes verplicht te stellen.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking wil dit niet. Er is immers geen bewijs dat het helpt. Toch gaat er nu geëxperimenteerd worden op bepaalde plekken. Het doel hiervan: gedragsbeïnvloeding!!  Zie fragment

In de discussie over de mondkapjes blijft het belangrijkste onderwerp buiten beschouwing: wat betekent het dragen voor de gezondheid van de drager?

Het antwoord op deze vraag is ronduit schokkend. Het dragen van een mondkapje zorgt voor hypoxia en hypercapnie. Dit heeft schadelijke gevolgen voor de functie van de longen, het hart, de bloedsomloop, het centrale zenuwstelsel, de hersenen en de ontwikkeling van tumoren. Meer hierover lees je in dit artikel, met linkjes naar de wetenschappelijke onderzoeken:

8 manieren waarop de gezondheid schade wordt toegebracht door het dragen van een mondkapje

Actie Viruswaanzin: Stel uw burgemeester aansprakelijk

Door mr. Jeroen Pols 

Rotterdam – 30 juli 2020 – De voorzitters van de veiligheidsregio’s geven burgemeesters groen licht om te experimenten met een mondkapjesverplichting. Dit terwijl meerdere hoogleraren de beleidsmakers erop wezen dat dit niet kan. Burgers verplichten om mondkapjes te dragen terwijl vaststaat dat dit geen effectief middel is ter bestrijden van het virus, is als een misdrijf te beschouwen. Temeer daar wel vaststaat dat dit de gezondheid ernstig kan schaden. Viruswaanzin roept iedereen op de burgemeesters persoonlijk aansprakelijk te stellen.

Er gebeuren merkwaardige zaken in mondkapjesland. Lange tijd bestond een consensus dat dit een maatregel is die in Nederland niet ingevoerd zou worden. Na de EU-top van 18 en 19 juli loopt ineens half Europa met mondkapjes. Spanje, Frankrijk, België en Italië en Oostenrijk gingen om. In Nederland trekt de media sinds afgelopen week alle registers open om ook tot een mondkapjesverplichting te komen.

Meerdere hoogleraren rechtsgeleerdheid, waaronder Wim Voermans van de Universiteit Leiden,  waarschuwden de beleidsmakers dat het verplichten van mondkapjes indruist tegen artikel 10 van de Grondwet, waarin staat dat eenieder het recht heeft op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Voor een dergelijke inbreuk is een grondslag in een formele wet vereist. Die ontbreekt. Daarmee hebben burgemeester geen bevoegdheid om toch te experimenteren met verplichte mondkapjes.

Zou het dragen van mondkapjes een ramp kunnen voorkomen, dan zou nog een rechtvaardiging gevonden kunnen worden om grondrechten tijdelijk te beperken. Daarvan is geen sprake. Niets wijst erop dat er op dit moment een noodzaak bestaat. Daarbij verklaarde Jaap van Dissel van het RIVM dat het dragen van mondkapjes volstrekt zinloos is: ‘Indien 200 duizend mensen een kapje dragen, wordt daarmee welgeteld één besmetting voorkomen.’

Het argument dat deze maatregel vooral een waarschuwende functie dient, kan geen verplichting rechtvaardigen. Het dragen van mondbedekking is schadelijk voor de gezondheid en kan voor ouderen zelfs levensbedreigend zijn. Daarbij is het niet aan burgemeesters om psychologische experimenten door te voeren op hun burgers. Dat burgemeesters desondanks doorgaan met deze maatregel, is daarmee als crimineel te beschouwen.

Viruswaanzin roept iedereen op om een brief te sturen aan zijn of haar burgemeester. Een model is te vinden op de website www.viruswaanzin.nl.

NB Amsterdam heeft op 30 juli aangekondigd dat in delen van de stad mondkapjes verplicht worden gesteld. De onderbouwing van dit besluit is werkelijk te bizar voor woorden. De gemeente meldt het volgende:

“Vanaf woensdag 5 augustus is het in delen van de stad verplicht om een mondkapje te dragen. Het gaat om gebieden waar het krap en druk is en waar andere maatregelen onvoldoende uitwerking hebben gehad of leiden tot ongewenste economische effecten. De mondkapjesverplichting is een experiment en komt niet in de plaats van de 1,5 meter regel.

