Vorige maand zei de president van Wit-Rusland, Aljaksandr Loekasjenko, die notoir weigerde om in zijn land nood-, lockdown- of “sociale afstand” -maatregelen te nemen, op een persconferentie dat hij een groot bod in contanten had ontvangen ( 92 miljoen dollar) door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zodat het kon doen “zoals in Italië”.

Een aanbod dat, na Loekasjenko’s scherpe nee, in enkele weken zelfs vertienvoudigd zou zijn: 900 miljoen dollar, dit keer aangeboden door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vergezeld van hetzelfde verzoek: alles afsluiten en doen “zoals in Italië”. Ik weet uit inlichtingenbronnen dat soortgelijke aanbiedingen zijn gedaan aan veel andere Europese landen en niet alleen aan Europese. En ik weet ook dat veel staatshoofden en regeringsleiders, waaronder de president van Servië Aleksandar Vučić, geen moment aarzelden om dit te accepteren.

“De WHO en IMF zijn bereid om ons tien keer meer te financieren dan het aanvankelijk bood als blijk van waardering voor onze efficiënte strijd tegen dit virus. De Wereldbank heeft zelfs het Ministerie van Gezondheidszorg gevraagd om de ervaring te delen. Ondertussen blijft het IMF van ons eisen: quarantainemaatregelen, isolatie en een avondklok. Dit is onzin. We dansen niet naar hun pijpen”, zei de president.

Wit-Rusland is een van de weinige Europese landen die geen strikte maatregelen ter beheersing van het coronavirus heeft ingevoerd. De situatie zonder beperkingen is zodanig dat ook de niet-essentiële diensten gewoon open blijven. De voetbalcompetitie van Wit-Rusland wordt nog steeds gespeeld. De enige maatregel die Wit-Rusland tot nu toe heeft genomen, is dat de schoolvakanties zijn verlengd.

Eerder dit jaar, in een schokkende ontwikkeling, deed de president van Madagaskar een sensationele bewering dat de WHO hem $ 20 miljoen omkoopsom aanbood om een COVID-19-kuur genaamd COVID-19 Organics (gemaakt van artemisia) te vergiftigen. De Tanzaniaanse president zette de WHO het land uit nadat er monsters van geiten en papaja COVID-19 positief zouden testen. Daags na de Tanzaniaanse verhuizing zette Burundi ook het WHO Coronavirus Team uit het land wegens inmenging in interne aangelegenheden.

In een onderschept rapport werd ook onthuld dat Bill Gates $ 10 miljoen smeergeld aanbood voor een gedwongen vaccinatieprogramma tegen het Coronavirus in Nigeria. Waarna een Italiaanse politicus de arrestatie van Bill Gates in het Italiaanse parlement eiste. Ze legde ook de agenda van Bill Gates in India en Afrika bloot, samen met de plannen om de mensheid een chip te geven via het digitale identificatieprogramma ID2020.

Het is daarom logisch dat Italië (dat zoals we weten, tijdens dit drama altijd de rol van modelland heeft gespeeld) in die zin een royaal aanbod had kunnen krijgen en, aangezien ik de mentaliteit van onze politici goed ken, betwijfel ik sterk dat het niet is geaccepteerd. Bovendien zou deze hypothese kunnen verklaren waar en hoe de regering-Conte de middelen vond die bestemd waren om de politie te versterken om de stabiliteit en het succes van de lockdown te verzekeren.

In dit licht bezien, is het niet verwonderlijk dat er nu een ‘spontane volksopstand’ in Wit Rusland begonnen is. Voor een beter omkoopbare staatsman moet je wat moeite doen.

Bron: Great Game India

Bron: Database Italia