Het RIVM concludeerde onlangs dat het dragen van een mondkapje ertoe kan leiden dat mensen voorzichtiger worden en meer afstand houden tot elkaar. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zal nauwkeurig in de gaten houden of deze gewenste effecten ook daadwerkelijk optreden. Op basis van deze informatie wordt besloten over de duur van de maatregelen en eventuele uitbreiding naar andere gebieden.”

Er staat dus letterlijk dat burgers deel worden van een sociaal experiment, waarvoor geen enkele wetenschappelijke of medische basis is. Onvoorstelbaar.

Dokters komen in opstand voor hydroxychloroquine. Ongekende censuurgolf

Eerder deze week gaf een groep artsen ‘America’s Frontline Doctors’ een persconferentie voor de Supreme Court in Washington. Hun boodschap: hydroxychloroquine – mits op het juiste moment en op de juiste manier toegediend – werkt!

Ze claimen dat er al duizenden mensen gered zijn door het gebruik van het geneesmiddel. Ook gebruiken ze het zelf om te voorkomen dat ze ziek worden.

De video werd massaal gedeeld en bekeken, maar ook direct verwijderd van vrijwel alle sociale media. Ook posts van Viruswaanzin met de video zijn verwijderd.

Ondanks deze ongekende censuurgolf kan je de video wel bekijken op Bitchute (een alternatief voor Youtube). Abonneer je op ons kanaal,  bekijk de video en deel het met jouw contacten.

Tot zover enkele berichten van Viruswaanzin. Het is duidelijk dat we in een oorlogssituatie zijn beland. Voor libertariërs is er één lichtpuntje: niemand kan nu nog beweren dat de staat iets anders is dan een criminele organisatie.

12 REACTIES

 1. Nou, wanneer ze die brandbrief lezen wordt direct alles weer teruggedraaid natuurlijk en krijgt iedereen een schadevergoeding en stapt het kabinet op met inbeslagname van al hun geld en huizen enz en zullen ze worden berecht door echte rechters i.p.v. dat corrupte zooitje wat er nu zit. Koningshuis zal worden verbannen met inbeslagname van alle bij elkaar gestolen geld enz en ook worden berecht en weer gewoon bij hun echte naam worden genoemd i.p.v. Oranje wat er geen een is. Of zou die brief net als andere brieven en petities gewoon in de hofvijver en prullenbakken verdwijnen nadat iedereen er hartelijk om gelachen heeft? Wat denken jullie. Tijd van praten en brieven is echt wel voor bij.

 2. https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82899NED/table?fromstatweb ik ben toch wel geschokt…dat we nog leven..maar zo ineens 2 kwartalen eruit poepen vind ik knap. Gedrag beïnvloeding middels mondkapjes gestaafd met deze ongure cijfers van het CBS trekken mij over een grens. Ineens zijn die 6 miljoen pinuts geworden de Holodomor kinderspel, Irak was ’t waard https://youtu.be/RM0uvgHKZe8 . Wie nu nog geloofd in de overheidsreligie en haar priesters en prutsers heeft de afslag gemist..jammer. Komende jaren eco en economische ellende, Bossen uit diverse landen in snippers aangevoerd met stookolie zuipende bulk want ja is groener dan dat gas..digitale munt slaan uit een diepe recessie geheel geconstrueerd volgen agenda tja..20/20/21/30…inenten met pasport.

  Dat krijg je als je niet zelfstandig wil worden……..

  • “Iedereen die al een uurtje onderzoek heeft gedaan over de virustheorie kan slimmer zijn dan deze opositie.”

   ZO is het precies. Er zijn nog teveel mensen die andere dingen belangrijker vinden, zoals niet verder kijken dan hun neus lang is. Gewoon doorgaan met dezelfde bullshit van de “experts” te geloven, zonder fundamentele vragen te stellen zoals “is het virus aangetoond”. Op een gegeven moment kom je bij mensen als Lanka die (niet belast door een agenda) anders tegen dingen aankijken als de mainstream “experts” en daarenboven een alternatieve theorie naar voren schuiven die veel logischer is dan de bacterie en virus als vijand neer zetten zoals Pasteur z’n in elkaar gevrotte theorie.

   Zodra je dit soort dingen vertelt aan weldenkende mensen, kruipt men in een Stockholm-syndroom achtige schulp want deze olifant is te groot om te bevatten, wellicht nog groter dan de olifant die democratie heet. Het zou toch niet zo kunnen zijn dat de medische wetenschap, die andersdenkenden van kwakzalverij beschuldigt, zélf kwakzalvers zijn ?

   Door met de kop in de kont rond te lopen, komen we niet verder. Ik heb vandaag mee mogen maken dat iemand in mijn omgeving zich vrijwillig heeft laten testen op dat “virus” terwijl dit individu beter kan- en zou moeten weten. Laat zich een wattenstaaf tot bijkant de hersenen in de neus drukken voor een “test” waarvan de documentatie van de fabrikant nota bene zegt dat deze onbetrouwbaar is. En dat terwijl je inderdaad ook een uurtje onderzoek zou kunnen doen om na te gaan wat zo’n test inhoudt en of dat wel zinvol is. Ik kan dergelijke mensen niet begrijpen.

   Hoe lang dit kanaal er nog is, is ook afvragen. Germ Theory is junk science.
   https://www.youtube.com/channel/UC3262qU-td2TPqiFGgCSMXQ

 3. Raar als de Vrijspreker linkjes naar websites als bi.t.c.hute en andere Twitter/Youtube alternatieven blokkeert. In de broncode zie ik Akismet genoemd worden. Blijkbaar is Akismet ook op de woke toer en daarmee onbetrouwbaar. Overigens kan je reactie ook automatisch worden verwijderd als je een emailadres opgeeft dat de sneeuwvlokjes onbetrouwbaar vinden.

  Ik denk dat mijn voorspelling dat er een ‘killswitch’ o.i.d. in WordPress gaat komen, om ‘ongewenste’ websites uit te schakelen, uit gaat komen. Het zal uiteraard in naam van inclusiviteit, gendergelijkheid en anti-racisme zijn. “Begin dan je eigen WordPress” zouden Amerikaanse libertariërs zeggen.

  Van Mark Passio heb ik een tijdje geleden wat interessante video’s gezien. Jammer dat deze erg lang zijn. Meer iets voor op regenachtige herfstdagen.

 4. @skeptix. Ik weet niet hoe het komt dat je reacties zijn blijven hangen. Maar dat hoort helaas een beetje bij spamfilters, die van mijn mailprogramma doet het ook niet altijd goed. We plaatsen de laatste tijd meer en meer filmpjes van bitchute, ipv youtube, dus het is geen aversie van onze kant voor bitchute. Dank voor je vasthoudendheid.

 5. Ik stel voor dit stelletje halve garen hiero met hun levensgevaarlijke waanideeen te deporteren naar een Waddeneiland met prikkeldraad erom heen totdat er een goed vaccin gevonden is. Geen idee! hebben immers deze sukkelaars wat een pandemie werkelijk inhoudt.

  • @Partout. Ik ben het niet eens met alle reacties. Echter. Verdiep je eens in de corona sterfte cijfers van 65 minners zonder onderliggende kwalen. Dan zie je dat voor 3/4 van de NL-ers corona niet echt gevaarlijk is. En probeer je andere “rampen” te herinneren. Waarin de mensen ook overtuigd werden dat het helemaal fout zou gaan. Y2K. Ebola. Mexicaanse griep. HIV. De club van Rome die voorspelde dat er nu al meer dan een decennium lang geen olie en andere grondstoffen meer zouden zijn. Paul Ehrlich die een enorm sterven voorspelde vanwege hongersnoden. De milieu problematiek zou zo erg zijn dat mensen veel korter zouden leven. De Scandinavische bossen zouden niet meer te redden zijn vanwege zure regen. Het is allemaal niet uitgekomen. Doemdenkers zoals jij zijn juist een gevaar. Mensen die niet kritisch durven zijn.

  • Als jij zo’n proleem hebt met dat virus en bang bent dat het je besmet, dan blijf je toch gewoon zélf thuis met je muilkorf, spatscherm en weet ik het al meer ? Verhuis zélf maar naar een onbewoond eiland, halve gare smetvreesgek.

Comments are closed.